whirlwind91 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε ναι το ξερω. χωρις 4g δεν εχεις ουτε χαρτες ομως. μακαρι να ηταν η καλυψη 100% αλλα δεν ειναι ουτε καν κοντα σε αυτο. Και ούτε καν στην Αθήνα... Σπίτι μου σχεδόν κέντρο ούτε φωνή δεν πιάνει καλά καλά (παραδόξως η cosmote έχει το χειρότερο σήμα εδώ) και πολλοί γνωστοί σε άλλες περιοχές έχουν θέματα. Οπότε ας διορθωθούν αυτά πρώτα και μετά μιλάμε για 4g, 5g και κουραφέξαλα.
vste Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, polaki είπε Όχι, αλλά ούτε και το USRobotics 56k που είχα μέχρι το 2002 δουλεύει πλέον. Καλή η πλάκα αλλά η 85χρονη μητέρα μου έχει ένα κινητό με πλήκτρα το οποίο έχει και κουμπί SOS και μόνο αυτό ξέρει να χρησιμοποιεί. Επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι/αρρωστοι/ατομα με αναπηριες έχουν κινητο με SOS κουμπί για οταν ειναι μονοι που συνήθως είναι 2G/3G. Να προσθέσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν smartphone με touch screen. Θα βγουν κινητά με πλήκτρα για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που να υποστηρίζουν νεότερης γενιάς δίκτυα αν τα παλαιότερα καταργηθούν; Ωραίο πράγμα το να ειρωνευόμαστε και να το παίζουμε master of technology αλλά υπάρχουν πραγματικά προβλήματα. Σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε. 13 ώρες πριν, Thresh είπε Έχουν 12 χρόνια διορία να μάθουν. Επίσης υποθέτω ότι θα μπορούν να πάρουν 4G κινητό με πλήκτρα αν μετά από τόσα χρόνια δεν τα καταφέρουν. Πραγματικά σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ ηλικιωμένο άρρωστο άνθρωπο 85-90 χρόνων υπό τη φροντίδα σου. Πίστεψέ με λόγο τέτοιο περιστατικού συναναστρέφομαι με δεκάδες ηλικιωμένους τέτοιου τύπου. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους με πλήκτρα και οπότε επισκέπτομαι τη μητέρα μου (εγώ σε αυλή και αυτή σε εσωτερικό χώρο και μιλάμε από παράθυρο μιας και λόγω covid απαγορεύονται οι προσωπικές επαφές σε οίκους ευγηρίας) έχουν πάρει θάρρος και της δίνουν το κινητό για να το φτιάξω κάποια χαζό ρύθμιση που αυτοι δεν καταλαβαίνουν αλλά τους αποτρέπει από το να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους. Άνθρωποι που το μυαλό τους έχει σκουριάσει από τα χρόνια, άνθρωποι από χωριό που με το ζόρι ξέρουν ανάγνωση και γραφή. Συμφωνώ στο να βγούνε τηλέφωνα με πλήκτρα 4G που έγραψες αλλά πίστεψέ με ακόμα και η μετάβαση από το ένα σε άλλο είναι πολύ επίπονη για αρκετούς από αυτούς τους ανθρώπους. Καλό είναι να υπάρχει και λίγη ενσυναίσθηση όπως και λίγη γνώση της πραγματικότητας. Αλλιώς καταλήγουμε να λέμε πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος 3090 και πόσο πλεμπας είναι οποιοσδήποτε έχει κάτι λιγότερο. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από vste 4 1
Necrogenisis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vste είπε Καλή η πλάκα αλλά η 85χρονη μητέρα μου έχει ένα κινητό με πλήκτρα το οποίο έχει και κουμπί SOS και μόνο αυτό ξέρει να χρησιμοποιεί. Επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι/αρρωστοι/ατομα με αναπηριες έχουν κινητο με SOS κουμπί για οταν ειναι μονοι που συνήθως είναι 2G/3G. Να προσθέσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν smartphone με touch screen. Θα βγουν κινητά με πλήκτρα για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που να υποστηρίζουν νεότερης γενιάς δίκτυα αν τα παλαιότερα καταργηθούν; Εφόσον δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν γέροι άνθρωποι, ναι, θα βγουν. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από Necrogenisis 1
vste Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Necrogenisis είπε Εφόσον δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν γέροι άνθρωποι, ναι, θα βγουν. Κοίταξε να δεις πιστεύω ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια ώστε οι γεροί (εμεις δηλαδη τοτε οι 40-50 τωρα) να είναι τεχνολογικά καταρτισμένοι. Εννοείται όμως ότι από κάποια ηλικία και μετά συμβαίνουν και προβλήματα στον άνθρωπο που ίσως να τον εμποδίζουν να χρησιμοποιεί τεχνολογία. Έγραψα κάποια παραδείγματα. Από εκεί και πέρα ακριβώς επειδή γεροι δεν θα πάψουν να υπάρχουν σίγουρα θα χρειάζονται και τέτοιες συσκευές. Εκτος και αν τοτε εχουμε ολοι απο ενα ρομποτ με εξελιγμένη ΑΙ να μας προσεχει, πραγμα πολυ πιθανον. Αλλα του χρονου που λενε να το καταργησουν στην Ελλαδα δεν παιζει με τιποτα αυτο. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από vste
nvel Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 συσκευές 4G με φυσικά πλήκτρα υπάρχουν και ως featurephones και ως smartphones 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 8 hours ago, basilis_k6 said: ναι το ξερω. χωρις 4g δεν εχεις ουτε χαρτες ομως. μακαρι να ηταν η καλυψη 100% αλλα δεν ειναι ουτε καν κοντα σε αυτο. Αν θυμάμαι καλά το σκεπτικό είναι ότι θα βελτιωθεί το 4G με το κόψιμο του 3G. Δλδ οι συχνότητες που θα ελευθερωθούν θα χρησιμοποιηθούν από 4G/4G+ και 5G. 2 hours ago, vste said: Συμφωνώ στο να βγούνε τηλέφωνα με πλήκτρα 4G που έγραψες αλλά πίστεψέ με ακόμα και η μετάβαση από το ένα σε άλλο είναι πολύ επίπονη για αρκετούς από αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν ήδη. 48 minutes ago, vste said: Αλλα του χρονου που λενε να το καταργησουν στην Ελλαδα δεν παιζει με τιποτα αυτο. Προς το παρόν μόνο το 3G είναι για Ελλάδα προς κατάργηση. Τα τηλέφωνα που έχουν οι ηλικιωμένοι θα πέσουν σε 2G. 3
flik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όπου κόβεται το 3G μπαίνει 4G, στο ίδιο φασμα η και σε άλλο. Σταθμό ανά σταθμό (κεραία ανά κεραία). Δεν είναι το πρόβλημα η κάλυψη, αλλά το core να αντέξει το volte. Το 2G μάλιστα σε πρώτη φάση ενισχύεται για να μειωθεί το ρίσκο αυτό, να υπάρχει backup για να τραβήξει τις κλήσεις που τώρα είναι μέσω 3g. Όλο αυτό γίνεται ώστε να ελευθερωθεί το φάσμα για πολύ καλό LTE, και 5g. Άλλωστε αυτή τη στιγμή για να υπάρχει 5g χρειάζεται καλό LTE από κάτω. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από flik 2
polaki Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, vste είπε Καλή η πλάκα αλλά η 85χρονη μητέρα μου έχει ένα κινητό με πλήκτρα το οποίο έχει και κουμπί SOS και μόνο αυτό ξέρει να χρησιμοποιεί. Επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι/αρρωστοι/ατομα με αναπηριες έχουν κινητο με SOS κουμπί για οταν ειναι μονοι που συνήθως είναι 2G/3G. Να προσθέσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν smartphone με touch screen. Θα βγουν κινητά με πλήκτρα για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που να υποστηρίζουν νεότερης γενιάς δίκτυα αν τα παλαιότερα καταργηθούν; Ωραίο πράγμα το να ειρωνευόμαστε και να το παίζουμε master of technology αλλά υπάρχουν πραγματικά προβλήματα. Σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε. Πραγματικά σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ ηλικιωμένο άρρωστο άνθρωπο 85-90 χρόνων υπό τη φροντίδα σου. Πίστεψέ με λόγο τέτοιο περιστατικού συναναστρέφομαι με δεκάδες ηλικιωμένους τέτοιου τύπου. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους με πλήκτρα και οπότε επισκέπτομαι τη μητέρα μου (εγώ σε αυλή και αυτή σε εσωτερικό χώρο και μιλάμε από παράθυρο μιας και λόγω covid απαγορεύονται οι προσωπικές επαφές σε οίκους ευγηρίας) έχουν πάρει θάρρος και της δίνουν το κινητό για να το φτιάξω κάποια χαζό ρύθμιση που αυτοι δεν καταλαβαίνουν αλλά τους αποτρέπει από το να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους. Άνθρωποι που το μυαλό τους έχει σκουριάσει από τα χρόνια, άνθρωποι από χωριό που με το ζόρι ξέρουν ανάγνωση και γραφή. Συμφωνώ στο να βγούνε τηλέφωνα με πλήκτρα 4G που έγραψες αλλά πίστεψέ με ακόμα και η μετάβαση από το ένα σε άλλο είναι πολύ επίπονη για αρκετούς από αυτούς τους ανθρώπους. Καλό είναι να υπάρχει και λίγη ενσυναίσθηση όπως και λίγη γνώση της πραγματικότητας. Αλλιώς καταλήγουμε να λέμε πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος 3090 και πόσο πλεμπας είναι οποιοσδήποτε έχει κάτι λιγότερο. Παρά μα παρα πολύ μεγάλη ανάλυση για κάτι που ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ. Όπως το Nokia 220 4G, τηλέφωνο δηλαδή με πλήκτρα. Το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ. Ειλικρινα είναι ψυχολογικό πείραμα ώρες ώρες το insomnia. Πνίγεστε ορισμένοι σε μια κουτάλια νερό. Αφιερωθείτε ρε σεις 5 λεπτά στη ΛΥΣΗ και όχι στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ… Ποσο μάλλον όταν το υποτιθέμενο πρόβλημα δεν θα υφίσταται καν σε 12 χρόνια. 3
vste Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, polaki είπε Παρά μα παρα πολύ μεγάλη ανάλυση για κάτι που ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ. Όπως το Nokia 220 4G, τηλέφωνο δηλαδή με πλήκτρα. Το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ. Ειλικρινα είναι ψυχολογικό πείραμα ώρες ώρες το insomnia. Πνίγεστε ορισμένοι σε μια κουτάλια νερό. Αφιερωθείτε ρε σεις 5 λεπτά στη ΛΥΣΗ και όχι στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ… Ποσο μάλλον όταν το υποτιθέμενο πρόβλημα δεν θα υφίσταται καν σε 12 χρόνια. Αν εσύ δεν μπορείς να καταλαβεις οτι ειναι σχεδον αδυνατο (ή μάλλον για να μη λες ότι πνίγομαι σε μία κουταλιά νερό ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο) να μάθει άλλο κινητό ακόμα και με πλήκτρα γιατί λόγω ηλικίας η νοητική κατάσταση δεν το επιτρέπει δεν μπορώ να στο πω πιο λιανά. Και εκεί που πηγαίνω υπάρχουν δεκάδες σαν τη μητέρα μου. Σίγουρα αν πάψει να λειτουργεί εναλλακτική θα βρεθεί. Για εσάς που σας λείπει εντελώς η ενσυναίσθηση και που σκέφτεστε απλοϊκά "αφού εγώ μπορώ πρέπει να μπορούν όλοι" δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση. Επίσης βλέπω ότι έχεις πολύ εύκολο το θάνατο των ηλικιωμένων. "Το προβλημα δεν θα υπαρχει σε 12 χρονια" Ισχύει και για τους γονείς σου αυτό; Τέλος πάντων από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε ότι το 2G θα συνεχίσει λόγω των αρκετών συσκευών που εξακολουθούν να το χρειάζονται (κάμερες, συναγερμοί, GPS tracker) πιστεύω ότι δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω στο θέμα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από vste 2
polaki Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, vste είπε Αν εσύ δεν μπορείς να καταλαβεις οτι ειναι σχεδον αδυνατο (ή μάλλον για να μη λες ότι πνίγομαι σε μία κουταλιά νερό ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο) να μάθει άλλο κινητό ακόμα και με πλήκτρα γιατί λόγω ηλικίας η νοητική κατάσταση δεν το επιτρέπει δεν μπορώ να στο πω πιο λιανά. Και εκεί που πηγαίνω υπάρχουν δεκάδες σαν τη μητέρα μου. Σίγουρα αν πάψει να λειτουργεί εναλλακτική θα βρεθεί. Για εσάς που σας λείπει εντελώς η ενσυναίσθηση και που σκέφτεστε απλοϊκά "αφού εγώ μπορώ πρέπει να μπορούν όλοι" δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση. Ότι και να λες εσύ και εγώ, δεν θα σταματήσει η τεχνολογια να εξελίσσεται επειδή μια μερίδα ανθρώπων δεν μπορεί να κάνει adjust, για τον οποιονδήποτε λόγο και αν είναι αυτό. Ειδικά όταν η μερίδα αυτή χρόνο με το χρόνο θα σταματάει να υφίσταται λόγο βιολογίας. Οπότε τσάμπα ασχολούμαστε. Για πρόβλημα 12 ετών μπροστά, θα το λέω σε κάθε μου σχόλιο μπας και το καταλάβετε. Αν έχεις άνθρωπο σε αυτό το ηλικιακό target group και μένετε UK παρτου από τώρα ένα 4G με πλήκτρα ώστε να έχει 12 χρόνια να συνηθίσει. Τί άλλο πια να προτείνω…
vste Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, polaki είπε Ότι και να λες εσύ και εγώ, δεν θα σταματήσει η τεχνολογια να εξελίσσεται επειδή μια μερίδα ανθρώπων δεν μπορεί να κάνει adjust, για τον οποιονδήποτε λόγο και αν είναι αυτό. Ειδικά όταν η μερίδα αυτή χρόνο με το χρόνο θα σταματάει να υφίσταται λόγο βιολογίας. Οπότε τσάμπα ασχολούμαστε. Για πρόβλημα 12 ετών μπροστά, θα το λέω σε κάθε μου σχόλιο μπας και το καταλάβετε. Αν έχεις άνθρωπο σε αυτό το ηλικιακό target group και μένετε UK παρτου από τώρα ένα 4G με πλήκτρα ώστε να έχει 12 χρόνια να συνηθίσει. Τί άλλο πια να προτείνω… Για εδω μιλαω που σταματαει του χρονου (το 3G). Στο UK ισχυει οτι γραφει η ειδηση. Anyway καλη συνεχεια
flik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, vste είπε Για εδω μιλαω που σταματαει του χρονου (το 3G). Στο UK ισχυει οτι γραφει η ειδηση. Anyway καλη συνεχεια Σταματαει το 3G, μενει το 2G για φωνή. Ιντερνετ δεν θα έχει αν εχει παλια συσκευή χωρίς 4G. Το άρθρο είναι σαφές. Δεν ανέφερε πουθενά οτι κόβεται το 2G στην Ελλάδα (γιατί καμία εταιρεία δεν έχει τέτοια πλάνα για τα επόμενα λίγα χρόνια). 1
insomniac01 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vste είπε Καλή η πλάκα αλλά η 85χρονη μητέρα μου έχει ένα κινητό με πλήκτρα το οποίο έχει και κουμπί SOS και μόνο αυτό ξέρει να χρησιμοποιεί. Επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι/αρρωστοι/ατομα με αναπηριες έχουν κινητο με SOS κουμπί για οταν ειναι μονοι που συνήθως είναι 2G/3G. Να προσθέσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν smartphone με touch screen. Θα βγουν κινητά με πλήκτρα για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που να υποστηρίζουν νεότερης γενιάς δίκτυα αν τα παλαιότερα καταργηθούν; Ωραίο πράγμα το να ειρωνευόμαστε και να το παίζουμε master of technology αλλά υπάρχουν πραγματικά προβλήματα. Σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε. Πραγματικά σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ ηλικιωμένο άρρωστο άνθρωπο 85-90 χρόνων υπό τη φροντίδα σου. Πίστεψέ με λόγο τέτοιο περιστατικού συναναστρέφομαι με δεκάδες ηλικιωμένους τέτοιου τύπου. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους με πλήκτρα και οπότε επισκέπτομαι τη μητέρα μου (εγώ σε αυλή και αυτή σε εσωτερικό χώρο και μιλάμε από παράθυρο μιας και λόγω covid απαγορεύονται οι προσωπικές επαφές σε οίκους ευγηρίας) έχουν πάρει θάρρος και της δίνουν το κινητό για να το φτιάξω κάποια χαζό ρύθμιση που αυτοι δεν καταλαβαίνουν αλλά τους αποτρέπει από το να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους. Άνθρωποι που το μυαλό τους έχει σκουριάσει από τα χρόνια, άνθρωποι από χωριό που με το ζόρι ξέρουν ανάγνωση και γραφή. Συμφωνώ στο να βγούνε τηλέφωνα με πλήκτρα 4G που έγραψες αλλά πίστεψέ με ακόμα και η μετάβαση από το ένα σε άλλο είναι πολύ επίπονη για αρκετούς από αυτούς τους ανθρώπους. Καλό είναι να υπάρχει και λίγη ενσυναίσθηση όπως και λίγη γνώση της πραγματικότητας. Αλλιώς καταλήγουμε να λέμε πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος 3090 και πόσο πλεμπας είναι οποιοσδήποτε έχει κάτι λιγότερο. Εχεις δικιο, το θεμα ειναι ομως οτι σε αλλες δυτικες χωρες οι περισσοτεροι 75+ ξερω τα ΠΑΝΤΑ απο τεχνολογια γιατι ΘΕΛΟΥΝ να μαθουν. Το θεμα δεν ειναι οτι ΔΕΝ μπορουν αλλα οτι δεν θελουν να ΣΚΕΦΤΟΥΝ. Δεν θελουν να εξελιχθουν. θελουν απλα να μενουν σε ενα χωριο χωρις τιποτα με μια κατσικα. Ε δεν βρισκομαστε στο 1500 ακομα. Τι να κανουμε. Επισης ΚΑΝΕΝΑΣ απο αυτους που αναφερεις δεν γνωριζει ΚΑΜΙΑ αλλη γλωσσα εκτος ελληνικων. Ε φταινε και αυτοι για την κατασταση τους. Φταιμε και εμεις που δεν ασχολουμαστε. Φταιε και ο Χατζιπετρης που ακομα παιζει στο ραδιο. Οταν αποβαλουμε την οπισθοδρομικη βαλκανιλα απο πανω μας, τοτε θα μπορουμε να πουμε πως ανηκουμε στον Δυτικο κοσμο. Το καποιος ειναι 80 η 85 αν ειναι καλα στην υγεια του μια χαρα μπορει να μαθει και να εξελιχθει. Στο εξωτερικο πως γινεται; Μαγια τους κανουν; Η απλα εκει ειναι θετικοι στην αλλαγη και στην εξελιξη και δεν τα συνδεουν ΟΛΑ με δαιμονια και πλασματα με φτερα. (Και ο Covid δεν εχει καμια σχεση με αυτην την λογικη των 70+ ελληνων. Ετσι ηταν και πριν, ετσι θα ειναι και μετα). Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από insomniac01
fsbmaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, vste είπε Καλή η πλάκα αλλά η 85χρονη μητέρα μου έχει ένα κινητό με πλήκτρα το οποίο έχει και κουμπί SOS και μόνο αυτό ξέρει να χρησιμοποιεί. Επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι/αρρωστοι/ατομα με αναπηριες έχουν κινητο με SOS κουμπί για οταν ειναι μονοι που συνήθως είναι 2G/3G. Να προσθέσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν smartphone με touch screen. Θα βγουν κινητά με πλήκτρα για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που να υποστηρίζουν νεότερης γενιάς δίκτυα αν τα παλαιότερα καταργηθούν; Ωραίο πράγμα το να ειρωνευόμαστε και να το παίζουμε master of technology αλλά υπάρχουν πραγματικά προβλήματα. Σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε. Πραγματικά σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ ηλικιωμένο άρρωστο άνθρωπο 85-90 χρόνων υπό τη φροντίδα σου. Πίστεψέ με λόγο τέτοιο περιστατικού συναναστρέφομαι με δεκάδες ηλικιωμένους τέτοιου τύπου. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους με πλήκτρα και οπότε επισκέπτομαι τη μητέρα μου (εγώ σε αυλή και αυτή σε εσωτερικό χώρο και μιλάμε από παράθυρο μιας και λόγω covid απαγορεύονται οι προσωπικές επαφές σε οίκους ευγηρίας) έχουν πάρει θάρρος και της δίνουν το κινητό για να το φτιάξω κάποια χαζό ρύθμιση που αυτοι δεν καταλαβαίνουν αλλά τους αποτρέπει από το να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους. Άνθρωποι που το μυαλό τους έχει σκουριάσει από τα χρόνια, άνθρωποι από χωριό που με το ζόρι ξέρουν ανάγνωση και γραφή. Συμφωνώ στο να βγούνε τηλέφωνα με πλήκτρα 4G που έγραψες αλλά πίστεψέ με ακόμα και η μετάβαση από το ένα σε άλλο είναι πολύ επίπονη για αρκετούς από αυτούς τους ανθρώπους. Καλό είναι να υπάρχει και λίγη ενσυναίσθηση όπως και λίγη γνώση της πραγματικότητας. Αλλιώς καταλήγουμε να λέμε πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος 3090 και πόσο πλεμπας είναι οποιοσδήποτε έχει κάτι λιγότερο. Η ενσυναίσθηση θα έρθει σε όλους μας όταν θα είμαστε σαν τα μωρά με τις σάρκες κρεμασμένες και θα ελπίζουμε σε έναν γρήγορο θάνατο. Η κοινωνία θεωρεί βάρος οτυ ηλικιωμένους... θα έρθει και η ώρα μας για να πάρουμε ένα καλό μάθημα . 2
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 30 Νοεμβρίου καταργήθηκε οριστικά το 3G στην Αττική από το δίκτυο κοσμοτε. Επίσημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα