adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Και Review μπορείς να δεις εδώ ! https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600g/11.html
JDROGAS Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, nickol-us είπε Περιφερειακά δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, από προσωπική αγορά θα σου προτείνω να κοιτάξεις στο eshop τα genesis(δεν τα έχει μόνο το eshop). Χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία από άλλες μάρκες, έχω αγοράσει rgb mouse/ keyboard της συγκεκριμένης εταιρίας, τα βρίσκω τρομερά ποιοτικά και τα πήρα σε καλή τιμή (κάπου στα 30 και τα δύο, 15+15), τα βάζει συχνά/πυκνά σε crazy sundays προσφορές Κι εγω επειδη δεν ειμαι ειδικος σε πληκτρολογια gaming δεν προτεινα τα genesis....... Συμφωνω με το Νικολα γιατι πηρα κι εγω δυο πληκτρολογια (και τα δυο σε crazy sundays) μαλιστα πηρα αυτο για την κορη μου στα 15,99 ευρω https://www.e-shop.gr/pliktrologio-genesis-nkg-1234-rhod-420-rgb-backlight-gaming-p-PER.758044 Μαλιστα παιζει και games (lol,dota 2) και ειναι πολυ ευχαριστημενη,επισης το χρησιμοποιει αρκετα σε word,excel λογω πανεπιστημιακων εργασιων. Κι εγω πηρα προχθες γιατι εσβησαν τα γραμματα απο ενα κινεζικο που ειχα παρει απο ebay (βεβαια κρατησε αρκετα χρονια) παλι σε crazy sundays αυτο στα 16,49 κι εχω παθει πλακα με την ποιοτητα σε σχεση με αυτα που πληρωσα. https://www.e-shop.gr/pliktrologio-genesis-nkg-0993-rhod-400-rgb-backlight-gaming-p-PER.573744 Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από JDROGAS
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είσαι ήδη over budget, με τις χαμηλότερες τιμές σκρουτζ (χωρίς μεταφορικά και παράδοση 30 ημερών όπου μπορεί να είναι και bot) και ο ts χρειάζεται και περιφερειακά όπως είπε. Μία χαρά λύση είναι ο 10105 και πολύ all around για αυτο που το θέλει. Δεν βρισκω τι δεν σου αρέσει.... Ποια περιφερειακά χρειάζεται ? Οθόνη έχει ο χρήστης , ενώ στο σύστημα που έδωσα και του έχω βάλει και πληκτρολόγιο και ποντίκι. Δεν είμαι over-budget . Και είπα επίσης, πως αν βγάλει το RGB από το κάθε part παίρνοντας άλλο, μπορεί να ρίξει το κόστος πολύ πιο χαμηλά. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ποια περιφερειακά χρειάζεται ? Οθόνη έχει ο χρήστης , ενώ στο σύστημα που έδωσα και του έχω βάλει και πληκτρολόγιο και ποντίκι. Δεν είμαι over-budget . Και είπα επίσης, πως αν βγάλει το RGB από το κάθε part παίρνοντας άλλο, μπορεί να ρίξει το κόστος πολύ πιο χαμηλά. Ζήτησε πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία rgb και στην πορεία ζήτησε και webcam. Αν δεν έχω κάνει λάθος την σούμα βγαίνεις πάνω από 500 και όπως σου είπα σε πλασματικές τιμές (χωρίς μεταφορικά και στις χαμηλότερες διαθέσιμες που συνήθως δεν τις βρίσκεις) Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από nickol-us
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Μία χαρά λύση είναι ο 10105 και πολύ all around για αυτο που το θέλει. Δεν βρισκω τι δεν σου αρέσει.... Τι δεν μου αρέσει ? Το κάκκιστο VFM του. Η σύνθεση που δόθηκε έχει 100€ μητρική για να τοποθετηθεί ένας 4-πύρηνος επεξεργαστής με χάλια κάρτα γραφικών, σε ένα socket που έχει τελειώσει από την αγορά. Στην σύνθεση που έδωσα η μητρική για τα ίδια πράγματα έχει το μισό κόστος, ο επεξεργαστής υπερδιπλάσιες επιδόσεις στα γραφικά, πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε επεξεργαστή (+2 πυρήνες / 4 threads) , καλύτερο efficiency και ίσως πλατφόρμα που θα πάρει μια ακόμα γενιά επεξεργαστών. Θες κι αλλα?
jgeorgiou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, adtakhs είπε Τι δεν μου αρέσει ? Το κάκκιστο VFM του. Η σύνθεση που δόθηκε έχει 100€ μητρική για να τοποθετηθεί ένας 4-πύρηνος επεξεργαστής με χάλια κάρτα γραφικών, σε ένα socket που έχει τελειώσει από την αγορά. Στην σύνθεση που έδωσα η μητρική για τα ίδια πράγματα έχει το μισό κόστος, ο επεξεργαστής υπερδιπλάσιες επιδόσεις στα γραφικά, πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε επεξεργαστή (+2 πυρήνες / 4 threads) , καλύτερο efficiency και ίσως πλατφόρμα που θα πάρει μια ακόμα γενιά επεξεργαστών. Θες κι αλλα? Κατα περίεργο τρόπο θα συμφωνήσω , έχουμε τέλη 2021 και καλό θα ήταν να πάει σε 6πυρηνο 11600 ή 5700G για να το κρατήσει 2-3 χρόνια περισσότερο από όσο το 4πυρηνο. (και οι 2 πλατφόρμες AMD/INTEL είναι υπο "κατάργηση"). +100ευρώ για 2-3 χρόνια παραπάνω είναι "δίκαια" ανταλλαγή. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από jgeorgiou
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ζήτησε πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία rgb και στην πορεία ζήτησε και webcam. Αν δεν έχω κάνει λάθος την σούμα βγαίνεις πάνω από 500 και όπως σου είπα σε πλασματικές τιμές (χωρίς μεταφορικά και στις χαμηλότερες διαθέσιμες που συνήθως δεν τις βρίσκεις) Αν του αρέσει το σύστημα θα του το βγάλω στα 500€ με όλα όσα θέλει μέσα. Το σύστημα το έβγαλα στα 515€ για να φορέσω σε ΟΛΑ τα parts RGB . Αν βγάλει το RGB από τις μνήμες και τον NVME κ.λ.π. , φοράει και ηχεία ! - Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε Τι δεν μου αρέσει ? Το κάκκιστο VFM του. Η σύνθεση που δόθηκε έχει 100€ μητρική για να τοποθετηθεί ένας 4-πύρηνος επεξεργαστής με χάλια κάρτα γραφικών, σε ένα socket που έχει τελειώσει από την αγορά. Στην σύνθεση που έδωσα η μητρική για τα ίδια πράγματα έχει το μισό κόστος, ο επεξεργαστής υπερδιπλάσιες επιδόσεις στα γραφικά, πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε επεξεργαστή (+2 πυρήνες / 4 threads) , καλύτερο efficiency και ίσως πλατφόρμα που θα πάρει μια ακόμα γενιά επεξεργαστών. Θες κι αλλα? Ενώ ο 5600g στα 265 είναι καλό vfm; Έκανες σύγκριση πριν με τον 11500 που είναι "στα ίδια περίπου λεφτά" με τιμή 30% κάτω. Αν δεν είχε τις οικονομικές μητρικές η amd δεν βγαίνει. Επίσης νεκρό socket αλλά δίνει μεγαλύτερο pcie ή δεν σε νοιάζει; Γενικά διακρίνω μια "αλλεργία" προς Intel, βλέπω έχεις avatar amd οπότε καταλαβαίνω που πάει η κουβέντα. Θα το αφήσω εδώ, η άποψη μου δωθηκε και ο ts θα κρίνει σύμφωνα με τα δικά του θέλω. 1
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ενώ ο 5600g στα 265 είναι καλό vfm; Έκανες σύγκριση πριν με τον 11500 που είναι "στα ίδια περίπου λεφτά" με τιμή 30% κάτω. Αν δεν είχε τις οικονομικές μητρικές η amd δεν βγαίνει. Επίσης νεκρό socket αλλά δίνει μεγαλύτερο pcie ή δεν σε νοιάζει; Γενικά διακρίνω μια "αλλεργία" προς Intel, βλέπω έχεις avatar amd οπότε καταλαβαίνω που πάει η κουβέντα. Θα το αφήσω εδώ, η άποψη μου δωθηκε και ο ts θα κρίνει σύμφωνα με τα δικά του θέλω. Δεν με ενδιαφέρει πόσο κάνει 1 part. Με ενδιαφέρει το τι θα πάρω από το σύνολο του συστήματος . Μπορεί να κοστίζει 265€ αλλά η μητρική που τον υποστηρίζει έχει 50€ και όχι 100€. Μπορεί να κάνει 265€ αλλά φοράει μια καρτούλα επάνω γραφικών που για να την αγοράσεις σήμερα θες περίπου 120€ . Φοράει 6 πυρήνες ΖΕΝ 3 & 12 threads που εγγυώνται υψηλές επιδόσεις..... και μπορεί να τοποθετηθεί σε σύστημα των 500€ . Έχει πολύ καλή ενεργειακή συμπεριφορά που τον κάνει ικανό να μπει σε ότι κουτί, σε ότι τροφοδοτικό κ.λ.π. Αν δεν μπορούσε να τοποθετηθεί στο budget θα έλεγα ΟΚ. Αλλά τώρα γιατί να τον χάσει αφού μπορεί να τον έχει ? Μιλάμε για τα 2 πιο σημαντικά parts ενός συστήματος (CPU+GPU) . Τι να κοιτάξω δηλαδή, τον ανεμιστήρα του κουτιού ? Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs 1
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Δεν με ενδιαφέρει πόσο κάνει 1 part. Με ενδιαφέρει το τι θα πάρω από το σύνολο του συστήματος . Μπορεί να κοστίζει 265€ αλλά η μητρική που τον υποστηρίζει έχει 50€ και όχι 100€. Μπορεί να κάνει 265€ αλλά φοράει μια καρτούλα επάνω γραφικών που για να την αγοράσεις σήμερα θες περίπου 120€ . Φοράει 6 πυρήνες, 12 threads .... και μπορεί να τοποθετηθεί σε σύστημα των 500€ . Αν δεν μπορούσε να τοποθετηθεί στο budget θα έλεγα ΟΚ. Αλλά τώρα γιατί να τον χάσει ? Όταν θα δώσεις ολοκληρωμένη πρόταση, με όλα τα κομμάτια "σωστά", χωρίς να βάλεις κουτιά λαμαρίνας των 20 ευρω, με όλα τα περιφερειακά που ζητήθηκαν + WiFi και βγει σε πραγματικά λεφτά μέχρι 500 ευρώ(όχι +μεταφορικά και με παραλαβές απλ καταστήματα με παραδόσεις 30 ημερών) τότε θα πω ότι έχεις δίκιο. Προσωπικά δεν το βλέπω να βγαίνει, γι'αυτό και διαφωνώ. Ο πιτσιρικάς δεν νοιάζεται για τους παραπάνω πυρήνες. Τα λαμπάκια και τα περιφερειακά θα τον ταράξουν. Πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν και τι ζητάει ο καθένας. Όπως είπα ξανά, αυτή είναι η γνώμη μου, εσύ έχεις διαφορετική και είναι σεβαστό, ο ts επίσης μπορεί να τοποθετεί διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό του και σύμφωνα με τα θέλω του θα αποφασίσει τι καλύτερο για αυτόν.
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Όταν θα δώσεις ολοκληρωμένη πρόταση, με όλα τα κομμάτια "σωστά", χωρίς να βάλεις κουτιά λαμαρίνας των 20 ευρω, με όλα τα περιφερειακά που ζητήθηκαν + WiFi και βγει σε πραγματικά λεφτά μέχρι 500 ευρώ(όχι +μεταφορικά και με παραλαβές απλ καταστήματα με παραδόσεις 30 ημερών) τότε θα πω ότι έχεις δίκιο. Προσωπικά δεν το βλέπω να βγαίνει, γι'αυτό και διαφωνώ. Ο πιτσιρικάς δεν νοιάζεται για τους παραπάνω πυρήνες. Τα λαμπάκια και τα περιφερειακά θα τον ταράξουν. Πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν και τι ζητάει ο καθένας. Όπως είπα ξανά, αυτή είναι η γνώμη μου, εσύ έχεις διαφορετική και είναι σεβαστό, ο ts επίσης μπορεί να τοποθετεί διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό του και σύμφωνα με τα θέλω του θα αποφασίσει τι καλύτερο για αυτόν. Καλησπέρα . 487€ 5 ημέρες πριν ! Παραγγέλθηκε από την Cyber Monday και μετά ! Βάλε πόσες ημέρες πέρασαν. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs
nickol-us Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, adtakhs είπε Καλησπέρα . 487€ 5 ημέρες πριν ! Με προσφορές Black Friday και χωρίς στάλα περιφερειακά... Καληνύχτα.
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, nickol-us είπε Με προσφορές Black Friday και χωρίς στάλα περιφερειακά... Καληνύχτα. Οι μοναδικές προσφορές ήταν το Coolermaster 500QL το οποίο αγοράστηκε 28€ + 3€ μεταφορικά. και η MSI B550 MORTAR η οποία αγοράστηκε 65€ σε προσφορά . Θα αγοραζα αυτή που πρότεινα αν δεν την έβρισκα στα 65€ την Β550 MORTAR.... Η μητρική που του προτείνω κοστίζει λιγότερο ! Κατάλαβες τώρα ? Αγόρασα και πληκτρολόγιο: https://www.skroutz.gr/s/22154074/Dell-KB216-Πληκτρολόγιο-Αγγλικό-US-Grey.html Ποντίκι: https://www.skroutz.gr/s/9686192/HP-Z3700-Ασύρματο-Ποντίκι-Λευκό.html και 2 ηχειάκια: https://www.skroutz.gr/s/24565296/Sonic-Gear-Quatro-2-Ηχεία-Υπολογιστή-2-0-με-Ισχύ-6W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs
Tigio13 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Ξέρω ότι όλοι θέλετε και βοηθήσετε και σας ευχαριστώ πολύ αλλά δε χρειάζονται χαρακτηρισμοί ούτε vs. Να πω πως το rgb το θέλουμε σε κουτί και πληκτρολόγιο ποντίκι μόνο. Σε 2η φάση να πω ότι δεν έχω κάποιο κόλλημα με amd ή intel. Έχω και από τις 2 εταιρίες προϊόντα και είμαι εξίσου ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα το setup που τελικά θα επιλέξω είναι το πιο futureproof. Επίσης να πω πως συνήθως ψωνίζω από το καλάθι του σκρουτζ γιατί και τη συνδρομή έχω και γρήγορα έρχονται τα προϊόντα. Αν είναι μεγάλη η διαφορά και υπάρχει διαθεσιμότητα από κάποιο μαγαζί ψωνίζω από εκεί. 30 μέρες, χωρίς αντικαταβολή κλπ απλά προσπερνάω. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από Tigio13
adtakhs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Tigio13 είπε Παιδιά δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Ξέρω ότι όλοι θέλετε και βοηθήσετε και σας ευχαριστώ πολύ αλλά δε χρειάζονται χαρακτηρισμοί ούτε vs. Να πω πως το rgb το θέλουμε σε κουτί και πληκτρολόγιο ποντίκι μόνο. Σε 2η φάση να πω ότι δεν έχω κάποιο κόλλημα με amd ή intel. Έχω και από τις 2 εταιρίες προϊόντα και είμαι εξίσου ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα το setup που τελικά θα επιλέξω είναι το πιο futureproof. Επίσης να πω πως συνήθως ψωνίζω από το καλάθι του σκρουτζ γιατί και τη συνδρομή έχω και γρήγορα έρχονται τα προϊόντα. Αν είναι μεγάλη η διαφορά και υπάρχει διαθεσιμότητα από κάποιο μαγαζί ψωνίζω από εκεί. 30 μέρες, χωρίς αντικαταβολή κλπ απλά προσπερνάω. AMD R5 5600G 6core /12 threads , zen 3 // radeon Vega2 (260€) Ότι δυνατότερο κυκλοφορεί σε συνδυασμό επεξεργαστή και ενσωματωμένων γραφικών !!! https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html MSI B450M Pro-VDH Max Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket (48€) - Σοβαρή μητρική και πλήρης με χαμηλότατο κόστος. https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Patriot Viper Steel 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (55) https://www.skroutz.gr/s/19926927/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-PVS416G320C6K.html Kingston NV1 SSD 500GB M.2 NVMe (41€) https://www.skroutz.gr/s/28181849/Kingston-NV1-SSD-500GB-M-2-NVMe-SNVS-500G.html BE QUIET SYSTEM POWER 9 500WATT (41€) https://www.skroutz.gr/s/14158545/Be-Quiet-System-Power-9-500W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html Aerocool CS-107 v2 Mini Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο (34€) https://www.skroutz.gr/s/30072339/Aerocool-CS-107-v2-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html#reviews Loophole LH-6990X Ελληνικό πληκτρολόγιο + ποντίκι RGB (Εδώ υπάρχουν πολλά, πολύ καλύτερα, αλλά δεν ξέρω ποια έχουν ελληνικά) https://www.skroutz.gr/s/27597754/Loophole-LH-6990X-Ελληνικό.html Marvo SG-265P Ηχεία Υπολογιστή 2.0 με RGB Φωτισμό και Ισχύ 6W σε Μαύρο Χρώμα https://www.skroutz.gr/s/25500053/Marvo-SG-265P-Ηχεία-Υπολογιστή-2-0-με-RGB-Φωτισμό-και-Ισχύ-6W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα