Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Δε βλέπω να ένοιαξε κανέναν που ο ts έχει 20 χιλιάρικα αδήλωτο εισόδημα, που σημαίνει ότι κλέβει από το κράτος και συνεπώς και από εμάς που πληρώνουμε φόρους κανονικά. 

Προφανώς είναι περισσότεροι από όσοι νόμιζες αυτοί που κλέβουν το κράτος εδώ μέσα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

20 ώρες πριν, fragma είπε

Καλησπέρα,

Εχω την εξής απορία. Έχω μαζέψει κάποια χρήματα (μαύρα) απο ιδιαίτερα μαθήματα που παρέδιδα και θέλω να τα καταθέσω στον τραπεζικό μου λογαριασμό γιατί γίνεται χαμός με τις διαρρήξεις στην περιοχή και δεν θέλω να εχω τόσα μετρητά σπίτι. Θα μου ζητήσουν να δικαιολογήσω πηγή προέλευσης όταν παω να τα καταθέσω; Μπορώ να τα δικαιολογήσω ως κατάθεση αποταμιεύσεων στην φορολογική δήλωση ή θα εχω πρόβλημα;

19 ώρες πριν, fragma είπε

Δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 23.000 και τα λεφτά είναι 20 χιλιάρικα. Θα εχω πρόβλημα;

συγγνωμη αυτα ειναι κάποια ? τοσα δεν ειναι οι οικονομιες μιας ζωης σε πολλους ανθρωπους. Τι ιδιατερα κάνεις πραγματικα και ποσο χρεωνεις δηλαδη ? ποσα χρονια τα μαζεψες, δεν εχω παει παρακατω γιατι επαθα σοκ οταν ειδα το νουμερο. Μαλλον κατι λαθος κανουμε εμεις που δουλευουμε σε γραφείο!

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Το λογικό να πάει να τα καταθέσει και να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί, θα το προτείνει κανείς? Τι πάει να πει μαύρα. 

Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, great είπε

συγγνωμη αυτα ειναι κάποια ? τοσα δεν ειναι οι οικονομιες μιας ζωης σε πολλους ανθρωπους. Τι ιδιατερα κάνεις πραγματικα και ποσο χρεωνεις δηλαδη ? ποσα χρονια τα μαζεψες, δεν εχω παει παρακατω γιατι επαθα σοκ οταν ειδα το νουμερο. Μαλλον κατι λαθος κανουμε εμεις που δουλευουμε σε γραφείο!

Kαλα ειναι και αναλογα τα ετησια εσοδα που εχει ο καθενας, ο τυπος λεει οτι εχει ετησιο δηλωθεν εισοδημα 23χιλιαρικα που σημαινει λιγο πανω απο 2 χιλιαρικα το μηνα.

Με 2+ χιλιαρικα το μηνα βγαζεις ευκολα τα μηνιαια εξοδα και τα μαυρα απο τα ιδιαιτερα μενουν στην καβατζα χωρις ιδιαιτερο κοπο, οποτε ειδικα αν κανει για καμποσο καιρο αυτα τα ιδιαιτερα  ειναι ευκολο να αποταμιευσει ενα 20χιλιαρο οταν τα συνολικα του εσοδα (νομιμα+μαυρα) πιθανον να ειναι πανω απο 3000 το  μηνα αν το σκεφτεις.

Αν στο γραφειο που δουλευεις βαζεις στην τσεπη και εσυ 3 πλας χιλιαρικα το μηνα και δεν εχεις στην ακρη μια  καβατζα 20κ τοτε ναι κατι σιγουρα κανεις λαθος, αν ομως παιρνεις 7 κατοσταρικα μισθο (που τοσο παιρνει η πλειοψηφια στις μερες μας) τοτε προφανως δεν γινετε να μαζεψεις τετοιο ποσο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fragma είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου. Δεν εχω λογιστή, την έκανα πάντα μόνος την δήλωση. Ρώτησα εναν φίλο που ειναι εφοριακός, και μου είπε ότι με το δηλωμένο εισόδημα απο τον μισθό δεν θα χτυπήσει χοντρά καμπανάκια αν δεν τα βάλω ολα με την μια, αλλά επειδή πληρώνομαι απο το Δημόσιο (ειμαι καθηγητής) καλύτερα να μην τα καταθέσω καθόλου, γιατί σε όσους μισθοδοτούνται απο το Δημόσιο κάνουν αυστηρότερους ελέγχους για ευνόητους λόγους. Πόρτα ασφαλείας εχω, αλλά σκέφτομαι μηπως πρέπει να πάρω χρηματοκιβώτιο, γιατι πάντα θα εχω κάποιο αδήλωτο χρημα.

Πάρε άδεια από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας για να ανοίξεις μια επιχείρηση αυτοαπασχολούμενου με μπλοκάκι (προφανώς και όχι για ιδιαίτερα μαθήματα μιας και το κράτος δεν σου επιτρέπει να κάνεις την δουλειά που έχεις σπουδάσει και ξέρεις να κάνεις), άνοιξε βιβλία αυτοαπασχολούμενου, δήλωσε τα ως έσοδα και πλήρωσε τον φόρο που αναλογεί.

Με το τωρινό νομικό πλαίσιο δεν θα έχεις να πληρώνεις ΤΕΒΕ επειδή οι κρατήσεις από τον μισθό σου είναι μεγαλύτερες από τις ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενου. Θα έχεις να πληρώνεις μόνο τον φόρο που αναλογεί για τα έσοδα σου, τον λογιστή και φόρους επιτηδεύματος. εισφορά αλληλεγγύης κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...