blademyc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Εδώ και μέρες προσπαθώ να βρω μια λύση για την εμπορική εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσουμε απο 2022. Οι απαιτήσεις αυτής είναι λειτουργικό windows server και mssql χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware αφού μιλάμε το πολύ 4-5 χρήστες. Γραφεία δεν υπάρχουν αρα μιλάμε για remote working οπότε αν βάλω server στο σπίτι μου με 1mbps upload δεν θα μπορούν απο αλλού να εργαστούν ικανοποιητικά... Ψάχνω για vps server στο cloud αλλά μερικές δοκιμές που έκανα πχ σε aws που έχει setup δούλεψα κανονικά αλλά οι τιμές τους είναι εξωπραγματικές 500+ το μήνα... Βρήκα απο την Contabo και απο 12€ το μήνα με 4vCpus και 8gb ram αλλά δεν την έχω δουλέψει. Γενικά έχω στο μυαλό μου οτι θα συνδέομαι σε ενα απομακρυσμένο server με remote desktop και θα συνδέομε με το πρόγραμμα που θα έχω στους υπολογιστές στην βάση ή πιθανόν να πρέπει να συνδεθώ για μεγαλύτερη ασφάλεια με ένα VPN πρώτα στο δίκτυο του server. Επίσης τι γίνετε με το backup του server και της βάσης... Είναι πολλά τα ερωτήματα και τα paths και είναι αποφάσεις που γενικά παντρεύεσαι... Έχετε κάποια περίπτωση, εμπειρία ή πρόταση που θα βοηθήσει να έχουμε χαμηλό κόστος, σχετική επεκτασιμότητα και ασφάλεια ?
masteripper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δες και εδώ:https://www.arubacloud.com/vps/cloud-virtual-private-server.aspx
prixtis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δεν ξέρω τι εμπορικό έχετε, αλλά υπάρχουν λύσεις όπως πχ. της Softone που έχουν τον server στο cloud τους. Στήνεις απλά τον client στο τερματικό και συνδέεται στον dbserver στο cloud. Απλά δεν ξέρω τι γίνεται με backup σε αυτή την περίπτωση. 1
blademyc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, prixtis είπε Δεν ξέρω τι εμπορικό έχετε, αλλά υπάρχουν λύσεις όπως πχ. της Softone που έχουν τον server στο cloud τους. Στήνεις απλά τον client στο τερματικό και συνδέεται στον dbserver στο cloud. Απλά δεν ξέρω τι γίνεται με backup σε αυτή την περίπτωση. Είναι λογισμικό εξειδικευμένο για τουρισμό και δυστυχώς δεν έχουν δική τους λύση. 5 ώρες πριν, masteripper είπε Δες και εδώ:https://www.arubacloud.com/vps/cloud-virtual-private-server.aspx Βλέπω οτι έχουν setup με mssql έτοιμο ! Σαν χώρα πια θα ήταν καλύτερα η Ιταλία ?
masteripper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Πάντως εγώ που τον είχα για προσωπική χρήση πήγαινε σφαίρα...με ADSL είχα latency γυρω στο 70ms 1
leros2004 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, blademyc είπε Εδώ και μέρες προσπαθώ να βρω μια λύση για την εμπορική εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσουμε απο 2022. Οι απαιτήσεις αυτής είναι λειτουργικό windows server και mssql χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware αφού μιλάμε το πολύ 4-5 χρήστες. Γραφεία δεν υπάρχουν αρα μιλάμε για remote working οπότε αν βάλω server στο σπίτι μου με 1mbps upload δεν θα μπορούν απο αλλού να εργαστούν ικανοποιητικά... Ψάχνω για vps server στο cloud αλλά μερικές δοκιμές που έκανα πχ σε aws που έχει setup δούλεψα κανονικά αλλά οι τιμές τους είναι εξωπραγματικές 500+ το μήνα... Βρήκα απο την Contabo και απο 12€ το μήνα με 4vCpus και 8gb ram αλλά δεν την έχω δουλέψει. Γενικά έχω στο μυαλό μου οτι θα συνδέομαι σε ενα απομακρυσμένο server με remote desktop και θα συνδέομε με το πρόγραμμα που θα έχω στους υπολογιστές στην βάση ή πιθανόν να πρέπει να συνδεθώ για μεγαλύτερη ασφάλεια με ένα VPN πρώτα στο δίκτυο του server. Επίσης τι γίνετε με το backup του server και της βάσης... Είναι πολλά τα ερωτήματα και τα paths και είναι αποφάσεις που γενικά παντρεύεσαι... Έχετε κάποια περίπτωση, εμπειρία ή πρόταση που θα βοηθήσει να έχουμε χαμηλό κόστος, σχετική επεκτασιμότητα και ασφάλεια ? Στην contabo έχω αρκετά site και eshops με το φθηνό (VPS S) πακέτο, αλλά με ubuntu. Κανένα θέμα εδώ και 1 χρόνο που τους χρησιμοποιώ. Βέβαια μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να τους ενοχλήσω ώστε να τσεκάρω το support τους 1
prometheas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορεις να δεις και https://www.ovhcloud.com/en/vps/os/vps-windows/ ή https://www.vultr.com/servers/windows/ Για το backup την διαχειριση και την συντήρηση του VPS θα πρέπει να φροντίσετε εσείς οπότε να το υπολογίζεις και αυτό στα έξοδα. Επίσης στο setup που θα δοκιμασεις στον οποιοδήποτε πάροχο θα πρέπει να δεις τι χρεώνει για Windows Server + SQL server διότι αυτά δεν ειναι τσάμπα.. Επίσης αν μιλάμε για server από τον οποιο εξαρτάται η δουλειά σου θα πρέπει να δεις SLA : η ArubaCloud πχ δινει 99.80%. Χαμηλό κατά την αποψή μου για επαγγελματική χρήση Cross site backup ή replication : Συνήθως οι low cost cloud providers δεν το παρέχουν συνεπώς θα πρότεινα να δείτε πως θα μπορείτε να "κατεβάζετε" τοπικά ένα image του server σου ώστε αν συμβεί κάτι (πολύ) δυσάρεστο να μπορείς να τον σετάρεις εύκολα από την αρχή Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από prometheas 1
blademyc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Στις 10/12/2021 στις 11:14 ΜΜ, masteripper είπε Πάντως εγώ που τον είχα για προσωπική χρήση πήγαινε σφαίρα...με ADSL είχα latency γυρω στο 70ms Πιο πακέτο έχεις πάρει ?
blademyc Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Στις 11/12/2021 στις 11:24 ΠΜ, prometheas είπε Μπορεις να δεις και https://www.ovhcloud.com/en/vps/os/vps-windows/ ή https://www.vultr.com/servers/windows/ Για το backup την διαχειριση και την συντήρηση του VPS θα πρέπει να φροντίσετε εσείς οπότε να το υπολογίζεις και αυτό στα έξοδα. Επίσης στο setup που θα δοκιμασεις στον οποιοδήποτε πάροχο θα πρέπει να δεις τι χρεώνει για Windows Server + SQL server διότι αυτά δεν ειναι τσάμπα.. Επίσης αν μιλάμε για server από τον οποιο εξαρτάται η δουλειά σου θα πρέπει να δεις SLA : η ArubaCloud πχ δινει 99.80%. Χαμηλό κατά την αποψή μου για επαγγελματική χρήση Cross site backup ή replication : Συνήθως οι low cost cloud providers δεν το παρέχουν συνεπώς θα πρότεινα να δείτε πως θα μπορείτε να "κατεβάζετε" τοπικά ένα image του server σου ώστε αν συμβεί κάτι (πολύ) δυσάρεστο να μπορείς να τον σετάρεις εύκολα από την αρχή Απο τις τιμές συγκρινόμενες με τις παροχές μάλλον έχω καταλήξει στην contabo... Είναι Ευρώπη δίνει ικανοποιητικό αριθμό cpu & ram σε χαμηλή τιμή. Τα windows τα υπολογίζει στην συνδρομή Windows server 2022 datacenter με +6,59€ για sql θα βάλω την δωρεάν έκδοση για αρχή. Αναρωτιέμαι αν φτιάξω hyper-v server στο pc μου με το ίδιο setup θα μπορούσα να συναγωνίζω βάση ή και όλο το server για να έχω περισσότερη ασφάλεια και ταχύτητα τοπικά ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα