boudito Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους, Θέλω να σας εξηγήσω λίγο τι συμβαίνει. Έχω ανεβάσει στο fb marketplace ένα pc φίλου προς πώληση. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν απο Αγγλία, ο οποίος πρόσφερε παραπάνω χρήματα απο όσα ζητουσα + μεταφορικά οπότε συμφώνησα. Όταν είχαμε ανταλλάξει στοιχεία μου λέει ότι θέλει να συμπεριλάβω και μία δωροκάρτα steam για τον γιό του- πληρωμένη απο αυτόν, και η τράπεζά του (sainsbury's bank) μου στέλνει μύνημα ότι έχει τραβήξει τα χρήματα απο τον λογαριασμό του και θα κάνει μεταφορά στον δικό μου όταν της στείλω τον κωδικό και την απόδειξη αγοράς της δωροκάρτας. Τα χρήματα είναι πολύ καλά, αλλα φοβάμαι μην έχω πέσει θύμα απάτης και αν αγοράσω και στείλω την δωροκάρτα, ο τύπος αποσύρει τα χρήματά του και εξαφανισθεί. Το μύνημα της τράπεζας λέει ότι αυτό δεν γίνεται, αλλα τις αγγλικές τράπεζες εγώ δεν τις ξέρω για να την εμπιστευθώ. Εσείς τι μου προτείνετε? ευχαριστώ 2
DownUNDERground Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Σιγά μην ασχολιόταν ο άλλος από Αγγλία να μεταφέρει pc από Ελλάδα. Κάτσε μακριά. 4 λεπτά πριν, boudito είπε Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν απο Αγγλία, ο οποίος πρόσφερε παραπάνω χρήματα απο όσα ζητουσα + μεταφορικά οπότε συμφώνησα. Δεν ξέρω αν σε έχουν ενημερώσει, αλλά λεφτά δε χαρίζουν σήμερα. 1
korakios Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 λίγο σοβαρότητα δε βλάπτει έστω δεν τρολλάρεις , ακύρωσε τη φάση 2
korakios Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 άσχετο , έστω δώσεις το ιβαν (όχι κωδικούς φυσικά 😛) , τίθεται θέμα ασφάλειας ?
boudito Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 για την πωληση του pc δεν ειχα προβλημα, αφου θα του τον εστελνα αφου εμπαιναν τα λεφτα. Αυτο με την δωροκαρτα μου το εσκασε στο τελος
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρωτον, για ποιο λογο να αγορασει κανεις ακριβοτερα απ'οτι πουλας; Δευτερον, που κολλαει η δωροκαρτα steam στην ολη διαδικασια; Αν ειναι και τοσο large ωστε να ψωνιζει πανω απο την τιμη που εχεις βαλει εσυ, ας παρει και τη δωροκαρτα. Τριτον, η τραπεζα δε στελνει mail στον αποδεκτη εμβασματος οτι "πληρωθηκε", διοτι δεν εχει το mail σου. Αυτο το κανει αυτος που πληρωνει, εν προκειμενω ο αγοραστης, επισυναπτοντας την αποδειξη της συναλλαγης. Και αν εχεις notification στη δικη σου τραπεζα, τοτε ερχεται ειδοποιηση απο τη δικη σου τραπεζα (μετα απο καποιες μερες βεβαια-εκει πονταρουν ολοι αυτοι). Αν λοιπον εσυ νομιζεις οτι σου εχει στειλει μαιλ η τραπεζα του, επειδη ετσι σου ειπε αυτος, τοτε κατι παει λαθος. Τεταρτον, συνηθισμενες οι απατες που στελνονται ψευτικες αποδειξεις πληρωμης. Πεμπτον, τι δουλεια εχει ενας large τυπος απο Αγγλια, να ψαχνει για pc στο ελληνικο markeplace? Γενικα οσα περιγραφεις ειναι συνδυασμος του "πολυ καλο για να ειναι αληθινο", με πραγματα που δε βγαζουν κανενα νοημα και με κλασσικες μεθοδους απατης. Ολα μαζι. Μια Νιγηρια λειπει απο το ποστ σου. YΓ. Δωροκαρτα steam ψαχνει ο πιτσιρικας, αλλα αμα του κατσει και κανα ολοκληρο PC δεν τον χαλαει. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, boudito είπε Καλημέρα σε όλους, Θέλω να σας εξηγήσω λίγο τι συμβαίνει. Έχω ανεβάσει στο fb marketplace ένα pc φίλου προς πώληση. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν απο Αγγλία, ο οποίος πρόσφερε παραπάνω χρήματα απο όσα ζητουσα + μεταφορικά οπότε συμφώνησα. Όταν είχαμε ανταλλάξει στοιχεία μου λέει ότι θέλει να συμπεριλάβω και μία δωροκάρτα steam για τον γιό του- πληρωμένη απο αυτόν, και η τράπεζά του (sainsbury's bank) μου στέλνει μύνημα ότι έχει τραβήξει τα χρήματα απο τον λογαριασμό του και θα κάνει μεταφορά στον δικό μου όταν της στείλω τον κωδικό και την απόδειξη αγοράς της δωροκάρτας. Τα χρήματα είναι πολύ καλά, αλλα φοβάμαι μην έχω πέσει θύμα απάτης και αν αγοράσω και στείλω την δωροκάρτα, ο τύπος αποσύρει τα χρήματά του και εξαφανισθεί. Το μύνημα της τράπεζας λέει ότι αυτό δεν γίνεται, αλλα τις αγγλικές τράπεζες εγώ δεν τις ξέρω για να την εμπιστευθώ. Εσείς τι μου προτείνετε? ευχαριστώ Απατη απο εκεί που είσαι μέχρι εδώ που είμαι.Ελεος δηλαδή...πόσα παραπανω περίεργα πρέπει να σου πει για να το καταλάβεις; 1
DownUNDERground Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, boudito είπε για την πωληση του pc δεν ειχα προβλημα, αφου θα του τον εστελνα αφου εμπαιναν τα λεφτα. Αυτο με την δωροκαρτα μου το εσκασε στο τελος Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό στο οποίο αποσκοπεί είναι απλά να αποσπάσει μια δωρεάν δωροκάρτα steam;
boudito Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Ναι, οταν εσκασε αυτο με την δωροκαρτα αυτο σκεφτικα, αλλα με επιασε απληστια και ηθελα να το επιβεβαιωσω εδω πρωτα
DownUNDERground Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μάλλον δεν το σκέφτηκες και πολύ και υπερτέρισε η απληστία.
boudito Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μα δεν εχω κανει τιποτα ακομα, οποτε μαλλον το σκεφτηκα λιγουλακι Απλα του λεω ακυρο 1
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, boudito είπε Μα δεν εχω κανει τιποτα ακομα, οποτε μαλλον το σκεφτηκα λιγουλακι Απλα του λεω ακυρο Τιποτα δεν του λες.Δεν ανοίγεις διάλογο μαζί του. 2
DownUNDERground Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, boudito είπε οποτε μαλλον το σκεφτηκα λιγουλακι Και πολύ το σκέφτηκες. Μην ασχολείσαι καν. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Όσο πάνε Ελλάδα, διαιρείς δια του 2 και παίρνεις για αποτέλεσμα το πόσο μπορεί να αγοράσει κάποιος από UK ένα μεταχειρισμένο που πουλάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα