just_a_dude Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Εμένα να πω την αλήθεια οι φωνές δεν με έβαλαν τόσο πολύ στο κλίμα της ψύχωσης όσο στο πρώτο. Στο 2 οι φωνές είναι κατά 90% backseat gaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, just_a_dude είπε Εμένα να πω την αλήθεια οι φωνές δεν με έβαλαν τόσο πολύ στο κλίμα της ψύχωσης όσο στο πρώτο. Στο 2 οι φωνές είναι κατά 90% backseat gaming. Έχεις ένα δίκιο, όταν ακούς τις φωνές σε ένα γρίφο να λένε, ξέρει τι πρέπει να κάνει? Πως θα βρει τη λύση? Οεο 🤣 και η λύση είναι, πάτα το RT 👀 τίποτα άλλο 🤣 και σου λένε, μπράβο τα κατάφερες, το έμαθες, 🤣 ε κάπου σε βγάζει εκτός. Στην εξερεύνηση και μάχη όμως είναι τούμπανο Επίσης είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζω που οι σκανδαλες έχουν δόνηση 👀 μέχρι και αντίσταση ένιωσα, δεν ήξερα καν ότι το χειριστήριο του xbox έχει τέτοιο πράμα, νόμιζα ότι είχε τη κλασική δόνηση του 360 🤣 Επεξ/σία 1 Ιουνίου από Mr Aris 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mr Aris είπε Επίσης είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζω που οι σκανδαλες έχουν δόνηση 👀 μέχρι και αντίσταση ένιωσα, δεν ήξερα καν ότι το χειριστήριο του xbox έχει τέτοιο πράμα, νόμιζα ότι είχε τη κλασική δόνηση του 360 🤣 Προφανώς και κανεις πλακα έτσι? Γιατί άμα δεν κανεις, μαγικά το gamepad σου δεν απέκτησε haptic feedback/adaptive triggers. Μάλλον λες ότι το game υποστηρίζει impulse triggers. Επεξ/σία 1 Ιουνίου από {TDi}Dj2k..infc 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Προφανώς και κανεις πλακα έτσι? Γιατί άμα δεν κανεις, μαγικά το gamepad σου δεν απέκτησε haptic feedback/adaptive triggers. Μάλλον λες ότι το game υποστηρίζει impulse triggers. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που λες 🤣 όντως μιλάς με γρίφους 🤣 Το πιθανότερο είναι να είχα αντίσταση στις σκανδαλες λόγο δόνησης, πάντως δε το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο παιχνίδι, να νιώθω δηλαδή δόνηση αριστερά ή δεξιά, πάντα κέντρο σαν του 360,όλο το gamepad τέλος πάντων, γιαυτό μου έκανε και εντύπωση. Επεξ/σία 1 Ιουνίου από Mr Aris 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, Mr Aris είπε Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που λες 🤣 όντως μιλάς με γρίφους 🤣 Το πιθανότερο είναι να είχα αντίσταση στις σκανδαλες λόγο δόνησης, πάντως δε το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο παιχνίδι, να νιώθω δηλαδή δόνηση αριστερά ή δεξιά, πάντα κέντρο σαν του 360,όλο το gamepad τέλος πάντων, γιαυτό μου έκανε και εντύπωση. Και να θες, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στις σκανδάλες στα 360 gamepads. Είχε τίποτα ζέστες αυτές τις μέρες εκεί😁? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 1 Ιουνίου Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε Και να θες, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στις σκανδάλες στα 360 gamepads. Είχε τίποτα ζέστες αυτές τις μέρες εκεί😁? Όχι ρε τρελέ δε χρησιμοποιώ του 360 🤣 με αυτό παίζω, κάποιο πιο καινούριο είναι και μία φοτο, είναι από τα πρώτα 10 λεπτά spoiler free 😝 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Mr Aris είπε Όχι ρε τρελέ δε χρησιμοποιώ του 360 🤣 με αυτό παίζω, κάποιο πιο καινούριο είναι και μία φοτο, είναι από τα πρώτα 10 λεπτά spoiler free 😝 Ναι έτσι όπως γράφεις... κατάλαβα ότι παίζεις με του xbox360 το gamepad. Βασικά πάλι που το διαβάζω, με του 360 καταλαβαίνω ότι παίζεις, αλλά μικρής σημασίας είναι τι καταλαβαίνω! Ε μη γίνεσαι κακό παιδί κ μας σποϊλεριαζεις😝. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lotof Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το τελειωσα και εγώ ,ένα "παιχνίδι" που με άφησε με γλυκόπικρη γεύση και ένα ναι μεν αλλά... Στα θετικά : 1)Γραφικά... χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιο παιχνίδι θα το έβαζα στο top 3 μαζί με Alan Wake 2 και A Plague Tale Requiem... γραφικά που θύμιζαν αυτά τα βιντεάκια της unreal engine 5 όταν είχε βγει (σε αυτό βεβαια βοηθάει πολύ ότι δεν υπάρχει καθόλου open world και οι περιοχές που διασχίζεις έχουν μικρή σχετικά κλίμακα) μοντέλα και facial animations από άλλο πλανήτη σα να βλέπεις ταινία, ωραίες πινελιές όταν χτυπάς τους εχθρούς κάνουν ρεαλιστικές χαρακιές από το σπαθί, ωραίο νερό, textures και γενικά δε παρατήρησα κάτι που να με χαλάσει (highlight εκτός από τα τοπία στο δάσος και αργότερα προς το τέλος, όποιος έπαιξε σε oled πρέπει να έβρεξε τα βρακιά του μέσα στη σπηλιά στο απόλυτο σκοτάδι που ακολουθείς τα φώτα). 2)Ηχος... νομίζω ότι έχει υποθεί πολλές φορές, ο ήχος του είναι πρωτοποριακός-διαφορετικός σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, θέλει οπωσδήποτε ακουστικά γιατί αυτό που προσπαθεί να σου περάσει (ότι οι φωνές έρχονται μέσα από το κεφάλι σου) δε μπορεί να στο δώσει κανένα σύστημα surround. 3)Αφήγηση-ιστορία... η αφήγηση θεωρώ ότι είναι ωραία δοσμένη ειδικά με τις φωνές που σε όλη τη διάρκεια σε βάζουν σε σκέψεις σαν το κακό και το καλο αγγελάκι, η ιστορία του ιδιαίτερη δε μου πέσαν τα σαγόνια ή είναι κάτι που θα θυμάμαι μέχρι τα γεράματα αλλά με τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια ήταν αρκετά καλή. 4)Performance-τεχνολογίες... έχει και dlss και fg τα οποία δουλεύουν άψογα, δεν είχα frame drops και το παιχνίδι αν και βαρύ δικαιολογείται με τα γραφικά που έχει. 5)Εχει Ελληνικούς υπότιτλους πράγμα πολύ σημαντικό λόγο της βαριάς θεματολογίας του ώστε να το κατανοήσεις καλύτερα.. Και σε αυτό το σημείο θα στεναχωρηθούν κάποιοι και θα αρχίσουν τις απορημένες φάτσες... Αρνητικά : 1)Διάρκεια-Τιμή... δε νοείται παιχνίδι που κρατάει 6-8 ώρες να ζητάει 50 ευρώ όταν με τα ίδια λεφτά αγοράζεις god of war. γενικά πολύ μικρή διάρκεια θα έπρεπε να είχε 30 ευρώ max 2)Puzzle-γρίφοι... αν ένας υπεύθυνος είδε αυτά τα εκτρώματα που έχουν βάλει για δήθεν παζλ και δε τους είπε τι πάμε να κάνουμε εδώ ρε μάγκες? δε ξέρω τι να πω.. και 47 χρωμοσώματα να είχα θα τα έλυνα χωρίς καμια δυσκολία παρόλο αυτά δε ντράπηκαν και τα βάλουν.. δε βάζουν ούτε 5 χρονων παιδί να σκεφτεί να τα λύσει πόσο μάλλον έναν ενήλικα άνθρωπο που σε τέτοιον άλλωστε απευθύνεται το παιχνίδι.. υπάρχουν στο παιχνίδι καθαρά για να τρώνε χρόνο και να γράφει το ρολόι 3) GAMEPLAY... και το γράφω με κεφαλαία. Kαλώς ή κακός εδώ πήγαν να φτιάξουν ένα βιντεοπαιχνίδι και όχι ταινία.. το gameplay κατά τη γνώμη μου είναι το 50% της εμπειρίας και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.. εγώ λοιπόν gameplay δεν είδα... ένα walking simulator με ηλίθιους γρίφους, copy paste εχθρούς με ίδιο μοτίβο κινήσεων, τίποτα να κάνεις στο χάρτη εκτός να βρείς αυτά τα totems με τις ιστορίες, 0 επιλογές απλά ακολουθάς μια ευθεία και βλέπεις... γενικά ανύπαρκτο gameplay αν μπορούσα θα έβαζα κάποιον άλλον να "παίζει"(κάνει την αγγαρεία) και εγώ θα άραζα πίσω να βλέπω τρώγοντας pizza και πεινώντας κοα κολα Αναπόφευκτη η σύγκριση με τα παιχνίδια της sony μιας και θα τα έβαζα στην κατηγορια story rich... οπότε εκεί πατώσαμε αδέρφια, γιατί μονο μια καλή ιστορία δε φτάνει όταν υπάρχουν παραγωγές όπως το GoW , Tlou , Uncharted , horizon κτλπ.. Καθαρά σαν videoπαιχνίδι θα του έβαζα χαριστικά 4/10 και θα το πρότεινα μονο σε κάποιον που θέλει να αυτοτιμωρηθεί μιας και είναι τρελή αγγαρεία να κρατάς μοχλό 8 ώρες για να βλέπεις μόνο... αν το έκρινα σα ταινία θα του έβαζα ένα 8 κυρίως για τον τρομερό ήχο αλλα και για την πλοκή που φέρνει κάτι διαφορετικό πιστεύω θα είναι πολύ καλό άμα το μεταφέρουν κάποια στιγμή Επεξ/σία 4 Ιουνίου από Tambas91 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου Από πλευράς μάχης, το πρώτο είναι δύο φορές καλύτερο. Επίσης, το τελος του 2..ποιό το νόημα δλδ; Lets get together and koombaya; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου Ναι γενικά το τέλος ήταν λίγο meh. Είχα hype-αριστεί για μάχη με γίγαντα και τελικά 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 4/6/2024 στις 12:29 ΠΜ, Tambas91 είπε Το τελειωσα και εγώ ,ένα "παιχνίδι" που με άφησε με γλυκόπικρη γεύση και ένα ναι μεν αλλά... Στα θετικά : 1)Γραφικά... χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιο παιχνίδι θα το έβαζα στο top 3 μαζί με Alan Wake 2 και A Plague Tale Requiem... γραφικά που θύμιζαν αυτά τα βιντεάκια της unreal engine 5 όταν είχε βγει (σε αυτό βεβαια βοηθάει πολύ ότι δεν υπάρχει καθόλου open world και οι περιοχές που διασχίζεις έχουν μικρή σχετικά κλίμακα) μοντέλα και facial animations από άλλο πλανήτη σα να βλέπεις ταινία, ωραίες πινελιές όταν χτυπάς τους εχθρούς κάνουν ρεαλιστικές χαρακιές από το σπαθί, ωραίο νερό, textures και γενικά δε παρατήρησα κάτι που να με χαλάσει (highlight εκτός από τα τοπία στο δάσος και αργότερα προς το τέλος, όποιος έπαιξε σε oled πρέπει να έβρεξε τα βρακιά του μέσα στη σπηλιά στο απόλυτο σκοτάδι που ακολουθείς τα φώτα). 2)Ηχος... νομίζω ότι έχει υποθεί πολλές φορές, ο ήχος του είναι πρωτοποριακός-διαφορετικός σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, θέλει οπωσδήποτε ακουστικά γιατί αυτό που προσπαθεί να σου περάσει (ότι οι φωνές έρχονται μέσα από το κεφάλι σου) δε μπορεί να στο δώσει κανένα σύστημα surround. 3)Αφήγηση-ιστορία... η αφήγηση θεωρώ ότι είναι ωραία δοσμένη ειδικά με τις φωνές που σε όλη τη διάρκεια σε βάζουν σε σκέψεις σαν το κακό και το καλο αγγελάκι, η ιστορία του ιδιαίτερη δε μου πέσαν τα σαγόνια ή είναι κάτι που θα θυμάμαι μέχρι τα γεράματα αλλά με τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια ήταν αρκετά καλή. 4)Performance-τεχνολογίες... έχει και dlss και fg τα οποία δουλεύουν άψογα, δεν είχα frame drops και το παιχνίδι αν και βαρύ δικαιολογείται με τα γραφικά που έχει. 5)Εχει Ελληνικούς υπότιτλους πράγμα πολύ σημαντικό λόγο της βαριάς θεματολογίας του ώστε να το κατανοήσεις καλύτερα.. Και σε αυτό το σημείο θα στεναχωρηθούν κάποιοι και θα αρχίσουν τις απορημένες φάτσες... Αρνητικά : 1)Διάρκεια-Τιμή... δε νοείται παιχνίδι που κρατάει 6-8 ώρες να ζητάει 50 ευρώ όταν με τα ίδια λεφτά αγοράζεις god of war. γενικά πολύ μικρή διάρκεια θα έπρεπε να είχε 30 ευρώ max 2)Puzzle-γρίφοι... αν ένας υπεύθυνος είδε αυτά τα εκτρώματα που έχουν βάλει για δήθεν παζλ και δε τους είπε τι πάμε να κάνουμε εδώ ρε μάγκες? δε ξέρω τι να πω.. και 47 χρωμοσώματα να είχα θα τα έλυνα χωρίς καμια δυσκολία παρόλο αυτά δε ντράπηκαν και τα βάλουν.. δε βάζουν ούτε 5 χρονων παιδί να σκεφτεί να τα λύσει πόσο μάλλον έναν ενήλικα άνθρωπο που σε τέτοιον άλλωστε απευθύνεται το παιχνίδι.. υπάρχουν στο παιχνίδι καθαρά για να τρώνε χρόνο και να γράφει το ρολόι 3) GAMEPLAY... και το γράφω με κεφαλαία. Kαλώς ή κακός εδώ πήγαν να φτιάξουν ένα βιντεοπαιχνίδι και όχι ταινία.. το gameplay κατά τη γνώμη μου είναι το 50% της εμπειρίας και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.. εγώ λοιπόν gameplay δεν είδα... ένα walking simulator με ηλίθιους γρίφους, copy paste εχθρούς με ίδιο μοτίβο κινήσεων, τίποτα να κάνεις στο χάρτη εκτός να βρείς αυτά τα totems με τις ιστορίες, 0 επιλογές απλά ακολουθάς μια ευθεία και βλέπεις... γενικά ανύπαρκτο gameplay αν μπορούσα θα έβαζα κάποιον άλλον να "παίζει"(κάνει την αγγαρεία) και εγώ θα άραζα πίσω να βλέπω τρώγοντας pizza και πεινώντας κοα κολα Αναπόφευκτη η σύγκριση με τα παιχνίδια της sony μιας και θα τα έβαζα στην κατηγορια story rich... οπότε εκεί πατώσαμε αδέρφια, γιατί μονο μια καλή ιστορία δε φτάνει όταν υπάρχουν παραγωγές όπως το GoW , Tlou , Uncharted , horizon κτλπ.. Καθαρά σαν videoπαιχνίδι θα του έβαζα χαριστικά 4/10 και θα το πρότεινα μονο σε κάποιον που θέλει να αυτοτιμωρηθεί μιας και είναι τρελή αγγαρεία να κρατάς μοχλό 8 ώρες για να βλέπεις μόνο... αν το έκρινα σα ταινία θα του έβαζα ένα 8 κυρίως για τον τρομερό ήχο αλλα και για την πλοκή που φέρνει κάτι διαφορετικό πιστεύω θα είναι πολύ καλό άμα το μεταφέρουν κάποια στιγμή Τα ειπες πολυ σωστα συμφορουμιτη! Ευγε! Επεξ/σία 5 Ιουνίου από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου Σε αυτό το ποσοστό υπολογίζονται φυσικά και όσοι το έπαιξαν στο PC μέσω gamepass. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrZeroGR Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου Είπαμε να το λένε walking sim αλλά όχι και έτσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 10 Ιουνίου Share Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 23/5/2024 στις 10:21 ΜΜ, just_a_dude είπε Παραδόξως συμφωνώ μαζί του για το post-processing. Έβαλα τα commands που βγάζουν το post processing και όντως τα textures είναι πιο καθαρά αλλά έχει ένα πιο game-y look. Ενώ με το post processing μοιάζει πιο πολύ με pre-rendered ταινία. Βρίστε με αν θέλετε αλλά το επανέφερα το post-processing χαχα Μετά τη μάχη με τα ντρόιγκαρ βάλτε με και εμένα στο fan club. Μια χαρά είναι οι μάχες τελικά, απλά ίσως στην αρχή αρχή ήταν κάπως παρόμοιες μεταξύ τους. Όσο προχωράς έχει διαφορετικά finishers και animations των εχθρών κτλ. Λίγο μου έμεινε ακόμη, πως θα παίξουμε άλλο game μετά από αυτό; χαχα. Έπαιξα λίγο Forbidden West που δεν μπορείς να πεις ότι έχει κακά visuals αλλά μου φαίνεται απλά παιχνίδι. Τα animations, face rendering, κτλ. Αλλά με τον ήχο έχω πάθει πλάκα. Στις μάχες είναι λες και ο ήχος έρχεται παντού γύρω σου. Υ.Γ. Αυτό το game μου υπενθύμισε το πόσο πολύ πρέπει να πάρω OLED monitor. Επειδή τώρα ξεμπέρδεψα με το Forbidden West και το έπιασα επιτέλους, συμφωνώ μαζί σου. Πάντα το πρώτο πράγμα που κάνω στα settings είναι να αφαιρώ motion blur, chromatic aberration, film grain κτλ αλλά εδώ θα τα αφήσω. Ναι δεν το συζητάμε, χωρίς αυτά τα textures φαίνονται πολύ πιο ενυπωσιακά, καθαρά και λεπτομερή αλλά χάνει πολύ σε ατμόσφαιρα, αποκτά ένα όπως εύστοχα ανέφερες "game-y look". Δεν είναι όμως νορμάλ παιχνίδι που χαζεύεις τα γραφικά του, είναι πιο πολύ interactive movie, σκοτεινό και καταθλιπτικό οπότε αυτή η θολούρα, η μουντίλα του ταιριάζει. Ύστερα από 120+ ώρες FW θέλω να πιάσω ένα τέτοιο παίγνιο για αλλαγή μέχρι να καώ πάλι με το GoT αυτή τη φορά... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα