Προς το περιεχόμενο

Thermaltake Aquarius III ή Zalman Reserator 1;

JoKo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αρχικά σας παραθέτω μία σχετική περιγραφή του υπολογιστή μου για να με βοηθήσετε:

Επεξεργαστής: Intel Pentium 4 3,2 GHz (Πυρήνας Northwood)

Μητρική: Intel D875PBZLK (μετάνιωσα που την πήρα, μην τη σχολιάσετε)

Μνήμη RAM: 2 x 512 ΜΒ @ 400 MHz DDR

Κάρτα Γραφικών: Hercules 3D Prophet 9800 XT

Τροφοδοτικό: Hec 425 W

Κουτί: Thermaltake Xaser III V2000A (για 7 ανεμιστήρες το βρίσκω αθόρυβο)

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Ο υπολογιστής μου ανεβαίνει πολύ εύκολα στους 70 βαθμούς. Βέβαια αυτό δεν προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (το συγκεκριμένο μοντέλο σύμφωνα με το site της Intel μπορεί να "σώσει" τον επεξεργαστή από υπερθέρμανση με διάφορες τεχνικές), αλλά με τον ερχομό του καλοκαιριού και την εγκατάσταση μιας γραμμής ADSL (άρα και της συνεχούς λειτουργίας 24/7 του υπολογιστή :D ), ενδεχομένως να χρειαστώ καλύτερη ψύξη. Αφήστε που το PC βρίσκεται στο υπνοδωμάτιό μου και με κουφαίνει αν το αφήσω το βράδυ να δουλεύει.

Θερμοαγώγιμη πάστα και ανεμιστήρα επεξεργαστή χρησιμοποίησα ό,τι είχε ο επεξεργαστής (ένα είδος πάστας που ήταν αρχικά στερεή πάνω στην ψύχτρα). Λόγω του γεγονότος ότι το κουτί βρίσκεται κάτω από το γραφείο, το καθαρίζω μία φορά το μήνα (εννοώ τα ανεμιστηράκια κυρίως) και έτσι μειώνεται ο θόρυβος και ομολογώ την πτώση μερικών βαθμών στη θερμοκρασία.

Επειδή όμως αυτό δε μου φαίνεται αρκετό, είπα να καταφύγω στην υδρόψυξη. Αρχικά του επεξεργαστή και αν γίνεται χωρίς πολύ κόπο (κίνδυνο μάλλον, γιατί χρόνο έχω, τι φοιτητής είμαι ;) ) της κάρτας γραφικών μου. Να υπογραμμίσω ότι σε καμία περίπτωση δε θέλω να υπερχρονίσω τον επεξεργαστή (για την ώρα είμαι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του). Από μία σύντομη βόλτα στο διαδίκτυο, βρήκα αυτά τα δύο προϊόντα που αναφέρω στον τίτλο, το Thermaltake Aquarius III και το Zalman Reserator 1 (εντάξει, το τελευταίο το πέτυχα στο τεύχος του RAM). Τι μου προτείνετε, λοιπόν, πάντοτε σε σχέση απόδοσης ψύξης/θορύβου; Όσον αφορά την τιμή παρακάτω από 300 ευρώ θα ήταν υποφερτό.

Δημοσ.

Το Rezerator είναι εντελώς παθητικό σύστημα και προορίζεται για αυτούς που θέλουν ένα εντελώς αθόρυβο PC. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες επεξεργαστή σαν αυτές που λες πως πιάνει ο δικός σου :(

Για το Aquarius, μπορείς να διαβάσεις ένα ελληνικό πρόσφατο review: http://www.thelab.gr/reviews/AquariusIII_1.php

Κατ' εμένα λοιπόν, μεταξύ αυτών των 2, το Aquarius θα είναι λιιίγο καλύτερο...

Δημοσ.

Θα πρότεινα να προσπεράσεις και τα δύο και να κατευθυνθείς προς ένα Asetek WaterChill, το οποίο έχει και καλύτερη απόδοση και είναι και φθηνότερο αν αγοράσεις τα κομμάτια χωριστά. Δεν είναι τόσο εμφανίσιμο όσο τα άλλα δύο που αναφέρεις αλλά IMHO μόνο αυτό προσφέρουν, μόστρα δηλαδή :)

Δημοσ.

Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Σχετικά με το Asetek WaterChill, μπορείτε να μου πείτε πού μπορώ να το βρώ στην Ελλάδα;

Επίσης, η διαδικασία συντήρησης είναι εύκολη; Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω το υγρό και χρειάζεται κάτι παραπάνω από (αποσταγμένο) νερό;

Δημοσ.

Το Asetek Waterchill είναι καλύτερο απο το Aquarius III αλλά για την περίπτωση σου που δεν έχεις σκοπό για overclocking θα σου έλεγα να πάρεις το Zalman γιατί είναι το πιό εύκολο από όλα τα υπόλοιπα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται να έχεις και χώρο μέσα στο pc για να βάλεις αντλία,ψυγείο,tank.Το rezerator απλά θα το βάλεις δίπλα στο pc kai 2 σωλήνες απλά θα περνάνε μέσα στο pc πάνω στο block.

Το waterchill θα το βρείς στο HacShop το rezerator στο Πλαίσιο.

Εγώ 3 μήνες τώρα δεν έχω κάνει καμία συντήρηση,το νερό μία φορά το άλλαξα απλά γιατί άλλαξα ψυγείο και έπρεπε να το αδιάσω για να βάλω το καινούργιο.

Μόνο αποσταγμένο νερό είσαι μια χαρά.Συνήθως κάποιοι βάζουν και μικρή ποσότητα παραφλού για τυχόν διαβρώσεις όταν υπάρχουν διαφορετικά μέταλα (χαλκός με αλουμίνιο μαζί) σε custom made.

Πληροφοριακά κανένα απο τα παραπάνω κιτ δεν κάνει για καλό οverclocking :D

Δημοσ.
Θερμοαγώγιμη πάστα και ανεμιστήρα επεξεργαστή χρησιμοποίησα ό,τι είχε ο επεξεργαστής (ένα είδος πάστας που ήταν αρχικά στερεή πάνω στην ψύχτρα).

Παλικάρι εδώ είναι κάτι που θα μπορούσες να βελτιώσεις. Με μια sp κ έναν enermax 90'' θα παίζεις ανάμεσα στους 45-55 C στην χειρότερη, με normal ambient πάντα. K αυτά με 60-70€ στη χειρότερη.

Δεν είναι ανάγκη να μπεις στην ταλαιπωρία/κόστος των "ενυδρείων" εφόσον δεν ασχολείσαι με oc. Φαντάζομαι fans έχεις να βάζουν/βγάζουν φρέσκο αέρα στο case σου.

sc

Δημοσ.

des kai edo http://www.papst.de anemistirakia fovera athoryva (apo 19 db & kato) etsi oste katarxas na allakseis ola ta anemistirakia tou koutiou h toulaxiston ayta pou se enoxloune.

Ekanes to test aposyndeontas ta panta & ksanavazontas ta ena ena na deis poio einai ayto pou sou kanei ton perissotero thoryvo?

Ego etsi katalava oti to anemistiraki tou epeksergasth htan ayto pou epairne ton kosmo,to allaksa & kapos hsyxasa

P.S. gia agora ton papst apo ebay me 11 euro

P.S.2 ti thoryvo vgazei to trofodotiko sou? Emena q-tec 500arhs pali apo ebay 26 db 50 euro

Δημοσ.

Αρχικά , δεν κερδίζεις τίποτα αγοράζοντας έτοιμο kit αντί για χωριστά κομμάτια.

Απλά παίρνεις 1 κουτί αντί για 3 ή 4 και ένα manual.

Όλες οι δυσκολίες (συναρμολόγηση , στεγανοποίηση , πιθανές τροποποιήσεις στο κουτί , συντήρηση κτλ) θα υπάρχουν είτε πάρεις kit είτε κομμάτια.

Επίσης με χωριστά κομμάτια , κατά κανόνα , θα έχεις καλύτερη απόδοση και μικρότερο κόστος.

Αφού δεν θες overclocking , δεν βλέπω λόγο να πάρεις υδρόψυξη , εκτός ίσως από το reserator που είναι ότι πιο ήσυχο θα μπορούσες να πάρεις.

Αλλά και πάλι , χωρίς παρεξήγηση , πεταμένο θα πάει σε ένα PC με 10!!! ανεμιστήρες (αν μετράω σωστά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...