newtech Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Ερώτηση για Windows (365). Καλησπέρα σε όλους. Στη δουλειά μας έχουμε ένα δίκτυο υπολογιστών και όλοι μπαίνουμε Login Windows. Κάποιοι υπολογιστές έχουν εξαρχής administrator rights ακόμα και αν ως users στο Microsoft 365 δεν έχουν administrator rights. Με λίγα λόγια όταν αυτοί οι χρήστες πάνε στο Portal του admin δεν μπορούν να προσθέσουν να αφαιρέσουν χρήστες ή να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή αλλά στον υπολογιστή τους μπορούν να κάνουν παράδειγμα install software. Επειδή δεν γνωρίζω πολύ καλά αλλά πρέπει κάποιους χρήστες να τους κόψω την πρόσβαση να μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές που κατεβάζουν και γενικά να μην μπορούν να κάνουν δουλειές που μόνο ένας admin στον υπολογιστή μπορεί Θέλω να σε ρωτήσω αν έχει κάποιος την εμπειρία να με βοηθήσει πώς θα το κάνω. Η δικιά μου σκέψη ήταν Αφού είναι ήδη admin στον υπολογιστή τους να δημιουργήσω έναν Local admin και έπειτα να κάνω το δικό τους account σε standard user. Είναι η σκέψη μου σωστή ή θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο; ευχαριστώ πολύ Τίποτε δεν ήταν ξεκάθαρο παρακαλώ γράψτε μου και θα χαρώ να σας απαντήσω σε όποια ερώτηση ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα
RTW4ever Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Στις 12/12/2021 στις 4:49 ΜΜ, newtech είπε Ερώτηση για Windows (365). Καλησπέρα σε όλους. Στη δουλειά μας έχουμε ένα δίκτυο υπολογιστών και όλοι μπαίνουμε Login Windows. Κάποιοι υπολογιστές έχουν εξαρχής administrator rights ακόμα και αν ως users στο Microsoft 365 δεν έχουν administrator rights. Με λίγα λόγια όταν αυτοί οι χρήστες πάνε στο Portal του admin δεν μπορούν να προσθέσουν να αφαιρέσουν χρήστες ή να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή αλλά στον υπολογιστή τους μπορούν να κάνουν παράδειγμα install software. Επειδή δεν γνωρίζω πολύ καλά αλλά πρέπει κάποιους χρήστες να τους κόψω την πρόσβαση να μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές που κατεβάζουν και γενικά να μην μπορούν να κάνουν δουλειές που μόνο ένας admin στον υπολογιστή μπορεί Θέλω να σε ρωτήσω αν έχει κάποιος την εμπειρία να με βοηθήσει πώς θα το κάνω. Η δικιά μου σκέψη ήταν Αφού είναι ήδη admin στον υπολογιστή τους να δημιουργήσω έναν Local admin και έπειτα να κάνω το δικό τους account σε standard user. Είναι η σκέψη μου σωστή ή θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο; ευχαριστώ πολύ Τίποτε δεν ήταν ξεκάθαρο παρακαλώ γράψτε μου και θα χαρώ να σας απαντήσω σε όποια ερώτηση ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα Ξαναγράψτα όλα από την αρχή, είναι απολύτως ακατανόητα.
micos000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Πρώτα θα μπεις σε έναν υπολογιστή και θα ανοίξεις γραμμή εντολών σαν διαχειριστής. Δεν μας λες όμως τι windows έχετε, θα θεωρήσω 10άρια, ούτε αν υπάρχει ενεργός χρήστης Administrator και αν ξέρεις τον κωδικό, ούτε αν συνδέονται οι υπολογιστές σε domain. Θα θεωρήσω ότι ο Administrator είναι ανενεργός και δεν ξέρεις τον κωδικό και δεν είσται συνδεμένοι σε domain. Αν υπάρχει κάποιος διαχειριστής που επικοινωνείτε μαζί του για προβλήματα, μίλα μαζί του και ρώτα τον τα παραπάνω... - Οπότε πας κάτω αριστερά στην αναζήτηση και γράφεις cmd. Θα σου βγάλει σαν αποτέλεσμα το "Γραμμή εντολών" και θα κάνεις δεξί κλικ->εκτέλεση ως διαχειριστής. Εδώ, αν είσαι ήδη admin θα σου βγάλει ένα μήνυμα να αποδεχτείς και θα πατήσεις "Ναι". Αν δεν είσαι συνδεμένος σαν admin θα σου ζητήσει κωδικό πρόσβασης ενός admin. - Εκεί θα δώσεις net user Admnistrator /active:yes -Μετά, θα δώσεις net user Administrator p@ssword βάλε αντί για p@ssword ότι θέλεις αλλά μόνο Αγγλικά και χωρίς κενά ή άστο όπως είναι, απλά να το θυμάσαι. - Μετά αποσυνδέσου από τον χρήστη που είσαι και μπες με όνομα χρήστη Administrator και τον κωδικό που έδωσες. - Εκεί πάτα WINDOWS+R και θα σου ανοίξει παράθυρο για εκτέλεση. Δώσε το παρακάτω και θα σου ανοίξει η κονσόλα διαχείρισης χρηστών. control userpasswords2 - Εδώ μπορείς να επιλέξεις όποιον χρήστη θέλεις θα πατήσεις "Ιδιότητες" και θα πας στην καρτέλα "Μέλος ομάδας". Τώρα μπορείς να τον αλλάξεις ομάδα και να επιλέξεις π.χ. "Τυπικός χρήστη" ή να τσεκάρεις "Αλλο" και να επιλέξεις κάτι από την λίστα. Για παράδειγμα ο "Power user" έχει περισσότερα δικαιώματα από τον απλό χρήστη και έχει τυπικές δυνατότητες διαχείρισης αλλά δεν είναι admin. Αυτόν τον χρήστη μπορείς να τον ορίσεις σε κάποιον που εμπιστεύεσαι για να κάνει κάποιες αλλαγές στο σύστημα ή να μην τον βάλεις σε κανέναν. Εγώ θα έλεγα να τους κάνεις όλους τυπικούς χρήστες και ας γκρινιάζουν.
newtech Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, RTW4ever είπε Ξαναγράψτα όλα από την αρχή, είναι απολύτως ακατανόητα. Καλησπέρα. Χίλια συγγνώμη για το προηγούμενο post μου απλά είχα ένα θέμα με το χέρι μου και έγραφα μέσω voice-to-text. Θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο περισσότερο μπορώ την όλη κατάσταση. Αρχικά να πω ότι ήμουνα ΙΤ support σε εταιρεία χωρίς κάποιο domain ή workgroup, όλοι οι υπολογιστές ήτανε Windows 10 και οι υπολογιστές γίνονταν setup με Local accounts. Στη δουλειά που είμαι τώρα οι users γίνονται setup μεσω https://admin.microsoft.com/ είτε με κάποια άδεια Office είτε χωρίς άδεια χρήσης για Office. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω και τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1)Σε ένα καινούργιο υπολογιστή όταν το σετάρω πώς θα δημιουργήσω ένα Local admin account που θα είναι το δικό μου admin και μετά θα προσθέσω τον χρήστη τον οποίο θα έχω φτιάξει ήδη στο admin Microsoft ως απλο χρηστη; Ρωτάω γιατί έχω ένα καινούργιο PC που τρέχω και για δοκιμές και ενώ έκανα Local account το οποίο ονόμασα admin και μετά έκανα add μέσω του settings -> users έναν χρήστη που είχα δημιουργήσει στο admin της Microsoft, μου τον πέρασε ως admin και δεν μπορούσα να να κάνω change account type. (Απο πανω ηταν το AzureAD\userxxx και απο κατω ο local administrator.. και οι 2 με admin rights). Υγ. Τις ενέργειες τις έκανα στο Settings-> accounts -> other users και μετά έχει work for school user και από κάτω other users. 2)Σε μηχανήματα που ήταν ήδη στημένα όταν ήρθα στη δουλειά μερικοί έχουνε admin rights και μερικοί όχι. α)Αρχικά σε αυτούς που έχουν admin rights θέλω να δημιουργήσω ένα account admin που θα έχω εγώ τον κωδικό μόνο κι ας είναι local και να τους αλλάξω σε τυπικούς users και όταν χρειάζεται να γίνει κάποια εγκατάσταση να πηγαίνω εγώ στον υπολογιστή τους και να την κάνω εγώ. Όταν έκανα Local admin account πάλι δεν με άφηνε να τους αλλάξω σε απλούς χρήστες. β)Σε αυτούς που δεν έχουν admin rights πώς θα δω ποιος χρήστης είναι αυτός που είχε το admin rights για να τους φτιάξει, γιατί ο προηγούμενος που ήταν εκεί δεν μου έχει αφήσει κανένα χαρτι με κωδικούς ή το οτιδήποτε. Ουσιαστικά αυτό που θέλω να σεταρω ενα admin σε όλους και μετα να προσθεσω το account τους κανονικά που θα ειναι standard user οχι admin (το οποιο θα υπαρχει ή θα φτιαξω στο windows admin) Φυσικά έχω role ως διαχειριστής στo Microsoft 365 όπου φτιάχνω τα accounts τους. Εκεί σε κανέναν δεν έχω δώσει πρόσβαση διαχειριστών στους ρόλους. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την όποια βοήθεια προκαταβολικά
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βασικά δεν έχω ξακαθαρίσει ακόμα αν οι υπολογιστές είναι σε domain της εταιρίας ή όχι. Αυτό με το azure με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο. Όταν συνδέεσαι στον χρήστη σου και δίνεις username και password σου γράφει από κάτω "Σύνδεση σε ..." και έχει κάποιο όνομα από domain controller ή γράφει το pc name; Επίσης, όταν στήνεις έναν νέο υπολογιστή, πας μετά στις ιδιότητες του υπολογιστή και στην αλλαγή ονόματος το συνδέεις σε τομέα ή το αφήνεις σε ομάδα εργασίας; Άνοιξε γραμμή εντολών (σε έναν στημένο υπολογιστή που δουλεύει) σαν διαχειριστής και δώσε (αντιγραφή-επικόλληση στο command prompt): systeminfo|find /i "domain" Τι σου λέει; Στο Microsoft 365 τι συνδρομή έχετε; Για το office ή και για τα windows; Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από micos000
newtech Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Στις 19/12/2021 στις 11:32 ΜΜ, micos000 είπε Βασικά δεν έχω ξακαθαρίσει ακόμα αν οι υπολογιστές είναι σε domain της εταιρίας ή όχι. Αυτό με το azure με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο. Όταν συνδέεσαι στον χρήστη σου και δίνεις username και password σου γράφει από κάτω "Σύνδεση σε ..." και έχει κάποιο όνομα από domain controller ή γράφει το pc name; Επίσης, όταν στήνεις έναν νέο υπολογιστή, πας μετά στις ιδιότητες του υπολογιστή και στην αλλαγή ονόματος το συνδέεις σε τομέα ή το αφήνεις σε ομάδα εργασίας; Άνοιξε γραμμή εντολών (σε έναν στημένο υπολογιστή που δουλεύει) σαν διαχειριστής και δώσε (αντιγραφή-επικόλληση στο command prompt): systeminfo|find /i "domain" Τι σου λέει; Στο Microsoft 365 τι συνδρομή έχετε; Για το office ή και για τα windows; Καλησπερα. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. 1) To login ειναι ετσι 2)Οταν κανω ενα neo pc απλα βαζω ως user to email που εχω κανει στο σιτε της microsoft πχ dimitris@****.eu Δεν αλλαζω κατι αλλο (ειναι στο workgroup απλα) 3)Domain: WORKGROUP 4)Μονο office. Αγοραζουμε Laptop κανονικα με windows , φτιαχνω ενα microsoft account (ειτε με office ειτε χωρις) και το βαζω. Υγ.. αυτο με το αzure ειναι το παρακατω.
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Στα pc που είναι στο workgroup μπορείς να κάνεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω με την γραμμή εντολών (το 2ο μήνυμα). Για το azure, θα πρέπει να συνδεθείς στον azure ad με τους κωδικούς και να κάνεις από εκεί την διαχείριση. https://xenit.se/tech-blog/join-windows-10-computer-azure-active-directory/
newtech Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 57 λεπτά πριν, micos000 είπε Στα pc που είναι στο workgroup μπορείς να κάνεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω με την γραμμή εντολών (το 2ο μήνυμα). Για το azure, θα πρέπει να συνδεθείς στον azure ad με τους κωδικούς και να κάνεις από εκεί την διαχείριση. https://xenit.se/tech-blog/join-windows-10-computer-azure-active-directory/ Οι φωτο που σου ανεβασα ειναι απο το ιδιο pc. Ενω λεει workgroup εχει και συνδεδεμενο και Azure... Εχω χαθει λιγο ειναι η αληθεια.
vagelis2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 https://www.google.com/amp/s/www.partitionwizard.com/amp/partitionmagic/create-administrator-account-windows-10.html Για να κάνεις admin local account Εγώ χρησιμοποιώ την 3 μέθοδο Εσύ έχεις και Microsoft account στα pc από ότι κατάλαβα... πρέπει με κάποιο τροπο κατά την είσοδο να μπορείς να επιλέξεις να μπεις η με local η με Microsoft account αλλά δεν ξέρω πως γίνεται να σου πω.. Για το azure δεν ξέρω κάτι αλλά νομίζω μπλέκει περισσότερο η κατάστασή.. Τώρα αν πας να κάνεις account (με τις παραπάνω μεθόδους) σε pc που έχει σεταρισμενο διαφορά accounts υπάρχει η πιθανότητα να μην πετύχει. Καλύτερα να τα κάνεις ένα ένα από την αρχή μετά από clean install.
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, newtech είπε Οι φωτο που σου ανεβασα ειναι απο το ιδιο pc. Ενω λεει workgroup εχει και συνδεδεμενο και Azure... Εχω χαθει λιγο ειναι η αληθεια. Κάπου, κάποιος πρέπει να έχει τους κωδικούς για σύνδεση στο Azure Active Directory της Microsoft απ' όπου μπορείς να διαχειριστείς τα accounts. Αν κάνεις την διαδικασία που σου είπα στην αρχή για να ενεργοποιήσεις τον administrator, μετά στο login θα πατάς Other user, θα δίνεις για όνομα Administrator και τον κωδικό και θα συνδέεσαι με τοπικό λογαριασμό και όχι σε domain. Ο Administrator είναι εσωτερικός λογαριασμός, κάτι σαν τον root στο linux, και έχει πλήρη πρόσβαση ακόμα και στα αρχεία των υπόλοιπων χρηστών. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα