Προς το περιεχόμενο

Mercedes C180 w202

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα mercedes c180 w202, 1997, Βενζίνη.

Εδώ και ένα χρόνο έχω το εξής πρόβλημα.

Βάζω μπρος ξεκινάω, πατάω γκάζι για να αναπτύξω ταχύτητα ξαφνικά κόβει και ξανά αρπάζει. Αυτό το κάνει έντονα όταν ειναι κρύο.

Αν αφήσω το γκάζι και το ξανά πατήσω τότε φεύγει κανονικά αλλά μετά από.λιγο το ξανά κόβει. Όταν είναι ζεστό φεύγει κανονικά πολύ σπάνια να κόψει.

Έχω γυρίσει όλα τα συνεργεία, το έχουμε βάλει πόσες φορές στον εγκέφαλο αλλά κανένας δεν μπορεί να βρει τι έχει.

Μου είπαν να αλλάξω τον αισθητήρα μάζας αέρα και τον άλλαξα. Μετά μου είπαν για τα μπουζί, αντλία βενζίνης, πολλάπλασιαστες, αισθητήρα στροφάλου όλα αυτά τα έχω αλλάξει.  Εννοείται ότι έχω βάλει μέχρι τώρα είναι τα γνήσια της Bosch.

Επίσης βγάλαμε την πεταλούδα και την καθαρίσαμε.

Στο ρελαντί δουλεύει μια χαρά, δεν κάνει καθόλου διακοπές ακόμη και κρύο όταν είναι.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να φταίει?

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Αισθητήρα στροφάλου αλλάξατε; 

Ναι και αυτό το άλλαξα. Ξέχασα να το αναφέρω. Αυτό το άλλαξα επειδή έβγαζε λάδι.

Διόρθωσα το αρχικό.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Αντλία καυσίμου. Στο κάνει ανεξαρτήτως στάθμης καυσίμου. Αν στο κάνει όταν έχεις λίγη ποσότητα καυσίμου μέσα, τότε πιθανότατα να θέλει ενα καθαρισματακι η αντλία καυσίμου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντλία άλλαξε είπε. Στην ουσία δεν έχουν μείνει και πολλά που μπορεί να αλλάξει. 

Αισθητήρας λ; 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pavloa είπε

Έχω ένα mercedes c180 w202, 1997.

Εδώ και ένα χρόνο έχω το εξής πρόβλημα.

Βάζω μπρος ξεκινάω, πατάω γκάζι για να αναπτύξω ταχύτητα ξαφνικά κόβει και ξανά αρπάζει. Αυτό το κάνει έντονα όταν ειναι κρύο.

Αν αφήσω το γκάζι και το ξανά πατήσω τότε φεύγει κανονικά αλλά μετά από.λιγο το ξανά κόβει. Όταν είναι ζεστό φεύγει κανονικά πολύ σπάνια να κόψει.

Έχω γυρίσει όλα τα συνεργεία, το έχουμε βάλει πόσες φορές στον εγκέφαλο αλλά κανένας δεν μπορεί να βρει τι έχει.

Μου είπαν να αλλάξω τον αισθητήρα μάζας αέρα και τον άλλαξα. Μετά μου είπαν για τα μπουζί, αντλία βενζίνης, πολλάπλασιαστες, αισθητήρα στροφάλου όλα αυτά τα έχω αλλάξει.  Εννοείται ότι έχω βάλει μέχρι τώρα είναι τα γνήσια της Bosch.

Επίσης βγάλαμε την πεταλούδα και την καθαρίσαμε.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να φταίει?

Για δείτε και τη βαλβίδα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού που είναι σχετικά φθηνό αναλώσιμο πολλές φορές δεν εμφανίζεται σε διαγνωστικό .

Στο αμάξι μήπως έχουν επέμβει στο παρελθόν στη πλεξούδα ή έχει και υγραέριο επάνω ;

• Thanks 1
Δημοσ.

Αντλία βενζίνης έχω αλλάξει.

Αισθητήρα λ όταν θέλει αλλαγή το βγάζει σαν βλάβη και όταν το μπριζόσαμε δεν έβγαλε κάτι.

Για το αβανς που λέτε τι μπορώ να κάνω? Δεν μου έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο στα συνεργεία.

14 ώρες πριν, meletis_m είπε

Για δείτε και τη βαλβίδα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού που είναι σχετικά φθηνό αναλώσιμο πολλές φορές δεν εμφανίζεται σε διαγνωστικό .

Στο αμάξι μήπως έχουν επέμβει στο παρελθόν στη πλεξούδα ή έχει και υγραέριο επάνω ;

Αυτή η βαλβίδα που ακριβώς βρίσκεται?

Απο το 2005 που το έχω δεν έχω πειράξει την πλεξούδα, τώρα ο προηγούμενος δεν ξέρω τι έχει κάνει.

Οχι δεν έχει υγραέριο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pavloa είπε

Αντλία βενζίνης έχω αλλάξει.

Αισθητήρα λ όταν θέλει αλλαγή το βγάζει σαν βλάβη και όταν το μπριζόσαμε δεν έβγαλε κάτι.

Για το αβανς που λέτε τι μπορώ να κάνω? Δεν μου έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο στα συνεργεία.

Αυτή η βαλβίδα που ακριβώς βρίσκεται?

Απο το 2005 που το έχω δεν έχω πειράξει την πλεξούδα, τώρα ο προηγούμενος δεν ξέρω τι έχει κάνει.

Οχι δεν έχει υγραέριο.

Λογικα κάπου επάνω στην αντλία νερού θα βρισκεται ο συγκεκριμένος αισθητήρας . 

Ψάξτο ως engine coolant sensor (ect) , δε ειναι ακριβο ως ανταλλακτικο 10-20€ είχα πάρει βέβαια σε ενα Opel Corsa της Bosch .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, meletis_m είπε

Λογικα κάπου επάνω στην αντλία νερού θα βρισκεται ο συγκεκριμένος αισθητήρας . 

Ψάξτο ως engine coolant sensor (ect) , δε ειναι ακριβο ως ανταλλακτικο 10-20€ είχα πάρει βέβαια σε ενα Opel Corsa της Bosch .

Τώρα που το έψαξα στο google κατάλαβα ποιο είναι.. Το είχα αλλάξει και αυτό επειδή είχε σπάσει η βάση που μπαίνει το καλώδιο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, pavloa είπε

Τώρα που το έψαξα στο google κατάλαβα ποιο είναι.. Το είχα αλλάξει και αυτό επειδή είχε σπάσει η βάση που μπαίνει το καλώδιο.

Η πλεξούδα του κινητήρα σε τι κατάσταση βρίσκεται; εγκέφαλο άλλαξες; 

Δημοσ.

Αν ήταν κάτι ηλεκτρονικό ή πλεξούδα θα του έβγαζε σφάλμα. Επίσης σφάλμα θα του έβγαζε αν δεν γινόταν καλή καύση σε κάποιον κύλινδρο οπότε αποκλείονται μπεκ, μπουζί, πολλαπλάσιαστες. Το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα τροφοδοσίας. Κάπου μεταξύ αντλίας κ κινητήρα γίνεται διακοπή ροής καυσίμου. 

Φίλτρο βενζίνης φαντάζομαι έχεις αλλάξει κ δεν νομίζω να σου δημιουργούσε τέτοιο θέμα. Πρέπει να ψάξεις την συγκεκριμένη διαδρομή έως τον κινητήρα. Εκεί δεν έχει αισθητήρες για αυτό δεν σου βγάζει κανένα σφάλμα. Ένα τελευταίο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η καλωδίωση της αντλίας βενζίνης. Πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να σου μετρήσει την τάση στα καλώδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...