x9V3V8x Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας, Έχω έναν δευτερεύον σκληρό δίσκο με βελόνα εταιρείας Seagate ST2000DX002-2DV164 ATA Device (SATA) αγορασμένος πριν 3~4 χρόνια. Δουλεύει αξιόλογα σταθερά με ταχύτητα ίδια χωρίς κολλήματα ή χάσιμο δεδομένων ή ταχύτητας, ελεγμένο ανά χρόνο περίπου με προγράμματα ταχύτητας όπως το CrystalDiskMark & HDDScan χωρείς να δείχνει κάποιο ουσιαστικό ελάττωμα για ερευνά περαιτέρω. Όμως από αυτά τα 3~4 χρόνια όπως προανέφερα το 1 τελευταίο χρόνο παρουσιάζετε ένα παράδοξο χωρίς να μπορώ να κατανοήσω «γιατί;». Παρόλο που άλλαξα ξανά (υποψιαζόμενος μήπως το καλώδιο sata που είχα τα έφτυσε, το θέμα συνεχίζετε, δηλαδή ορισμένες φορές, όχι πάντα που ο υπολογιστείς είναι ανοιχτός αρκετές ώρες 6~7 ώρες κυρίως όταν έχω σε λειτουργία την ανασυγκρότηση PerfectDisk τότε ξαφνικά ο δευτερεύον δίσκος εξαφανίζετε. Με επανεκκίνηση ούτε από το bios δεν υπάρχει ούτε στα windows Όταν το κλείσω το pc και καπάκι το ανοίξω ξανά δουλεύει κανονικά ο δίσκος. Σας λέει κάτι αυτό; Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από x9V3V8x
triplex1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 δεν του αρεσει η ανασυγκροτηση γι αυτο σε κανει τσαχπινιές. Κατα πασα πιθανοτητα αν κανεις ανασυγκροτηση (μη το μπερδευεις με παιχνιδι και το κανεις καθε λιγο και λιγακι) σου τον κλεινει το προγραμμα και γι αυτο μετα απο επανεκκινηση ξανα επανερχεται..........οπως το ανεφερες , επειδη ειναι δευτερεύον
duffyduck Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρόβλημα με τις SATA Έχει συμβεί σε Z87 και Z97 μητρικές με έξτρα ASMEDIA sata controller, π.χ. σε Z97 μητρικη ο ASMEDIA sata controller, που οι sata του asmedia εξαφανίζονταν μετά από reboot. Μπορεί το pc να δούλευε για 3-4 ημέρες ασταμάτητα, μόλις γινόταν reboot πάπαλα. Έπρεπε να γίνει shutdown και μετα από π.χ. 15-20 λεπτά power on για να επανέλθει. Πυκνωτές? Κάτι άλλο? Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2021 από duffyduck 2
x9V3V8x Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Σας ευχαριστώ, έχω καταγράψει τα όσα λέτε και είμαι σε διαδικασία να κάνω σιγά σιγά δοκιμές… Duffyduck η mother board είναι ASUS P8Z77-V PRO, το κρατώ πάντως για τις μετέπειτα δόκιμες μου γιατί ξεκινώ με την οικονομικότερη δοκιμή κάνοντας τράμπα την τροφοδοσία ρεύματος στους δίσκους, έτσι αν το ρεύμα έχει πρόβλημα θα μου κόψη πάλει, αλλά τον άλλων δίσκο . 1
duffyduck Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δες αν έχεις τον δίσκο στις ports που οδηγούνται από τον Asmedia SATA controller και βάλε τον δίσκο στις sata που οδηγούνται από το chipset της intel Συνήθως όταν φταίει πυκνωτής πρέπει να "ζεσταθεί" η πλακέτα για να δουλέψει. Εδώ είναι το ανάποδο. Με κρύα πλακέτα, ή μάλλον σε cold boot, δουλεύει και ακόμη και αν μείνει ανοικτό το pc για ημέρες, λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Μετά το restart πάπαλα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από duffyduck
Kthulhou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) δες κ τις ρυθμίσεις στο BIOS για τον δίσκο, μήπως όταν ο δίσκος μένει idle για ώρα, τερματίζεται κ κάνει λίγη ώρα να ξαναξυπνήσει το χω δει σε ASRock (ναι, εσύ έχεις ASUS) Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από Kthulhou
x9V3V8x Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ok Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από x9V3V8x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα