Προς το περιεχόμενο

m.2 σε GA-990X-Gaming SLI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας και παλι!!! θελω την βοηθεια σας που ειναι πολυτιμη!! θελω να βαλω εναν m.2 και δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει στο 100%... μπορει να ειπα και βλακεια απλα δεν ξερω απο αυτα... εχω αυτους για αγορα , και λεω μηπως δεν θα αποδοσουν στο 100%?? να παω σε κατι αλλο??? ευχαριστω!!

μ.2.png

γιγα.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, savvas333 είπε

εχω αυτους για αγορα , και λεω μηπως δεν θα αποδοσουν στο 100%?

Αρχικά είχατε ξαναρωτήσει παλιότερα. Τώρα για τι χρήση τον θέλετε; Σαν αποθήκη ή για boot; 

Αν τον βάλετε στη 2η PCIe θα τρέχει και η πρώτη PCIe σε x8 lanes αντί για x16 που τρέχει τώρα (με τη 1060 που έχετε δεν θα δείτε καμμιά διάφορα στη ταχύτητα από τη μείωση των lanes). Όσον αφορά το δίσκο, θα πιάνει τη μέγιστη ταχύτητα, αφού το PCIe 3.0 x4 φτάνει μέχρι 3,94GB/ s.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, savvas333 είπε

εχω αυτους για αγορα , και λεω μηπως δεν θα αποδοσουν στο 100%?? να παω σε κατι αλλο??? ευχαριστω!!

Έχει Μ.2 η μητρική σου και παρόλο που δεν βλέπω να το αναφέρει κάπου η Gigabyte είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι PCI-express gen2 x4. Ως εκ τούτου τα συγκεκριμμένα μοντέλα θα περιορίζονται σε ~2000 ΜΒ/s και δε θα αποδώσουν το 100%. Είναι καλύτερα να διαλέξεις άλλον NVmE. Μεγάλη προσοχή να είναι x4 σίγουρα.

Δες το σαν ευκαιρία να βάλεις κάποιον άλλο με μεγαλύτερο ΤΒW (terabytes to be written - μια ένδειξη του πόσο θα σου κρατήσει ένας ssd ή NvME).

• Thanks 1
Δημοσ.

Έριξα μια ματιά σε forums σχετικά με μητρικές με το SB950 Southbridge και όλες ανέφεραν PCIe 2.0, όμως πάνω στη μητρική αναφέρει 20Gbps (ή2,5GB/s) ενώ η PCIe 2.0 x4 πιάνει μέχρι 2GB/s. Για να μη μπλέκουμε, γι' αυτό πρότεινα τη λύση της 2ης PCIe με χρήση αντάπτορα.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έριξα μια ματιά σε forums σχετικά με μητρικές με το SB950 Southbridge και όλες ανέφεραν PCIe 2.0, όμως πάνω στη μητρική αναφέρει 20Gbps (ή2,5GB/s) ενώ η PCIe 2.0 x4 πιάνει μέχρι 2GB/s. Για να μη μπλέκουμε, γι' αυτό πρότεινα τη λύση της 2ης PCIe με χρήση αντάπτορα.

Μαλακίες της Gigabyte.

Για να το πούμε μπακάλικα, η PCIe 2.0 x4 πιάνει μέχρι 2.5 GB/s μεικτά, αλλά μόνο μέχρι 2 GB/s καθαρά, τα υπόλοιπα 500 ΜΒ/s είναι "φύρα" (overhead).

Έχεi M.2 αυτή η μητρική πάνω. Δε θέλει αντάπτορα. Κυκλοφόρησε γύρω στο '16 σα ναυαρχίδα του ΑΜ3/ΑΜ3+. Την έχει και ο μέντορας μου στα κομπιούτερ, με overclock σε εξαπύρηνο phenom στα 3.8+ GHz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...