Προς το περιεχόμενο

Δυσλειτουργία σε καινούριο Dell Vostro 3500.

nk9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Στις 26/11 παρήγγειλα από την επίσημη ιστοσελίδα της Dell το laptop του τίτλου, το οποίο και παρέλαβα στις 29/11. Το άνοιξα να δω ότι είναι κομπλέ και δεν ασχολήθηκα ξανά μαζί του λόγω έλλειψης χρόνου.

Στις 02/12 του προσέθεσα μια ram των 4 gb και όλα συνέχιζαν να πηγαίνουν καλά. Το ίδιο βράδυ το άφησα ανοιχτό για να κατεβάσει διάφορες ενημερωσεις που είχε σε εκκρεμότητα.

Την επόμενη ημέρα που βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με το μηχάνημα διαπίστωσα πως κατά την έναρξη λειτουργίας του αργούσε πάρα πολύ στο βήμα πριν τα windows, όπου απεικονίζει το λογότυπο της εταιρείας. Ουσιαστικά έκανε γύρω στα δύο λεπτά μέχρι να μου ζητήσει τον κωδικό του λογαριασμού της microsoft για να μπω στα windows.

Έτσι σκέφτηκα πως κάτι δεν πήγε καλά με τις αναβαθμίσεις. Μίλησα και με την εταιρεία η οποία μου συνέστησε να κάνω update στο bios, πράγμα το οποίο έγινε, δίχως όμως να εξαλείψει αυτή τη δυσλειτουργία. Ξαναμίλησα μαζί τους και η οδηγία ήταν να έρθει τεχνικός στο χώρο μου, ο οποίος και να προβεί σε ενδεχομενη αντικατάσταση σκληρού δίσκου ή ακόμα και μητρικής και επανεγκατάσταση των windows!

Επειδή θεώρησα ότι δεν υπάρχει λόγος καινούργιο μηχάνημα να μπλέξει με τέτοια χειρουργεία, έκατσα το σαββατοκύριακο που ακολούθησε κι έκανα διάφορες δοκιμες. Έτρεξα κάποια διαγνωστικά που έχει, τα οποία ομως δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα. Προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος σε προηγούμενο χρόνο, αλλά επειδή η ρύθμιση δεν ήταν ενεργοποιημένη δεν κατέστη αυτό δυνατό. Έκανα απεγκατασταση κάποιων ενημερώσεων, αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι. Έβγαλα και την έξτρα ram που είχα τοποθετήσει μήπως φταίει αυτή, αλλά και πάλι δεν έστρωσε. Μπήκα στην ιστοσελίδα υποστήριξης της εταιρείας και κατέβασα ένα image αποκλειστικά για τον δικό μου υπολογιστή, πλην όμως δεν μπόρεσα να το περάσω, καθώς για άγνωστο λόγο τα προγράμματα της εταιρείας που είναι προεγκατεστημένα δεν ολοκλήρωναν την διαδικασία.

Οπότε αποφάσισα να κάνω μία επαναφορά συστήματος μέσα από τα windows, ώστε να αποφύγω το format, το οποίο μου συνέστησε και η εταιρεία ως λύση. Η επαναφορά έγινε και στην αρχή έμοιαζαν όλα να πηγαίνουν μία χαρά. Έλα όμως που όταν έτρεξα ένα τεστ μέσα από το bios η καθυστέρηση εμφανίστηκε εκ νέου!!!

Για να μην τα πολυλογώ, μέχρι και τώρα το μηχάνημα είναι με τα φεγγάρια του. Εάν για οποιοδήποτε λόγο μπω στο bios πριν την έναρξη και ακόμα και αν δεν πειράξω την παραμικρή ρύθμιση, ο υπολογιστής μένει για 2 λεπτά στο βήμα με το λογότυπο μέχρι να μπει στα windows. Εάν μπω κατευθείαν δεν παρατηρείται καθυστέρηση. Επίσης, για κάποιο λόγο πλέον δεν δουλεύει το dell support assist που έχει στο bios. Το επιλέγω και φορτώνει συνέχεια, δίχως τελικά να το ξεκινήσει.

Και οι απορίες μου είναι οι εξής...

1) Τι δεν πάει καλά;

2) Να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση των windows και να δω εάν θα συνέλθει;

3) Να επικοινωνήσω ξανά με την εταιρεία και να ζητήσω να έρθει να το δει τεχνικός; Ή μήπως είναι δυσλειτουργία που εμπίπτει στην έννοια του doa;

Κάθε γνώμη και βοήθεια καλοδεχούμενη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

50 λεπτά πριν, nk9 είπε

Ή μήπως είναι δυσλειτουργία που εμπίπτει στην έννοια του doa;

Εαν είναι software το πρόβλημα, δεν υπάρχει DOA. Κάνε μια καθαρή εγκατάσταση τα windows και βλέπεις τι θα γίνει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το έψαξα και εγώ λίγο (αφού μας ζαλισατε στις προσφορές 😂) υπάρχουν κάποιες ελάχιστες αναφορές για bios post delay σε κάποια dell αλλά όχι στο δικό σου. (Ευθύνη κάποιας X version του bios τους). Μιας και έχεις εγγύηση dell, που την πλήρωσες κιόλας, δε τους φωνάζεις να τελειώνει;

Aν έχεις ορεξη, κάνε επαναφορά από το recover partition. Χωρίς την έξτρα μνήμη που έβαλες όλα αυτά.Install από κατεβασμένο windows δε το συνιστώ. format σκληρού κλπ που προτάθηκαν δίπλα επίσης δε το συνιστώ σε καινούργιο λάπτοπ εντός doa κλπ. Γνώμη μου. Και δε βλέπω να έχει και νόημα εφόσον συμβαίνει μονο όταν μπαίνεις στο bios.

Btw γιατί θέλεις να μπαίνεις συνέχεια στο bios; Τέλος πάντων, εγώ θα τους φώναζα ίσα ίσα να καταγράφει,  . Μπορεί και να μην υπάρχει λυση, να είναι μια ιδιοτροπία του bios και να διορθωθεί σε μελλοντικό version.

Επεξ/σία από ipal

Καλημέρα.

Στο bios μπήκα κάποια στιγμή για να κάνω ένα advanced test και επειδή είδα πως η καθυστέρηση εμφανίζεται μετά από είσοδο, γι' αυτό και επέμεινα και έκανα ξανά εισόδους ώστε να το ελέγξω.

Η επαναφορά που έκανα μέσα από τα windows φαντάζομαι πως γίνεται από το recovery partition. Όμως το έκανα με την έξτρα ram πάνω στο μηχάνημα.

Η ίδια η Dell τηλεφωνικά μου έδωσε οδηγία για καθαρή εγκατάσταση των windows ως τελευταία λύση, πριν έρθει τεχνικός τους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθει τεχνικός, απλά μου είπαν πως έρχεται μόνο αν έχει εντολή αντικατάστασης hardware και φοβάμαι μήπως μπει σε διαδικασία αλλαγής εξαρτημάτων και προβληματίζομαι κατά πόσον αυτά θα είναι καινουρια ή παίζουν τίποτα refurbished/used...

Επίσης, δεν είναι περίεργο που πλέον δεν μπορεί να μπει στο support assist, στο οποίο εισέρχεται μέσω του bios; Δεν είναι δείγμα ότι κάτι στραβά πάει πριν τα windows;

Επίσης κάτι άσχετο... Είναι φυσιολογικό με ουδέν πρόγραμμα εγκατεστημένο, πλην οσόν έχει από την εταιρεία, να έχει δεσμευμένα 3 gb περίπου από την ram;;;

1 ώρα πριν, nk9 είπε

Η ίδια η Dell τηλεφωνικά μου έδωσε οδηγία για καθαρή εγκατάσταση των windows ως τελευταία λύση, πριν έρθει τεχνικός τους.

Εφόσον γνωρίζεις πως να κάνεις φορματ και εγκατάσταση των win10 ή 11, τότε κάνε το.

Πέρνα τους σωστούς οδηγούς και βλέπεις αν συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nk9 είπε

Τα δεσμευμένα 3 gb της ram είναι άσχετα με το θέμα; Είναι φυσιολογικά;

Και σε μένα με το καλημέρα τόσα δεσμεύει που έχω επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και καθαρή εγκατάσταση win11 που δεν τρέχει τίποτα έξτρα στο παρασκήνιο…

994354694_.png.e66cfe82323d44a902adc9bc5881f8b3.png

Επεξ/σία από andreas1gr

Εμένα που έχω το ίδιο λάπτοπ με το που το ανοίξω δείχνει 3.5 gb δεσμευμένα..αν ανοίξω και browser πάει 99%.. 

Δεν ξέρω μήπως πρέπει να σβήσω κάποια προγράμματα όπως της dell η το zone alarm που τρώει πολύ μνήμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον είναι τίγκα στο bloatware τα Dell!

Εμένα πάντως την μεγαλύτερη δέσμευση ram την κάνει το Microsoft Defender. Κρατάει 250 mb στο ρελαντί!

Επεξ/σία από nk9

2 λεπτά πριν, nk9 είπε

Εμένα πάντως την μεγαλύτερη δέσμευση ram την κάνει το Microsoft Defender. Κρατάει 250 mb στο ρελαντί!

Format έκανες;

13 ώρες πριν, nk9 είπε

Τα έχεις σβήσει τα apps της dell?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...