Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Εχω την εξής απορία. Έχω μαζέψει κάποια χρήματα (μαύρα) απο ιδιαίτερα μαθήματα που παρέδιδα και θέλω να τα καταθέσω στον τραπεζικό μου λογαριασμό γιατί γίνεται χαμός με τις διαρρήξεις στην περιοχή και δεν θέλω να εχω τόσα μετρητά σπίτι. Θα μου ζητήσουν να δικαιολογήσω πηγή προέλευσης όταν παω να τα καταθέσω; Μπορώ να τα δικαιολογήσω ως κατάθεση αποταμιεύσεων στην φορολογική δήλωση ή θα εχω πρόβλημα; 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

άλλο να καταθέσεις 2-3-5 χιλιάρικα και άλλο 100,000.

Επίσης κανείς δε ξέρει την οικονομική- φορολογική σου κατάσταση για να σου απαντήσει.

Κάνετε κάτι γενικές ερωτήσεις πάντως ρε παιδιά.... Θα πάω μέχρι τη Λαμία, λέτε να με βγάλει το ντεπόζιτο; Δώστε τώρα απάντηση να σας δω

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Bitbit είπε

άλλο να καταθέσεις 2-3-5 χιλιάρικα και άλλο 100,000.

Επίσης κανείς δε ξέρει την οικονομική- φορολογική σου κατάσταση για να σου απαντήσει.

Κάνετε κάτι γενικές ερωτήσεις πάντως ρε παιδιά.... Θα πάω μέχρι τη Λαμία, λέτε να με βγάλει το ντεπόζιτο; Δώστε τώρα απάντηση να σας δω

Δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 23.000 και τα λεφτά είναι 20 χιλιάρικα. Θα εχω πρόβλημα;

Επεξ/σία από fragma
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα χρηματα που θα καταθεσεις μαζι με αυτα που ηδη εχεις μεσα στις τραπεζες, θα πρεπει να καλυπτονται απο τα εισοδηματα των προηγουμενων ετων. Π.χ. αν ειχες δηλωσει συνολικα 40.000 στις δηλωσεις σου οσα χρονια δουλευεις,  και εμφανιστουν 60.000 συνολικα στην τραπεζα, βαραει καμπανακι στην εφορια (εχουν λογισμικο που παρακολουθει τις καταθεσεις στις τραπεζες σε σχεση με τις δηλωσεις σου). Θα σε καλεσει η εφορια να σου πει που τα βρηκες τα επιπλεον και θα φας προστιμο. 

Αν δε δικαιολογουνται τα χρηματα, ανοιξε μια θυριδα σε μια τραπεζα και βαλτα εκει.

Καλυτερα ακομα και αν δικαιολογουνται, να μη τα βαλεις ολα μαζι αλλα τμηματικα, σε καταθεσεις κατω των 500€.

Για να καταλαβεις, εχει συμβει ακομη και καποιος να μεταφερει 20.000 δικαιολογημενα χρηματα απο λογαριασμο του σε μια τραπεζα σε αλλη, και να τον φωναξει η εφορια. Οι ανθρωποι στην ΑΑΔΕ ειναι ηλιθιοι και ψαχνονται για το οτιδηποτε για προστιμα και εσοδα.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

TS θεωρώ ότι εχεις υπερβολικά μεγάλο ποσό στο σπίτι για να νιώθεις άνετα πχ να φύγεις διακοπές ή οτιδήποτε. Σίγουρα πρέπει να το μεταφέρεις σε λογαριασμό, ίσως δες μήπως μπορείς να τα πάρεις σαν παροχή από γονέα ή κάποια άλλη μέθοδο που να μην έχει κρατήσεις, γιατί όντως μια κατάθεση τέτοιου ποσού θα σηκώσει μερικά σημαιάκια στα λογισμικά. 

Πάντως να προσθέσω μια μικρή παράμετρο, ότι ιδιαίτερα και μαύρα σημαίνει ότι δεν έχεις ένσημα και ασφάλιση. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτό, γιατί δε πληρώνεις φόρο εισοδήματος και ασφάλισης οπότε δεν έχεις και συντάξιμα ένσημα, με ο,τι επιπτώσεις θεωρείς ότι μπορεί να έχει μελλοντικά. Οπότε αν έχεις σταθερά έσοδα σκέψου το μήπως το γυρίσεις σε νόμιμη εργασία, για να μπορέσεις να πάρεις σύνταξη στο μέλλον.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω προ ημερων για ποσό κοντά στου TS λόγο πώλησης αυτοκινήτου η ταμίας μου ζητησε εκκαθαριστικό και υπεύθυνη δήλωση απο που προήλθαν τα χρήματα για να μπορέσω να τα καταθέσω.

Δεν ειναι ετσι απλα πλεον ουτε για να σηκώσεις ούτε για να καταθέσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σπίτι μόνο της ημέρας και αυτά με το ζόρι. Αν σε πάρουν χαμπάρι θα στο κάνουν σουρωτήρι 

Αν τα προηγούμενα χρόνια δικαιολογούν την απόκτηση εισοδημάτων μην φοβάσαι τπτ πήγαινε και βαλτα σπαστά αν θες να μην δώσεις δικαίωμα. Εγώ πρόσφατα έβαλα το ποσό που αναφέρεις με τη μία και δεν μου ζήτησαν τπτ. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Πάντως να προσθέσω μια μικρή παράμετρο, ότι ιδιαίτερα και μαύρα σημαίνει ότι δεν έχεις ένσημα και ασφάλιση. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτό, γιατί δε πληρώνεις φόρο εισοδήματος και ασφάλισης οπότε δεν έχεις και συντάξιμα ένσημα, με ο,τι επιπτώσεις θεωρείς ότι μπορεί να έχει μελλοντικά. Οπότε αν έχεις σταθερά έσοδα σκέψου το μήπως το γυρίσεις σε νόμιμη εργασία, για να μπορέσεις να πάρεις σύνταξη στο μέλλον.

απο τη στιγμη που ο ts αναφερει δηλωθέν εισόδημα 23.000, σημαινει οτι έχει και νόμιμη εργασία και τα ιδιαίτερα είναι έξτρα, οπότε μάλλον θα μπορέσει να πάρει σύνταξη κάποια στιγμή, αν πάρουμε και οι υπόλοιποι...

9 ώρες πριν, fragma είπε

Δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 23.000 και τα λεφτά είναι 20 χιλιάρικα. Θα εχω πρόβλημα;

διαβάζοντας το αρχικό πόστ, νόμιζα οτι μιλάμε για 4.000-5.000... τα 20.000 ειναι καπως πολλα, ειδικά για να τα καταθέσεις με τη μια...

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, fragma είπε

Και ο φόρος επί των 23.000€, πόσο είναι ? 5000€ ?

Αρα, καθαρά 18000€ και καταθέτεις 20000€ !!

Δημοσ.

Είναι μεγάλο ποσό, δεν μπορείς να το καταθέσεις με τη μία, θα σου ζητήσουν εξηγήσεις. Αν κάνεις κάποια κατάθεση, κάνε λιγότερο απο 10 χιλιάδες πάντως. 

Και λίγα λίγα να τα βάζεις π.χ. κάθε μήνα θα τα πιάσουν και μπορεί να στείλουν μήνυμα στην εφορία αλλά δεν θα σε φωνάξουν.Το πρόγραμμα που έχουν για ξέπλημα χρήματος τα τσεκάρει και αυτά. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fragma είπε

Ρώτα τον λογιστή σου.

Αν δεν δικαιολογείται (που νομίζω ότι αυτό θα ισχύει), τότε πήγαινε και πάρε μια θυρίδα στην τράπεζα και βάλε τα εκεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Liapisftw είπε

Εγω προ ημερων για ποσό κοντά στου TS λόγο πώλησης αυτοκινήτου η ταμίας μου ζητησε εκκαθαριστικό και υπεύθυνη δήλωση απο που προήλθαν τα χρήματα για να μπορέσω να τα καταθέσω.

Δεν ειναι ετσι απλα πλεον ουτε για να σηκώσεις ούτε για να καταθέσεις.

Ενώ αμά έρθουν οι γνωστοί της φυλής που ρημάζουν τα πάντα όλα, με ένα μάτσο χαρτονομίσματα για κατάθεση, κανένας δεν τους κάνει έλεγχο.

Ενώ εσένα τον κοινό θνητό απο κόσκινο....

Επεξ/σία από piiii
  • Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fragma είπε

γίνεται χαμός με τις διαρρήξεις στην περιοχή και δεν θέλω να εχω τόσα μετρητά σπίτι

12 ώρες πριν, fragma είπε

τα λεφτά είναι 20 χιλιάρικα. Θα εχω πρόβλημα;

Αν γράφεις τέτοια στα φόρα σίγουρα θα αποκτήσεις πρόβλημα, και δεν εννοώ με την εφορία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...