Sugarr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα! Έχω μια απορία όσον αφορά την ταμειακή και την πληρωμή μέσω pos: Η ταμείακη έχει την επιλογή "πίστωση" και "μετρητά". Όταν η πληρωμή γίνεται μέσω pos, στην ταμειακή πατάμε το κουμπί πίστωση; Εχω ανοίξει εδώ και λίγες βδομάδες. Θα έχω πρόβλημα που παταγα "μετρητά" για τις αποδείξεις των καρτών στην ταμειακή.
mihailmp Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα,το κουμπακι της πιστωστης το πατας οταν δεν εχεις εισπραξει,οταν γινεται πληρωμη με pos πατας το μετρητα.Σωστα το κανεις
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα ποσα των πος πρεπει να υπαρχουν και στις αντίστοιχες αποδείξεις που αναφέρονται ως πίστωση. Τωρα υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα μονο ομως σε ελεγχο απο κλιμάκιο Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από NikosKallithea
Sugarr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για το κουμπί "πίστωση" είδα στο manual ότι αφορά πληρωμή με πιστωτική κάρτα και τα χτύπαγα όλα μετρητα εφόσον ο κόσμος έχει χρεωστικές κατά κύριο λόγο. Σε άλλες ταμειακές ξέρω ότι υπάρχει η επιλογή "κάρτα". Οπότε ουσιαστικά το ποσο του pos στο τέλος της ημέρας και οι πληρωμές με πιστωτική που φαίνονται στο Ζ της ταμειακής πρέπει να είναι το ίδιο αλλιώς πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου; Υγ: πάμε να πουλήσουμε 5 τυρόπιτες και 5 καφέδες και λόγω άγνοιας θα μπούμε μέσα 🤣 Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2021 από Sugarr
ekrepali Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Πίστωση θα πατάς για να συμφωνούν τα ποσά μεταξύ ταμειακής και POS (κάνεις Χ και στα 2) σε περίπτωση ελέγχου. Από κει και πέρα, τον εφοριακό δεν τον νοιάζει αν πληρωθηκες με κάρτα επιτόπου η αν θα πληρωθείς σε 10 μέρες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχει κοπεί η απόδειξη για να αποδοθεί ΦΠΑ.
Sugarr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οκ! Οπότε 5 βδομάδες που κόβω παντού "μετρητά" δεν παίζει ρόλο. Και κάτι άλλο: υποθέτω στις παραγγελίες που μου έρχονται μέσω διαφόρων εφαρμογών κι είναι πληρωμένες με κάρτα απλά πατάω "μετρητά"; Γιατί αν πατήσω "πίστωση" δεν θα συμπίπτουν τα ποσά παλι Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2021 από Sugarr
vellamos_power Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 για να μην ανοιγω αλλο θεμα, γινεται να συνδεσω την ταμειακη με το POS ωστε οταν χτυπαω μια αποδειξη στην ταμειακη με καποιο κουμπι να μπαινει αυτοματα η τιμη και στο POS? η ταμειακη ειναι η sarema first και το POS της vivawallet
ekrepali Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 10/12/2021 στις 10:35 ΠΜ, Sugarr είπε Οκ! Οπότε 5 βδομάδες που κόβω παντού "μετρητά" δεν παίζει ρόλο. Και κάτι άλλο: υποθέτω στις παραγγελίες που μου έρχονται μέσω διαφόρων εφαρμογών κι είναι πληρωμένες με κάρτα απλά πατάω "μετρητά"; Γιατί αν πατήσω "πίστωση" δεν θα συμπίπτουν τα ποσά παλι Kι εκεί πίστωση πατάω εγώ. Έχω εισπράξει πχ ηλεκτρονικά 20 ευρώ, αρα η καρτέλα πελάτη είναι -20 στο υπόλοιπο (του χρωστάω) Κόβω μετα απόδειξη ή τιμολόγιο με πίστωση (μου χρωστάει ο πελάτης 20) και το υπόλοιπο μηδενίζει. Φυσικά στη ταμειακή θα φαίνεται ότι έχεις εισπράξει παραπάνω λεφτά με πίστωση / κάρτα συγκριτικά με το POS. Αν πέσεις σε έλεγχο λες απλά ότι πληρωθηκες ηλεκτρονικά. Το πρόβλημα είναι αν έχεις εισπράξει στο POS παραπάνω χρήματα και στην ταμειακή έχεις χτυπήσει λιγότερα 25 λεπτά πριν, vellamos_power είπε για να μην ανοιγω αλλο θεμα, γινεται να συνδεσω την ταμειακη με το POS ωστε οταν χτυπαω μια αποδειξη στην ταμειακη με καποιο κουμπι να μπαινει αυτοματα η τιμη και στο POS? η ταμειακη ειναι η sarema first και το POS της vivawallet Μη χτυπάς αποδείξεις πριν πληρωθείς γιατι μπορεί ο πελάτης να μην έχει λεφτά στη κάρτα. Η μπορεί να θέλει να πληρώσει τα μισά μετρητά και τα μισά κάρτα. Χτύπα κανονικά την απόδειξη και πάτα μερικό σύνολο. Βάλε στο POS το ποσό που θέλει ο πελάτης να πληρώσει με κάρτα. Απο κει και πέρα υπάρχει δυνατότητα μόλις γίνει η πληρωμή στο POS να χτυπάει αυτόματα η ταμειακή το ίδιο ποσό ότι εισπράχτηκε με κάρτα /πίστωση. Δε ξέρω τι συνδεσμολογία απαιτεί, πρέπει να μιλήσεις με τον τεχνικό της ταμειακής Edit. Ελπίζω όλες τις ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής να τις έχεις δηλωμένες στο taxis. Δε γίνεται πχ να εισπράττει ς μέσω paypal και να μην το έχεις δηλώσει. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2021 από ekrepali
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, vellamos_power είπε για να μην ανοιγω αλλο θεμα, γινεται να συνδεσω την ταμειακη με το POS ωστε οταν χτυπαω μια αποδειξη στην ταμειακη με καποιο κουμπι να μπαινει αυτοματα η τιμη και στο POS? η ταμειακη ειναι η sarema first και το POS της vivawallet Θα πρεπει να μιλησεις με αυτον που αγόρασες την μηχανή και εχει και την συντήρηση, αυτος θα σου προτείνει λύσεις.
SabotazNic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Και εμείς έτσι κάνουμε, γιατί έχει τύχει και έχω πει στους γονείς μου να πληρώνονται πρώτα στο pos, και μετά απόδειξη. Ποσό - > μερικό σύνολο - > πληρωμή στο pos - > μετρητά για να βγει η απόδειξη
ekrepali Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Ποσό - > μερικό σύνολο - > πληρωμή στο pos - > μετρητά για να βγει η απόδειξη Ποσό - > μερικό σύνολο - > πληρωμή στο pos - > κάρτα για να βγει η απόδειξη Γιατί αν πέσετε σε επιτόπιο έλεγχο... πως θα αποδείξετε ότι τις εισπράξεις του pos τις χτυπήσατε στη ταμειακή;
SabotazNic Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ποσό - > μερικό σύνολο - > πληρωμή στο pos - > κάρτα για να βγει η απόδειξη Γιατί αν πέσετε σε επιτόπιο έλεγχο... πως θα αποδείξετε ότι τις εισπράξεις του pos τις χτυπήσατε στη ταμειακή; Από ότι μας έχουν πει, δεν έχει σημασία, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να έχει κιόλας. Αν το Χ του pos είναι μικρότερο από της ταμειακής, τότε είσαι οκ. (ή το Ζ στο τέλος)
saltofx_v Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 δεν μπορει να συνδεθει η ταμειακη με το pos.δεν παιζει ρολο αν πατας πιστωση ή καρτα ή μετρητα.κοψε την αποδειξη και δεν θα εχεις θεμα.εννοειτε πως εχει συνδεσει και την ταμειακη να στελνει καθε ζ στην ΑΑδε.
ekrepali Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 56 λεπτά πριν, saltofx_v είπε 1) δεν μπορει να συνδεθει η ταμειακη με το pos. 2) δεν παιζει ρολο αν πατας πιστωση ή καρτα ή μετρητα.κοψε την αποδειξη και δεν θα εχεις θεμα. 1) Δεν ισχύει https://www.piraeusbank.gr/el/epiheiriseis-epaggelmaties/anakalypse-ta-xrimatodotika-ergaleia-sou/lyseis-emporon/collections-eisprakseis/pos-paycenter-gia-epixeirhseis-epaggelmaties/pos-paycenter-prosthetes-uphresies/sundesh-tameiakhs-mhxanhs-me-pos 2) Αν σου σκάσει επιτόπιος έλεγχος κι έχεις εισπράξει χρήματα στο pos, και στη ταμειακή τα έχεις πατήσει όλα μετρητά... άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
saltofx_v Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, ekrepali είπε 1) Δεν ισχύει https://www.piraeusbank.gr/el/epiheiriseis-epaggelmaties/anakalypse-ta-xrimatodotika-ergaleia-sou/lyseis-emporon/collections-eisprakseis/pos-paycenter-gia-epixeirhseis-epaggelmaties/pos-paycenter-prosthetes-uphresies/sundesh-tameiakhs-mhxanhs-me-pos 2) Αν σου σκάσει επιτόπιος έλεγχος κι έχεις εισπράξει χρήματα στο pos, και στη ταμειακή τα έχεις πατήσει όλα μετρητά... άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. 1) προφανως εχεις συνδεσει την sarema first με pos? το ξαναλεω δεν γινεται. 2) μπορεις να το αποδειξεις επανεκτυπωνοντας την αποδειξη που γραφει το ακριβες ποσο και την ωρα της εκτυπωσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα