Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Στο σπίτι που μετακομίζω υπάρχει μεν καλωδίωση τηλεφωνικής γραμμής σε 2 πρίζες που δεν τερματίζονται πουθενά πέραν του διαμερίσματος και δεν υπάρχει κουτί οτε-εσκαλιτ στην οικοδομή και ούτε αναμονή καλωδίου του οτέ στο οίκημα.

Για αρχή θα περαστεί εκ νέου cat6e & τηλεφωνικό καινούργιο στην υπάρχουσα καλωδίωση και μια αναμονή μέχρι την είσοδο της οικοδομής. Εχει γίνει ήδη αίτηση VDSL 50 στον πάροχο ίντερνετ για να ξεκινήσει η διαδικασία & σε αναμονή για το συνδυααστικό ραντεβού υποθέτω παρόχου & οτε.

Τώρα στον κεντρικό δρόμο μπροστά από το οίκημα υπάρχει γραμμή που περνάει..μένει να έρθουν να μου πούνε το κόστος για την κατασκευή του μέχρι την είσοδο της οικοδομής..απόσταση περίπου 10 μέτρων.. Στις βλάβες δεν έχουν εικόνα ούτε στο εμπορικό κομμάτι αν δεν γίνει απο κοντά έλεγχος έγινε ήδη επικοινωνια.

Στην ίδια περιοχή-χωριο υπάρχουν γραμμές που παίζουν Vdsl 50 περίπου στα 300 μέτρα απόσταση δρόμου. Υπάρχει και καμπίνα στο χωριό. Πολύ πιθανό να είναι χαλκός που είναι μπροστά από τον δρόμο της οικοδομής δεν έχω ιδέα.

Έχει ξανακάνει κάποιος κάτι παρόμοιο να έχω μια εικόνα στο περίπου για κόστος κατασκευής του ΟΤΕ?

p.s: Πρόταση για καλό cat 6e έχει ψωνήσει κανείς τώρα τελευταία?

Επεξ/σία από THANOSJ3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ΟΤΕ δίνει έως 24Mbps και μόνο αποκλειστικά με απόσταση 2,5km πάνω κάτω γραμμής περίπου 5-6Mbps ταχύτητες θα έχω. Αφού υπάρχουν ήδη γραμμές του παρόχου που έχω επιλέξει στην περιοχή σε vdsl 50 και παίζουν άψογα γιατί να φάει άκυρο από τον ΟΤΕ?

Θεωρητικά αν υπάρχει κενή θέση στην κολόνα μπορούν να το συνδέσουν.

Επεξ/σία από THANOSJ3
Δημοσ.

Όταν κάνεις αίτηση για νέα γραμμή, έρχεται πρώτα ο ΟΤΕ παραδίδει το κύκλωμα, και μετά σε καλεί ο πάροχος για να έρθει δικός του τεχνικός
Αν υπάρχει κάποιο θέμα λόγω καλωδιώσης θα το γνωρίζει ο πάροχος μία εργάσιμη μετά την επίσκεψη του ΟΤΕ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, hln3 είπε

Όταν κάνεις αίτηση για νέα γραμμή, έρχεται πρώτα ο ΟΤΕ παραδίδει το κύκλωμα, και μετά σε καλεί ο πάροχος για να έρθει δικός του τεχνικός
Αν υπάρχει κάποιο θέμα λόγω καλωδιώσης θα το γνωρίζει ο πάροχος μία εργάσιμη μετά την επίσκεψη του ΟΤΕ.

Ναι αυτό αναφέρω..ότι δεν υπάρχει κύκλωμα-δικτυο μέχρι την οικοδομή του ΟΤΕ..η παράδοση του κυκλώματος γίνεται δωρεάν βάση του παρόχου η του ΟΤΕ η το επωμίζεται ο πελάτης?

Δημοσ.

Το θεμα ειναι επειδη λες ειναι χωριο να υπαρχουν διαθεσιμα ζευγη ποτε δεν ξερεις δες αυτο πρωτα και ολα τα αλλα ειναι δευτερα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, soteras είπε

Το θεμα ειναι επειδη λες ειναι χωριο να υπαρχουν διαθεσιμα ζευγη ποτε δεν ξερεις δες αυτο πρωτα και ολα τα αλλα ειναι δευτερα

Προφανώς και γι'αυτό υπάρχει και η εναλλακτική απλά κοιτάω αν έχει γίνει κάτι παρόμοιο από κάποιον για το θέμα κόστους και μόνο. Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά σαν διαδικασίες απλά δεν ξανά έτυχα κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Απο αυτα που ξερω εσυ εισαι υποχρεωμενος να εχεις το καλωδιο (αναμονη) εξω απο την πορτα σου αν εισαι πολυκατοικια ή την μαντρα του σπιτιού σου αν εισαι μονοκατοικια τα υπολοιπα ειναι θέμα του οτε αν θα φερει εναεριο καλωδιο ή αν θα τραβήξει απο κανα γειτονικό κτίριο.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, soteras είπε

Απο αυτα που ξερω εσυ εισαι υποχρεωμενος να εχεις το καλωδιο (αναμονη) εξω απο την πορτα σου αν εισαι πολυκατοικια ή την μαντρα του σπιτιού σου αν εισαι μονοκατοικια τα υπολοιπα ειναι θέμα του οτε αν θα φερει εναεριο καλωδιο ή αν θα τραβήξει απο κανα γειτονικό κτίριο.

Τέλεια ξέρεις αν αναγράφεται και στους όρους του συμβολαίου αυτό? Θα κάτσω να το κοιτάξω και στο συμβόλαιο βέβαια να ξέρω μην βρεθώ προ εκπλήξεως στους όρους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...