Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tronis20 είπε

Πάρε και ένα τηλ στο κατάστημα να ρωτήσεις αν έρχεται 5000ready και αν όχι αν μπορούν να flasharoun το bios.

Δεν μπορούν το ξέρω. Είναι το ίδιο μαγαζί που ήταν να στείλει και την άλλη μητρική. Τέλος πάντων την παίρνω και θα φανεί όταν έρθει. 

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tronis20 είπε

Πάρε και ένα τηλ στο κατάστημα να ρωτήσεις αν έρχεται 5000ready και αν όχι αν μπορούν να flasharoun το bios.

'Εχει flash bios απο στικ, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας.... γίνεται και χωρίς συμβατό Cpu

• Like 3
Δημοσ.

Μια χαρά, έφυγαν πάλι οι παραγγελίες. Θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και αν είναι γρήγορες και οι παραδόσεις μέχρι τα Χριστούγεννα θα της το έχω φτιάξει να το έχει τις γιορτές. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Περίμενε λίγο.

Εκανες τις παραγγελίες ή σε προλαβα;

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συντομα θα διαπιστώσεις οτι έβαλε Ο Θεός το χερι του και δεν σε αφησανε να ακυρώσεις τον 5600... Η σκεψη για μελλοντικο upgrade (στο κομμάτι cpu) σε αυτο το range τιμης/απόδοσης ειναι κατι που απλα το σκέφτεσαι οταν στηνεις το pc και στην πραξη δεν υλοποιείται ποτε... Ειναι πραγματικά αστειο (εκτος της περιπτωσης π ειναι για γραφειο) να μιλαμε για κατι με ενσωματωμενα γραφικα και να σκεφτείς κατι διαφορετικό απο amd ειτε θελεις κατι σούπερ οικονομικό (athlon) ειτε εδω... Αστείοι επισης οσοι λενε για δυστροπα amd, συγκρίνουν την 1030 με τα vega του 5600 και δηλώνουν μαλιστα οτι ειναι και υποδεέστερα... Μεγεια το τερατακι σου φιλε και μπραβο στα παιδια που στον προτείνανε! Σε σχεση με το αντίστοιχο στα λεφτα combo 10400+1030 εβαλες πολυ καλύτερα cpu/gpu, πιο αξιόπιστο (ενα part λιγοτερο υποψήφιο να παρουσιασει βλαβη) κ εχεις κ ελεύθερη την pcie σου για μελλοντική αναβάθμιση η οποια στην περίπτωση σου ποντάρω οτι δεν θα χρειαστεί ποτε, αντι να στείλεις στον καδο την 1030 και να έχεις επιπλέον χασουρα... Οτι εχω στησει σε casual gamers με τα χρυσα apu της κοκκινης με το ίδιο σκεπτικό εκαναν την καλύτερη αγορα της ζωής τους.

P.S. ακομα και να ξεμεινετε με "λαθος" bios να ξερετε οτι η amd με αποδειξη αγορας νεου hardware σου στελνει δωρεαν τσιπακι να αναβαθμίσεις, το οποιο μολις κανεις την δουλεια σου φυσικά το επιστρέφεις... σορυ για το σεντονι

Επεξ/σία από NickAlfista
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NickAlfista είπε

Συντομα θα διαπιστώσεις οτι έβαλε Ο Θεός το χερι του και δεν σε αφησανε να ακυρώσεις τον 5600... Η σκεψη για μελλοντικο upgrade (στο κομμάτι cpu) σε αυτο το range τιμης/απόδοσης ειναι κατι που απλα το σκέφτεσαι οταν στηνεις το pc και στην πραξη δεν υλοποιείται ποτε... Ειναι πραγματικά αστειο (εκτος της περιπτωσης π ειναι για γραφειο) να μιλαμε για κατι με ενσωματωμενα γραφικα και να σκεφτείς κατι διαφορετικό απο amd ειτε θελεις κατι σούπερ οικονομικό (athlon) ειτε εδω... Αστείοι επισης οσοι λενε για δυστροπα amd, συγκρίνουν την 1030 με τα vega του 5600 και δηλώνουν μαλιστα οτι ειναι και υποδεέστερα... Μεγεια το τερατακι σου φιλε και μπραβο στα παιδια που στον προτείνανε! Σε σχεση με το αντίστοιχο στα λεφτα combo 10400+1030 εβαλες πολυ καλύτερα cpu/gpu, πιο αξιόπιστο (ενα part λιγοτερο υποψήφιο να παρουσιασει βλαβη) κ εχεις κ ελεύθερη την pcie σου για μελλοντική αναβάθμιση η οποια στην περίπτωση σου ποντάρω οτι δεν θα χρειαστεί ποτε, αντι να στείλεις στον καδο την 1030 και να έχεις επιπλέον χασουρα... Οτι εχω στησει σε casual gamers με τα χρυσα apu της κοκκινης με το ίδιο σκεπτικό εκαναν την καλύτερη αγορα της ζωής τους.

P.S. ακομα και να ξεμεινετε με "λαθος" bios να ξερετε οτι η amd με αποδειξη αγορας νεου hardware σου στελνει δωρεαν τσιπακι να αναβαθμίσεις, το οποιο μολις κανεις την δουλεια σου φυσικά το επιστρέφεις... σορυ για το σεντονι

Θα σου απαντήσω ελπίζοντας ότι δεν συνομιλω με κάποιο fan boy.

Καθε επιλογή έχει τα θετικά όπως και τα αρνητικά της. Το θέμα είναι να τα γνωρίζεις και να αποφασίσεις τι θα πάρεις σε αυτά που κρίνει ο καθένας σημαντικότερα. Κάθε περίπτωση διαφορετική.

Στο συγκεκριμένο build ξεκινήσαμε να μιλάμε για budget 500 ευρώ και καταλήξαμε στα 600 με το ζόρι. Προφανώς το build, μετά την αλλαγή μητρικής έγινε αρκετά δυνατό, το θέμα επίκειται στον αν ήταν απαραίτητο.

Για την αξιοπιστία απλά θα το προσπεράσω...

Όσο για την 1030, ψάξε λίγο πρώτα. Δες το βίντεο του nexus που ανέβασα, εκτός αν τον θεωρείς αναξιόπιστο. Παρόλο που είναι fan της amd, όχι με την κακή έννοια, η 1030(sos ddr5) ακόμη και με τον 10100 αποδίδει σε αρκετά games καλύτερα από stock 5600g και με ακριβές μνήμες (3200/cl14). Πιστεύεις πως το build που αρχικώς προτάθηκε (450vdh/3200/cl16) θα κατέβαζε τέτοια νούμερα σε στοκ;  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Όσο για την 1030 που πάει στα σκουπίδια... αυτή την στιγμή είναι η πιο περιζήτητη κάρτα γιατί σηκώνει, έστω και με υποχωρήσεις 1080p gaming. Αν στο κοντινό μέλλον αλλάξει η μαύρη κατάσταση με τις gpu, η 1030 θα έχει μια Α μεταπωλητικη αξία ή θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ένα δεύτερο μηχάνημα, τα γραφικά του 5600g τι θα τα κάνεις; Απλά θα τα κουβαλάς μαζί για καβατζα. Επίσης αν θες κάνε σύγκριση τον 11400f+gt 1030 ddr5 αντί του 5600g(περίπου στα ίδια βγαίνει). Σε περίπτωση προσθήκης gpu ο 11400 παίζει στα περισσότερα games καλύτερα από τον 5600g.

Μιλάς για future proof... Το ότι ο 5600g δεν έχει pcie 4 δεν παίζει ρόλο;  Το ότι περιμένουμε απλά αναβαθμισμενη την υπάρχουσα γενιά και μετά πάμε μάλλον για αλλαγή socket /ddr5 δεν το έχεις ακούσει πουθενά;

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. Τα κριτήρια είναι υποχρεωτικά ΚΑΙ υποκειμενικά.

Σίγουρα το build θα τρελάνει την μικρή και θα κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόταν.
Ας το χαρεί όσο πάει, αυτό θέλουμε όλοι.

• Like 4
Δημοσ.

Καλά η μικρή όταν δει rgb σε tower, ποντίκι και πληκτρολόγιο θα έχει καλυφτεί. Τα υπόλοιπα θα είναι λεπτομέρειες. 😂😂😂

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Καθε επιλογή έχει τα θετικά όπως και τα αρνητικά της. Το θέμα είναι να τα γνωρίζεις και να αποφασίσεις τι θα πάρεις σε αυτά που κρίνει ο καθένας σημαντικότερα. Κάθε περίπτωση διαφορετική.

Στο συγκεκριμένο build ξεκινήσαμε να μιλάμε για budget 500 ευρώ και καταλήξαμε στα 600 με το ζόρι. Προφανώς το build, μετά την αλλαγή μητρικής έγινε αρκετά δυνατό, το θέμα επίκειται στον αν ήταν απαραίτητο.

Όσο για την 1030, ψάξε λίγο πρώτα. Δες το βίντεο του nexus που ανέβασα, εκτός αν τον θεωρείς αναξιόπιστο. Παρόλο που είναι fan της amd, όχι με την κακή έννοια, η 1030(sos ddr5) ακόμη και με τον 10100 αποδίδει σε αρκετά games καλύτερα από stock 5600g και με ακριβές μνήμες (3200/cl14). Πιστεύεις πως το build που αρχικώς προτάθηκε (450vdh/3200/cl16) θα κατέβαζε τέτοια νούμερα σε στοκ;  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Όσο για την 1030 που πάει στα σκουπίδια... αυτή την στιγμή είναι η πιο περιζήτητη κάρτα γιατί σηκώνει, έστω και με υποχωρήσεις 1080p gaming. Αν στο κοντινό μέλλον αλλάξει η μαύρη κατάσταση με τις gpu, η 1030 θα έχει μια Α μεταπωλητικη αξία ή θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ένα δεύτερο μηχάνημα, τα γραφικά του 5600g τι θα τα κάνεις; Απλά θα τα κουβαλάς μαζί για καβατζα. Επίσης αν θες κάνε σύγκριση τον 11400f+gt 1030 ddr5 αντί του 5600g(περίπου στα ίδια βγαίνει). Σε περίπτωση προσθήκης gpu ο 11400 παίζει στα περισσότερα games καλύτερα από τον 5600g.

Μιλάς για future proof... Το ότι ο 5600g δεν έχει pcie 4 δεν παίζει ρόλο;  Το ότι περιμένουμε απλά αναβαθμισμενη την υπάρχουσα γενιά και μετά πάμε μάλλον για αλλαγή socket /ddr5 δεν το έχεις ακούσει πουθενά;

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. Τα κριτήρια είναι υποχρεωτικά ΚΑΙ υποκειμενικά.

Σίγουρα το build θα τρελάνει την μικρή και θα κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόταν.

Οχι φιλε δεν μιλας με fanboy, οχι οτι εχει σημασια αλλα τωρα εχω main εναν i7 9ης με μια 2070 για να καταλάβεις. Προσωπικά λογω του αντικειμένου αλλαζω πολυ συχνα hardware ολων των πλευρών και δυστυχώς εχει κορεστεί ο ενθουσιασμός και η ανάγκη να βαφτώ και να προτιμήσω ένα στρατόπεδο. Οσον αφορα την αξιοπιστία που προσπερνας οταν δινεις γυρω στα 5 συστηματακια τον μηνα και πλεον εχεις μπροστά σου κάποια στατιστικά βγαλμενα απο προσωπική σου εμπειρία πιστεψε με εκει θα καταλήξεις. Μηδαμινές οι πιθανότητες να εχεις θεμα με την 1030 συμφωνούμε αλλα σιγουρα κάτι παραπάνω απο το apu και όταν το pc προορίζεται για ενα παιδακι η για καποιον που δεν ασχολείται να "διορθώσει" εστω κατι πολυ απλο, μαντεψε ποιον θα ζαλίσουν οταν τυχει αυτο το κατι ειδικα οταν κιολας δεν προσφέρει κατι παραπανω... Για τα υπολοιπα που λες περι pcie4/ddr5 (καπου το εχει παρει το αυτι μου...) και την χρήση της 1030 όταν ομαλοποιηθεί η αγορα, δεν θα μπω σε διαδικασία διαξιφισμων αλλα να σου θυμίσω ποτε, για που προορίζεται ο υπολογιστής και για το αν θα μπει σε διαδικασια στο μελλον να τραμπαρει την 1030 etcetc... Δεν μιλησα για future proof ειπα απλα ότι αργότερα αν θελει κουμπωνει μια καρτουλα και ενισχύει τις δυνατότητες του συστήματος. Έχω δουλέψει και εχω δωσει αρκετα την 1030 (gddr5 εννοείται) σε διάφορες υλοποιήσεις και συνδυασμούς και εχω εξαγει τα συμπεράσματά μου σε ρεαλιστικά σενάρια... Το αποτελεσμα ειναι οτι στην παρούσα κατάσταση με τις τωρινες τιμες και την χρηση του συστήματος πιστεύω εγινε μακραν η καλύτερη επιλογη... και εννοείται θα δωσει απλετη χαρα στον μικρό χρήστη!

39 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Καλά η μικρή όταν δει rgb σε tower, ποντίκι και πληκτρολόγιο θα έχει καλυφτεί. Τα υπόλοιπα θα είναι λεπτομέρειες. 😂😂😂

Εννοείται this is all that matters!  Για τα υπόλοιπα ασε τους nerdουλες να τσακώνονται! :P

Επεξ/σία από NickAlfista
Δημοσ.

Μου ήρθε ο nvme σήμερα αλλά μου φαίνεται μικρός. Επειδή πάνε αρκετοί μήνες από τότε που έφτιαξα το δικό μου pc, υπάρχουν όντως διαφορετικά μήκη? Και αν ναι έχει 2 τρύπες στην μητρική στη θέση που μπαίνει ο nvme? 

20211216_180222.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tigio13 είπε

Μου ήρθε ο nvme σήμερα αλλά μου φαίνεται μικρός. Επειδή πάνε αρκετοί μήνες από τότε που έφτιαξα το δικό μου pc, υπάρχουν όντως διαφορετικά μήκη? Και αν ναι έχει 2 τρύπες στην μητρική στη θέση που μπαίνει ο nvme? 

Μην ανησυχεις ο κλασσικος 2280 ειναι.Μπαινει παντου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Οι μετρήσεις της Vega του 5600G στα reviews έχει γίνει με μνήμες 3200Mhz CL16 και όχι 14.  Είναι ότι πιο οικονομικό στην αγορά και κοινότυπο πλέον. 

Εξάλλου οι ενσωματωμένες Vega διψάνε για συχνότητες όχι για cas latencies .... 

Η Msi B450M VDH δίνει ακριβώς τα ίδια με την MSI MAG B550M Mortar που έχω εγώ.  Ίσως να μην έφτανε τις μνήμες στα 4000Mhz ... αλλά κάτι τέτοιο δεν απασχολεί κανέναν. 

Θέλω όμως απόδειξη από κάποιον, κάπου ... που να φέρει τον ισχυρισμό πως η B450M VDH δεν μπουσταρει τον 5600G όσο οι υπόλοιπες ....

Όχι για τίποτε άλλο. Εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν εφευρίσκονται μυθεύματα απλά για να υποστηριχθεί η Α άποψη. 

Σεβαστές όλες οι απόψεις και οι επιθυμίες, κολλήματα κ.λ.π.  Τα μυθεύματα είναι κάτι άλλο ...

Στην σούμα το παλικάρι αγόρασε ότι δυνατότερο σε CPU + GPU και default χωρίς το παραμικρό πείραγμα.  Αν ήταν πιο επίμονος θα γλυτώνε και ένα 50€ από την μητρική βρίσκοντας κάποιο άλλο κατάστημα που να έκανε bios update.

Επεξ/σία από adtakhs
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα τελικά έστησα το pc και θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου και να ρωτήσω για ένα θέμα που παρουσιάστηκε. 

Για αρχή να πω πως πρέπει να καταργήσουν τα μικρά κουτιά. Πραγματικά με παίδεψε πάρα πολύ να βάλω τα καλώδια του κουτιού στην μητρική. Ύστερα το cable manager πάει περίπατο μιας και δεν έχει πουθενά χώρο να βάλεις τα καλώδια. Λόγω του ότι το τροφοδοτικό δεν ήταν καθόλου modular έμειναν πολλά καλώδια μέσα χωρίς λόγο πιάνοντας το μισό κουτί. 

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που έφτιαχνα pc έπαιρνα κανονικών διαστάσεων κουτί και δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του μίνι. Τέλος πάντων τα χώρεσα όλα μέσα και όλα καλά. 

Αφού τα είπα πάμε στα θετικά. 

Καταρχάς το άγχος που είχα ήταν να μην είναι έτοιμη η μητρική για τον επεξεργαστή. Με το που άνοιξε είδε από το usb τα win και τα πέρασε πραγματικά σε 2 λεπτά. Είναι ωραία αίσθηση να βλέπεις τέτοιες ταχύτητες. Έστησα τα win, εγκατέστησα office και κάποια προγράμματα που ήθελε η μικρή και αύριο της το πάω. 

Ο nvme δε χρειάζεται κάποια ταινία για να ψύχεται? Ο συγκεκριμένος δεν είχε κάτι, ούτε η μητρική είχε. 

Τέλος είχα ένα θέμα με τα ηχεία. Όταν ανέβαζα ένταση σφύριζαν σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν έβαζα μουσική έπαιζαν απροβληματιστα. Τα δοκίμασα και στο λαπτοπ μου και δεν είχαν το ίδιο θέμα. Τι μπορεί να φταίει? Τα σύνδεσα σε μία θύρα usb και στο πράσινο του ήχου. 

Να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά για τη βοήθεια. Νομίζω θα το κατά ευχαριστηθεί η μικρή το νέο της pc. 

Επεξ/σία από Tigio13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...