Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φριεντς, μετά από 6 χρόνια καθημερινής χρήσης της μηχανής μου 2-3 καφέδες την ημέρα , Delonghi ec 151.b , βλέπω αρχίζει στάζει νερά από παντού και ίσως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ποια έχετε να προτείνεται σαν Καλές μηχανές ; Κάποια που κάνουν μαζί και φίλτρου αξίζουν γιατί μου έσπασε και αυτήν; Έως 160-180€ μαξ μπορώ να διαθέσω.

Δημοσ.

Προτείνω αυτήν.Την θεωρώ βέλτιστη επιλογή για κάποιον που θέλει να πίνει καφέ σαν απ έξω(προυπόθεση να έχεις και μύλο καφέ και άλλο φίλτρο και κόκκους).Την έχω σχεδόν 1 χρόνο μετά από μια Krups και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.Δεν είμαι σίγουρος αν φτιάχνει και φίλτρου.Αφρόγαλα επίσης αρκετά ικανοποιητικό.

https://www.skroutz.gr/s/11994676/Delonghi-Dedica-Pump-White-EC685-W-Μηχανή-Espresso-1300W-Πίεσης-15bar.html?from=sku_color_variations

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kourkounatos είπε

Προτείνω αυτήν.Την θεωρώ βέλτιστη επιλογή για κάποιον που θέλει να πίνει καφέ σαν απ έξω(προυπόθεση να έχεις και μύλο καφέ και άλλο φίλτρο και κόκκους).Την έχω σχεδόν 1 χρόνο μετά από μια Krups και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.Δεν είμαι σίγουρος αν φτιάχνει και φίλτρου.Αφρόγαλα επίσης αρκετά ικανοποιητικό.

https://www.skroutz.gr/s/11994676/Delonghi-Dedica-Pump-White-EC685-W-Μηχανή-Espresso-1300W-Πίεσης-15bar.html?from=sku_color_variations

Εχεις να προτεινεις κατι σε μυλο καφε? Επισης αλλο φιλτρο τι εννοεις?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, iSAD είπε

Χωρις να καταλαβαίνω τι θελει πει ο φίλος με το "αλλο φίλτρο":

Η μηχανή που σου προτείνει ειναι η καλυτερη στην κατηγορία τιμής της. Κατι συμαντικά θα αρχίσεις να βρείσκεις στα 400+ ευρώ. Μύλος δεν χρειάζεται για δύο λόγους: Α) οι μύλοι για καφέ είναι ακριβοί, και ειδικα για τον εσπρέσσο ακόμα περισσότερο. Ενας καλός χειροκίνητος μύλος (που θα βρίζεις για να βγαλεις έναν καφέ) θα τον πάρεις με 50 ευρώ. Για ηλεκτρικούς κοιτάς 150+. Β) η μηχανή εχει double walled καλάθι και αρα βγάζει τον καφέ με πίεση. Ειναι σχεδιασμένη ωστε να έχεις ικανονοιητικό αποτέλεσμα με "μέτριας ποιότητας" καφέ. Αν αγοράζεις αλλεσμένο, πχ απο coffee island, και τον καταναλώνεις σε μια εβδομάδα, εισαι μια χαρά.

Δημοσ.

Απαντάω και στους 2.Κι εγώ άκουγα αυτό που έλεγαν πάρε χειροκίνητο και θα είσαι μια χαρά,αλλά δεν ισχύει.Υπάρχουν καλοί ηλεκτρικοί όπως αυτός που έχω εγώ που με μια μόντα 5 λεπτών έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.Έχω αυτόν https://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79-Ηλεκτρικός-Μύλος-Καφέ-110W-με-Χωρητικότητα-120gr-και-16-Επίπεδα-Άλεσης-Μαύρος.html όπου με μια τέτοια μόντα (ξεβιδώνεις βίδες ουσιαστικά και είσαι κομπλέ) έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν πάρεις μύλο όμως θα πρέπει να αλλάξεις και φίλτρο σε αυτή τη μηχανή ή αλλιώς coffee basket όπως μπορείς να το δεις.Έχει ένα δικό της μέσα με μια τρύπα στη μέση,είναι εκεί που βάζεις τον καφέ και βγαίνει από κάτω (μέσα στο κλείστρο δηλαδή), αλλα αμα αλεθεις δικο σου καφε πρεπει να παρεις αυτο https://www.amazon.com/Stainless-Coffee-Pressurized-Breville-GUSTINO/dp/B07JM8F4YS/ref=sr_1_1?crid=PIMNH3PEHR4D&keywords=delonghi+unpressurized+filter&qid=1639410963&sprefix=delonghi+un%2Caps%2C277&sr=8-1.Επειδη δεν υπαρχει Ελλαδα,και πρεπει να το κοψεις κι ελαχιστα για να ταιριαζει,και για να μην μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια,προτεινω να παρεις απλα την μηχανη χωρις να μπλεξεις με μυλους.

Παντως με αυτον τον μυλο καφε, την εσπρεσσιερα αυτη,και το φιλτρο και το πατητηρι που πηρα, εχω ηδη κανει αποσβεση σε 6 μηνες αν σκεφτεις οτι ενας μεσος ανθρωπος θα αγορασει απ εξω εναν καφε την ημερα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Εγώ που έχω αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/25567798/Izzy-6823-Barista-15-bar-Μηχανή-Espresso-850W-Πίεσης-15bar.html

Αξίζει η μετάβαση σε αυτήν που προτείνετε?

Τη χρησιμοποιώ καθημερινά και νομίζω βγάζει μέτριας ποιότητας καφέ. Επίσης, έχω αφρογαλιερα γιατί το "πράγμα" για αφρογαλα της μηχανής δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό.

Καφέ παίρνω συσκευασμένο της illy, δε θα ήθελα να μπλέξω με μύλο, γιατί νομίζω δεν το έχω τόσο πολύ με το να κάνω τον τέλειο καφέ.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, glib είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Εγώ που έχω αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/25567798/Izzy-6823-Barista-15-bar-Μηχανή-Espresso-850W-Πίεσης-15bar.html

Αξίζει η μετάβαση σε αυτήν που προτείνετε?

Τη χρησιμοποιώ καθημερινά και νομίζω βγάζει μέτριας ποιότητας καφέ. Επίσης, έχω αφρογαλιερα γιατί το "πράγμα" για αφρογαλα της μηχανής δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό.

Καφέ παίρνω συσκευασμένο της illy, δε θα ήθελα να μπλέξω με μύλο, γιατί νομίζω δεν το έχω τόσο πολύ με το να κάνω τον τέλειο καφέ.

Καλησπέρα,η μέρα με τη νύχτα είναι αυτή που έστειλες με την Delonghi.Επίσης η Delonghi κάνει ικανοποιητικό αφρόγαλα κατά την γνώμη μου με το σωστό γάλα.

Το αν θα βγάζεις καλό καφέ αντίστοιχο με αυτόν που πίνεις έξω,δεν παίζει ρόλο μόνο η καφετιέρα αλλά πολλά πράγματα,όπως ο καφές που χρησιμοποιείς προφανώς που καλό είναι να είναι φρεσκοαλεσμένος όπως έξω,το μέγεθος της σκόνης του καφέ,η ποσότητα που βγάζεις,η θερμοκρασία, το νερό και χίλια άλλα δυο πράγματα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kourkounatos είπε

Καλησπέρα,η μέρα με τη νύχτα είναι αυτή που έστειλες με την Delonghi.Επίσης η Delonghi κάνει ικανοποιητικό αφρόγαλα κατά την γνώμη μου με το σωστό γάλα.

Το αν θα βγάζεις καλό καφέ αντίστοιχο με αυτόν που πίνεις έξω,δεν παίζει ρόλο μόνο η καφετιέρα αλλά πολλά πράγματα,όπως ο καφές που χρησιμοποιείς προφανώς που καλό είναι να είναι φρεσκοαλεσμένος όπως έξω,το μέγεθος της σκόνης του καφέ,η ποσότητα που βγάζεις,η θερμοκρασία, το νερό και χίλια άλλα δυο πράγματα.

Το γνωρίζω ότι εξαρτάται από διάφορα πράγματα, για αυτό είπα ότι δεν το έχω πολύ. 

Με τις ίδιες συνθήκες που έχω τώρα (ποιότητα καφέ, νερού, ποσότητα καφέ), αν αλλάξω μηχανή και πάρω την delonghi θα κάνω καλύτερο καφέ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, glib είπε

Το γνωρίζω ότι εξαρτάται από διάφορα πράγματα, για αυτό είπα ότι δεν το έχω πολύ. 

Με τις ίδιες συνθήκες που έχω τώρα (ποιότητα καφέ, νερού, ποσότητα καφέ), αν αλλάξω μηχανή και πάρω την delonghi θα κάνω καλύτερο καφέ?

Με μια λέξη.  οχι

Οι μηχανές με thermoblock  και 51mm portafilter έχουν 99% το ίδιο αποτέλεσμα.  Η διαφορά στις τιμές (50-250) είναι για κάποιους αυτοματισμους, πχ να σταματά μόνη της, η κάποια ασφάλεια παραπάνω, μεταλλικό αντί για πλαστικό σώμα,ποιοτικότερα εσωτερικά μέρη,χρωματα κλπ... 

Επεξ/σία από madnifestah
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/12/2021 στις 10:49 ΜΜ, iSAD είπε

https://www.skroutz.gr/s/22841488/Hario-Χειροκίνητος-Μύλος-Καφέ-Ceramic-Mini-Slim-Plus-Black.html

ο χειροκίνητος με κεραμικά μαχαίρια είναι ψιλομονόδρομος σε χαμηλό ποσό, τον είχα σπίτι για καθημερινή χρήση 3 χρόνια πριν πάω σε Eureka Mignon. Πρακτικά οι κεραμικοί δεν ανεβάζουν θερμοκρασία και είναι καλύτεροι από μεταλλικα μαχαίρια, δεν αλλοιώνουν το προφίλ του καφέ επειδή δεν καίνε τα έλαια. Αν δηλαδή φτιάχνεις έναν καφέ μόνο δεν είναι τίποτα 1-3 λεπτά υπόθεση.

επίσης συμφωνώ οτι όλες οι thermoblock μηχανές είναι το ίδιο από 50-250. Έχω για 2η τη μηχανή με τα €60 του lidl και κάνει μια χαρά καφέ, οχι σαν τη gaggia classic (που δεν ειναι και καμια σουπερ σπουδαία) αλλά τίμιο πάντως.

Επεξ/σία από zygorito
Δημοσ.

Είχα χειροκίνητο porlex από τους καλύτερους και έφυγε βράδυ!να σηκώνεσαι πρωί να πιεις ένα καφεδάκι και να τρίβεις 5 λεπτά συνεχόμενα είναι βασανο.πηρα είναι compak k3 μεταχειρισμένο 100 ευρα και ησύχασε το κεφάλι μου.δες και στο espresso forum για καμία μεταχει μηχανη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...