adtakhs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Ποιο είναι το κουτί και ποιο είναι τελικά το τροφοδοτικό;
Tigio13 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Πρόχειρα τώρα που τα βρήκα είναι αυτά : Επίσης να πω πως το κουτί δεν παίρνει hdd δίσκο.
nickol-us Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, Tigio13 είπε Καλησπέρα παιδιά, σήμερα τελικά έστησα το pc και θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου και να ρωτήσω για ένα θέμα που παρουσιάστηκε. Για αρχή να πω πως πρέπει να καταργήσουν τα μικρά κουτιά. Πραγματικά με παίδεψε πάρα πολύ να βάλω τα καλώδια του κουτιού στην μητρική. Ύστερα το cable manager πάει περίπατο μιας και δεν έχει πουθενά χώρο να βάλεις τα καλώδια. Λόγω του ότι το τροφοδοτικό δεν ήταν καθόλου modular έμειναν πολλά καλώδια μέσα χωρίς λόγο πιάνοντας το μισό κουτί. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που έφτιαχνα pc έπαιρνα κανονικών διαστάσεων κουτί και δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του μίνι. Τέλος πάντων τα χώρεσα όλα μέσα και όλα καλά. Αφού τα είπα πάμε στα θετικά. Καταρχάς το άγχος που είχα ήταν να μην είναι έτοιμη η μητρική για τον επεξεργαστή. Με το που άνοιξε είδε από το usb τα win και τα πέρασε πραγματικά σε 2 λεπτά. Είναι ωραία αίσθηση να βλέπεις τέτοιες ταχύτητες. Έστησα τα win, εγκατέστησα office και κάποια προγράμματα που ήθελε η μικρή και αύριο της το πάω. Ο nvme δε χρειάζεται κάποια ταινία για να ψύχεται? Ο συγκεκριμένος δεν είχε κάτι, ούτε η μητρική είχε. Τέλος είχα ένα θέμα με τα ηχεία. Όταν ανέβαζα ένταση σφύριζαν σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν έβαζα μουσική έπαιζαν απροβληματιστα. Τα δοκίμασα και στο λαπτοπ μου και δεν είχαν το ίδιο θέμα. Τι μπορεί να φταίει? Τα σύνδεσα σε μία θύρα usb και στο πράσινο του ήχου. Να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά για τη βοήθεια. Νομίζω θα το κατά ευχαριστηθεί η μικρή το νέο της pc. Λογικό εν μέρει να δυσκολευτείς με τα καλώδια σε τόσο μικρό κουτί, τι εννοείς όμως οτι έμεινα πολλά καλώδια μέσα; Δεν χωρούσαν να τα κρύψεις στην πλάτη; Δες στο βίντεο τι "ωραία" τα μαζεύει ο φίλος (με το ωραία εννοώ οτι κρύβονται επιμελώς). Για mini tower δεν δείχνει να έχει και τους χειρότερους χώρους. Βοηθάει το εξόγκωμα που κάνει στο πλαϊνο του Σκληρό δίσκο, βάσει εταιρίας παίρνει ένα 3.5 στον πάτο του κουτιού, κοίτα το manual O nvme δεν είναι κακό να ψύχεται αλλά όχι οτι είναι και απαραίτητο. Σε αυτό το κουτί και με την χρήση που θα γίνεται δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν πάντως έχεις "κόλλημα" μπορείς να αγοράσεις after market nvme heatsink (δεν υπάρχει λόγος) Αυτό που λες για τα ηχεία παραπέμπει σε μικροφώνισμα. Μήπως είχες ανοιχτό κάποιο mic(camera ή headset) και έπιανε τον ήχο από τα ηχεία; Η σύνδεση που αναφέρεις φαίνεται σωστή
Tigio13 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, όχι τα καλώδια του τροφοδοτικού δε χωρούσαν να μπουν στην πλάτη, δεν έκλεινε το πλαϊνό καπάκι. Ίσως θα πρέπει να το ξανά δω κάποια στιγμή όμως γιατί υπήρχε και ένας εκνευρισμός με το μικρό κουτί. Για τον hdd είπα πως δε χωράει γιατί δεν είχε και κάποια θήκη για να μπει και να μην είναι χύμα μέσα στο κουτί. Κάτω χωράει θεωρητικά αλλά δεν πρέπει κάπου να κουμπώσει? Θα δω πάντως το manual και ευχαριστώ για την παρατήρηση. Ναι μάλλον κάτι έγινε με τα ηχεία και έβγαζαν αυτόν τον ήχο. Όταν το πήγα έτοιμο στην ανιψιά μου δεν το έκανε. Για τον nvme το υπέθεσα γιατί και η μητρική του pc μου στις 2 θεσεις που έχει υπάρχει από πάνω το heatsink και στο λαπτοπ το ίδιο. Αφού δε χρειάζεται μια χαρά.
Nik1239 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Tigio13 είπε Καλησπέρα, όχι τα καλώδια του τροφοδοτικού δε χωρούσαν να μπουν στην πλάτη, δεν έκλεινε το πλαϊνό καπάκι. Ίσως θα πρέπει να το ξανά δω κάποια στιγμή όμως γιατί υπήρχε και ένας εκνευρισμός με το μικρό κουτί. Για τον hdd είπα πως δε χωράει γιατί δεν είχε και κάποια θήκη για να μπει και να μην είναι χύμα μέσα στο κουτί. Κάτω χωράει θεωρητικά αλλά δεν πρέπει κάπου να κουμπώσει? Θα δω πάντως το manual και ευχαριστώ για την παρατήρηση. Ναι μάλλον κάτι έγινε με τα ηχεία και έβγαζαν αυτόν τον ήχο. Όταν το πήγα έτοιμο στην ανιψιά μου δεν το έκανε. Για τον nvme το υπέθεσα γιατί και η μητρική του pc μου στις 2 θεσεις που έχει υπάρχει από πάνω το heatsink και στο λαπτοπ το ίδιο. Αφού δε χρειάζεται μια χαρά. Μήπως το κουτί παίρνει από κάτω βίδες για τον hdd; 1
Tigio13 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Μήπως το κουτί παίρνει από κάτω βίδες για τον hdd; Λες? Θα το κοιτάξω.
Tigio13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, βρήκα χρόνο και πήγα μια βόλτα από την ανιψιά να της φτιάξω λίγο το tower και να βάλω τον hdd. Καταρχάς τα καλώδια του τροφοδοτικού μπόρεσα και τα πέρασα πίσω και ελευθερώθηκε κάπως ο χώρος μπροστά. Σε 2η φάση έβαλα τον σκληρό οπως δείχνει η φώτο από πάνω αλλά μετά το 1ο μπουταρισμα το pc έγινε απίστευτα αργό και δεν έβλεπε καν τον σκληρό. Αφού έγινε 2-3 φορές αυτό και μετά από αρκετή ώρα που δεν έστρωνε, τον έβγαλα και τον πήρα. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως στην αρχή δούλευε κανονικά και μετά άρχιζε να δυσλειτουργεί και να παίρνει και όλο το σύστημα η μπάλα. Ο συγκεκριμένος σκληρός έχει 100% υγεία και τον χρησιμοποιούσα παλιότερα στο δικό μου pc χωρις κανένα πρόβλημα. Είναι ένας wd blue 1tb. Αν ξέρει κανείς να μου πει τον λόγο που έγινε αυτό και αν λύνεται με κάποιο τρόπο θα με βοηθούσε πολύ και για μελλοντικά projects.
Nik1239 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, Tigio13 είπε Καλησπέρα παιδιά, βρήκα χρόνο και πήγα μια βόλτα από την ανιψιά να της φτιάξω λίγο το tower και να βάλω τον hdd. Καταρχάς τα καλώδια του τροφοδοτικού μπόρεσα και τα πέρασα πίσω και ελευθερώθηκε κάπως ο χώρος μπροστά. Σε 2η φάση έβαλα τον σκληρό οπως δείχνει η φώτο από πάνω αλλά μετά το 1ο μπουταρισμα το pc έγινε απίστευτα αργό και δεν έβλεπε καν τον σκληρό. Αφού έγινε 2-3 φορές αυτό και μετά από αρκετή ώρα που δεν έστρωνε, τον έβγαλα και τον πήρα. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως στην αρχή δούλευε κανονικά και μετά άρχιζε να δυσλειτουργεί και να παίρνει και όλο το σύστημα η μπάλα. Ο συγκεκριμένος σκληρός έχει 100% υγεία και τον χρησιμοποιούσα παλιότερα στο δικό μου pc χωρις κανένα πρόβλημα. Είναι ένας wd blue 1tb. Αν ξέρει κανείς να μου πει τον λόγο που έγινε αυτό και αν λύνεται με κάποιο τρόπο θα με βοηθούσε πολύ και για μελλοντικά projects. Του έκανες φορμάτ; Έχει γράμμα; Στην διαχείριση δίσκων φαίνεται; Ή σε κάποιο πρόγραμμα;
JDROGAS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ειμαστε σιγουροι οτι εχεις περασει ολους τους drivers; Οταν λες οτι καθυστερει σημαινει οτι κατι γινεται με τον sata controller. Δοκιμασες να τον βαλεις σε αλλη θυρα sata; Eαν δεν εχει αρχεια μεσα ειναι δυνατον να τον "καθαρισεις" με την εντολη clean του diskpart; Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από JDROGAS
Tigio13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Τους drivers τους κατέβασα από νετ, δεν μπήκα στη σελίδα της μητρικής είναι η αλήθεια. Ναι δοκίμασα 3 διαφορετικές θύρες στην μητρική. Τι διαφορά έχει από το φορματ αυτό που λες με την εντολή diskpart? Τέλος επειδή δούλευε σωστά στο δικό μου pc θεώρησα πως αντίστοιχα και στο νέο pc δε θα έχει προβλήματα.
adtakhs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Tigio13 είπε Τους drivers τους κατέβασα από νετ, δεν μπήκα στη σελίδα της μητρικής είναι η αλήθεια. Ναι δοκίμασα 3 διαφορετικές θύρες στην μητρική. Τι διαφορά έχει από το φορματ αυτό που λες με την εντολή diskpart? Τέλος επειδή δούλευε σωστά στο δικό μου pc θεώρησα πως αντίστοιχα και στο νέο pc δε θα έχει προβλήματα. Καλώδιο άλλαξες μπας και; Ο σκληρός υποστηρίζει NCQ ή είναι αρχαίος; Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs
JDROGAS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Tigio13 είπε Τους drivers τους κατέβασα από νετ, δεν μπήκα στη σελίδα της μητρικής είναι η αλήθεια. Ναι δοκίμασα 3 διαφορετικές θύρες στην μητρική. Τι διαφορά έχει από το φορματ αυτό που λες με την εντολή diskpart? Τέλος επειδή δούλευε σωστά στο δικό μου pc θεώρησα πως αντίστοιχα και στο νέο pc δε θα έχει προβλήματα. Mε τους δισκους ποτε δεν ξερεις.Μπορει να υπαρχει καποιο μικρο recovery partition. Με το diskpart θα καθαρισει τα παντα. Δες εδω ειναι πανευκολο. Προσοχη στο ποιον δισκο θα επιλεξεις μην σβησεις καταλαθος τον δισκο με το λειτουργικο. diskpart list disk select disk και το νουμερο του δισκου clean exit https://iguru.gr/diskpart-katharisete-kai-diamorfoste-mia-chalasmeni-monada-diskou-sta-windows-10/ Εσυ κανε το πρωτο σκελος μεχρι και την εντολη clean. Μετα πηγαινε απο τη διαχειριση δισκων οπου θα δεις τον και θα σου ζητησει να του δωσεις γραμμα και φορματ. Κανεις οτι εχει επιλεγμενο μην αλλαξεις τιποτα. Ειναι η πιο σωστη διαδικασια και δεν κραταει πανω απο ενα λεπτο. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από JDROGAS
Tigio13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Jdrogas:Οκ μια χαρά. Θα το κάνω στο δικό μου pc αυτή τη φορά και όταν ξανά βρω χρόνο θα πάω να της τον εγκαταστήσω. Adtakhs: καλώδιο άλλαξα. Και τροφοδοτικού και sata. Το ncq δεν ξέρω τι είναι. Ένας wd blue 1tb είναι ο σκληρός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα