Προς το περιεχόμενο

Senua’s Saga: Hellblade II [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσο προχωράω στο Senua1, τόσο πιο ανώτερο μου φαίνεται σε σχέση με το 2. Πιο δύσκολο (μάχες /γρίφοι), πιο γεμάτο (στορυ /τοποθεσίες) αλλά και οι φωνές που ακούει και τα "οράματα" που βλέπει έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, είτε γιατί δεν είναι επαναλαμβανόμενα, είτε γιατί σκηνοθετικά αποκτούν μεγαλύτερη ένταση. 

Το 2 έχει εξαιρετικά γραφικά, επίσης η αφήγηση πολύ καλή αλλά υπερβολικά "on rails" ;

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 10/06/2024 at 17:24, seithan said:

Όσο προχωράω στο Senua1, τόσο πιο ανώτερο μου φαίνεται σε σχέση με το 2. Πιο δύσκολο (μάχες /γρίφοι), πιο γεμάτο (στορυ /τοποθεσίες) αλλά και οι φωνές που ακούει και τα "οράματα" που βλέπει έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, είτε γιατί δεν είναι επαναλαμβανόμενα, είτε γιατί σκηνοθετικά αποκτούν μεγαλύτερη ένταση. 

Το 2 έχει εξαιρετικά γραφικά, επίσης η αφήγηση πολύ καλή αλλά υπερβολικά "on rails" ;

Θα συμφωνήσω σε όλα. 3-4 ωρες μέχρι στιγμής και παρόλο που μιλάμε για το ίσως πιο αληθοφανές βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών, κάπου το χάνει... Ειδικά με τις φωνές που αναφέρεις δεν αλλάζω ούτε λέξη!

• Like 2

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Senua's Saga: Hellblade 2 - Release Date, Story So Far, & Gameplay Details

Τέλος και από εμένα το Hellblade 2, ύστερα από περίπου 7 με 7.5 ώρες ενασχόλησης...

Ξεκινώντας, θα μιλήσω λίγο για τα αρνητικά του τίτλου, όπου πέρα από την κάπως μικρή διάρκεια (δεν με ενόλχησε τόσο, αλλά καταλαβαίνω όσους γκρινιάζουν), ξεχώρισα τις ''φωνές'' και το κάπως ''walking simulator'' του πράγματος. 

Όσον αφορά το 1ο, θεωρώ ότι στον 1ο τίτλο, οι φωνές (που τότε ήταν κάτι πρωτότυπο όταν παρουσιάστηκε και με αυτόν τον τρόπο) είχαν μεγαλύτερη συμβολή σε σχέση με το 2ο μέρος του Saga της Senua. Πλέον, τις ακούμε πιο στιβαρές (δείγμα του πόσο έχει εξελιχθεί και ο χαρακτήρας να μάθει να ζει με αυτό (?) ) αλλά έχουν και περισσότερο χώρο μέσα στη διάρκεια του τίτλου. Ακούγονται περισσότερο, σχολιάζονυ περισσότερο, σε σημεία που εγώ ένιωσα όχι μόνο ότι δεν συμβάλλουν στην όλη (ελεγχόμενη (?) ) ψύχωση που έχει η πρωταγωνίστρια, αλλά γίνονται και κουραστικές. Σχολιασμός επί σχολιασμού, hints για τους ελάχιστους και εύκολους γρίφους και κυρίως, χωρίς να είναι σε θέση να σου γεννήσουν τα συναισθήματα άγχους και εμμονής που γέννησαν σε ορισμένους από εμάς παίζοντας τον προκάτοχό του.

Όσον αφορά το ''walking simulator'' επειδή είδα και άλλους να κάνουν παράπανω, σε σημεία ναι, κούρασε και εμένα, έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι ίσως, οι ομάδα της Ninja Theory επέλεξε να παρουσιάσει τον τίτλο με αυτή τη δομή και αυτόν τον τρόπο!

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα αρνητικά, γιατί, κατά την άποψή μου, μιλάμε για έναν άρτιο τίτλο σχεδόν σε όλους τους τομείς και υποψήφιο GOTY 2024...

Πρώτο και καλύτερο. Φωτορεαλισμός και ρεαλισμός. Μιλάμε για την κορυφή στο είδος. Στον τίτλο που από εδώ και πέρα θα κυνηγάνε όλοι οι υπόλοιποι για να φτάσουν σε αυτό που λέμε ''ρεαλιστικότητα'', σαν αληθινό... Είναι σημεία, ειδικά στην αρχή μόλις βγαίνεις από το καράβι ή μετά που περιπλανιέσαι στα τοπία της Ισλανδίας που αμφισβήτησα εάν αυτό που βλέπω είναι βιντεοπαιχνίδι ή ταινία. Είναι στιγμές που απλά άφησα κάτω το χειριστήριο και χάζευα, κοιτούσα τα facial expressions και αρνιόμουν να το πιστέψω. Ουσιαστικά μιλάμε για άθλο, κάτι το οποίο, εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί!

Σχετικά με τη μουσική, και πάλι τα παλικάρια της NT κατεβάζουν ρολά. Από το Soundtrack, μέχρι και τους ήχους στο παιχνίδι, έχει γίνει λεπτομερέστατη δουλειά που μόνο συγχαρητήρια αξίζει! Παιξτε το με ακουστικά...

Στις μάχες, που κάποιους τους ξίνησαν, εγώ τις βρήκα παραπάνω από ικανοποιητικές. Γεμάτες ένταση και διαφορετικές σε κάθε, μα κάθε εχθρό... Νομίζω άλλωστε κατέγραψαν όλες τις κινήσεις των εχθρό και τα finish σε αυτούς.

Επειδή είμαι λάτρεις των γραμμικών τίτλων και αναζητώ πάντα μία καλή ιστορία στα βιντεοπαιχνίδια, σε τεράστιο βαθμό η ιστορία και το γενικότερο concept του 2ου μέρους της Senua με κάλυψε. Εν μέρει το λάτρεψα, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπόρεσε, τουλάχιστον για εμένα, να φτάσει στα επίπεδα που έφτασε ο πρώτος τίτλος, του τότε σοκ στην εξιστόρηση, σε αυτό που έβλεπα στην οθόνη και στο τέλος που είδα.

Το Hellblade 2 αν μπορούσα να το παρομοιάσω κάπως θα ήταν ως ο blockbuster διάδοχος του 1ου. Η διαφορά που είχε η ομάδα ανάπτυξης στον προϋπολογισμό ήταν σε όλα τα σημεία της αισθητή. Πήραν μία επιτυχημένη συνταγή, άλλαξαν κάποια πράγματα, πρόσθεσαν κάποια άλλα και παρουσίασαν μία συνέχεια που φωνάζει ότι είναι βελτιωμένη! Μου φάνηκε ότι κάπως λείπει η ψυχή, ίσως εγώ κάπου χάθηκα στο τέλος του. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικό, εξαιρετικό παιχνίδι... 8.5/10

• Like 9

• 1 μήνα μετά...
2 hours ago, SabotazNic said:

GOTY  με βαθμολογία 8.5/10...

Καλά αυτό δεν μου λέει κάτι, αν όλα τα υποψήφια της χρονιάς ήταν του 8.5 και κάτω, γιατί να μην είναι goty?

Άλλωστε όλες τις χρονιές βγαίνουν Witcher 3 και BG3 ??

Ή όλα τα προηγούμενα goty ήταν του 10?

• Like 1

On 09/08/2024 at 17:59, spanian said:

@Mr Zero

Thank you for the review αλλά απόψεις είναι αυτές

όχι και GOTY 2024 ρε άνθρωπε, κάτσε..

Ψυχραιμία παιδιά! :P GOTY για μένα που δεν παίζω πολλά παιχνίδια που κυκλοφορούν την ίδια χρονιά και που λατρεύω Senua... Συνεχίζουμε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...