Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

''Να βγάλω μεροκάματο''. Πήγαινε δούλεψε φίλε αν θέλεις να βγάλεις μεροκάματο! Έμαθε το κάθε τυχάρπαστο εδώ μέσα να λέει μεροκάματο το να καβατζώνει κονσόλες και να τις πουλάει με καπέλο!

Το να αγοράσεις ένα δικό σου και να το χαρείς, αφήνωντας παράλληλα και άλλους εκατό να κάνουν το ίδιο, στη τιμή που διατίθεται στα καταστήματα δεν το σκέφτηκες μούργο μου ε; Αλλά όόόόόχι, θα πρέπει όλοι να πούμε οκ, έτσι έχει η κατάσταση θα κυνηγάμε σαν τρελοί μία κονσόλα για τις ώρες χαλάρωσης αντί να πηγαίνουμε στο κατάστημα και να ξεμπερδεύουμε!

Το πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών κάποια στιγμή θα λυθεί. Το πρόβλημα με τους καραγκιόζηδες που παίρνουν κάτι καινούργιο και πατάνε στην επιθυμία του άλλου που δεν το βρίσκει, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ, δύσκολα...

Oχι δεν καταλαβες. Και ανηθικο ειναι και τα παντα. Εγω λεω ομως ενα απλο πραγμα. Ημουνα απο τους τυχερούς που day one παρέλαβα το series X μου. Aν δεν ημουν (πχ για το ps5 δεν μου εκατσε) απλά θα εκανα υπομονη. Δεν γινεται να εισαι διατεθιμενος να δώσεις 5η τιμή για ενα προιον και ταυτοχρονα να εχεις την ουτοπική σκεψη οτι δεν θα βρεθει καποιος να σε εκμεταλλευτει. Αν κανουμε ολοι υπομονή και δεν αγοράζει κανενας μια κονσολα των 500 ευρω για 1800, τοτε και οι scalpers θα τα παρατησουν ή θα ριξουν τις τιμες για να τα ξεφορτωθουν.

30 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι καλοί κύριοι που διέθεταν μερικούς τενεκέδες με λαδί, κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής…

Οπως ειπα παραπανω. Δεν υπερασπιζομαι τους resellers. Λεω απλα οτι οσο υπαρχουν βλάκες που τους τα ακουμπανε, τοσο θα υπαρχουν και οι resellers. Ας μην ειμαστε ουτοπιστες

• Like 2
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 hours ago, Cosbuster said:

Σωστός. Οι resellers σε βοηθάνε να ξεπεράσεις τα προβλήματα που δεν θα είχες αν δεν υπήρχαν resellers.

ε βεβαια

ειναι γνωστο πως χωρις resellers δεν θα υπηρχε καθουλου ζητηση, ποιος θελει να παρει μια μπουρδα οπως το ps5 εεε.

1 hour ago, petasis said:

Εμπόριο λέγεται αυτό που κάνει ο έμπορος, που έχει άδεια από το κράτος να κάνει εμπόριο, και τηρεί την νομοθεσία (φόροι, εγγυήσεις, παραστατικά, κλπ.). Ο ιδιώτης πώς μπορεί να κάνει εμπόριο;

πας σε ενα σιτε ονοματι ινσομνια.γρ και πατας το κουμπακι αγγελιες

12 hours ago, WolvesInTheThroneRoom said:

Ο Reseller είναι παράσιτο. Ο βλαμμενος που δεν μπορει να κανει υπομονη και πληρωνει 4πλή τιμη για μια ΚΟΝΣΟΛΑ δεν ειναι καθυστερημενος. Τα πραγματα ειναι απλα. Αν αυριο το πρωι βγουνε 10 PS5 στο Χ μαγαζι και προλαβω να αγοράσω και τα 10 δεν ειμαι εγω παρασιτο. Εισαι εσυ ηλιθιος που θα το αγορασεις απο εμενα αντι για 500, 1500. Γιατι οχι δεν μπορειτε να κανετε λιγη υπομονη. Πρεπει να το παρετε αμεσως. Ε δωστε 3πλη τιμη. 

μμμ οχι γιατι αν εσυ πας και παρεις 10 πσ5 θα παω στο διπλανο μαγαζι να παρω

και αν πας και στο διπλανο θα παρω στο παραδιπλανο

αρα για να αγοραζει ο κοσμος απο μεταπωλητες καποιος αλλος λογος θα υπαρχει

Δημοσ.

Στην Ελλαδα παντως τηρηθηκε γραμμη προτεραιοτητας..πηραν πρωτοι αυτοι που δουλευουν σε τετοια καταστηματα, μετα βολεψαν συγγενεις,κολλητους,φιλους,φιλους φιλων,την γατα τους ή τον σκυλο τους,τον γειτονα ωστε να εχουν περισσοτερο χρονο με την γειτονισσα..ε καποια στιγμη μολις βολευτουν ολοι αυτοι θα ερθει και η σειρα σας πως κανετε ετσι θελω να πιστευω οτι θα την παρουμε πριν κυκλοφορησει το 6αρι. lmao

Δημοσ.
3 hours ago, toylis said:

καλα τα λες ρε αδερφε.. αλλα τι θα γινοταν οταν ενας πελουσιους ερχοταν και αγοραζε ολα ολα τα τροφιμα που πουλουσαν τα supermarket και εσυ στο τελος δεν ειχες να φας γιατι η τιμη τους θα πηγαινε x2 x3 x4 και ισως εσυ να μην ειχες να φας? σκεψου λιγο την επεκταση της λογικης σου τι αντίκτυπο εχει σε μια συγχρονη κοινωνια χωρις κανενα οριο ή ηθικης !

θεωρώ οτι για καθε κακο που υπαρχει εκει εξω, υπαρχει και μια αιτιολογηση απο πισω οπως και μια αντιμετωπιση.. θες αντιμετωπιση του φαινομενου? κοινωνικος αυτοματισμος με την σωστη την εννοια και οχι οπως οι κυβερνησεις την χρησιμοποιουν στρεφοντας την μια κοινωνικη ομαδα εναντιον της αλλης, κοινως διαίρει και βασίλευε. Να μην αγορασει κανεις απο αυτους τους τυπους, τους μεταπωλητες ετσι ωστε να τους μεινουν τα ps5 να τα κανουν υπόθετα.. αλλα για να γινει κατι τετοιο πρεπει να εχει μυαλο ο κοσμος! να σκεφτεται να καταλαβαινει ποτε εκβιαζεται για να κανει κατι.. πραγμα το οποιο λειπει την τωρινή στιγμη.. απο την στιγμη που υπαρχουν κλεπταποδοχοι παντα θα υπαρχουν κλεφτες.. απλη λογικη

θα πηγαιναμε στο διπλανο σουπερμαρκετ και του πλουσιου τα φαγια θα χαλαγανε και θα εχανε τα λεφτα του και θα σταματουσε να ειναι πλουσιος

ενταξει το λυσαμε και αυτο?

μαθαινουμε τα βασικα του πως δουλευει η αγορα στις συγχρονες κοινωνιες

οσον αφορα το να μην αγορασει κανεις καλη ιδεα

θα πεις δηλαδη στο παιδι σου που σου ζηταει πσ5 δεν εχει να περιμενεις 3 χρονια

καλη τυχη

1 hour ago, pictorino said:

Όλη η ιστορία με το PS5 έγινε εξαιτίας των περιορισμών στην μετακίνηση και λόγω των scalpers. Αν δεν υπήρχαν οι scalpers θα είχαν όλοι κονσόλα.

πρεπει να αποφασισεις τελικα. φταινε οι σκαλπερς ή η μετακινηση? γιατι αν διορθωσεις το ενα αλλα οχι το αλλο παλι θα εχεις θεμα

3 hours ago, The_Judas said:

βιομετρικό τσιπάκι, που θα συνδέει το ps5 με τον αγοραστή, αυτή είναι η μόνη λύση.

Σε περίπτωση μεταπώλησης θα στέλνει το τσιπάκι ενημέρωση στην sony και στην εφορία :D

εγω λεω να τους φερουμε πλατεια συνταγματος και να τους κρεμασουμε δημοσια δαπανη

1 hour ago, Eloy said:

Φίλε μου, υπάρχει μια λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο - η "αισχροκέρδεια"...

Και η αισχροκέρδεια είναι κι αυτή εμπόριο... Αλλά αν σου πω οτι αισχροκερδίζεις στην δουλειά σου, θα παρεξηγηθείς...

Πληροφοριακά, - δες σύμπτωση!! -  τι προβλέπει ο νόμος για την αισχροκέρδεια...

να σε ρωτησω κατι φιλε

αν εγω παω και ξοδεψω χρονο να βρω φτηνους προμηθευτες πληρωσω μεταφορικα ρισκαρω κεφαλαιο 2000 παω παραλαβω ελενξω βεβαιωθω οτι δουλευουν και τα βαλω να τα πουλησω ξερωρω στο ινσομνια και μου παρει αυτο 2-3 μηνες απο τη ζωη μου ποσο θεωρεις πως πρεπει να τα πουλησω τα πσ5 καρτες γραφικων λαπτοπς κτλ? αν το πσ5 κανει 500 ευρω ποσο πρεπει να το πουλησω για να μην "αισχροκερδησω¨¨"?

500?

και ποιος θα πληρωσει το ρισκο των 2000? ποιος θα πληρωσει νοικι στην αποθηκη? μεταφορικα? βενζινεςς? ανθρωποωρες για ψαξιμο? ανθρωποωρες για να βαλω αγγελιες να μιλησω σε κινητα? συνδεση στο ιντερνετ? ηλεκτρικο ρευμα?

550 ειναι λογικη αξια μεταπωλησης? 600? 1000? και γιατι 1000 ειναι πολυ? που ξερεις εσυ ποσο κοστολογω εγω τον χρονο μου

και να σε ρωτησω κατι αλλο

αν εγω εχω  2 πσ5 και μου τα ζητανε 22 πελατες σε ποιον θα πρωτοδωσω? αν τα δωσω first come first serve 20 θα μεινουν δυσαρεστημενοι

ξερεις καποιο αλλο συστημα στο γαλαξια μας περαν του να αυξησω την τιμη ωστε μονο οσοι πραγματικα το θελουν να το παρουν?

δεν εχεις ακουσει πχ τις θεσεις σε μια συναυλια της lady gaga?

10 ευρω οι πισω θεσεις 100 ευρω οι μπροστινες 250 οι vip

ετσι εχεις θεσεις για αλους ακομα και αυτους που θα ερθουν την τελευταια στιγμη

αν ομως ολες οι θεσεις ειναι 10 ευρω δεν θα υπαρχουν για ολους

καταλαβες? 

• Confused 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dieksodo είπε

θα πηγαιναμε στο διπλανο σουπερμαρκετ και του πλουσιου τα φαγια θα χαλαγανε και θα εχανε τα λεφτα του και θα σταματουσε να ειναι πλουσιος

ενταξει το λυσαμε και αυτο?

μαθαινουμε τα βασικα του πως δουλευει η αγορα στις συγχρονες κοινωνιες

οσον αφορα το να μην αγορασει κανεις καλη ιδεα

θα πεις δηλαδη στο παιδι σου που σου ζηταει πσ5 δεν εχει να περιμενεις 3 χρονια

καλη τυχη

πρεπει να αποφασισεις τελικα. φταινε οι σκαλπερς ή η μετακινηση? γιατι αν διορθωσεις το ενα αλλα οχι το αλλο παλι θα εχεις θεμα

εγω λεω να τους φερουμε πλατεια συνταγματος και να τους κρεμασουμε δημοσια δαπανη

Φανταζομαι καταλαβαίνεις την διαφορα μεταξύ πουλάω με κέρδος 20% ή 30% και πουλάω με κέρδος 150% ή 200% γιατί εκμεταλλεύομαι την μικρή διαθεσιμότητα σε ένα προϊόν και αγοράζοντας το όπιο απόθεμα, δημιουργώ έλλειψη με σκοπό να ανεβάσω τις τιμές στον θεό…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, AtiX said:

Φανταζομαι καταλαβαίνεις την διαφορα μεταξύ πουλάω με κέρδος 20% ή 30% και πουλάω με κέρδος 150% ή 200% γιατί εκμεταλλεύομαι την μικρή διαθεσιμότητα σε ένα προϊόν και αγοράζοντας το όπιο απόθεμα, δημιουργώ έλλειψη με σκοπό να ανεβάσω τις τιμές στον θεό…

καταλαβες? 

οσον αφορα τις ελλειψεις εχεις ακουσει φανταζομαι για τα κρυπτονομισματα στην κινα?

εχεις ακουσει για μια αρρωστια ονοματι κοροναιο που βαζει κοσμο στο σπιτι

εχεις ακουσει για ελλειψη τσιπ παγκοσμιως με αππλ πχ να σταματαει γραμμες παραγωγης

Επεξ/σία από dieksodo
Δημοσ.
18 minutes ago, dieksodo said:

να σε ρωτησω κατι φιλε

αν εγω παω και ξοδεψω χρονο να βρω φτηνους προμηθευτες πληρωσω μεταφορικα ρισκαρω κεφαλαιο 2000 παω παραλαβω ελενξω βεβαιωθω οτι δουλευουν και τα βαλω να τα πουλησω ξερωρω στο ινσομνια και μου παρει αυτο 2-3 μηνες απο τη ζωη μου ποσο θεωρεις πως πρεπει να τα πουλησω τα πσ5 καρτες γραφικων λαπτοπς κτλ? αν το πσ5 κανει 500 ευρω ποσο πρεπει να το πουλησω για να μην "αισχροκερδησω¨¨"?

500?

και ποιος θα πληρωσει το ρισκο των 2000? ποιος θα πληρωσει νοικι στην αποθηκη? μεταφορικα? βενζινεςς? ανθρωποωρες για ψαξιμο? ανθρωποωρες για να βαλω αγγελιες να μιλησω σε κινητα? συνδεση στο ιντερνετ? ηλεκτρικο ρευμα?

550 ειναι λογικη αξια μεταπωλησης? 600? 1000? και γιατι 1000 ειναι πολυ? που ξερεις εσυ ποσο κοστολογω εγω τον χρονο μου

και να σε ρωτησω κατι αλλο

αν εγω εχω  2 πσ5 και μου τα ζητανε 22 πελατες σε ποιον θα πρωτοδωσω? αν τα δωσω first come first serve 20 θα μεινουν δυσαρεστημενοι

ξερεις καποιο αλλο συστημα στο γαλαξια μας περαν του να αυξησω την τιμη ωστε μονο οσοι πραγματικα το θελουν να το παρουν?

καταλαβες? 

Πόσες βλακείες μαζεμένες θα διαβάσουμε? 

Ποιος ακριβώς σου ζήτησε να πας να ψάξεις και να δεις αν δουλεύουν? 

Τι αχταρμάς είναι αυτός? 

Ποια νοίκια, βενζίνες και ρίσκο? 

• Like 5
Δημοσ.
2 minutes ago, NickTG said:

Πόσες βλακείες μαζεμένες θα διαβάσουμε? 

Ποιος ακριβώς σου ζήτησε να πας να ψάξεις και να δεις αν δουλεύουν? 

Τι αχταρμάς είναι αυτός? 

Ποια νοίκια, βενζίνες και ρίσκο? 

να υποθεσω δεν εχεις ιδεα απο εμποριο ε?

Δημοσ.
Just now, dieksodo said:

να υποθεσω δεν εχεις ιδεα απο εμποριο ε?

Εμπόριο κάνουν τα μαγαζιά.

Όχι ο κάθε τυχαίος ιδιώτης που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση. 

• Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, NickTG said:

Εμπόριο κάνουν τα μαγαζιά.

Όχι ο κάθε τυχαίος ιδιώτης που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση. 

προφανως δεν εχεις επισκευτει ενα σιτε ονοματι ινσομνια.γρ / αγγελιες

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dieksodo είπε

καταλαβες? 

οσον αφορα τις ελλειψεις εχεις ακουσει φανταζομαι για τα κρυπτονομισματα στην κινα?

εχεις ακουσει για μια αρρωστια ονοματι κοροναιο που βαζει κοσμο στο σπιτι

εχεις ακουσει για ελλειψη τσιπ παγκοσμιως με αππλ πχ να σταματαει γραμμες παραγωγης

Τι σχέση έχει η σημείο της θέσης σε μια συναυλία με την αγορά ενός συγκεκριμένου προϊόντος?

Οσο για τος ελλείψεις, δεν είδα κανένα iPhone, S21, Switch ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές να ακριβαίνουν δυο φορές πάνω από την αρχική τους τιμή ή να τις αγοράζουν οι scalpers και να τις πουλάνε τριπλάσια τετραπλάσια τιμή, λόγο κορονοϊού ή έλλειψης τσιπς…

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, AtiX said:

Τι σχέση έχει η σημείο της θέσης σε μια συναυλία με την αγορά ενός συγκεκριμένου προϊόντος?

Οσο για τος ελλείψεις, δεν είδα κανένα iPhone, S21, Switch ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές να ακριβαίνουν δυο φορές πάνω από την αρχική τους τιμή ή να τις αγοράζουν οι scalpers και να τις πουλάνε τριπλάσια τετραπλάσια τιμή, λόγο κορονοϊού ή έλλειψης τσιπς…

εχει σχεση με την προσφορα και τη ζητηση

και τα 2 προιοντα ειναι πεπερασμενα

δεν ειδες ελλειψεις?

δεν εχεις ακουσει που η αππλ σταματησε γραμμες παραγωγης λογω τσιπς?

δεν εχεις ακουσει πως υπαρχει ακριβεια λογω κινας?

δεν εχεις ακουσει πως η καρτες γραφικων εχουν παει 2-3 φορες πανω?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dieksodo είπε

εχει σχεση με την προσφορα και τη ζητηση

και τα 2 προιοντα ειναι πεπερασμενα

δεν ειδες ελλειψεις?

δεν εχεις ακουσει που η αππλ σταματησε γραμμες παραγωγης λογω τσιπς?

δεν εχεις ακουσει πως υπαρχει ακριβεια λογω κινας?

δεν εχεις ακουσει πως η καρτες γραφικων εχουν παει 2-3 φορες πανω?

Ξανά λέω την αύξηση x2 & x3 στις τιμές, σε ποια ηλεκτρονικά προϊόντα την έχεις δει???

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...