Προς το περιεχόμενο

Alan Wake 2 [PC]☕

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Γενικα και εγω δεν τρελαθηκα με μια πρωτη εικονα που ειχα χθες. Περα απο το global illumination και γενικα τους φωτισμους του παιχνιδιου που ειναι πολυ καλοι στο υπολοιπο μου φανηκε απλα οκ. Τα textures στο δασος μετρια. Ισως το rt ειναι αυτο που εντυπωσιαζει στο game και καλυπτει τις οποιες αλλες "αδυναμιες" στην εικονα.

Εσύ να λες και ευχαριστώ που τουλάχιστον τρέχει το παιχνίδι στην Radeon σου μη ζητάς πολλά παραπάνω 😂

• Απαντ. 702
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Τότε έχει σάπιο DLAA implementation γιατί είναι ξεκάθαρα πιο θολό.

6 ώρες πριν, just getting started είπε

Πολύ πιθανό γιατί και από άλλους GPU testers στο YouTube έχω δει να λένε ότι προτιμούν dlss quality από dlaa ακόμα και σε 1080p, πράγμα που δεν θα έπρεπε να ισχύει για κανένα λόγο.

Όποιος δεν βαριέται και ενδιαφέρεται ας δοκιμάσει dlaa μέσω του dlss tweaks μπας και αλλάζει η κατάσταση.

7 ώρες πριν, Zus είπε

Το κομμάτι των saves είναι προβληματικό. Είναι τόσο αραιά η δυνατότητα που σου δίνει να κάνεις save που δεν μπορείς να πεις παίζω ένα μισάωρο και την κάνω. Αν το κάνεις έχεις χάσει όλο το progress...

Το κάνανε προφανώς για μεγαλύτερο σασπένς λόγω horror genre και ίσως να έχουν δίκιο, αλλά ναι πρακτικά δεν βολεύει όταν εξερευνείς τα διάφορα secrets.

Το ίδιο ισχύει και για το fov. Το κάνανε επίτηδες περιοριστικό και δεν δώσανε εμφανή επιλογή για να το μεγαλώσεις διότι θέλουν να παίξουμε το παιχνίδι με τους δικούς τους όρους, όπως πιστεύουν εκείνοι ότι είναι καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mετα απο κανα 8ωρο μπορω να πω οτι μαλλον θα ειναι το goty για μενα φετος . Δεν θυμιζει κανενα αλλο παιχνιδι ( περα απο τα παιχνιδια της remedy προφανως , αλλα ακομα και εκει απεχουν αρκετα) , και εχει τρομερη ατμοσφαιρα, τροπο αφηγησης , ηχητικό και οπτικο τομεα . Η remedy το βλεπει  το gaming ως μεσο τεχνης και φαινεται στο επακρο . 

Φυσικα ακομα πρεπει να εχει πανω απο το μισο αλλα δεν πιστευω οτι θα αλλαξω γνωμη 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 9
Δημοσ.

Στην αρχη μου φάνηκε βαρετό και αργό για τα γούστα μου.του δωσα μια ευκαιρία και μετα απο 3 ώρες κολλησα. Τι ατμόσφαιρα έχουν φτιάξει η τυποι το βράδυ?  Πολύ βαριά περιοχή το δάσος για την gpu σε σχέση με την πόλη που έχω δει έως τώρα. Εδώ είναι με max γραφικα και path tracing high σε ultrawide.

Την κατάπιε την 4070 ti ,αν και ειναι η μόνη περιοχή που πέφτει έτσι και επειδή είναι αργό το game  δεν βλεπω και λόγο να ρίξω settings για την ωρα.

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

• Like 2
Δημοσ.

Πλησιάζοντας το φινάλε μπορώ να πω πως η ιστορία της Saga μου άρεσε μέχρι στιγμής περισσότερο από του Alan. Περίμενα πιο action στοιχεία να πω την αλήθεια στο παιχνίδι, αλλά φαίνεται πως το βάρος έχει πέσει σε ατμόσφαιρα, ιστορία, αφήγηση και τεχνικό τομέα που χτυπάνε κόφτες. Το ευχαριστιεμαι οσο λίγα παιχνίδια τον τελευταίο καιρό, έκατσε ακριβώς η μπίλια μετα την εξιλέωση του CP 2077 με το Phantom Liberty. Μοναδικό μελανό σημείο το επιεικώς ηλίθιο save system δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν...

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, iazriel είπε

Μοναδικό μελανό σημείο το επιεικώς ηλίθιο save system δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν...

Χτες με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ ψάχνοντας save.Προχωρησα το game κάνοντας ψιλοαγγαρεία μέχρι να βρω θερμό..Μόνο από το chapter 1 στο 2 αν θυμάμαι καλα μου πέταξε autosaving..τραγικό οντως

• Like 5
Δημοσ.

Με το story του Alan τι πίνανε τα παλικάρια ..... τρομερή ατμόσφαιρα - σκηνοθεσία  και σε  πολλές στιγμές  ήμουνα σε φάση .... ου να σου γαμ.... απ τη τρομάρα..... Άλλο λίγο και θα έπαιρνα φακό για κάλυψη να πάω τουαλέτα. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, CODEC είπε

Με το story του Alan τι πίνανε τα παλικάρια ..... τρομερή ατμόσφαιρα - σκηνοθεσία  και σε  πολλές στιγμές  ήμουνα σε φάση .... ου να σου γαμ.... απ τη τρομάρα..... Άλλο λίγο και θα έπαιρνα φακό για κάλυψη να πάω τουαλέτα. 

Μια από τα ίδια, το λερωσαμε το μποξερακι 😂

Δημοσ.

Μια απο τα ιδια κι εδω, εχει βαλει πλωρη για προσωπικο GOTY το παιχνιδι. Ατμοσφαιρα πιο παχια κι απο την ομιχλη στο δασος, αφηγηση Remedy στα καλυτερα της, καλοι βαρεις μηχανισμοι στο gameplay.

Τα saves ειναι ενα θεμα οντως, αλλα θεωρω πως ειναι σχεδιαστικη επιλογη. Τωρα αν ειναι αστοχη θα το αποτιμησουμε στο τελος. Και εμενα με εχει απασχολησει ελαφρως, ομως ουτε καν τη σκιαζει την εμπειρια. Σουπερ..

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CODEC είπε

Εγώ κανονικά αυτά τα κωλοπαίχνιδα δεν τα ακουμπάω γιατί θέλω να ζήσω μέχρι τα 90 τουλάχιστον να δω πόσο τέλεια θα έχουν γίνει τα γραφικά με την RTX 40800 που θα είναι της μόδας τότε.

Ωστόσο τούτο εδώ το παίζω και με ακουστικά μάλιστα, με έχει πιάσει μία τάση μαζοχισμού. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που τσιτώνει το δέρμα στο κρανίο μου και νιώθω σα να λούστηκα με Ultrex με μέντα (μην κάνετε το λάθος και το βάλετε στην ευαίσθητη περιοχή).

Έχω παίξει 7 ώρες και νιώθω σα να έχω παίξει μόλις μία, τόσο μονορούφι με πάει. Και παρά το σκατό στην κάλτσα δεν βλέπω την ώρα να σχολάσω και να συνεχίσω να παίζω. 

Μπράβο στη Remedy για το έπος. Αναμφισβήτητα GOTY μετά και την απογοήτευση με Starfield.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iazriel είπε

Μια από τα ίδια, το λερωσαμε το μποξερακι 😂

εδώ μου έφυγε τα ποντίκι από το χέρι σε κάποιες φάσεις.....🤣

Goty στανταράκι!

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Πώς παίζει στην κάρτα σου @kostiger;

Εχει το καλυτερο implementation του frame generation κατα τη γνωμη μου (ειναι η 1η φορα που το εχω ανοικτο ενδεικτικα..), ολα high-ultra με κλειστο το path tracing και dlss quality, στο δασος δεν πεφτω κατω απο 70, στην πολη κατω απο 80. Iκανοποιημενος ειμαι με βαση του τις γραφικαρες που εχει. Ειδικα φωτισμος-σκιασεις ειναι αλλου..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Τότε έχει σάπιο DLAA implementation γιατί είναι ξεκάθαρα πιο θολό.

Εκανα και εγω τι δοκιμές μου, σε 1440p monitor και 4090.

Αρχικα μην μπαινετε στο κοπο να συγκρίνετε native,dlaa και dlss quality γιατι το game εχει γενικα θολη εικονα και φαινεται χαλια...(εχω καιρο να δω τοσo κακο implementation),

Πιστεύω σε μελλοντικο patch να φτιαχτει.

Εαν θελεται να έχετε εικονα κρύσταλλο, η λύση ειναι DLDSR 2.25x και dlss quality (σε 1440p monitor με fg παιζει ~80 fps).

Δυστυχως και εδω το RR προσθετει sharpening αλλα προσθετει επιπλεον fps..

Αυτα απο εμενα.

Επεξ/σία από tolisrx8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να βάλεις sharpening απ' το ini αρχείο και βέβαια να κλείσεις το vignette που σκοτεινιάζει τις άκρες.

Λίγο που έπαιξα πάντως μου αρέσει αυτό με το ''mind room'' που τσεκάρεις τα στοιχεία. Είναι πολύ προσεγμένο το παιχνίδι και ωραία στημένο. Φαίνεται δηλαδή ότι είναι δουλειά με μεράκι και όχι αρπαχτή.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...