Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς να πω ότι δεν το κατέχω το θέμα οπότε υπάρχει περίπτωση να γράψω κάτι που φαίνεται περίεργο σε εσάς που γνωρίζετε πως δουλεύουν όλα.

Βάλαμε forthnet vdsl από wind adsl που είχαμε ύστερα από προτροπή ότι υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών μέχρι και έξω από το σπίτι μας και εγκαταστήσαμε τον καινούργιο εξοπλισμό κτλ.

Πρώτον ύστερα από speedtest/έλεγχους μέσα από το ίδιο το ρούτερ φαίνεται ότι η πραγματική ταχύτητα είναι 26mb download/12 upload οπότε καλέσαμε τεχνικό και μας είπε ότι μέτρησε την γραμμή μέχρι έξω από το σπίτι και φαίνετε 100mb καθαρά και μας είπε ότι έχει πρόβλημα κάπου μέσα και εδώ ρωτώ είναι δυνατόν να "χάνει" τόσο πολύ σήμα ή μας δουλεύει και το λεγόμενο fiber είναι μέχρι το καφάο και απο εκεί και μετά το σήμα έρχεται με σύρματα χαλκού ή κάτι τελείως διαφορετικό?

Δεύτερον όπως και όταν είμασταν με adsl κάθε μέρα την ίδια ώρα το router φαίνεται ότι κάνει ένα soft restart αλλά σε αντίθεση με παλιότερα που έκανε 2 λεπτά τώρα κάνει 20 λεπτά να ξαναδώσει σήμα οπουδήποτε υπάρχει τρόπος να μην κάνει τόση ωρα για να πάρει μπρος ή τουλάχιστον να αλλάξω την ώρα αυτού του restart σε κάποια ώρα που μας βολεύει?

Τρίτον δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχω πρόσβαση σε μερικά site που είχα με τον προηγούμενο πάροχο και αναγκάζομαι να ανοίγω vpn μόνο και μόνο για αυτά (δοκίμασα ήδη διαγραφή cookies/4 διαφορετικους browser όλους με καθαρά setting και πέρνω τα ίδια αποτελέσματα),το περίεργο είναι ότι αυτά τα site μπορώ να τα δώ στο κινητό κανονικά (μέσω του ίδιου wifi) οπότε δεν ξέρω τι φταίει στα σίγουρα ή τι μπορώ να κάνω για αυτό το πρόβλημα

Συγνώμη για το κατεβατό αλλά δεν ξέρω και που αλλού να ρωτήσω γιατί ο πάροχος μου λέει μα και μου.

Επεξ/σία από Rakasman
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι κανονικο fiber to home (ftth) τοτε πρεπει θα πρεπει να εγινε εγκατασταση εσωτερικα της οικοδομης και εργασιες μεσα στο σπιτι

αν δεν αλλαξατε κατι ειναι fttc δηλαδη οπτικη εως το καφαο και απο εκει εως το σπιτι σου ειναι ο παλιος χαλκος

ναι ειναι δυνατον απο τα καλωδια εντος της οικοδομης και του σπιτιου να σου ριχνει τοσο πολυ για την ταχυτητα

οσο για τα site αλλαξε τους dns σου γενικα παιζει το θεμα με μπλοκαρισμα αρκετων σελιδες

ριξε μια ματια στο παρακατω για να φτιαξεις αρχικα εντος του σπιτιου

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...