Merdock Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, ethereum είπε φαντασου τι θα γινει αν η αμαζον αρχιζει να πουλαει τυποποιημενα προιοντα ετικέττας σουπερ μαρκετ δηλαδη τροφιμα κτλπ αμαζον μακαρονια , αμαζον καφεδες , γενικα οτι υπαρχει στα ραφια ενος τυπικου ΛΙντλ , αβ ή σκλαβενιτη και τα διανέμει στα σπιτια με δική της υπηρεσία , θα πεσει το κλαμα της μαυρης αρκουδας απο τους ευρωπαικους κολοσσους των σουπερ μαρκετ Αυτό γίνεται ήδη εδώ στην Αγγλία. 1 1
georgeps21 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 αχχχ εδώ θα είχαν πάρει επιχορήγηση για τα έξοδά τους στη καραντίνα. αντε ρε γατάκια, ελάτε να σας δείξουμε πως γίνεται 1
Dr_Pepper Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, primeragt είπε Και επειδή θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός/μονοπωλιακός παράγοντας να μην κάνουν τιποτα; Να την αφήσουν ανεξέλεγκτη; Επίσης δεν λέει μόνο για το prime. Λέει και για ποσοστιαίες πωλήσεις εντός κ εκτός αμαζον και άλλα. Δεν είναι ένα ή δύο πράγματα είναι ένα σύνολο ενεργειών. Η είδηση του θέματος δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε εκτός amazon. Όλα έχουν να κάνουν με το τι γίνεται εντός amazon σε σχέση με τους πελάτες της (όχι λιανικής αλλά τους εμπόρους που θέλουν να πουλάνε την πραμάτεια τους εντός amazon) Πιο συγκεκριμένα στους πωλητές εντός amazon που ειναι συνδρομητές της υπηρεσίας FBA και τους πωλητές εντός amazon πάλι που ΔΕΝ είναι συνδρομητές της υπηρεσίας FBA. 1 ώρα πριν, Merdock είπε Αυτό γίνεται ήδη εδώ στην Αγγλία. Νομίζω γίνεται με όλα τα amazon πρέπει να υπάρχει και υπηρεσία που σου στέλνει φρέσκα υλικά και συνταγή καθημερινά για να τα μαγειρέψεις, δεν θυμάμαι πως λέγεται και βαριέμαι να googlάρω νομίζω amazonfresh ή amazon meal kit
ethereum Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Η είδηση του θέματος δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε εκτός amazon. Όλα έχουν να κάνουν με το τι γίνεται εντός amazon σε σχέση με τους πελάτες της (όχι λιανικής αλλά τους εμπόρους που θέλουν να πουλάνε την πραμάτεια τους εντός amazon) Πιο συγκεκριμένα στους πωλητές εντός amazon που ειναι συνδρομητές της υπηρεσίας FBA και τους πωλητές εντός amazon πάλι που ΔΕΝ είναι συνδρομητές της υπηρεσίας FBA. Νομίζω γίνεται με όλα τα amazon πρέπει να υπάρχει και υπηρεσία που σου στέλνει φρέσκα υλικά και συνταγή καθημερινά για να τα μαγειρέψεις, δεν θυμάμαι πως λέγεται και βαριέμαι να googlάρω νομίζω amazonfresh ή amazon meal kit γνωστο , κατι σαν την Blue Apron στην Αμερικη
panagiotou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλες εισπραξεις σε κρυπτονομισματα η σε ρεπος του ελληνικου δημοσιου τα θελουν χα χα χα Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από panagiotou 2
NotAliki177 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, ethereum said: φαντασου τι θα γινει αν η αμαζον αρχιζει να πουλαει τυποποιημενα προιοντα ετικέττας σουπερ μαρκετ δηλαδη τροφιμα κτλπ αμαζον μακαρονια , αμαζον καφεδες , γενικα οτι υπαρχει στα ραφια ενος τυπικου ΛΙντλ , αβ ή σκλαβενιτη και τα διανέμει στα σπιτια με δική της υπηρεσία , θα πεσει το κλαμα της μαυρης αρκουδας απο τους ευρωπαικους κολοσσους των σουπερ μαρκετ Η Amazon έχει "ξεπεραστεί"... νταξ κάποτε ήταν μόδα να ουμε αγοράζαμε μέχρι και χαρτί υγείας που λέει ο λόγος από κει. Πλέον λίγοι αγοράζουν και λίγα είδη. @ontopic Μπράβο στην Ιταλία. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από NotAliki177 1 1
webenergy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Η Amazon έχει "ξεπεραστεί"... νταξ κάποτε ήταν μόδα να ουμε αγοράζαμε μέχρι και χαρτί υγείας που λέει ο λόγος από κει. Πλέον λίγοι αγοράζουν και λίγα είδη. @ontopic Μπράβο στην Ιταλία. Ακριβώς αυτο μας διχνει και η μετοχή της τα τελευταία 2 χρονια. Πόσο εχει ξεπεραστεί. Τοσο που το Σεπτεμβριο εκλεισε 9μηνο μεικτό, ακαθάριστο κέρδος 155 Δις, δολάρια... Χωρίς να είναι μεσα το black Friday, cyber Monday, και γιορτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονίας...... Μαλλον εσυ εισαι απο τους λιγους, οι πολλοι κανουν το αντιθετο. @ontopic Οπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το πρόστιμο επεσε σε μία υπηρεσία της amazon που αφορά αποκλειστικά τις επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται μέσα αυτη, δεν εχει καμία σχεση με την χώρα ή την οικονομία της. Οποιος δεν γνωρίζει, καλα θα είναι να διαβάσει τι ακριβώς ειναι η FBA υπηρεσία, και γιατί εαν καποιος πωλητής δεν είναι στην FBA, δεν μπορεί να πουλά με PRIME ετικέτα. Στην Ιταλία μαλλον δεν αρέσει η Prime υπηρεσία. Μαλλον τους αρέσει να παραγγέλνουν προιόντα και οι πωλήτές να τα στελνουν οποτε και εαν θέλουν, αλλιώς δεν μπορω να καταλάβω τον λόγο αυτου του προστίματος. Οποιος θελει μπορει να διαβάσει αυτο για να καταλάβει πως δουλέυει. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από webenergy 1
NotAliki177 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, webenergy said: Ακριβώς αυτο μας διχνει και η μετοχή της τα τελευταία 2 χρονια. Πόσο εχει ξεπεραστεί. Τοσο που το Σεπτεμβριο εκλεισε 9μηνο μεικτό, ακαθάριστο κέρδος 155 Δις, δολάρια... Χωρίς να είναι μεσα το black Friday, cyber Monday, και γιορτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονίας...... Μαλλον εσυ εισαι απο τους λιγους, οι πολλοι κανουν το αντιθετο. @ontopic Οπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το πρόστιμο επεσε σε μία υπηρεσία της amazon που αφορά αποκλειστικά τις επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται μέσα αυτη, δεν εχει καμία σχεση με την χώρα ή την οικονομία της. Οποιος δεν γνωρίζει, καλα θα είναι να διαβάσει τι ακριβώς ειναι η FBA υπηρεσία, και γιατί εαν καποιος πωλητής δεν είναι στην FBA, δεν μπορεί να πουλά με PRIME ετικέτα. Στην Ιταλία μαλλον δεν αρέσει η Prime υπηρεσία. Μαλλον τους αρέσει να παραγγέλνουν προιόντα και οι πωλήτές να τα στελνουν οποτε και εαν θέλουν, αλλιώς δεν μπορω να καταλάβω τον λόγο αυτου του προστίματος. Οποιος θελει μπορει να διαβάσει αυτο για να καταλάβει πως δουλέυει. Μίλησα για την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα. Τα νούμερα εμένα δεν μου λένε τπτ. Μπορεί πχ να αυξήθηκαν οι πωλήσεις Αμερική και να μειώθηκαν αλλού. Επίσης μην ξεχνάς ότι 2 χρόνια τώρα με covid αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές αγορές ΣΕ ΟΛΟΥΣ άρα και στην Αμαζον. Εγώ από τους γύρω μου βλέπω ότι πλέον δεν αγοράζουν γιατί βρίσκουν και εδώ με περίπου τα ίδια λεφτά και γλιτώνουν τελωνεία και ιστορίες(αναμονή). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι το Αμαζον κατά καιρούς δεν έχει καλές προσφορές... απλά είναι λίγες. Πλέον αμαζον για προιοντα που δεν φέρνουν Ελλάδα. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από NotAliki177
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Αν έχει ξεπεραστεί η Amazon στην Ελλάδα τότε αν/όταν κάποτε ανοίξουν αποθήκες εδώ, δεν θα πέσει κλάμα/γκρίνια από την λιανική σωστά? Αφού ελάχιστοι θα αγοράζουν από αυτή. 27 minutes ago, NotAliki177 said: και γλιτώνουν τελωνεία Τελωνεία αγοράζοντας από ΕΕ?
ethereum Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) χωρις να θελω να κουρασω με πολλα ποστ πιστευω οτι η Αμαζον στο συγκεκριμένο ζητημα κινειται σωστα και θα κερδισει την έφεση , διατηρει τις υπηρεσίες της σε υψηλο επίπεδο και προσβλέπει παντα στον καταναλωτη , οι πωλητες κατα καιρους εχουν παραπονα οτι αδικούνται , εχω δει καποια βιντεο με rant απο πωλητες και στις ηπα , πρεπεις να συνεργαστεις μαζι τους ετσι λειτουργουν , δεν μπορεις να κανεις οτι θελεις Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από ethereum
Ghost.Dog Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Ο,τι και να γινει, μεγάλη χώρα η Ιταλία - ασύλληπτα πιο σοβαρή κι οργανωμένη από το καφενέ μας. Ημουν λίγο πριν την πανδημία, αρκετό καιρό σε 2 πόλεις για δουλειά - και είδα, για άλλη μια φορά από τις επισκέψεις μου εκεί, το εξής: Πόσο τεράστια, και σε οικονομία, και σαν Κράτος, και σαν brand name και σαν τεραστιο μέγεθος και σαν αμέτρητοι κλάδοι της οικονομίας και και και.... είναι οι Ιταλοί: Τι να πρωτοπεις? Από. τουρισμό, τέχνες, αρχαιότητες, Ιστορία, Μουσεία, Γκαλερί & Πινακοθήκες, κινηματογραφική βιομηχανία, φαγητό, διατροφή, κρασί, τυρί, αλλαντικά, μόδα, αρώματα. ευεξία, κοσμήματα, ζωγραφική, 'εργα τεχνης, αυτοκίνητα, ΥΠΕΡ-αυτοκίνητα, μηχανές, ελικόπτερα, ναυπηγεία, και δεν συμμαζεύεται. Σχεδόν ΔΕΝ υπάρχει κλάδος της οικονομίας που να μην διακρίνεται η μεγάλη Ιταλία. Εν πολλοίς, καμία σχέση με το ούνα φάτσα και άλλες τετοιες σαχλαμάρες που πιπιλάμε εδώ για να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Κράτος που αισθάνεσαι πραγματικά ότι είσαι σε μια υπερδύναμη (χωρα του G7, μην ξεχνάμε), που και αν αλλάζει πρωθυπουργό κάθε δυο μήνες το Κράτος λειτουργεί και συνεχίζεται.
tsarouc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Η είδηση του θέματος δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε εκτός amazon. Όλα έχουν να κάνουν με το τι γίνεται εντός amazon σε σχέση με τους πελάτες της (όχι λιανικής αλλά τους εμπόρους που θέλουν να πουλάνε την πραμάτεια τους εντός amazon) Πιο συγκεκριμένα στους πωλητές εντός amazon που ειναι συνδρομητές της υπηρεσίας FBA και τους πωλητές εντός amazon πάλι που ΔΕΝ είναι συνδρομητές της υπηρεσίας FBA. Νομίζω γίνεται με όλα τα amazon πρέπει να υπάρχει και υπηρεσία που σου στέλνει φρέσκα υλικά και συνταγή καθημερινά για να τα μαγειρέψεις, δεν θυμάμαι πως λέγεται και βαριέμαι να googlάρω νομίζω amazonfresh ή amazon meal kit Όπως ακριβώς και το e-fresh / e-food του e-shop ένα πράγμα... Λογικά σε λίγο και τα public θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες αλυσίδες.
Dr_Pepper Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ghost.Dog είπε Ο,τι και να γινει, μεγάλη χώρα η Ιταλία - ασύλληπτα πιο σοβαρή κι οργανωμένη από το καφενέ μας. Ημουν λίγο πριν την πανδημία, αρκετό καιρό σε 2 πόλεις για δουλειά - και είδα, για άλλη μια φορά από τις επισκέψεις μου εκεί, το εξής: Πόσο τεράστια, και σε οικονομία, και σαν Κράτος, και σαν brand name και σαν τεραστιο μέγεθος και σαν αμέτρητοι κλάδοι της οικονομίας και και και.... είναι οι Ιταλοί: Τι να πρωτοπεις? Από. τουρισμό, τέχνες, αρχαιότητες, Ιστορία, Μουσεία, Γκαλερί & Πινακοθήκες, κινηματογραφική βιομηχανία, φαγητό, διατροφή, κρασί, τυρί, αλλαντικά, μόδα, αρώματα. ευεξία, κοσμήματα, ζωγραφική, 'εργα τεχνης, αυτοκίνητα, ΥΠΕΡ-αυτοκίνητα, μηχανές, ελικόπτερα, ναυπηγεία, και δεν συμμαζεύεται. Σχεδόν ΔΕΝ υπάρχει κλάδος της οικονομίας που να μην διακρίνεται η μεγάλη Ιταλία. Εν πολλοίς, καμία σχέση με το ούνα φάτσα και άλλες τετοιες σαχλαμάρες που πιπιλάμε εδώ για να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Κράτος που αισθάνεσαι πραγματικά ότι είσαι σε μια υπερδύναμη (χωρα του G7, μην ξεχνάμε), που και αν αλλάζει πρωθυπουργό κάθε δυο μήνες το Κράτος λειτουργεί και συνεχίζεται. Και ποιος φταίει για αυτό; ΕΣΥ (και όλοι μας μαζί με εσένα) Όταν σε ενδιαφέρει να μην φεύγεις απο την βολή σου αφήνοντας τα πράματα να κιλάνε ως έχουν και αντι να ζητάς (και να προσπαθείς σε προσωπικό επίπεδο παράλληλα) αλλαγές σου αρκεί να κινείσαι μέσα στο κατεστημένο με ότι μπορει να συμαίνει αυτό (ρουσφέτια, αποδοχή της κατάστασης όταν σου λένε "έτσι ειναι και αν θες" ή απλά αδράνεια) Μιρκό παράδειγμα που απο μόνο του δεν σημαίνει κάτι απλά το αναφέρω μιας και σχετίζεται με το θέμα, πολλοί έμποροι στην Ιταλία συνεργάζονται με τον κολοσσό σο που λέγεται amazon για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, πουλάνε πράγματα στο ebay κτλ.. Εδώ τι κάνουμε; αρκούμαστε στην γωνίτσα μας και το πολύ πολύ να πουλήσουμε τιποτα μαύρο στην αγγελία του insomnia Είχα πάει στις προάλλες σε μια πιτσαρία (που είναι σχετικά καλή γιαυτό πήγα ) για να παραλάβω μια πίτσα (γιατί έχουν ντελίβερι αλλά δεν γίνεται να πληρώσεις με κάρτα) να παραγγείλω μια πίτσα που δεν την έχει στο μενού (που ξεχνάει να το βάλει και στις διανομές) γιατί ειναι παλιό και δεν εκτυπώνει καινούργιο.. Του λέω (γιατί ειναι το αφεντικό και μάλιστα νέος 35 χρονών) βάλε τουλάχιστον το μενού στο facebook (γιατί δεν έχει σελίδα αλλά έχει facebook και instagram που απλά σηκώνει φωτό με τα γεύματα χωρίς καν να τα ονομάζει στην περιγραφή οπότε και να σου αρέσει δεν ξέρεις πως να το ζητήσεις) Πράγμα που ειναι 5 λεπτά υπόθεση και τσάμπα και τι μου απαντάει; Υπάρχει στο instagram .... θα πρέπει εγώ δηλαδή να κατεβάσω ή να χρησιμοποιώ insta για να δώ το μενού του... (όχι πως χρησιμοποιώ facebook προσωπικά αλλά τουλάχιστον έχω ένα account εκει και μπορώ να μπω μεσω του PC μου εύκολα) Αλλά βγαίνει το μεροκάματο οπότε δεν τον νοιάζει αν πέσει η κίνηση όμως θα λέει πως φταίει η κρίση... Και αυτό επεκτείνεται σε όλες τις πτυχές της χώρας με τα φόβου να σβηστεί το ποστ και χωρίς να έχω κάποια ατζέντα θα προσπαθήσω να το πω όσο πιο ουδέτερα γίνεται... εκει που και καλά φαινόταν ότι ξεφύγαμε απο τα 2 "τερματα" και την οικογενειοκρατία πάλι στα ίδια είμαστε βγαίνουν στις ειδήσεις γίνεται ντόρος (γιατί; κάνανε τον ίδιο ντόρο για άλλες εξίσου μικρές ομάδες;) για την παλιά ομάδα που υποτίθεται ξεμπερδέψαμε και μάλλον με πρώτο παίχτη πάλι άτομο απο τις ίδιες οικογένειες και να δεις ότι σε λίγα χρόνια πάλι τις 2 ίδιες ομάδες θα έχουμε με τα ίδια ονόματα.. και γιαυτό δεν φταίει κανένας άλλος εκτός απο εμάς Η ελλάδα θέλει κατάργηση των κομμάτων στα πανεπιστήμια(γιατί εκεί τσιμεντώνεται η νοοτροπία μας) , κατάργηση των πανελληνίων και του "συστήματος" της μονόδρομης εκπαίδευσης που εγκλωβίζει τα παιδιά σε μια κατεύθυνση χωρίς να έχουν τρόπο να "πειραματιστούν" με επιστήμες εκτός αυτής απο πολύ νεαρή ηλικία μάλιστα (1η λυκείου) παρεμπίπτοντος και οι Ιταλοί έτσι ειναι εννοώ χωρίς κατευθύνσεις που να εγκλωβίζουν και χωρίς πανελλήνιες - και τέλος χρειάζεται πληθυσμό Πες μου μια φορά να άκουσες απο κάποια "ομάδα" να μιλάει σοβαρά για την λύση του δημογραφικού προβλήματος που ειναι το κλειδί τόσο στην παραγωγή όσο και στο ΑΕΠ άμεσα (λόγω ΦΠΑ, επιπλέον ανθρώπινου δυναμικού και κίνηση της αγοράς γενικά) ; Είμαστε 3 και ο κούκος ο μισός πληθυσμός γύρο απο μια πόλη και όλοι με χαρτιά χωρίς αντίκρισμα γιατί μπήκαμε κάπου επειδή εκει "περάσαμε" και κάναμε το minimum για να πάρουμε το χαρτί τουλάχιστον. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από Dr_Pepper
Ghost.Dog Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 22 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Και ποιος φταίει για αυτό; ΕΣΥ (και όλοι μας μαζί με εσένα) Όταν σε ενδιαφέρει να μην φεύγεις απο την βολή σου αφήνοντας τα πράματα να κιλάνε ως έχουν και αντι να ζητάς (και να προσπαθείς σε προσωπικό επίπεδο παράλληλα) αλλαγές σου αρκεί να κινείσαι μέσα στο κατεστημένο με ότι μπορει να συμαίνει αυτό (ρουσφέτια, αποδοχή της κατάστασης όταν σου λένε "έτσι ειναι και αν θες" ή απλά αδράνεια) Μιρκό παράδειγμα που απο μόνο του δεν σημαίνει κάτι απλά το αναφέρω μιας και σχετίζεται με το θέμα, πολλοί έμποροι στην Ιταλία συνεργάζονται με τον κολοσσό σο που λέγεται amazon για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, πουλάνε πράγματα στο ebay κτλ.. Εδώ τι κάνουμε; αρκούμαστε στην γωνίτσα μας και το πολύ πολύ να πουλήσουμε τιποτα μαύρο στην αγγελία του insomnia Είχα πάει στις προάλλες σε μια πιτσαρία (που είναι σχετικά καλή γιαυτό πήγα ) για να παραλάβω μια πίτσα (γιατί έχουν ντελίβερι αλλά δεν γίνεται να πληρώσεις με κάρτα) να παραγγείλω μια πίτσα που δεν την έχει στο μενού (που ξεχνάει να το βάλει και στις διανομές) γιατί ειναι παλιό και δεν εκτυπώνει καινούργιο.. Του λέω (γιατί ειναι το αφεντικό και μάλιστα νέος 35 χρονών) βάλε τουλάχιστον το μενού στο facebook (γιατί δεν έχει σελίδα αλλά έχει facebook και instagram που απλά σηκώνει φωτό με τα γεύματα χωρίς καν να τα ονομάζει στην περιγραφή οπότε και να σου αρέσει δεν ξέρεις πως να το ζητήσεις) Πράγμα που ειναι 5 λεπτά υπόθεση και τσάμπα και τι μου απαντάει; Υπάρχει στο instagram .... θα πρέπει εγώ δηλαδή να κατεβάσω ή να χρησιμοποιώ insta για να δώ το μενού του... (όχι πως χρησιμοποιώ facebook προσωπικά αλλά τουλάχιστον έχω ένα account εκει και μπορώ να μπω μεσω του PC μου εύκολα) Αλλά βγαίνει το μεροκάματο οπότε δεν τον νοιάζει αν πέσει η κίνηση όμως θα λέει πως φταίει η κρίση... Και αυτό επεκτείνεται σε όλες τις πτυχές της χώρας με τα φόβου να σβηστεί το ποστ και χωρίς να έχω κάποια ατζέντα θα προσπαθήσω να το πω όσο πιο ουδέτερα γίνεται... εκει που και καλά φαινόταν ότι ξεφύγαμε απο τα 2 "τερματα" και την οικογενειοκρατία πάλι στα ίδια είμαστε βγαίνουν στις ειδήσεις γίνεται ντόρος (γιατί; κάνανε τον ίδιο ντόρο για άλλες εξίσου μικρές ομάδες;) για την παλιά ομάδα που υποτίθεται ξεμπερδέψαμε και μάλλον με πρώτο παίχτη πάλι άτομο απο τις ίδιες οικογένειες και να δεις ότι σε λίγα χρόνια πάλι τις 2 ίδιες ομάδες θα έχουμε με τα ίδια ονόματα.. και γιαυτό δεν φταίει κανένας άλλος εκτός απο εμάς Η ελλάδα θέλει κατάργηση των κομμάτων στα πανεπιστήμια(γιατί εκεί τσιμεντώνεται η νοοτροπία μας) , κατάργηση των πανελληνίων και του "συστήματος" της μονόδρομης εκπαίδευσης που εγκλωβίζει τα παιδιά σε μια κατεύθυνση χωρίς να έχουν τρόπο να "πειραματιστούν" με επιστήμες εκτός αυτής απο πολύ νεαρή ηλικία μάλιστα (1η λυκείου) παρεμπίπτοντος και οι Ιταλοί έτσι ειναι εννοώ χωρίς κατευθύνσεις που να εγκλωβίζουν και χωρίς πανελλήνιες - και τέλος χρειάζεται πληθυσμό Πες μου μια φορά να άκουσες απο κάποια "ομάδα" να μιλάει σοβαρά για την λύση του δημογραφικού προβλήματος που ειναι το κλειδί τόσο στην παραγωγή όσο και στο ΑΕΠ άμεσα (λόγω ΦΠΑ, επιπλέον ανθρώπινου δυναμικού και κίνηση της αγοράς γενικά) ; Είμαστε 3 και ο κούκος ο μισός πληθυσμός γύρο απο μια πόλη και όλοι με χαρτιά χωρίς αντίκρισμα γιατί μπήκαμε κάπου επειδή εκει "περάσαμε" και κάναμε το minimum για να πάρουμε το χαρτί τουλάχιστον. Φίλε μου δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα γραφόμενά σου. Η κατάσταση είναι ελεεινή και όχι μόνο έχει παγιωθεί αλλά και τίποτα δε δείχνει έστω μια ακτίδα ελπίδας για το μέλλον. Οι πληγές της Ελλάδας είναι γνωστές και πολλές. Προσωπικά, έχω περιθωριοποιηθεί - με πέταξε έξω το σύστημα, γιατί ΔΕΝ εγλειφα, δεν χάιδευα αυτιά, δεν ζητούσα ρουσφέτια και ΔΕΝ είχα πολιτικό βύσμα. Ξεκάθαρα πράγματα. Από μια διαδρομή 20 ετών, με 2 πτυχία Masters - διεθνή, και όχι ελληνικά, και μια από τις καλύτερες καταρτίσεις που μπορείς να βρεις στον ελληνικό χώρο - μη σου πω και ευρύτερα, βρέθηκα στο απόλυτο μηδεν, με ανεργία, μηδενικό εισόδημα, προβλήματα υγείας ΚΑΙ προστατευόμενο ανήλικο μέλος. Ταξίδεψα σε 15.χώρες, δούλεψα σα σκύλος, έμεινα σε περιβαλλοντα που ούτε είχα ονειρευτεί και εργάστηκα σε διεθνείς εργοδότες με μεγάλες αποδοχές που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα παρά μόνον αν είσαι ενας συστημικός γλύφτης, στην ψυχή αρχιτεμπελαρος και παρασιτικός που βολεύεσαι με τη θεσούλα στο Δημόσιο, γιατί μέχρι εκεί ξέρεις και μπορείς. Θα μπορουσα αυτη τη στιγμη να είμαι κάπου αλλού, ΠΟΛΥΥΥΥ καλύτερα όμως είμαι εδώ γιατί βλέπεις, κι αυτό το καταλαβαίνεις περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια, πως η Ζωή έχει τα δικά της.... σχέδια. Εκτοτε, δεν γονάτισα, ειπα δεν μπορεί, κάποια "ρωγμή" θα έχει αυτο το "συστημα", το Σάπιο Σύστημα της Ελλάδας", για να χωρέσει και κανένας ικανός και ακέραιος - που και που. Και από αυτή τη σκέψη, τα εβαλα όλα στην άκρη, έσβησα το παρελθόν, και είμαι αυτή τη στιγμή ένας αναγνωρισμένος Systemic Coach (career performance) με πελάτες σε 3 χώρες. Εχω βοηθήσει 100 άδες να ξεφύγουν από τη μετριότητα και τη μιζέρια, κυρίως μέσω του επαγγέλματος τους και της καταρτισης που διαθέτουν σε ακαδημαικό ή/και προσωπικό επίπεδο. Αν σε ενδιαφέρει κάτι περισσότερο, σε αυτό τον τομέα, στείλε μου ένα PM, και μπορώ να μοιραστώ μαζί σου λεπτομέρειες........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα