Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευκαιρία να πάρει κάποιος το PS4 , η τιμή αμετάβλητη 2 χρόνια .
Οπως όταν βγαίνει το iPhone 15 ... ευκαιρία να πάρεις το 14 ....

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους λέτε παράσιτα. Δηλαδή όποιος αγοράζει κάτι με δικά του χρήματα δεν μπορεί να το κάνει ότι θέλει αυτός? Εμπόριο λέγεται αυτό παιδιά. 

Το ότι είσαι εσύ ανυπόμονος να πάρεις την κονσόλα αλλά και τεμπέλης ταυτόχρονα να μην παρακολουθείς στενά ποια καταστήματα την φέρνουν και σε εκμεταλευετε ο έμπορος (ναι έμπορος είναι και ας είναι παράνομος), αυτή είναι η λογική του εμπορίου. 

Και όχι δεν έχω μεταπωλησει ποτέ PS5. Αλλά αν είχα τα χρήματα και PS5 θα είχα καβατζωσει και κάρτες γραφικών να βγάλω μεροκάματο. 

Διαβάζω συνεχώς για σκαλπερς και resellers και άλλες βλακείες. Έτσι είναι η ζωή παίδες. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και πράττει αναλόγως. Η παρανομία υπάρχει στη ζωή μας και πρέπει να το αποδεχτούμε. Όλοι αυτοί που το λένε αυτά λες και είναι άγιοι και δεν έχουν κάνει ποτέ τη λαμογιά τους. Η τα καταστήματα που θέλουν και καλά να προστατέψουν τους πελάτες τους τώρα με αυτή τη βλακεία. Είναι νόμιμοι αυτοί στο φουλ. 

Καραγκιοζιλικια λέω εγώ με τη σειρά μου. 

Επεξ/σία από tsarouc
  • Like 2
  • Confused 4
  • Sad 1
Δημοσ.

τα σκυλια κατουρανε στις γωνιες για να οριοθετησουνε το χωρο τους ! :)

38 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους λέτε παράσιτα. Δηλαδή όποιος αγοράζει κάτι με δικά του χρήματα δεν μπορεί να το κάνει ότι θέλει αυτός? Εμπόριο λέγεται αυτό παιδιά. 

Το ότι είσαι εσύ ανυπόμονος να πάρεις την κονσόλα αλλά και τεμπέλης ταυτόχρονα να μην παρακολουθείς στενά ποια καταστήματα την φέρνουν και σε εκμεταλευετε ο έμπορος (ναι έμπορος είναι και ας είναι παράνομος), αυτή είναι η λογική του εμπορίου. 

Και όχι δεν έχω μεταπωλησει ποτέ PS5. Αλλά αν είχα τα χρήματα και PS5 θα είχα καβατζωσει και κάρτες γραφικών να βγάλω μεροκάματο. 

Διαβάζω συνεχώς για σκαλπερς και resellers και άλλες βλακείες. Έτσι είναι η ζωή παίδες. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και πράττει αναλόγως. Η παρανομία υπάρχει στη ζωή μας και πρέπει να το αποδεχτούμε. Όλοι αυτοί που το λένε αυτά λες και είναι άγιοι και δεν έχουν κάνει ποτέ τη λαμογιά τους. Η τα καταστήματα που θέλουν και καλά να προστατέψουν τους πελάτες τους τώρα με αυτή τη βλακεία. Είναι νόμιμοι αυτοί στο φουλ. 

καλα τα λες ρε αδερφε.. αλλα τι θα γινοταν οταν ενας πελουσιους ερχοταν και αγοραζε ολα ολα τα τροφιμα που πουλουσαν τα supermarket και εσυ στο τελος δεν ειχες να φας γιατι η τιμη τους θα πηγαινε x2 x3 x4 και ισως εσυ να μην ειχες να φας? σκεψου λιγο την επεκταση της λογικης σου τι αντίκτυπο εχει σε μια συγχρονη κοινωνια χωρις κανενα οριο ή ηθικης !

θεωρώ οτι για καθε κακο που υπαρχει εκει εξω, υπαρχει και μια αιτιολογηση απο πισω οπως και μια αντιμετωπιση.. θες αντιμετωπιση του φαινομενου? κοινωνικος αυτοματισμος με την σωστη την εννοια και οχι οπως οι κυβερνησεις την χρησιμοποιουν στρεφοντας την μια κοινωνικη ομαδα εναντιον της αλλης, κοινως διαίρει και βασίλευε. Να μην αγορασει κανεις απο αυτους τους τυπους, τους μεταπωλητες ετσι ωστε να τους μεινουν τα ps5 να τα κανουν υπόθετα.. αλλα για να γινει κατι τετοιο πρεπει να εχει μυαλο ο κοσμος! να σκεφτεται να καταλαβαινει ποτε εκβιαζεται για να κανει κατι.. πραγμα το οποιο λειπει την τωρινή στιγμη.. απο την στιγμη που υπαρχουν κλεπταποδοχοι παντα θα υπαρχουν κλεφτες.. απλη λογικη

• Like 10
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βιομετρικό τσιπάκι, που θα συνδέει το ps5 με τον αγοραστή, αυτή είναι η μόνη λύση.

Σε περίπτωση μεταπώλησης θα στέλνει το τσιπάκι ενημέρωση στην sony και στην εφορία :D

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lambrospro είπε

πάντως στην Αθήνα, τα δύο Sony Centers προς τιμήν τους πουλάνε αυτή τη στιγμή κονσόλες PS5 με άμεση διαθεσιμότητα σε όλους τους πελάτες. Το πρόβλημα των resellers το έλυσαν με ένα πολύ δίκαιο τρόπο. Για να πάρεις PS5 πρέπει να αγοράσεις και μια Sony TV (κάποιας αξίας και πάνω νομίζω) και κάποια άλλα πραγματάκια πολύ χρήσιμα. Στην αρχή όταν το άκουσα νόμιζα ότι κάτι χάνω, αλλά τελικά ισχύει. Μόλις έγινα κάτοχος ενός PS5 digital edition με 400€ αγοροράζοντας μια Sony OLED 65" την οποία είχα αποφασίσει να πάρω έτσι κι αλλιώς!!

Σιγα μην αγορασεις και κουζινα,ψυγειο και καζανακι σονυ για να παρεις μια κονσολα.Αυτο λεγεται ξεστοκαρισμα καμια σχεση με το τι σημαινει δικαιος τροπος για να παρει καποιος την κονσολα.Το οτι εσενα σε βολεψε και ετυχε να θες να παρεις μια Oled sony και καποια αλλα χρησιμα για σενα πραγματακια ειναι υποκειμενικο.Με λιγα λογια υπαρχει διαχωρισμος πελατων σου λεει αφου τα εσταξε αυτος χοντρα του αξιζει να παρει κονσολα.Δηλαδη αυτος ο αμοιρος που ειναι φανμποι σονυ και εχει ηδη Oled τηλεοραση sony και οτι αλλο υπαρχει εκει εξω απο μαρκα σονυ δεν του αξιζει να παρει μια κονσολα παροτι τα εχει σκασει χοντρα στο παρελθον?Χωρις παρεξηγηση αλλα μαλλον κοιτας το δεντρο και οχι το δασος.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dieksodo είπε

ειμαι σιγουρος πως κανεις δεν θα δεχτει να αγορασει ps5 me ονομα πανω στο κουτι. θεε μου πως θα παιξεις με ανοιχτο χειριστηριο

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ποσο λαθος ομως

δεν καταλαβαινει ο εξυπνος πως χωρις του resellers θα κανεις να δεις ps5 μεχρι το 2025

Όλη η ιστορία με το PS5 έγινε εξαιτίας των περιορισμών στην μετακίνηση και λόγω των scalpers. Αν δεν υπήρχαν οι scalpers θα είχαν όλοι κονσόλα. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και ο εγκλεισμός. Πολλοί τρελάθηκαν να πάρουν ps5, έπαιξαν 1-2 παιχνίδια και αφού έφυγε η φούρια (μην το πω αλλιώς) ξενέρωσαν. Το διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά στο forum. 

10 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Μια καλή λύση θα ήταν να είχε κάθε κονσόλα κάποιον κωδικό που όταν εχει πουληθεί, το κατάστημα να τον περνάει στην Sony. Μετα οποιος αγοράζει την κονσόλα να έχει περιθώριο 10 μέρες να ενεργοποιήσει την κονσόλα και να επιβεβαιώσει τον κωδικό μέσω της Sony. Αν δεν γίνει αυτό να μην μπορεί να ενεργοποιηθει η κονσόλα για 1 χρόνο και μετα να δούμε πως κάποιοι θα πουλάνε με καπέλο......

Ελα πες την αλήθεια..... ποσα PS5 εχεις πουλήσει μέχρι τώρα.

Κάτι προσπάθησε να κάνει η Sony μέσω playstation direct και προσκλήσεις αλλά δεν ξέρω αν πέτυχε. Η λύση που προτείνεις είναι όντως καλή αλλά τι θα γινόταν αν κάποιος ήθελε να πουλήσει την κονσόλα χωρίς να είναι scalper ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsarouc είπε

Εμπόριο λέγεται αυτό που κάνει ο έμπορος, που έχει άδεια από το κράτος να κάνει εμπόριο, και τηρεί την νομοθεσία (φόροι, εγγυήσεις, παραστατικά, κλπ.). Ο ιδιώτης πώς μπορεί να κάνει εμπόριο;

• Like 5
Δημοσ.

Ακόμα ασχολείστε με την αγορά PS5. 
πηρα 1η μέρα Ελλάδα 17/11/2020 δυο και το 3ο Δεκέμβριο. 
εφτιαξα καμία 50 φίλους που ήθελαν (και δεν ήταν σε σκέψη “να το πάρω ή να μην το πάρω ;;; “ με τιμή κάτω του μαγαζιού (ας είναι καλά το αδερφάκι Product Manager) 

και όλοι ευτυχισμένοι, το καλύτερο που έχω διαβάσει εδώ μέσα “θα το πάρω Black Friday με 2ο χειριστήριο και αλλά δώρα μαζί” αυτά στα 300€ 

Δημοσ.

''Να βγάλω μεροκάματο''. Πήγαινε δούλεψε φίλε αν θέλεις να βγάλεις μεροκάματο! Έμαθε το κάθε τυχάρπαστο εδώ μέσα να λέει μεροκάματο το να καβατζώνει κονσόλες και να τις πουλάει με καπέλο!

Το να αγοράσεις ένα δικό σου και να το χαρείς, αφήνωντας παράλληλα και άλλους εκατό να κάνουν το ίδιο, στη τιμή που διατίθεται στα καταστήματα δεν το σκέφτηκες μούργο μου ε; Αλλά όόόόόχι, θα πρέπει όλοι να πούμε οκ, έτσι έχει η κατάσταση θα κυνηγάμε σαν τρελοί μία κονσόλα για τις ώρες χαλάρωσης αντί να πηγαίνουμε στο κατάστημα και να ξεμπερδεύουμε!

Το πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών κάποια στιγμή θα λυθεί. Το πρόβλημα με τους καραγκιόζηδες που παίρνουν κάτι καινούργιο και πατάνε στην επιθυμία του άλλου που δεν το βρίσκει, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ, δύσκολα...

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...

Φίλε μου, υπάρχει μια λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο - η "αισχροκέρδεια"...

Και η αισχροκέρδεια είναι κι αυτή εμπόριο... Αλλά αν σου πω οτι αισχροκερδίζεις στην δουλειά σου, θα παρεξηγηθείς...

Πληροφοριακά, - δες σύμπτωση!! -  τι προβλέπει ο νόμος για την αισχροκέρδεια...

"Αισχροκέρδεια

314Γ.(1)  Πρόσωπο το οποίο, ενώ γνωρίζει την ανάγκη, την πνευματική αδυναμία ή την ψυχική έξαψη άλλου, εκμεταλλεύεται την κατάσταση αυτή λαμβάνοντας, εισπράττοντας, χρεώνοντας, συνομολογώντας ή παίρνοντας για τον εαυτό του ή για τρίτον περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν την αξία της δικής του παροχής, έτσι ώστε, ανάλογα με τις ειδικές περιστάσεις, να βρίσκονται σε προφανή δυσαναλογία προς αυτήν, διαπράττει αδίκημα και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες  ευρώ (€30.000) ή και στις δύο αυτές ποινές. "

Καραγκιοζιλίκια... Σωστά ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε

Ο Reseller είναι παράσιτο. Ο βλαμμενος που δεν μπορει να κανει υπομονη και πληρωνει 4πλή τιμη για μια ΚΟΝΣΟΛΑ δεν ειναι καθυστερημενος. Τα πραγματα ειναι απλα. Αν αυριο το πρωι βγουνε 10 PS5 στο Χ μαγαζι και προλαβω να αγοράσω και τα 10 δεν ειμαι εγω παρασιτο. Εισαι εσυ ηλιθιος που θα το αγορασεις απο εμενα αντι για 500, 1500. Γιατι οχι δεν μπορειτε να κανετε λιγη υπομονη. Πρεπει να το παρετε αμεσως. Ε δωστε 3πλη τιμη. 

Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι καλοί κύριοι που διέθεταν μερικούς τενεκέδες με λάδι, κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pictorino είπε

Κάτι προσπάθησε να κάνει η Sony μέσω playstation direct και προσκλήσεις αλλά δεν ξέρω αν πέτυχε. Η λύση που προτείνεις είναι όντως καλή αλλά τι θα γινόταν αν κάποιος ήθελε να πουλήσει την κονσόλα χωρίς να είναι scalper ;

Θα μπορούσαν για κάποιο χρονικό διάστήμα πχ 6 μήνες να μην μπορείς να βάλεις σαν κύριο αλλο λογαριασμό. Δηλαδή να πρέπει να ξαναβάλεις τον λογαριασμό με τον οποιο έγινε ενεργοποιήση αν το κάνεις επαναφορα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εγω προσωπικά δεν θα μου άρεσε να ανοιγω το PS5 και να πρέπει πρώτα να μπαίνω σε εναναγνωστο λογαριασμό. Κάποιος που θα το πουλήσει μεταχειρισμένο γιατι ισως δεν του αρεσει σίγουρα δεν πρόκειτε να το κάνει άμεσα μετα την αγορά.

Πάντως όσοι έχουν πουλήσει PS5 με καπέλο δεν κατάφεραν να κρυφτούν......

Επεξ/σία από vorlon68
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...