farasization Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα, Οταν ανοιγω ενα παιχνιδι παρατηρω στη διαχειριση εργασιων οτι το GPU Usage παραμενει στο 0-2 % ενω το CPU δουλευει στα 100% ,δεν εχω integraded graphics , δεν εχω κανει overclock κατι GPU: NVIDIA 1660 TI CPU: INTEL I5-9400F 2.9GHz RAM : 16GB MOTHERBOARD:ASROCK B4365 PHANTOM GAMING 4 Συμφωνα με το "Will it bottleneck" δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Τα games τρεχουν κανονικα απλα εχω FPS drop ,λειτουργω με G-Sync, το χω δοκιμασει και χωρις και παλι τα ιδια . Πριν 5-6 μηνες τα παιχνιδια ετρεχαν κανονικα σε 144Hz οθονη με Unlimited FPS Cap και δεν ειχα θεμα , τωρα ομως δεν υπαρχει σταθεροτητα. ΝVIDIA DRIVERS :497.07 Δοκιμασα και με τους προηγουμενους drivers αλλα τα ιδια αποτελεσματα. Προσφατα αλλαξα μητρικη . Επισης, Εχω ενα αλλο θεμα με τον ηχο , γενικα ακουγεται σαν απο σπηλια σαν echo ,εχω αλλαξει ακουστικα και μητρικη λογω αυτου αλλα και παλι εχω την ιδια ακουστικοτητα Κατι που εγινε ξαφνικα. Γενικοτερα τα FPS μου σε σχεση με πριν 6 μηνες ειναι πολυ χειροτερα... και εχω δοκιμασει αρκετα guides οπως να αλλαξω τις ρυθμισεις στο NVIDIA CONTROL PANEL να προσθεσω καποια registries ακομη συμφωνα με ενα guide.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 9/12/2021 στις 10:55 ΜΜ, farasization είπε Καλησπερα, Οταν ανοιγω ενα παιχνιδι παρατηρω στη διαχειριση εργασιων οτι το GPU Usage παραμενει στο 0-2 % ενω το CPU δουλευει στα 100% ,δεν εχω integraded graphics , δεν εχω κανει overclock κατι Φυσιολογικό είναι να έχεις αξιοποίηση gpu 0-2% όταν βλέπεις τη διαχείριση εργασιών. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. 1
Aris_ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 για τον ήχο δοκίμασε να τον βγάλεις απο το hdmi αν μπορείς στο monitor και αν είναι οκ τοτε κοιτά τις ρυθμίσεις θα έχεις βάλει κάποιο εφε , όταν δεν βάλεις cap δεν θα δεις πoτε σταθερότητα κανε πειράματα ίδια ingame settings σε βήματα 60 hz 75 hz 100hz... κ.ο.κ. μεχρι να δεις στα ποσα έχεις τα λιγότερα drop frames και παίξε εκεί
manolis940 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 9/12/2021 στις 10:55 ΜΜ, farasization είπε Προσφατα αλλαξα μητρικη . Format έκανες ; 1
farasization Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Στις 11/12/2021 στις 11:06 ΜΜ, manolis940 είπε Format έκανες ; Ναι format εχω κάνει αφοτου εγκατεστησα την μητρικη. Στις 11/12/2021 στις 1:10 ΜΜ, Aris_ είπε για τον ήχο δοκίμασε να τον βγάλεις απο το hdmi αν μπορείς στο monitor και αν είναι οκ τοτε κοιτά τις ρυθμίσεις θα έχεις βάλει κάποιο εφε , όταν δεν βάλεις cap δεν θα δεις πoτε σταθερότητα κανε πειράματα ίδια ingame settings σε βήματα 60 hz 75 hz 100hz... κ.ο.κ. μεχρι να δεις στα ποσα έχεις τα λιγότερα drop frames και παίξε εκεί το δοκιμασα αυτο οσο αφορα τον ηχο και εχω την ιδια ανταποκριση. Οσον αφορα το cap το εχω Unlimited για να παραγει τα μεγιστα.. προτεινεις να το θεσω σε καποια τιμη αναλογα με την συχνοτητα της οθονης ή αλλαζοντας το να αλλαξω παραλληλα και την συχνοτητα της οθονης; Στις 11/12/2021 στις 11:18 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε Φυσιολογικό είναι να έχεις αξιοποίηση gpu 0-2% όταν βλέπεις τη διαχείριση εργασιών. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. Ως λογικη δεν θα πρεπε να χρησιμοποιειται η GPU απο την στιγμη που φορτωνω γραφικο περιβαλλον, οπως αυτο των παιχνιδιων;
manolis940 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Στις 9/12/2021 στις 10:55 ΜΜ, farasization είπε Οταν ανοιγω ενα παιχνιδι παρατηρω στη διαχειριση εργασιων οτι το GPU Usage παραμενει στο 0-2 % ενω το CPU δουλευει στα 100% ,δεν εχω integraded graphics , Για να δεις την διαχείριση κατεβάζεις το παιχνίδι και την ανοίγεις μετά ή έχεις dual monitor και την παρατηρείς καθώς παίζεις; Αν δεν έχεις dual monitor δοκίμασε με msi afterburner για να βλέπεις live τα στατιστικά της gpu, cpu, δίσκου ταυτόχρονα την ώρα που παίζεις. Οδηγίες σε αυτό το video . Γενικά το afterburner και dual monitor να έχεις είναι πιο βολικό Άλλο που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να κατεβάσεις το GPU-Z . Φαίνονται όλα τα στοιχεία της κάρτας ; Αν όχι μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα με τον driver ή και hardware (ελπίζουμε όχι). Στείλε ένα printscreen από τα παραπάνω Μπορείς να δοκιμάσεις και με DDU να αφαιρέσεις τον driver και να εγκαταστήσεις τον ίδιο ή ακόμη καλύτερα μία παλαιότερη έκδοση.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, farasization είπε Ναι format εχω κάνει αφοτου εγκατεστησα την μητρικη. Πόσους μήνες περίπου πριν την αγόρασες και την έβαλες στο πισί δηλαδή; Αναφέρεις μόνο για τα προβλήματα ότι σε ταλαιπωρούν 5-6 μήνες. 6 ώρες πριν, farasization είπε το δοκιμασα αυτο οσο αφορα τον ηχο και εχω την ιδια ανταποκριση. Όσον αφορά τον ήχο επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιείς την ALC1200 της Realtek σαν έξοδο ήχου παντού και όχι το HD audio της Nvidia και δες αν λύνεται το πρόβλημα. Υποψιάζομαι πιο σοβαρά προβλήματα αστο για πιο μετά αυτό αν θες. 7 ώρες πριν, farasization είπε Ως λογικη δεν θα πρεπε να χρησιμοποιειται η GPU απο την στιγμη που φορτωνω γραφικο περιβαλλον, οπως αυτο των παιχνιδιων; Όχι, δε λειτουργεί έτσι. Όσα σου γράφει ο manolis940 τα βρίσκω χρήσιμα. Αν ισχύει όμως αυτό που γράφεις για χρήση 100% σε παιχνίδια, τότε τα frame drops μπορεί να ωφείλονται (και ή εξ ολοκλήρου) στη CPU ή στα VRMs της. Μυρίζομαι πρόβλημα με θερμοκρασίες. Πριν προχωρήσω σε διάγνωση στην τύχη, θα ήθελα πληροφορίες για την ψύκτρα της μητρικής, μάρκα κ μοντέλο κουτιού, αν έχεις προσθέσει ανεμιστήρες στο κουτί και μάρκα κ μοντέλο κάρτας γραφικών. Μάρκα και μοντέλο τροφοδοτικού επίσης. Αυτά αν θες για να μη σε αγκαρεύουμε να βάζεις και να μαθαίνεις παραπανίσια monitoring προγράμματα. Θερμοκρασίες έχεις κοιτάξει ποτέ; Σε τι χρήση; Αν είχε σταματήσει ανεμιστήρας (της cpu ειδικά) θα το είχες καταλάβει; Τα παραπάνω μπορεί να είναι άσχετα και να είναι καθαρά θέμα λειτουργικού και ρυθμίσεων, αλλά επειδή αν έχεις θερμικό πρόβλημα, υπάρχει ακόμα και κίνδυνος βλάβης ανά πάσα στιγμή, προτείνω να ασχοληθείς με αυτά πρώτα χωρίς να πολυζορίζεις το κομπιούτερ.
farasization Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Πόσους μήνες περίπου πριν την αγόρασες και την έβαλες στο πισί δηλαδή; Αναφέρεις μόνο για τα προβλήματα ότι σε ταλαιπωρούν 5-6 μήνες. Όσον αφορά τον ήχο επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιείς την ALC1200 της Realtek σαν έξοδο ήχου παντού και όχι το HD audio της Nvidia και δες αν λύνεται το πρόβλημα. Υποψιάζομαι πιο σοβαρά προβλήματα αστο για πιο μετά αυτό αν θες. Όχι, δε λειτουργεί έτσι. Όσα σου γράφει ο manolis940 τα βρίσκω χρήσιμα. Αν ισχύει όμως αυτό που γράφεις για χρήση 100% σε παιχνίδια, τότε τα frame drops μπορεί να ωφείλονται (και ή εξ ολοκλήρου) στη CPU ή στα VRMs της. Μυρίζομαι πρόβλημα με θερμοκρασίες. Πριν προχωρήσω σε διάγνωση στην τύχη, θα ήθελα πληροφορίες για την ψύκτρα της μητρικής, μάρκα κ μοντέλο κουτιού, αν έχεις προσθέσει ανεμιστήρες στο κουτί και μάρκα κ μοντέλο κάρτας γραφικών. Μάρκα και μοντέλο τροφοδοτικού επίσης. Αυτά αν θες για να μη σε αγκαρεύουμε να βάζεις και να μαθαίνεις παραπανίσια monitoring προγράμματα. Θερμοκρασίες έχεις κοιτάξει ποτέ; Σε τι χρήση; Αν είχε σταματήσει ανεμιστήρας (της cpu ειδικά) θα το είχες καταλάβει; Τα παραπάνω μπορεί να είναι άσχετα και να είναι καθαρά θέμα λειτουργικού και ρυθμίσεων, αλλά επειδή αν έχεις θερμικό πρόβλημα, υπάρχει ακόμα και κίνδυνος βλάβης ανά πάσα στιγμή, προτείνω να ασχοληθείς με αυτά πρώτα χωρίς να πολυζορίζεις το κομπιούτερ. Για να γινω πιο συγκεκριμενος καποια στιγμη πριν 1 μιση μηνα ο ηχος μου εντελως ξαφνικα αλλαξε και ακουγοταν σαν ηχώ ή απο σπηλιά.Οποτε επανεγκατεστησα τα drivers των ακουστικων , επισης εκανα επανεγκατασταση το Realtek Audio HD , και δεν ειδα αλλαγή.Οποτε αποφασίζω επειτα απο όλες τις προσπαθειες να κάνω ενα format.Αφοτου το format , επικρατουσε η ιδια κατασταση και αποφασίζω μονος μου να αλλάξω μητρικη κάρτα γιατι μίλησα με καποιον που ασχολειται επομενως 1 μηνας και 20 μερες έγινε η αλλαγή της μητρικης.Τωρα οσον αφορα το θέμα των FPS αυτο ξεκινησε λίγο πριν γινει αυτο με τον ηχο , δηλαδη 3 μηνες πριν.Αλλα δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα,διοτι "παλευόταν", τωρα ομως εχει καταντησει χειροτερεψε. Δεν γνωρίζω πως ακριβώς θετω την ALC1200 , εχω τα Logitech PRO και νομιζω εχουν δικη τους καρτα ήχου αρα δεν παιζουν ρόλο τα realteκ απο οτι νομιζω πάντως. H ψυκτρα του επεξεργαστη είναι αυτη που ερχεται πακετο με τον ίδιο επεξεργαστη.Επιπλέον έχω 2 ανεμιστηρακια μέσα στο κουτί(NZXT H510), εκ των οποίων η μαρκα ειναι και αυτη οπως του κουτιου.Τροφοδοτικό : PSU THERMALTAKE TOUGHPOWER GX1 700W 80 PLUS GOLD / GPU: NVIDIA 1660 TI GIGABYTE OC . Θερμοκρασίες έχω κοιτάξει και ειναι normal , δηλαδη το CPU μαξαρει στα 79-80 και η γραφικών 65-70.Το ανεμιστηρακι της CPU δεν εχει σταματησει ποτε.
farasization Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, farasization είπε Για να γινω πιο συγκεκριμενος καποια στιγμη πριν 1 μιση μηνα ο ηχος μου εντελως ξαφνικα αλλαξε και ακουγοταν σαν ηχώ ή απο σπηλιά.Οποτε επανεγκατεστησα τα drivers των ακουστικων , επισης εκανα επανεγκατασταση το Realtek Audio HD , και δεν ειδα αλλαγή.Οποτε αποφασίζω επειτα απο όλες τις προσπαθειες να κάνω ενα format.Αφοτου το format , επικρατουσε η ιδια κατασταση και αποφασίζω μονος μου να αλλάξω μητρικη κάρτα γιατι μίλησα με καποιον που ασχολειται επομενως 1 μηνας και 20 μερες έγινε η αλλαγή της μητρικης.Τωρα οσον αφορα το θέμα των FPS αυτο ξεκινησε λίγο πριν γινει αυτο με τον ηχο , δηλαδη 3 μηνες πριν.Αλλα δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα,διοτι "παλευόταν", τωρα ομως εχει καταντησει χειροτερεψε. Δεν γνωρίζω πως ακριβώς θετω την ALC1200 , εχω τα Logitech PRO και νομιζω εχουν δικη τους καρτα ήχου αρα δεν παιζουν ρόλο τα realteκ απο οτι νομιζω πάντως. H ψυκτρα του επεξεργαστη είναι αυτη που ερχεται πακετο με τον ίδιο επεξεργαστη.Επιπλέον έχω 2 ανεμιστηρακια μέσα στο κουτί(NZXT H510), εκ των οποίων η μαρκα ειναι και αυτη οπως του κουτιου.Τροφοδοτικό : PSU THERMALTAKE TOUGHPOWER GX1 700W 80 PLUS GOLD / GPU: NVIDIA 1660 TI GIGABYTE OC . Θερμοκρασίες έχω κοιτάξει και ειναι normal , δηλαδη το CPU μαξαρει στα 79-80 και η γραφικών 65-70.Το ανεμιστηρακι της CPU δεν εχει σταματησει ποτε. 17 ώρες πριν, manolis940 είπε Για να δεις την διαχείριση κατεβάζεις το παιχνίδι και την ανοίγεις μετά ή έχεις dual monitor και την παρατηρείς καθώς παίζεις; Αν δεν έχεις dual monitor δοκίμασε με msi afterburner για να βλέπεις live τα στατιστικά της gpu, cpu, δίσκου ταυτόχρονα την ώρα που παίζεις. Οδηγίες σε αυτό το video . Γενικά το afterburner και dual monitor να έχεις είναι πιο βολικό Άλλο που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να κατεβάσεις το GPU-Z . Φαίνονται όλα τα στοιχεία της κάρτας ; Αν όχι μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα με τον driver ή και hardware (ελπίζουμε όχι). Στείλε ένα printscreen από τα παραπάνω Μπορείς να δοκιμάσεις και με DDU να αφαιρέσεις τον driver και να εγκαταστήσεις τον ίδιο ή ακόμη καλύτερα μία παλαιότερη έκδοση. https://prnt.sc/22wfmyn Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ AFTERBURNER
manolis940 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, farasization είπε https://prnt.sc/22wfmyn Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ AFTERBURNER Δεν βλέπω δίσκους στο παραπάνω αλλά πιθανών να μην είναι υπεύθυνοι κατά τα λεγόμενα σου. Δεν χάνεις και κάτι να δεις αν είναι συνέχεια στο 100% κατά το gaming Γενικά δεν έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή τροφοδοτικού για gaming system. Εγώ στην κατάσταση που είσαι τώρα θα έκανα ένα έλεγχο στα volts. Μπορείς να το κάνεις εύκολα με το hwmonitor. Άνοιξε το πριν φορτώσεις το παιχνίδι και παίξε μερικά λεπτά για να δεις αν αλλάζουν οι τιμές κατά το gaming. Δώσε περισσότερη σημασία στο section της μητρικής και της κάρτας γραφικών. Αν θέλεις δώσε printscreen και από αυτό
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Στις 14/12/2021 στις 4:29 ΠΜ, farasization είπε Για να γινω πιο συγκεκριμενος καποια στιγμη πριν 1 μιση μηνα ο ηχος μου εντελως ξαφνικα αλλαξε και ακουγοταν σαν ηχώ ή απο σπηλιά.Οποτε επανεγκατεστησα τα drivers των ακουστικων , επισης εκανα επανεγκατασταση το Realtek Audio HD , και δεν ειδα αλλαγή.Οποτε αποφασίζω επειτα απο όλες τις προσπαθειες να κάνω ενα format.Αφοτου το format , επικρατουσε η ιδια κατασταση και αποφασίζω μονος μου να αλλάξω μητρικη κάρτα γιατι μίλησα με καποιον που ασχολειται επομενως 1 μηνας και 20 μερες έγινε η αλλαγή της μητρικης.Τωρα οσον αφορα το θέμα των FPS αυτο ξεκινησε λίγο πριν γινει αυτο με τον ηχο , δηλαδη 3 μηνες πριν.Αλλα δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα,διοτι "παλευόταν", τωρα ομως εχει καταντησει χειροτερεψε. H ψυκτρα του επεξεργαστη είναι αυτη που ερχεται πακετο με τον ίδιο επεξεργαστη.Επιπλέον έχω 2 ανεμιστηρακια μέσα στο κουτί(NZXT H510), εκ των οποίων η μαρκα ειναι και αυτη οπως του κουτιου.Τροφοδοτικό : PSU THERMALTAKE TOUGHPOWER GX1 700W 80 PLUS GOLD / GPU: NVIDIA 1660 TI GIGABYTE OC . Θερμοκρασίες έχω κοιτάξει και ειναι normal , δηλαδη το CPU μαξαρει στα 79-80 και η γραφικών 65-70.Το ανεμιστηρακι της CPU δεν εχει σταματησει ποτε. Τα fps drops ξεκινάνε από το 1ο λεπτό που βάζεις παιχνίδι ή μετά από μερικά λεπτά; Σου κάνει thermal throttling, είμαι σίγουρος. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις καταγράφοντας το cpu clock σε stress test και βλέποντας αν πέφτει κάτω από 2.9GHz που είναι το base clock σου. Θα δεις κάτι όπως στο παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=t5k_jXek_Zk Μπορείς και από το afterburner να το δεις αυτό, προσθέτεις τη στήλη cpu clock. Βάλε και cpu 1-6 temperature και βγάλε όλες τις υπόλοιπες στήλες, τις είδαμε αυτές. Κράτα μόνο το cpu clock, 1 cpu utilization και τις θερμοκρασίες από τους έξι πυρήνες, παίξε παιχνίδι και όταν ξεκινήσουν τα κολλήματα συνέχισε 2-3 λεπτά και μετά βγάλε screenshot afterburner.
SPY_oo7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Στις 9/12/2021 στις 10:55 ΜΜ, farasization είπε Γενικοτερα τα FPS μου σε σχεση με πριν 6 μηνες ειναι πολυ χειροτερα... και εχω δοκιμασει αρκετα guides οπως να αλλαξω τις ρυθμισεις στο NVIDIA CONTROL PANEL να προσθεσω καποια registries ακομη συμφωνα με ενα guide. Ετσι δεν βγαινει συμπερασμα.Πες σε ποιο παιχνιδι εχεισ προβλημα ποσα FPS βγάζεις και σε τι αναλυση παιζεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα