Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, boudito είπε

Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να σας εξηγήσω λίγο τι συμβαίνει. Έχω ανεβάσει στο fb marketplace ένα pc φίλου προς πώληση. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν απο Αγγλία, ο οποίος πρόσφερε παραπάνω χρήματα απο όσα ζητουσα + μεταφορικά οπότε συμφώνησα. Όταν είχαμε ανταλλάξει στοιχεία μου λέει ότι θέλει να συμπεριλάβω και μία δωροκάρτα steam για τον γιό του- πληρωμένη απο αυτόν, και η τράπεζά του (sainsbury's bank) μου στέλνει μύνημα ότι έχει τραβήξει τα χρήματα απο τον λογαριασμό του και θα κάνει μεταφορά στον δικό μου όταν της στείλω τον κωδικό και την απόδειξη αγοράς της δωροκάρτας.

Τα χρήματα είναι πολύ καλά, αλλα φοβάμαι μην έχω πέσει θύμα απάτης και αν αγοράσω και στείλω την δωροκάρτα, ο τύπος αποσύρει τα χρήματά του και εξαφανισθεί. Το μύνημα της τράπεζας λέει ότι αυτό δεν γίνεται, αλλα τις αγγλικές τράπεζες εγώ δεν τις ξέρω για να την εμπιστευθώ. Εσείς τι μου προτείνετε?

ευχαριστώ

Εγω θα του ελεγα οτι δεν θελω παραπανω χρηματα αλλα να γινει με τετοιο τροπο ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα παρω τα λεφτα μου!

Θυμαμαι χρονια πισω που πουλαγα ενα κινητο και παιρνει μια κοπελα απο νησι! Της κανω αν θελεις να ασχοληθω θα μου βαλεις πρωτα τα χρηματα για τα μεταφορικα και ενα μικρο ποσο..  Περασαν 2 μερες και τις κανω τελικα δεν εκανες τιποτα.. Και μου κανει σου εχω βαλει ολο το ποσο στην τραπεζα!!!  Εννοειται τσακιστηκα εκεινη την στιγμη στην courier!

Παιξε με τους δικου σου κανονες..!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εγω θα του ελεγα οτι δεν θελω παραπανω χρηματα αλλα να γινει με τετοιο τροπο ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα παρω τα λεφτα μου!

Θυμαμαι χρονια πισω που πουλαγα ενα κινητο και παιρνει μια κοπελα απο νησι! Της κανω αν θελεις να ασχοληθω θα μου βαλεις πρωτα τα χρηματα για τα μεταφορικα και ενα μικρο ποσο..  Περασαν 2 μερες και τις κανω τελικα δεν εκανες τιποτα.. Και μου κανει σου εχω βαλει ολο το ποσο στην τραπεζα!!!  Εννοειται τσακιστηκα εκεινη την στιγμη στην courier!

Παιξε με τους δικου σου κανονες..!

Δεν υπάρχει τράπεζα,δεν υπάρχουν χρήματα,δεν υπάρχει ενδιαφερον  για το pc,δεν υπάρουν κανόνες..Μονο να του φάνε λεφτά θέλουν.

Δηλαδή  μονο ταμπέλα ότι είναι απατεώνας δεν έχει κρεμάσει ο τύπος, τι καθόμαστε και συζητάμε;

• Like 2
Δημοσ.

αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι τρολλ το θέμα, εγώ δε θα καθόμουν καν να ασχοληθώ και να απαντήσω. Και μπροστά στα μάτια μου να γίνοταν όλο αυτό δε θα ανακατευόμουν.

Αν κάποιος πιστεύει τέτοια παραμύθια είναι καμένο χαρτί

Δημοσ.

Ολοκληρη Αγγλια εσενα διαλεξε να αγορασει κατι και ειδικα ποσο μαλλον που οταν φτασει εκει μπορει να ειναι σε κομματακια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, korakios είπε

άσχετο , έστω δώσεις το ιβαν  (όχι κωδικούς φυσικά 😛) , τίθεται θέμα ασφάλειας ?

Το να δωσεις το iban σε καποιον για συνναλαγη νομιζω οτι ειναι απολυτα ασφαλες, νομιζω οτι αυτος ειναι και ο λογος υπαρξης του Iban.

Γνωριζωντας το iban καποιου, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του καταθεσεις λεφτα, ουτε  προσβαση εχεις  στον λογαριασμο του και ουτε μπορεις να τον βλαψεις με οποιοδηποτε τροπο αν το μονο στοιχειο που γνωριζεις ειναι το Iban.

Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, korakios είπε

άσχετο , έστω δώσεις το ιβαν  (όχι κωδικούς φυσικά 😛) , τίθεται θέμα ασφάλειας ?

Αν κοιτάξεις σε πολλά sites εταιριών υπάρχει το IBAN για να καταθέτουν χρήματα οι πελάτες. Πχ https://www.plaisio.gr/Terms-of-use#:~:text=Σε περίπτωση αδυναμίας 

https://www.kotsovolos.gr/pages/doseis-eksoflisi 

οποτε δεν τιθεται θεμα ασφαλείας.

• Like 2
Δημοσ.

Θα του έλεγα πως είμαι Ελληνοτογκολέζος κι αν είναι Αγγλονιγηριανός, να τα μιλήσουμε και να τα βρούμε σε άλλη γλώσσα, αφρικάνικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...