Giorgosk7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είμαι 25 και έχω τελειώσει τους Αρχ.Μηχ. στο ΕΜΠ και το φανταρικο, η πραγματικότητα του επαγγέλματος όμως δεν με ικανοποιεί και δεν πιστεύω ότι το κάνω με ευχαριστηση, ενώ από την άλλη πλευρά στους μηχανολογους βλέπω πολλά ενδιαφέροντα. Την ίδια ώρα δουλεύω πάνω στο επάγγελμα σπουδών για να βγάζω και τα έξοδα μου από την πόλη μου. Τι θα μου προτείνατε; Και ποια σχολή θεωρείται καλύτερη στη Ελλάδα; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από Giorgosk7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pi314 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δώσε κατατακτήριες για Μηχ.Μηχ. αφού σου αρέσει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Εγω θα ελεγα οντας ηδη μηχανικος ουσιαστικα,να κανεις ενα Master πανω σε αυτο που ειπες οτι σου αρεσει. Το να παρεις τη σχολη απο την αρχη,αν πας σε πολυτεχνειο θες 5 χρονια.Απο κατατακτηριες θα μπεις στο 3ο,αρα θες 3 χρονια.Σε Master θες 2. Καλυτερο θεωρειται το ΕΜΠ.Αλλα δε σου αρεσει καθολου κατι σε σχεση με αυτο που σπουδασες?Εφοσον δουλευεις ηδη πανω σε αυτο,θα χασεις και την οποια προυπηρεσια εχεις.Ψαξε το λιγο μηπως με καποιο μηχανολογικο master παραπλησιο ομως με τη σχολη σου, το εκμεταλλευτεις ωστε να μη ξεκινησεις παλι απο το μηδεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crimsonwall Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Dantε είπε Εγω θα ελεγα οντας ηδη μηχανικος ουσιαστικα,να κανεις ενα Master πανω σε αυτο που ειπες οτι σου αρεσει. Το να παρεις τη σχολη απο την αρχη,αν πας σε πολυτεχνειο θες 5 χρονια.Απο κατατακτηριες θα μπεις στο 3ο,αρα θες 3 χρονια.Σε Master θες 2. Καλυτερο θεωρειται το ΕΜΠ.Αλλα δε σου αρεσει καθολου κατι σε σχεση με αυτο που σπουδασες?Εφοσον δουλευεις ηδη πανω σε αυτο,θα χασεις και την οποια προυπηρεσια εχεις.Ψαξε το λιγο μηπως με καποιο μηχανολογικο master παραπλησιο ομως με τη σχολη σου, το εκμεταλλευτεις ωστε να μη ξεκινησεις παλι απο το μηδεν. Τα master δεν δινουν επαγγελματικα δικαιωματα οποτε οι κατατακτηριες ειναι μονοδρομος. TS αυτο ειναι μια πολυ σοβαρη αποφαση που θα πρεπει να παρεις και δεν ξερω κατα ποσο αγνωστοι στο ιντερνετ ειναι τα καταλληλα ατομα να ρωτησεις για κατι τοσο σημαντικο. Γιατιτ πραγματι χανεις χρονια προυπηρεσιας αν αλλαξεις επαγγελμα και ξοδευεις χρημα και πολυ χρονο για ενα δευτερο πτυχιο. Το οποιο θα βγει αρκετα πιο δυσκολα απο το πρωτο γιατι θα δουλευεις παραλληλα φανταζομαι. Τωρα για το αν ειναι αργα: θεωροντας οτι θα βγεις συνταξη στα 67 εχεις αλλα 42 χρονια δουλειας. 4-5 χρονια στην σχολη δεν φανταζουν τοσα πολλα οταν μιλαμε για 4 δεκαετιες κατα τις οποιες θα δουλευεις πανω σε ενα αντικειμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί είναι μια αρκετά δύσκολη σχολή σίγουρα πιο δυσκολη από την αρχιτεκτονική, όποτε συνυπολόγισε και αυτό. Θα πρέπει να ζοριστεις πολύ, έχει αρκετά εργαστήρια υποχρεωτικά και δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να συνδυάσεις σπουδές και εργασία. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει αντοχές. Αν θες επαγγελματικα δικαίωμα μηχανολόγου τότε είναι μονόδρομος κατακτατηριες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, crimsonwall είπε Τα master δεν δινουν επαγγελματικα δικαιωματα οποτε οι κατατακτηριες ειναι μονοδρομος. Βεβαια δε μας αναφερει τι του αρεσε στους Μηχανολογους και το εαν θα του ειναι χρησιμα τα δικαιωματα. Επισης σαν Αρχιτεκτονας εχει ηδη καποια δικαιωματα αλλα ομολογω δε γνωριζω τι διαφορες εχουν απο αποψη υπογραφης.Υποθετω δε θα μπορει να υπογραψει για ηλεκτρομηχανολογικες εγκαταστασεις οπως ο Μηχανολογος. Εαν θελει τα δικαιωματα,τοτε ναι οι κατατακτηριες ειναι μονοδρομος. Αλλα κατ εμε ειναι υπερβολικος κοπος η ολη διαδικασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgosk7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Καλημέρα. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί είναι μια αρκετά δύσκολη σχολή σίγουρα πιο δυσκολη από την αρχιτεκτονική, όποτε συνυπολόγισε και αυτό. Θα πρέπει να ζοριστεις πολύ, έχει αρκετά εργαστήρια υποχρεωτικά και δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να συνδυάσεις σπουδές και εργασία. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει αντοχές. Αν θες επαγγελματικα δικαίωμα μηχανολόγου τότε είναι μονόδρομος κατακτατηριες. Αρχικά μπορούσα να μπώ και στην ώρα μου στους Μηχανολόγους αν το είχα χειριστεί διαφορετικά το θέμα Μηχανογραφικού, αλλά τότε έβλεπα μόνο Αρχιτεκτονική, στην πορεία όμως είδα και βλέπω ότι δεν είναι το επάγγελμά μου αυτό και βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών των Μηχανολόγων, αλλά και την πραγματική δουλειά τους, βλέπω ότι εκεί ανήκω και μαρέσει. Οπότε το σκέφτομαι για τις γνώσεις, την επαγγελματική πορεία και τα δικαιώματα τελευταία. Αν εισαι μηχανολόγος θα περίμενα να μου πεις και κάποια αποψη για τα Πολυτεχνεία στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Ηλεκτρολόγους ενεργειακός έχω τελειώσει στο ΑΠΘ. Αλλά η εργασία μου είναι σε μηχανολογικό αντικείμενο μελέτες, επιβλέψεις έργων φυσικού αερίου. Τα τμήματα ΕΜΠ, Θεσσαλονίκης και Πάτρας έχουν πιστεύω λίγο πολύ το ίδιο επίπεδο. Απλά το ΕΜΠ έχει αποκτήσει την φήμη. Ποτέ δεν θεώρησα ότι στα ελληνικά Πολυτεχνείο γίνεται και καμιά φοβερή έρευνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα