MikeJ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δύο σύντομες απορίες προς τα μέλη που μένουν (ή πάνε συχνά) Αγγλία. Τώρα που το Brexit πλέον είναι πραγματικότητα με τη περιαγωγή τι ισχύει; Αναφέρομαι σε ελληνικούς αριθμούς για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αναζήτηση που έκανα στα σάιτ των ελληνικών παρόχων φαίνεται να δείχνει πως τα πράγματα είναι όπως προ Brexit ( άρα όχι χρεώσεις roaming) καθώς έχουν το ΗΒ τυπικά ακόμα στις χώρες ΕΕ. Η δεύτερη απορία αφορά τα καταστήματα duty free στο αεροδρόμιο. Πλέον μπορούμε να αγοράζουμε τσιγάρα με τις χαμηλότερες τιμές (σε σχέση με τη τιμή στα περίπτερα) που μέχρι πρότινος μπορούσαν να αγοράσουν μόνο όσοι ταξίδευαν εκτός ΕΕ. Τελευταία φορά που ταξίδεψα (12/20 οπότε πριν την επίσημη εφαρμογή) δε μπορούσες να αγοράσεις τα πιο φθηνά τσιγάρα.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μονο για το roaming μπορώ να σου πω καθως δεν ψωνίζω απο αφορολόγητα. Εχω whatsup και λειτουργεί μια χαρά ,καλώ και με καλούν απο Ελλάδα χωρίς πρόβλημα.Μονο αν έχεις κάτω απο 10€ υπόλοιπο στέλνει ένα sms κάθε φορά που κάνεις κλήση να κάνεις ανανέωση γιατί είναι χαμηλά το υπόλοιπο ,αλλιως τα πακέτα λειτουργούν κανονικα με τους όποιους περιορισμούς εκτός Ελλάδας.ΔΕΝ έχω καλέσει Αγγλικούς αριθμούς καθώς απο την πρώτη μέρα αγόρασα αγγλική σιμ.Αν θα μείνεις καμποσο χρονικό διάστημα και θες δεδομένα και κλήσεις σε αγγλικά νούμερα αγορασε μια payg δλδ καρτοκινητό LEBARA ή GIFFGAFF καθως λενε ότι ειναι πολύ βολικές ,εγώ έχω three αλλά δεν είμαι και τοσο ευχαριστημένος απο το σήμα,εξαρτάται πολύ απο το που κινείσαι.Σιμ βρίσκεις παντού,και στις αφίξεις στο αεροδρόμιο θα βρεις. Επίσης αν σου παίζει κάποιο ρόλο πέρυσι που έκανα εννιάμηνο να κατέβω Ελλάδα δουλευε μια χαρά η ελληνική καρτα ολο τον καιρό. 1
TuXaKoS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Μονο για το roaming μπορώ να σου πω καθως δεν ψωνίζω απο αφορολόγητα. Εχω whatsup και λειτουργεί μια χαρά ,καλώ και με καλούν απο Ελλάδα χωρίς πρόβλημα.Μονο αν έχεις κάτω απο 10€ υπόλοιπο στέλνει ένα sms κάθε φορά που κάνεις κλήση να κάνεις ανανέωση γιατί είναι χαμηλά το υπόλοιπο ,αλλιως τα πακέτα λειτουργούν κανονικα με τους όποιους περιορισμούς εκτός Ελλάδας.ΔΕΝ έχω καλέσει Αγγλικούς αριθμούς καθώς απο την πρώτη μέρα αγόρασα αγγλική σιμ.Αν θα μείνεις καμποσο χρονικό διάστημα και θες δεδομένα και κλήσεις σε αγγλικά νούμερα αγορασε μια payg δλδ καρτοκινητό LEBARA ή GIFFGAFF καθως λενε ότι ειναι πολύ βολικές ,εγώ έχω three αλλά δεν είμαι και τοσο ευχαριστημένος απο το σήμα,εξαρτάται πολύ απο το που κινείσαι.Σιμ βρίσκεις παντού,και στις αφίξεις στο αεροδρόμιο θα βρεις. Επίσης αν σου παίζει κάποιο ρόλο πέρυσι που έκανα εννιάμηνο να κατέβω Ελλάδα δουλευε μια χαρά η ελληνική καρτα ολο τον καιρό. Βασικά αυτό θα αλλάξει από 01/01/2022.. Περισσότερες πληροφορίες: https://ee.co.uk/help/help-new/roaming-and-international/using-your-device-abroad/what-impact-will-brexit-have-on-roaming
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Βασικά αυτό θα αλλάξει από 01/01/2022.. Περισσότερες πληροφορίες: https://ee.co.uk/help/help-new/roaming-and-international/using-your-device-abroad/what-impact-will-brexit-have-on-roaming Εξαρτάται αν θα είναι νέα σύνδεση ή παλιά.Και στην ΕΕ που έβαλες και στην 3 http://www.three.co.uk/go-roam για παλιες συνδεσεις δεν αλλάζει κάτι.Μέχρι νεωτέρας φυσικά.Βεβαια αυτά ειναι για αγγλική σιμ στην ευρωπαική ενωση.Για Ελληνική στην Αγγλία. δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει,τουλάχιστον δεν εχω βρει κατι.
TuXaKoS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Εξαρτάται αν θα είναι νέα σύνδεση ή παλιά.Και στην ΕΕ που έβαλες και στην 3 http://www.three.co.uk/go-roam για παλιες συνδεσεις δεν αλλάζει κάτι.Μέχρι νεωτέρας φυσικά.Βεβαια αυτά ειναι για αγγλική σιμ στην ευρωπαική ενωση.Για Ελληνική στην Αγγλία. δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει,τουλάχιστον δεν εχω βρει κατι. Συμφωνώ! Για αυτό έδωσα και το link. Είναι αρκετά πιο πολύπλοκο. Θα σου πω εγώ γιατί είμαι του κλάδου. 99% θα ενεργοποιήσουν όλες οι εταιρίες το roaming κόστος. Πιθανόν κατά τα μέσα του 2022. Βασικά είναι υποχρεωμένες αν αρχίσουν να χρεώνουν οι εκεί εταιρίες.. 2
dbrillis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Με Ολλανδικο νούμερο τεσσερις μήνες Ελλαδα το καλοκαιρι, στο δεύτερο μηνα εσκασαν τα sms για χρεωση και τα λοιπα. Με Ελληνικό νούμερο Ολλανδια η Cosmote με έχει ξεχασει. Απο ότι μου ειπαν στο τηλέφωνο και ο Ολλανδικος παροχος και η Cosmote, παιζει πολυ μεγαλο ρολο η χρήση. Τι θα γίνει το 2022 δεν ξερω.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, dbrillis είπε Με Ολλανδικο νούμερο τεσσερις μήνες Ελλαδα το καλοκαιρι, στο δεύτερο μηνα εσκασαν τα sms για χρεωση και τα λοιπα. Με Ελληνικό νούμερο Ολλανδια η Cosmote με έχει ξεχασει. Απο ότι μου ειπαν στο τηλέφωνο και ο Ολλανδικος παροχος και η Cosmote, παιζει πολυ μεγαλο ρολο η χρήση. Τι θα γίνει το 2022 δεν ξερω. Γιατί να γίνει κάτι Ολλανδία και Ελλάδα;Το roaming εντος ΕΕ επεκτάθηκε για άλλα δεκα χρόνια https://www.politico.eu/article/eu-extends-roaming-rights-to-2032/ Eχω αγγλική σιμ της Ο2 στην Ελλάδα, κοντά 2 χρόνια ,στο κινητό της συζύγου και την καλώ εκεί καθώς εγω έχω απεριοριστα στο δικό μου αγγλικό νούμερο.Το χρηματικό υπόλοιπο υπάρχει ακόμα απο την πρώτη ανανέωση.Ακόμα και Ελλάδα όταν είμαι την καλώ στο αγγλικό νούμερο.Αλλά κάθε σιμ την εχω για τα αντίστοιχα νουμερα.Για αγγλικά νούμερα την αγγλική και για ελληνικά την ελληνική σιμ.
MikeJ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Να πω ότι για Ελληνικό αριθμό στην Αγγλία με ενδιαφέρει και μόνο για σκοπούς σύντομης επίσκεψης, όχι για μακρά παραμονή. Αν μείνεις κάπου ακόμα και εντός ΕΕ για πάνω από ένα Χ χρονικό διάστημα τότε ο πάροχος μπορεί να αρχίσει να χρεώνει roaming γιατί πλέον θεωρεί ότι δεν είσαι επισκέπτης στην άλλη χώρα αλλά κάτοικος. Την είχε πάθει έτσι μια Ισπανίδα συνάδελφος στην Ελλάδα με τον Ισπανικό αριθμό της. Άρα καταλαβαίνω προς το παρόν κομπλέ θα είμαι. Θα το μάθω κιόλας και με σμσ μόλις ανοίξω το κινητό όταν φτάσω. Οπότε τώρα αν κάποιος έχει εμπειρία το τελευταίο διάστημα από τα duty free και αν μπορούσε να αγοράσει αφορολόγητα τσιγάρα, ποτά.
dbrillis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί να γίνει κάτι Ολλανδία και Ελλάδα;Το roaming εντος ΕΕ επεκτάθηκε για άλλα δεκα χρόνια https://www.politico.eu/article/eu-extends-roaming-rights-to-2032/ Eχω αγγλική σιμ της Ο2 στην Ελλάδα, κοντά 2 χρόνια ,στο κινητό της συζύγου και την καλώ εκεί καθώς εγω έχω απεριοριστα στο δικό μου αγγλικό νούμερο.Το χρηματικό υπόλοιπο υπάρχει ακόμα απο την πρώτη ανανέωση.Ακόμα και Ελλάδα όταν είμαι την καλώ στο αγγλικό νούμερο.Αλλά κάθε σιμ την εχω για τα αντίστοιχα νουμερα.Για αγγλικά νούμερα την αγγλική και για ελληνικά την ελληνική σιμ. Εγραψα το τι συμβαινει σε εμενα γιατι πολλοι νομίζουν πως ακομα και εντός EU το roaming ειναι δωρεαν για παντα, αλλα δεν ειναι, ειναι δωρεαν για καποια περιοδο. Το κλειδί ειναι στη φραση "without excessive extra costs when traveling abroad in the EU". Οποτε το what's up σου μπορει να σταματησει να δουλεύει ανα πασα στιγμή ειδικα αν κανεις εκτενή χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα