Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πραγματικά έχω μπερδευτεί ρε παιδια. Οκ καταλαβαίνω πως και εγώ δεν είμαι ο πιο σταθερός άνθρωπος του κόσμου αλλά από τη στιγμή που με +100 € φτιάχναμε πολύ καλύτερο σύστημα είπα να τα διαθέσω. 

Να ζητήσω συγγνώμη στον jdrogas γιατί το παιδί ασχολήθηκε και έφτιαξε σύστημα με βάση το 1ο budget. 

Από εκεί και πέρα επειδή δε βλέπω να συμφωνείτε πιο από τα 2 στρατόπεδα θα είναι πιο futureproof θα επιλέξω ένα από τα 2 να το παραγγείλω. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας. 

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tigio13 είπε

Εγώ πραγματικά έχω μπερδευτεί ρε παιδια. Οκ καταλαβαίνω πως και εγώ δεν είμαι ο πιο σταθερός άνθρωπος του κόσμου αλλά από τη στιγμή που με +100 € φτιάχναμε πολύ καλύτερο σύστημα είπα να τα διαθέσω. 

Να ζητήσω συγγνώμη στον jdrogas γιατί το παιδί ασχολήθηκε και έφτιαξε σύστημα με βάση το 1ο budget. 

Από εκεί και πέρα επειδή δε βλέπω να συμφωνείτε πιο από τα 2 στρατόπεδα θα είναι πιο futureproof θα επιλέξω ένα από τα 2 να το παραγγείλω. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας. 

Δεν είναι θέμα στρατοπέδων...αν και δυστυχώς κατέληξε εκεί.

Προσωπικά όταν κάνω μια πρόταση κοιτάω το μέγιστο budget αλλά και την καλύτερη δυνατή απόδοση για τη χρήση που προορίζεται.

Εδώ έχεις πέσεις στην εξής παγίδα, για να πάρεις τον καλύτερο επεξεργαστή, έχεις πάρει ένα μάτσο "σαβούρα" περιφερειακά και έχει φύγει από το budget κοντά στα 100 ευρώ.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: είχες ανάγκη για αυτόν τον επεξεργαστή; Έχει νόημα η κτήση του; Δεν υπύρχαν εναλλακτικές εντός budget που θα στο παιδί θα έκαναν ουσιαστικά την ίδια δουλειά; Προφανώς απ'οσους προτάθηκαν ο 5600g είναι ο πιο δυνατός, δεν τίθεται θέμα επ'αυτού.

Όλα λοιπόν είναι καθαρά θέμα επιλογών. Με το καλό το νέο μηχάνημα και το θέμα είναι να το χαρεί ο μικρός και όχι τι λέμε εμείς.

Δημοσ.

Καλημέρα, μια πρόταση και από μένα:

Από multicopter

1388027846_multicopterparts.jpg.cfbffd008e046f76f880ecb2f0c3b98f.jpg

Και από E-shop

575493102_eshopparts.jpg.a2f9813239405729696457a2d5d101da.jpg

Στα περιφερειακά υπάρχουν πληκτρολόγιο rgb, ποντίκι rgb, ηχεία creative αξιοπρεπέστατα, ακουστικά με μικρόφωνο, κάμερα με μικρόφωνο, δέκτης για wifi. Διαθεσιμότητα 4-10 εργάσιμες, 2 καταστήματα για λιγότερα μεταφορικά.

Παίρνεις 4c/8t ικανότατο cpu, 16gb ram, κάρτα γραφικών για entry gaming, γρήγορο nvme δίσκο για windows και βασικά προγράμματα, και όλα τα γύρω γύρω μαζί με τα φωτάκια τους. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω η χρήση που περιγράφεις.

Στα αρνητικά της συγκεκριμένης σύνθεσης ότι δεν μπορείς να προσθέσεις ram (η μητρική έχει 2 slots που τις γεμίσαμε, αν θελήσεις να πας στα 32gb πρέπει να αγοράσεις 2x16gb και να πουλήσεις αυτές. Όχι ότι θα χρειαστεί ρεαλιστικά αυτό το σύστημα 32 gb, αλλά έτσι να το πούμε κι αυτό.) Επίσης αρνητικό (που και πάλι είναι προς συζήτηση το κατά πόσο είναι σημαντικό) ότι η κάρτα είναι η DDR4 έκδοση που είναι κάπως πιο αργή από τις αντίστοιχες DDR5.

@adtakhs νομίζω δεν έχεις βάλει nvme στην τελευταία σύνθεση!

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν είναι θέμα στρατοπέδων...αν και δυστυχώς κατέληξε εκεί.

Προσωπικά όταν κάνω μια πρόταση κοιτάω το μέγιστο budget αλλά και την καλύτερη δυνατή απόδοση για τη χρήση που προορίζεται.

Εδώ έχεις πέσεις στην εξής παγίδα, για να πάρεις τον καλύτερο επεξεργαστή, έχεις πάρει ένα μάτσο "σαβούρα" περιφερειακά και έχει φύγει από το budget κοντά στα 100 ευρώ.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: είχες ανάγκη για αυτόν τον επεξεργαστή; Έχει νόημα η κτήση του; Δεν υπύρχαν εναλλακτικές εντός budget που θα στο παιδί θα έκαναν ουσιαστικά την ίδια δουλειά; Προφανώς απ'οσους προτάθηκαν ο 5600g είναι ο πιο δυνατός, δεν τίθεται θέμα επ'αυτού.

Όλα λοιπόν είναι καθαρά θέμα επιλογών. Με το καλό το νέο μηχάνημα και το θέμα είναι να το χαρεί ο μικρός και όχι τι λέμε εμείς.

Σε αυτά που λες συμφωνώ μέχρι και στο κόμμα. Το θέμα είναι πως πάντα έτσι λειτουργούσα και σε δικές μου αγορές. Παίρνω κάτι που είναι πάνω από τις ανάγκες μου με το σκεπτικό ότι θα το κρατήσω και περισσότερο καιρό. Και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει. 

Γιαυτό με έψησε περισσότερο το setup του adtakhs. Ένα tower που έχει πολύ καλές επιδόσεις και θα κρατήσει για χρόνια χωρίς επιπλέον αλλαγές και περιφερειακά (πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ) πολύ μέτρια που ούτως ή άλλως και ποιοτικά να ήταν στα χέρια ενός παιδιού δε θα έβγαζαν πολύ καιρό. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Σε αυτά που λες συμφωνώ μέχρι και στο κόμμα. Το θέμα είναι πως πάντα έτσι λειτουργούσα και σε δικές μου αγορές. Παίρνω κάτι που είναι πάνω από τις ανάγκες μου με το σκεπτικό ότι θα το κρατήσω και περισσότερο καιρό. Και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει. 

Γιαυτό με έψησε περισσότερο το setup του adtakhs. Ένα tower που έχει πολύ καλές επιδόσεις και θα κρατήσει για χρόνια χωρίς επιπλέον αλλαγές και περιφερειακά (πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ) πολύ μέτρια που ούτως ή άλλως και ποιοτικά να ήταν στα χέρια ενός παιδιού δε θα έβγαζαν πολύ καιρό. 

Παίζει σε 2 χρόνια να έχουμε mainstream cpu με 32 πυρήνες
To future proof είναι μία απάτη καθώς ακόμη η τεχνολογία προχωράει αρκετά γρήγορα.
Παίρνεις αυτό που κάνει την δουλειά σου με το λιγότερο δυνατό κόστος, τα λεφτά που γλιτώνεις πάνε στην επόμενη αναβάθμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Κοίταξε.

Το tower που σου πρότεινα είναι από τις καλές περιπτώσεις.

- 3 ανεμιστήρια RGB by default στα 34€ , με καλό αερισμό (καλύτερο από αυτό που αγόρασα εγώ για το δικό μου). H ποιότητα της λαμαρινας σε όλα τα κουτιά από 30 έως και 80€  είναι η ίδια ...

- Τροφοδοτικό υπερδιαστασιολογημενο για να μπορεί αργότερα να τοποθετηθεί εξωτερική κάρτα υψηλών επιδόσεων  αν χρειαστεί. Επώνυμο , από τα best seller της αγοράς αυτήν την στιγμή. Θα μπορούσες να βάλεις ακόμα και 200-300watt τροφοδοτικό. Το σύστημα έχει πολύ χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις.

- Μητρική από τις πλέον καλοπουλημενες λύσεις. Έχει χιλιοφορεθεί και όλοι είναι ικανοποιημένοι . Θετικό για εμένα η ψύξη στο VRM και τα 4 dimm μνήμης . Δεν μπορώ προσωπικά να προτείνω μητρικές με 2-dimm. Πες το κολλημά μου.

- Μνήμες κομπλέ CL16 / 3200mhz , 16Gb  με ψύξη, επώνυμες.

- Πληκτρολόγιο RGB θα μπορούσα να δώσω και άλλο. Αλλά σε ένα παιδί 12 ετών , θα ήθελα να έχει Ελληνικούς χαρακτήρες .... και αυτό περιορίζει πολύ τις επιλογές. 

- Το ποντίκι είναι καλή λύση. 

- Τα ηχειακια μπες στο youtube, έχουν δείγμα να πάρεις μια γεύση.  Εγώ αγόρασα τα Sonic Quadro 2, δεν ήθελα RGB, θεωρώ πως είναι περίπου ίδια αλλά με RGB αυτά που σου έδωσα.  Παίζουν πολύ δυνατά, καλύτερα από ότι θα περίμενα.

Το σετ που σου έδωσα λοιπόν CPU / mobo/ ram/ Psu/ Case κάθε άλλο παρά "σαβουρα" μπορεί να λεχθεί.

Το ποντίκι καλό, το πληκτρολόγιο περιορισμός Ελληνικών .

Η κάμερα δεν ξέρω τι είναι. Υπάρχει και μια Xiaomi που αγοράζουν πολλοί σαν καλό VFM αλλά δεν τη ξέρω. 

Σε ότι αφορά τον SSD, υπάρχει η επιλογή των κλασικών Sata  ή των NVME από τα 25 - 35€ . Δεν έβαλα κάποιον συγκεκριμένο επίτηδες. 

Με τα parts που σου έδωσα το κόστος είναι στα 485€ !  Ανάλογα το ποσό πάνω θες να ανέβεις, αγοράζεις και τον αντίστοιχο SSD/NVNE. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο. Και επειδή από ότι βλέπω όσο το καθυστερώ τόσο μπερδεύομαι περισσότερο έφυγε η παραγγελία με το setup του adtakhs. Μαζί με κάτι wifi extender, wifi reapeter φτάσαμε τα 590 με 7 αποστολές από σκρουτζ. 

Σας ευχαριστώ και πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Δεν έχεις άδικο. Και επειδή από ότι βλέπω όσο το καθυστερώ τόσο μπερδεύομαι περισσότερο έφυγε η παραγγελία με το setup του adtakhs. Μαζί με κάτι wifi extender, wifi reapeter φτάσαμε τα 590 με 7 αποστολές από σκρουτζ. 

Σας ευχαριστώ και πάλι. 

Παρε καλυτέρα b550 και Ραμ 3600/cl16 για τον 5600g...Πρέπει να σου κάνουν bios update από το μαγαζί που θα πάρεις την b450.... Αφού είναι αν δώσεις 600 όπως είπες... 573 βγαίνουν με έξοδα αποστολής+αντικαταβολή και 1-3 εργάσιμες και συν τα υπόλοιπα πραγματάκια που θέλεις νομίζω είσαι μια χαρά 

αρχείο λήψης (1).png

αρχείο λήψης.png

ή με 568 ακόμα καλύτερο

αρχείο λήψης (2).png

αρχείο λήψης (3).png

Επεξ/σία από XristosQts
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Φίλε μου ευχαριστώ αλλά πλέον έχει φύγει η παραγγελία. 

Αν δεν έχεις επεξεργαστή 3η γενιά πες να σου κάνουν από το μαγαζί update γτ δεν εχει flash bios button η b450

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Φίλε μου ευχαριστώ αλλά πλέον έχει φύγει η παραγγελία. 

Ναι για καλό και για καλό ζήτησε τους ένα bios update.

Ίσως να έρχεται με το τελευταίο ισως και όχι. 

Θα σου το κάνουν, δεν είναι θέμα.

Δημοσ.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο.

Στρατοπεδα δεν υπαρχουν τουλαχιστον απο πλευρας μου.

Καμια εταιρια δεν πληρωνει κανεναν αρα δεν βλεπω το λογο να υποστηριξω καποια συγκεκριμενα.

Σε αλλα νηματα μπορει οποιος θελει να διαπιστωσει πως καθε μερα προτεινω amd αλλα εκει που χρειαζεται κατα τη δικη μου αποψη παντα.Τωρα vfm λυσεις με 250 και 300 επεξεργαστες δεν υπαρχουν σε περιπτωσεις που θελουμε απλα να κανουμε τη δουλεια μας με απλα πραγματα.

Τωρα ειλικρινα ξανα ρωταω προτιμειται η λυση του 5600g με Β450 και οχι η λυση 11400-Β560-1030;;;

Επειδη καθημερινα αναμασαμε το future proof κλπ κλπ δεν υπαρχει στην εποχη που διανυουμε τετοιο πραγμα.Κοιτας με τι μπορεις να κανεις τις εργασιες που θελεις,τωρα ο 5600 η 11400 το ιδιο θα ανοιγει το excel και τωρα και σε 5 χρονια,εαν θα θα εχει βγει 32πυρηνος ποσως με ενδιαφερει.

Στην τελικη για ενα παιδακι μιλαμε που αυριο μπορει να γινει πυρηνικος φυσικος και μπορει να μας ζητησει διαστημοπλοιο,καμια σημασια δεν εχει με το τι εμεις επιλεγουμε σημερα.

Ολα καλα απο μενα!

Καλοριζικο κι ελπιζω η μικρη να το χαρει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Έχω την απάντηση στο ερώτημα σού, αλλά πρώτου ξεκινήσω να σου λέω PC parts θες ήθελα να σου επισημάνω πως γενικά οι console players ( Playstation , Xbox , Nintendo κλπ ) έρχεται μια στιγμή που θέλουνε να παίξουν παιχνίδια τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στις κονσόλες τους αλλά μόνο σε υπολογιστές. Για αυτόν τον λόγο θα σου πω τώρα ένα σύστημα το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού που θέλει τώρα, αλλά και να είναι καλός σε μια μελλοντική αναβάθμιση ( για το λόγο που έκανα αναφορά πιο πάνω ).

Επεξεργαστής https://www.skroutz.gr/s/23292413/Intel-Core-i5-10400-2-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

Μητρική: https://www.skroutz.gr/s/23303826/MSI-MPG-Z490-Gaming-Plus-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

RAM : https://www.skroutz.gr/s/15946161/Corsair-Vengeance-Rgb-Pro-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-2933MHz-για-Desktop-CMW16GX4M2Z2933C16.html

Κουτί: https://www.skroutz.gr/s/22722337/CoolerMaster-Masterbox-MB511-ARGB-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Σκληρός δίσκος ( HDD ) : https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Blue-1TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-64MB-Cache-για-Desktop-WD10EZEX.html?from=best_sellers_tag

Σκληρός Δίσκος ( SSD ) :

https://www.skroutz.gr/s/11825339/Kingston-A400-SSD-240GB-2-5-SA400S37-240G.html

PSU ( Τροφοδοτικό ) :

https://www.skroutz.gr/s/14158548/Be-Quiet-System-Power-9-600W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

Αυτό το set-up είναι ότι πρέπει για αυτήν την ηλικία. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις ο SSD θα χρειαστεί για να bootαρουν πολύ πιο γρήγορα τα Windows 10.

Τέλος όταν πάρεις τα parts και επιθυμείς να χτίσεις τον υπολογιστή είναι πολύ εύκολο, αν ακολουθήσεις κάποιο tutorial.  

Όσον αφορά τα περιφερειακά υπάρχουν αυτές οι επιλογές:

Πληκτρολόγιο: 

https://www.skroutz.gr/s/23699047/Motospeed-CK62-RGB-White-Outemu-Blue-Πληκτρολόγιο-Ελληνικό.html

Ποντίκι:

https://www.skroutz.gr/s/18918827/Corsair-Harpoon-RGB-Pro-Gaming-Ποντίκι-Μαύρο.html

Ακουστικά:

https://www.skroutz.gr/s/12808628/Zeroground-HD-2400G-Keiji-Over-Ear-Gaming-Headset-USB.html?from=best_sellers_tag

Ηχεία:

https://www.skroutz.gr/s/6267060/Logitech-Z333-Ηχεία-Υπολογιστή-2-1-με-Ισχύ-40W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html

Επεξ/σία από Trevor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...