kjtzemis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα σε ολους...μετα απο και εγω δεν θυμαμαι ποσα χρονια ειπα να προχωρησω σε αγορα gaming monitor αλλα για να γινει αυτο χρειαζομαι τις συμβουλες σας καθως απεχω απο τον χορο επισης δεν θυμαμαι ποσα χρονια και η τεχνολογια προχωραει. Αυτο που ξερω ειναι πως θελω να ειναι Curved..τις βλεπω και τις ζηλευω πραγματικα, επισης πιστευω σε ιντσες θα ηθελα να ειμαι στις 27"...τωρα οσων αφορα μαρκες, Ηz κτλ δεν ξερω τι παιζει με τα gaming monitor..αυτο που θελω ειναι να παιρνω οσο το δυνατον καλυτερο οπτικο αποτελεσμα, τοσο σε ομορφα χρωματα οπως και σε ομαλοτητα κινησης αλλα και ωραια μαυρα (δεν ξερω τι παιζει με αυτα στα monitor καθως προσφατα αγορασα tv και το κοιτουσα πολυ και γιαυτο και το αναφερω). badget 300E...χρηση gaming και καμια ταινια αλλα κυριως gaming. η καρτα γραφικων μου ειναι η geforce rtx 2060 gallardo και το υπολλοιπο pc (σε περιπτωση που παιζει ρολο οσων αφορα το monitor) το εχω στην υπογραφη μου κατω απτο post.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Έχουμε και λέμε: 10 ώρες πριν, kjtzemis είπε badget 300E...χρηση gaming και καμια ταινια αλλα κυριως gaming. η καρτα γραφικων μου ειναι η geforce rtx 2060 gallardo και το υπολλοιπο pc (σε περιπτωση που παιζει ρολο οσων αφορα το monitor) το εχω στην υπογραφη μου κατω απτο post. Για κύρια χρήση gaming θες 144Hz οπωσδήποτε. 10 ώρες πριν, kjtzemis είπε αυτο που θελω ειναι να παιρνω οσο το δυνατον καλυτερο οπτικο αποτελεσμα, τοσο σε ομορφα χρωματα οπως και σε ομαλοτητα κινησης αλλα και ωραια μαυρα (δεν ξερω τι παιζει με αυτα στα monitor καθως προσφατα αγορασα tv και το κοιτουσα πολυ και γιαυτο και το αναφερω). Για gaming θα δώσεις προτεραιότητα στην ομαλότητα της κίνησης και θα στραφείς σε ΤΝ panel. 10 ώρες πριν, kjtzemis είπε Αυτο που ξερω ειναι πως θελω να ειναι Curved..τις βλεπω και τις ζηλευω πραγματικα Καμπυλωτά κάνουν τα εργοστάσια τα πάνελ που κατά την παραγωγή τους στραβώνουν. Η καμπυλότητα είναι απαραίτητη σε οθόνες αρκετά μεγαλύτερες από τις 27 ίντσες που ζητάς. Σε ανάλυση πας σε FHD (1920x1080) και όχι QHD/2k (2560x1440), αλλιώς η κάρτα σου θα παίζει τα παιχνίδια αρκετά χειρότερα και θα ψάχνεις για καινούργια. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να γράφεις όσο περισσότερα headshots μπορείς, ακολουθείς τις συμβουλές μου, κοιτάς αυτές τις 5: https://www.bestprice.gr/cat/2621/othones-ypologiston/f/38_26500-27400_43_4691_605_121000-144000_3018_38646/27-1920-x-1080-121-hz-144-hz-tn.html και μου ζητάς να σου διαλέξω την καλύτερη.
nickol-us Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ πάλι θα διαφοροποιηθώ σχεδόν απόλυτα από τον προηγούμενο. Το μόνο που θα συμφωνήσω είναι τα 144hz. Επίσης κοιτάς για απόκριση 1ms, αν δεν παίζεις competitive ίσως σου είναι και αδιάφορο. Προφανώς υπάρχουν καλά tn αλλά εδώ μιλάμε και για προβολή ταινιών. Ξεκάθαρα πρέπει να πας τουλάχιστον σε VA και όχι TN ειδικά αν δεν πας σε curved. Επειδή έχω curved οθόνη 24" δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που απαγορεύει το curved στις 27". Μια χαρά είναι το curved. Οπότε αν όντως καταλήξεις σε curved, περιορίζεις και τις γωνίες θέασης οπότε το VA είναι ιδανικό ώστε να μείνεις και εντός budget σε υψηλά hertz και καλούς χρόνους απόκρισης. Επίσης θα κάνεις μια επένδυση 300 ευρώ σε μονιτορ, δεν βλέπω γιατί να πάρεις κάτι λιγότερο από 2k σήμερα. Το τι ανάλυση θα σηκώνει ο υπολογιστής μέχρι τι ανάλυση θα παίζεις τα παιχνίδια νομίζω είναι τελείως διαφορετικό. Δεν γνωρίζω καλά την αγορά, βάσει των παραπάνω φίλτρον θα κοιτούσα https://www.skroutz.gr/s/28120230/Samsung-Odyssey-G5-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-LC27G55TQWRXEN.html Έχει και πολλά review να δεις από γρήγορη ματιά που έριξα.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το τι ανάλυση θα σηκώνει ο υπολογιστής μέχρι τι ανάλυση θα παίζεις τα παιχνίδια νομίζω είναι τελείως διαφορετικό. Αγαπητε nickol-us, δεν είσαι ο μόνος που το νομίζει αυτό. Δυστυχώς είστε η πλειοψηφία. Όμως νομίζετε λάθος. Η απώλεια πιστότητας που προκύπτει όταν ένα μόνιτορ τεχνολογίας lcd (TN, IPS, VA) λειτουργεί σε ανάλυση διαφορετική από την εγγενή του (native resolution) είναι τόσο μεγάλη που δεν καλύπτεται. Διατυπωμένο διαφορετικά, ένα μόνιτορ 2k των 1000 ευρώ δείχνει πάντα χειρότερα από ένα FHD των 200 ευρώ, στις ίδιες ίντσες και Ηz, όταν στέλνεις και στα δύο το ίδιο σήμα, ανάλυσης FHD. Τα παραπάνω δεν ίσχυαν στις παλιότερες οθόνες CRT (καθοδικού σωλήνα). Εκείνες άλλαζαν αναλύσεις χωρίς απώλεια πιστότητας, ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης βέβαια ήταν διαφορετικός σε κάθε μία από τις αναλύσεις που υποστήριζαν. Εσύ έτσι το δουλεύεις το/τα πισί σου; Σε άλλη ανάλυση από την εγγενή της οθόνης;
nickol-us Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 58 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αγαπητε nickol-us, δεν είσαι ο μόνος που το νομίζει αυτό. Δυστυχώς είστε η πλειοψηφία. Όμως νομίζετε λάθος. Η απώλεια πιστότητας που προκύπτει όταν ένα μόνιτορ τεχνολογίας lcd (TN, IPS, VA) λειτουργεί σε ανάλυση διαφορετική από την εγγενή του (native resolution) είναι τόσο μεγάλη που δεν καλύπτεται. Διατυπωμένο διαφορετικά, ένα μόνιτορ 2k των 1000 ευρώ δείχνει πάντα χειρότερα από ένα FHD των 200 ευρώ, στις ίδιες ίντσες και Ηz, όταν στέλνεις και στα δύο το ίδιο σήμα, ανάλυσης FHD. Τα παραπάνω δεν ίσχυαν στις παλιότερες οθόνες CRT (καθοδικού σωλήνα). Εκείνες άλλαζαν αναλύσεις χωρίς απώλεια πιστότητας, ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης βέβαια ήταν διαφορετικός σε κάθε μία από τις αναλύσεις που υποστήριζαν. Εσύ έτσι το δουλεύεις το/τα πισί σου; Σε άλλη ανάλυση από την εγγενή της οθόνης; Όχι δεν το δουλεύω έτσι, θυμάμαι όμως να κατεβάζω αναλύσεις στο παλιό tn monitor που είχα, όταν λόγω έλλειψης gpu χρειαζόταν να κατεβάσω ανάλυση για κάποια games. Δεν θυμάμαι να έχω κανένα πρόβλημα, τώρα αν μιλάμε για τελείως competitive και μιλάμε για τις τέλειες επιδόσεις, μπορεί να έχεις δίκιο, δεν έχω ασχοληθεί σε τέτοιο επίπεδο. Γενικά πάντως σαν αναλογία, θεωρώ το 27αρι μόνιτορ πολύ οριακό για 1080p ανάλυση. Σε πολλά games επίσης η 2060 πιστεύω οτι σηκώνει εύκολα 1440p/60fps. Από την στιγμή που θα γίνεται και προβολή ταινιών τότε ας αποφασίσει ο ts ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για αυτόν, σύμφωνα με τα θέλω του αλλά και τα παιχνίδια που προτιμά. 1
kjtzemis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και παλι, καταρχας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση και τον κοπο σας. Για αρχη να πω πως δεν καταλαβα ολα οσα αναλυσατε...δλδ TN, VA και κατι τετοια ουτε τα εχω ακουστα 🤪 δεν προκειται για competitive game σε καμια περιπτωση, δεν παιζω multiplayer games παρα μονο fifa αλλα γιαυτο εχω το ps5..επισης επιμενω πως θα προτειμουσα curved οθονη. τωρα οσων αφορα το οτι η καρτα μου δεν θα σηκωνει 2κ αναλυση ισχυει οντως κατι τετοιο?θα εχω τοσο μεγαλο προβλημα? επισης @nickol-us τι εννοεις οταν λες "το τι αναλυσει θα σηκωνει το pc με το τι αναλυση θα παιζουν τα game ειναι διαφορετικο"?το pc θα μπορει να προβαλει 2k σε ολα αλλα οταν θα μπαινω σε game θα πρεπει να ρυθμιζω την αναλυση στα 1080p? edit: κατι ακυρο που μπορει να ακουστει γελοιο, τα curved monitors μπορουν να κρεμαστουν στον τοιχο, εννοω με βαση που βιδωνει στον τοιχο και οχι με βαση μου πιανει στο γραφειο (αυτες δεν με βολευουν). Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από kjtzemis
nickol-us Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Tn, va, ips τα 3 είδη τύπων πάνελ monitor. Κάθε ένα προσφέρει διαφορετικά πράγματα, απόκριση, μαύρα, χρωματική πιστότητα κοκ. Καλό θα ήταν να ψαχτείς τα +- του καθενός και να δεις συγκριτικά πριν καταλήξεις. Τώρα για την ανάλυση, ναι το πάνελ έχει μέγιστη αυτή την ανάλυση, δεν σημαίνει ότι δεν παίζει και σε χαμηλότερες. Ωστόσο αν παίρνεις την καλύτερη ποιότητα όπως ειπώθηκε δεν το γνωρίζω. Είναι κάτι που δεν μπορώ υπεύθυνα να σου πω, μην σε πάρω στον λαιμό μου. Ίσως να είναι πιο safe να πας σε 1080p εφόσον θες βα παίζεις σε αυτή την ανάλυση με ψηλά fps. Όσο για το κρέμασμα, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Τα περισσότερα μόνιτορ πλέον έχουν vesa οπότε την κρεμάς όπως θες.
kjtzemis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Tn, va, ips τα 3 είδη τύπων πάνελ monitor. Κάθε ένα προσφέρει διαφορετικά πράγματα, απόκριση, μαύρα, χρωματική πιστότητα κοκ. Καλό θα ήταν να ψαχτείς τα +- του καθενός και να δεις συγκριτικά πριν καταλήξεις. Τώρα για την ανάλυση, ναι το πάνελ έχει μέγιστη αυτή την ανάλυση, δεν σημαίνει ότι δεν παίζει και σε χαμηλότερες. Ωστόσο αν παίρνεις την καλύτερη ποιότητα όπως ειπώθηκε δεν το γνωρίζω. Είναι κάτι που δεν μπορώ υπεύθυνα να σου πω, μην σε πάρω στον λαιμό μου. Ίσως να είναι πιο safe να πας σε 1080p εφόσον θες βα παίζεις σε αυτή την ανάλυση με ψηλά fps. Όσο για το κρέμασμα, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Τα περισσότερα μόνιτορ πλέον έχουν vesa οπότε την κρεμάς όπως θες. Κοιταξε δεν ειμαι τοσο enthusiast ετσι ωστε να απαιτω τα max fps απο το καθε game, βασικα δεν εχω αυτο το "κολλημα" τοσα χρονια εχω συνηθισει να παιζω σε κονσολες που οπως καταλαβαινεις τα fps τους δεν ξεπερναγανε τα 60 (αν δεν κανω λαθος ουτε τα 60 καλα καλα δεν εφταναν)...αυτο που θελω ειναι να εχω ενα αξιοπρεπη gameplay.
nickol-us Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Ότι και βα πάρεις σε αυτό ρο budget θα έχεις αξιοπρεπές gameplay. Τι θέμα είναι τι σου αρέσει να απολαμβάνεις καλύτερα και πως θα επενδύσεις τα λεφτά σου. Εφόσον δεν είσαι enthusiast όπως λες ίσως δεν χρειάζεται να δώσεις και τόσα πολλά χρήματα. Πήγαινε καλύτερα σε κάνα κατάστημα να δεις μερικά μόνιτορ από κοντά, έλεγξε τα, διάβασε και λίγο περί τεχνολογιών στα πάνελ και έλα να ρα ξαναπούμε 2 1
raul7 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 IPS ή VA κατά την γνώμη μου, το TN δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Σε γενικές γραμμές IPS έχουν καλά χρώματα και γωνίες θέασης αλλά υστερούν στα μαύρα, va έχουν καλά χρώματα και καλά μαύρα αλλά χάνουν κάπως στις γωνίες θέασης, tn δεν υπάρχει λόγος να πάρεις είναι συνήθως χειρότερες σε χρώματα και σε γωνίες θέασης και κερδίζουν σε ταχύτητα και αυτό σε ορισμένες συνθήκες. Μπορείς να δεις αυτή τη Samsung ας πούμε από Eshop στα 260€, και γενικά εγώ θα κοιτούσα σε αυτά τα χρήματα να έχει η οθόνη panel ips ή va (για μένα προσωπικά ips), ανάλυση 2560x1440p, ρυθμό ανανέωσης 144hz και χρόνο απόκρισης 4ms και κάτω και Freesync κι ας έχεις nvidia κάρτα, και έτσι τα έχεις όλα, και ποιότητα εικόνας/χρωμάτων και εξαιρετική ταχύτητα. Αν δεις 2-3 μοντέλα που σε ενδιαφέρουν τα googlareis με τη λέξη review από δίπλα και διαβάζεις από site που ασχολούνται με μετρήσεις, πχ το rtings. Διάβασε εδώ για κάποιες διαφορές μεταξύ των panel, αν και γενικά υπάρχουν πολλές πηγές στο ίντερνετ. Επίσης έχει σημασία και η συγκεκριμένη οθόνη που παίρνεις και όχι μόνο η τεχνολογία της, γιαυτό ψάχνεις το συγκεκριμένο μοντέλο που θέλεις αν αποτελεί καλή υλοποίηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα