Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις 20.000€ σε μετρητά και είσαι μισθωτός (που σημαίνει ότι πληρώνεσαι υποχρεωτικά στην τράπεζα), θα πρέπει να έχεις κάνει και ανάληψη 20.000€ σε μετρητά. Αλλιώς, που τα βρήκες θα είναι το ερώτημα. Γενικά, ακόμα και αν δικαιολογούνται νομίμως τα χρήματα, προφανώς θα μπλέξεις, και με την τράπεζα και με την εφορία. Το αν θα έχεις επιπτώσεις πέρα από τον έλεγχο κλπες διαδικάσιες εξαρτάται καθαρά απτό αν τελικά μπορείς να δικαιολογήσεις αυτά τα χρήματα από τα εισοδήματα και τις αναλήψεις σου. 

Η λύση βέβαια είναι απλή, εφόσον δεν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιησείς και είναι απλά για αποταμίευση, βάλτα σε θυρίδα. Και μιας και φοβάσαι για διαρρήξεις, βάλε μια καλή κλειδαριά / defender / αφαλό και καθαρίζεις και από αυτό.

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, fragma είπε

Δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 23.000 και τα λεφτά είναι 20 χιλιάρικα. Θα εχω πρόβλημα;

Εξαρταται γιατι και αυτο αοριστο ειναι. Αν μεχρι προπερισυ ας πουμε ησουν ανεργος με μηδεν εισοδημα, και τα πρωτα εσοδα της ζωης σου ηταν περισυ που  δηλωσες 23.000 ευρω ε και ξαφνικα τωρα πας 20 χιλιαρικα για καταθεση λογικο δεν ειναι να σου ζητησουν δικαιολογητικα για το που βρηκες το ποσο?

Αν ομως τα τελευταια 10-15 χρονια εχεις δηλωμενα εισοδημα 20000+ ευρω σταθερα καθε χρονο ε δεν νομιζω να σου πει κανεις που τα βρηκες, φανταζομαι δικαιολογειται ενα τετοιο ποσο απο τα εσοδα ολων αυτων των ετων.

Γενικα ρωτα κανενα επαγγελματια (πχλογιστη) για τετοια θεματα ωστε να εισαι σιγουρος  και μην ψαχνεις απαντησεις σε ενα φορουμ.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Βασικά ούτε λογιστή να μη ρωτήσει. Φανταστείτε τη στιγμή που θα λέει σε κάποιον, έστω έμπιστο, ότι έχει σπίτι του 20 χιλ. Ο έμπιστος δεν ξέρεις τι συζητάει με την οικογένεια ή τους κολλητούς του. Μπορεί να του ξεφύγει σε τρίτο κι ο τρίτος σε τέταρτο. Κακώς έγραψες και εδώ το ποσό κατά τη γνώμη μου. 

Τράπεζα μην το σκεφτείς. Έχουν καλέσει για έλεγχο και με νόμιμα λεφτά. Είναι μεγάλη η κίνηση και σίγουρα θα ελεχθείς. Το κακό με το μαύρο χρήμα αυτό είναι. Είσαι αναγκασμένος να τα κρύβεις σπίτι ή σε θυρίδα. Και στις δυο περιπτώσεις με κίνδυνο κλοπής...

Δημοσ.

έχουμε το κράτος που μας αξίζει, μην ρίχνετε τις ευθύνες άλλου ,ας κοιταχτούμε πρώτα στον καθρέφτη  .....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, fragma είπε

Δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 23.000 και τα λεφτά είναι 20 χιλιάρικα. Θα εχω πρόβλημα;

Money Laundering for Dummies

1. Γύρω στα 2-3 χιλιάρικα κάθε φορά κατάθεση στην τράπεζα σου αν δε βαριέσαι να πηγαίνεις συνέχεια, αλλιώς έως 9.900 την κάθε φορά.

2. Ανοίγεις λογαριασμό στην Revolut (η σε κάποια άλλη eFinannce τράπεζα) και από την τραπεζικη σου κάρτα (όχι τον λογαριασμό) βάζεις σιγά σιγά λεφτά στην revolut. Οι τραπεζικές κάρτες έχουν συνήθως όριο 1500 ευρώ την ημέρα (όποτε τόσα κάθε μέρα).

3. Ανοίγεις λογαριασμό στην Binance. Μεταφέρεις λεφτά από revolut σε Binance (τα 1500 κάθε μέρα). Τα μετατρεπεις σε crypto. Κυριως σε ΒΝB και USDT, και μετα σε οτι αλλο θες για επενδυση (αν θες).

4. Βγάζεις κάρτα Binance. Οι κάρτες της Binance χρησιμοποιούν crypto για συναλλαγες και ειδικα το ΒΝΒ (εξου και γιατι μετατρέπεις κυριως σε ΒΝΒ). Είναι mastercard που χρησιμοποιει κρυπτο

Επεξ/σία από papapontikas
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papapontikas είπε

. Γύρω στα 2-3 χιλιάρικα κάθε φορά κατάθεση στην τράπεζα σου αν δε βαριέσαι να πηγαίνεις συνέχεια, αλλιώς έως 9.900 την κάθε φορά.

Εγώ θα πώ ότι το να κάνεις επαναλαμβανόμενες καταθέσεις ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω απο το όριο(όποιο όριο και αν ειναι αυτό) είναι τρεις φορές χειρότερο από το να πας να τα βάλεις κατευθείαν όλα μαζί.

Γενικά TS το ποσό δεν είναι μεγάλο, για να σου ορμήσει η εφορία για μια και μοναδική κατάθεση, αλλα υπάρχει σημαντική περίπτωση να σε ελέγξουν τελικά. Ρώτα ένα λογιστή πως μπορείς να τα βάλεις νόμιμα, ίσως οι κρατήσεις απο μια μονοκόμματη κατάθεση μαζί με τη φορολόγια να αξίζει για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να ξέρεις οτι δε θα πετύχουν ένα πρωί σε μια διασταύρωση καταθέσεων και θα σε ξεπετάξουν εφοριακοί.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου. Δεν εχω λογιστή, την έκανα πάντα μόνος την δήλωση. Ρώτησα εναν φίλο που ειναι εφοριακός, και μου είπε ότι με το δηλωμένο εισόδημα απο τον μισθό δεν θα χτυπήσει χοντρά καμπανάκια αν δεν τα βάλω ολα με την μια, αλλά επειδή πληρώνομαι απο το Δημόσιο (ειμαι καθηγητής) καλύτερα να μην τα καταθέσω καθόλου, γιατί σε όσους μισθοδοτούνται απο το Δημόσιο κάνουν αυστηρότερους ελέγχους για ευνόητους λόγους. Πόρτα ασφαλείας εχω, αλλά σκέφτομαι μηπως πρέπει να πάρω χρηματοκιβώτιο, γιατι πάντα θα εχω κάποιο αδήλωτο χρημα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, papp0us είπε

Εγώ θα πώ ότι το να κάνεις επαναλαμβανόμενες καταθέσεις ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω απο το όριο(όποιο όριο και αν ειναι αυτό) είναι τρεις φορές χειρότερο από το να πας να τα βάλεις κατευθείαν όλα μαζί.

συμφωνώ γιαυτο είπα γύρω στα 2-3 χιλιαρικα κάθε φορά και όχι ακριβώς 3 χιλιάρικα. Εννωειτε ότι παίζεις με το ποσό αλλά και με ποσό συχνά πας στην τράπεζα. (επίσης με  αυτά τα ποσά σε 50ρικα πας στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών).

Δημοσ.

Και σταδιακά να τα βάλει , πάλι μπορεί η εφορία να του πει συνολικά που βρήκες τα 20 και τα έβαλες σε 1-2 χρόνια.

Πρέπει να βρεις ανά έτος τα τεκμήρια διαβίωσης που έχεις . Αν τα τεκμήρια είναι πχ 10 και κανείς 20 δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια τότε μπορείς να δικαιολογήσεις 100 αποταμίευση. Είτε τα έχεις σπίτι είτε στη τράπεζα . Αφαιρείς βέβαια  ότι  αγορές αξίας  έχεις κάνει από τα 100 πχ σπίτι ,αυτοκίνητο .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fragma είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου. Δεν εχω λογιστή, την έκανα πάντα μόνος την δήλωση. Ρώτησα εναν φίλο που ειναι εφοριακός, και μου είπε ότι με το δηλωμένο εισόδημα απο τον μισθό δεν θα χτυπήσει χοντρά καμπανάκια αν δεν τα βάλω ολα με την μια, αλλά επειδή πληρώνομαι απο το Δημόσιο (ειμαι καθηγητής) καλύτερα να μην τα καταθέσω καθόλου, γιατί σε όσους μισθοδοτούνται απο το Δημόσιο κάνουν αυστηρότερους ελέγχους για ευνόητους λόγους. Πόρτα ασφαλείας εχω, αλλά σκέφτομαι μηπως πρέπει να πάρω χρηματοκιβώτιο, γιατι πάντα θα εχω κάποιο αδήλωτο χρημα.

Ανοιξε θυρίδα τότε...μην τα αφήνεις σπίτι...

έπεισης ψάξουν λίγο για γονικές παροχές μέχρι τέλους του έτους. (αν πχ έχουν οι γονείς σου λεφτά στην τράπεζα σου μεταφέρουν 20 χιλιάρικα σαν γονική παροχή και εσύ τους τα δίνεις κασέρι στο χέρι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως για μένα, το καλύτερο είναι να τα δηλώσεις, να πληρώσεις το φόρο σου και να κοιμάσαι ήσυχος. Ο φόρος θα είναι 2000-3000 . 20.000 το χρόνο = 1600 το μήνα άρα πες πως δούλεψες τσάμπα ένα δίμηνο. Σα να πήγες διακοπές.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...