Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας! Εχω ανοιξει το δικο μου καταστημα εδω και 8 μηνες! Στην αρχη πηγαινε καλα,τωρα επεσε πολυ η δουλεια ,σε σημειο να μην μπαινει πελατης τημ ημερα! Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον,εχω κανει συμβολαιο με τον ιδιοκτητη για 3 χρονια! Αν πω να κλεισω τωρα το μαγαζι μου τι γινετε? Πρεπει να ρου πληρωσω τα ενοικια για 3 χρονια οπως λεει το συμβολαιο? Δυστυχως δεν υπαρχουν χρηματα! Θα μιλησωκαι με δικηγορο,δικηγορος και ο ιδιοκτητης

Δημοσ.

Ναι κανονικά θα πρέπει να καταβάλεις τα υπόλοιπα ενοίκια. Συζήτησε το με τον ιδιοκτήτη όμως, μήπως βρείτε κάποια λύση. Θα βοηθούσε αν ασχοληθείς και εσύ να βρείς τον επόμενο ενοικιαστή ώστε να μην έχει απώλεια ο τωρινός ιδιοκτήτης και να γλυτώσεις και εσύ χρήματα/ταλαιπωρία.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Vavava1 είπε

Απι την στιγμη ομως που οικονομικα ειμαι χαλια πως θα του δωσω τα υπολοιπα ενοικια??

Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτείς πριν αναλάβεις την υποχρέωση, δλδ πριν το νοικιάσεις.

Για αρχή κάνε μια συζήτηση με τον ιδιοκτήτη.

ΥΓ
Σε παρόμοια περίπτωση που γνωρίζω έγινε συμφωνία ο ενοικιαστής να δώσει 2 μισθώματα ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ώστε ο τελευταίος να δώσει συναίνεση για άμεση λύση της μίσθωσης.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vavava1 είπε

Καλημερα σας! Εχω ανοιξει το δικο μου καταστημα εδω και 8 μηνες! Στην αρχη πηγαινε καλα,τωρα επεσε πολυ η δουλεια ,σε σημειο να μην μπαινει πελατης τημ ημερα! Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον,εχω κανει συμβολαιο με τον ιδιοκτητη για 3 χρονια! Αν πω να κλεισω τωρα το μαγαζι μου τι γινετε? Πρεπει να ρου πληρωσω τα ενοικια για 3 χρονια οπως λεει το συμβολαιο? Δυστυχως δεν υπαρχουν χρηματα! Θα μιλησωκαι με δικηγορο,δικηγορος και ο ιδιοκτητης

Μπορείς να φύγεις χάνοντας την εγγύηση που είχες δώσει.

Τι μαγαζί ήταν? Καλή δύναμη και φρόντισε να πληρώσεις τα δανεικά και τα χρέη σου

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτείς πριν αναλάβεις την υποχρέωση, δλδ πριν το νοικιάσεις.

Έτσι.

Αν θες να είσαι το αφεντικό θα πρέπει να αναλάβεις και τις ευθύνες του αφεντικού, ο δικηγόρος τι θα σου κάνει δηλαδή; Αφού έχεις υπογράψει ενοικιαστήριο με σαφείς όρους.

• Confused 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Vavava1 είπε

Απι την στιγμη ομως που οικονομικα ειμαι χαλια πως θα του δωσω τα υπολοιπα ενοικια??

Τον ιδιοκτητη, τον προμηθευτη, τη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ, την εφορια αλλα και τυχον αλλους, πχ τραπεζα, το "ειμαι χαλια οικονομικα" δεν τους νοιαζει σκεφτομενοι κι υπολογιζοντας εσενα, αλλα τα δικα τους οικονομικα που ειναι "χαλια" εξαιτιας της δικης σου αστοχιας, κακοτυχιας ή κακων επιλογων κι αποφασεων.

Τα παραπανω ψυχρα, ωμα και απολυτως πραγματικα ειναι θεσφατα.

Στη συνεχεια ναι βασει της υποχρεωσης του συμβολαιου που εχεις υπογραψει, ο ιδιοκτητης εχει καθε δικαιωμα να απαιτησει τα υπολοιπα ενοικια εως και το τελος της 3ετιας στην οποια απαιτηση και κατα 99% θα δικαιωθει. Απο εκει και περα ειναι ζητημα, αναλογα και με τις αλλες "χαλια" υποχρεωσεις σου, τι σειρα θα παρει ετσι ωστε να εισπραξει. Προηγουνται δηλαδη οι τραπεζες, μετα ερχεται το κρατος ( εφορια, ΕΦΚΑ ) και στη σειρα οποιος αλλος κινηθηκε πιο γρηγορα. Και ολα αυτα, αναλογα  και με το ειδος της επιχειρησης μπορει να εχουν επιπτωσεις και στην προσωπικη σου περιουσια οπως και σιγουρα στο οικονομικο σου μελλον.

Στο συγκεκριμενο παντως ερωτημα, αυτο που επιβαλλεται να κανεις, ειναι με καλη κι ειλικρινη διαθεση, να εξηγησεις την κατασταση σου στον ιδιοκτητη και να επιχειρησεις συναινετικα και με συννενοηση μια λυση της μισθωσης με τροπο οσο το δυνατον συμφεροτερο και για τους δυο σας. Το να εικαζεις παντως οτι τσαμπα, δωρεαν και χωρις χρημα θα μπορεσεις να τα καταφερεις ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας και δειχνει και κακοπροαιρεση. Κατι που κι η αλλη πλευρα θα αντιληφθει αμεσως να ξερεις.

• Like 2
Δημοσ.

Mεχρι στιγμης δεν οφειλω πουθενα! Ειναι ολα πληρωμενα και τα ενοικια παντα σωστα και στην ωρα τους!! Βεβαια οταν πηγα να κανω το ενοικιαστηριο ηθελα για 2 χρονια και μου ειπε πλεον γινετε 3 δεν πειραζει μου λεει ειναι τυπικα!!!ξεκινησα την επιψειρηση με δικο μου μπατζετ,χωρις να δανιστω τιποτα!! Απλα βλεπω πως δεν παει καλα και αρχισα να σκεφτομαι τωρα το κλεισιμο που δεμ χρωσταω πουθενα,για να μημ χρεωθω αργοτερα

Δημοσ.

Πες του ιδιοκτήτη αν έχει πρόβλημα να ψάξεις να του βρεις εσύ ενοικιαστή με ίδιο ενοίκιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Καλή ιδέα αυτό που προτάθηκε με τα 2 επιπλέον μισθώματα. Τα οφειλόμενα έχει το δικαίωμα να τα εισπράξει μέχρι την 3ετια.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Vavava1 είπε

Mεχρι στιγμης δεν οφειλω πουθενα! Ειναι ολα πληρωμενα και τα ενοικια παντα σωστα και στην ωρα τους!! Βεβαια οταν πηγα να κανω το ενοικιαστηριο ηθελα για 2 χρονια και μου ειπε πλεον γινετε 3 δεν πειραζει μου λεει ειναι τυπικα!!!ξεκινησα την επιψειρηση με δικο μου μπατζετ,χωρις να δανιστω τιποτα!! Απλα βλεπω πως δεν παει καλα και αρχισα να σκεφτομαι τωρα το κλεισιμο που δεμ χρωσταω πουθενα,για να μημ χρεωθω αργοτερα

Χωρίς να γνωρίζω το είδος της επιχείρησης, και μη γνωρίζοντας πόσο σημαντική ή όχι είναι για σένα για να τη κλείσεις, έχεις προσπαθήσει να κάνεις digital marketing για τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχεις; Ίσως να καταφέρει να σου κάνει boost τη πελατεία, αν είναι μια δουλειά που θες να προσπαθήσεις να τη κρατήσεις. 

Στα του ζητήματος, και εμένα μου φαίνεται πιο λογική η κίνηση να τη κλείσεις τώρα που δε χρωστάς σε κανέναν, αλλά αν πρέπει να πληρώσεις τα 3 χρόνια ενοίκιο, ίσως να σκεφτείς και το digital marketing περισσότερο. Αλλιώς, όπως αναφέρθηκε, η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να βρεις τον επόμενο ενοικιαστή.

Δημοσ.

Μαγαζί λιανικής και προϊόντων χωρίς ιστοσελίδα και eshop δύσκολα επιβιώνει πλέον. Για να προχωρήσεις όμως σε αυτό το βήμα, πρέπει να δώσεις και λεφτά όπως και μισθό προσωπικού περιμένοντας μετά, είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εξ' αρχής. 

Δημοσ.

Ξεκινησα πολυ καλα!! Και θα προχωρουσα και στην δημιουργια  e shop!! Αλλα μας πεθαναν οι φωτιες εδω στην περιοχη! Οποτε λιγο αυτο,λιγο του οτι λογο κοβιντ δεν μπορω να βρω το εμπορευμα και τις εταιρειες που θελω επεσε πολυ η δουλεια!!ε

Μαγαζι με παδικα ρουχα! Οι εταιρειες μου εστειλαν το 50% του εμπορευματος με αποτελεσμα να μην εχω ποικιλια,και εμω επρεπε να παραλαβω απο αρχες Αυγουστου παρελαβα τελος Σεμπτεβριου ! Με αποτελεσμα να χανω κοσμο 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Vavava1 είπε

με τριμηνη ειδοποιηση μπορεις να σπασεις το συμβολαιο,

στην χειροτερη πληρωνεις 3 μηνες δηλαδη.

εκτος φυσικα αν υπογραψατε καποια ρητρα στο συμβολαιο.

αν ο ιδιοκτητης δείξει κατανοηση μπορει να κανει τροποιηση του συμβολαιου στο taxis και να τελειωσει εκει.

• Like 1
Δημοσ.

Διαβάζω την ιστορία του φίλου και σκέφτομαι την προσωπική μου κατάσταση όταν άνοιξα εγώ τη δική μου επιχείρηση. Θέλω να μοιραστώ κάποια πράγματα καθαρά και μόνο για να βοηθήσω τον φίλο να δει μια άλλη οπτική στην κατάσταση. 

Το 2019 και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο άνοιξα την επιχείρηση μου - φωτογραφικό στούντιο σε ισόγειο κατάστημα που εξυπηρετεί και πελάτες λιανικής. Τότε ήμουν 26 χρονών και επί χρόνια δούλευα ως υπάλληλος σε άλλο φωτογραφείο. Είχα πάρει την απόφαση να κάνω το επόμενο βήμα και να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση. Έριξα ό,τι χρήματα είχα μαζέψει στην άκρη όλα αυτά τα χρόνια μισθωτής εργασίας. Δεν είχα από κανέναν βοήθεια (γονείς - συγγενείς κλπ) ούτε δανείστηκα χρήματα.

Ήταν μια "τρελή" απόφαση και έριξα 15.000 για να φτιάξω το στούντιο - να ανανεώσω εξοπλισμό κλπ. Αφού έχω κάνει 3ετές συμβόλαιο μίσθωσης, έχω ανακαινίσει το μαγαζί που ήταν σε τραγική κατάσταση, μένω 3 μήνες ανοιχτός και έρχεται ο Μάρτιος του 2020 όπου εμφανίζεται ο άγνωστος τότε κορονοϊός και μαθαίνω ότι πρέπει να κλείσω. Το σοκ που έζησα ήταν τεράστιο και ένιωσα τη γη να χάνεται. Όλες μου οι οικονομίες ένιωσα πως είχαν χαθεί και είχα μείνει ρέστος. 

Επειδή όμως αγαπώ απεριόριστα αυτό που κάνω είπα ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση γιατί το επόμενο βήμα ήταν η χρεωκοπία. Κυνήγησα αφάνταστα τη δουλειά μου, επένδυσα σε ψηφιακά μέσα (μορφές digital marketing) και γενικά ένιωσα ότι βγήκε το ένστικτο της επιβίωσης. Δεν πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό μου να κλείσω το μαγαζί - αν και οι αριθμοί λένε ότι θα έπρεπε να ήμουν κλειστός. Ο λόγος δεν ήταν η "αγάπη για την τέχνη" κλπ - ήταν θέμα επιβίωσης. Αν έκλεινα - ναι μεν δεν θα χρωστούσα - αλλά θα είχα μείνει με πενταροδεκάρες στην τσέπη. 

Έτσι λοιπόν μέσα στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες κατάφερα να συντηρηθώ χωρίς να χρωστάω πουθενά, να αυξηθεί η πελατεία, να έρθουν νέες συνεργασίες κλπ. Σήμερα έχω φτάσει να ψάχνω επιπλέον προσωπικό καθώς δεν προλαβαίνω κυριολεκτικά να κοιμηθώ από τον όγκο δουλειάς. Σε όλα αυτά φυσικά επειδή ανήκω στο κομμάτι της παροχής υπηρεσίας και όχι του προϊόντος έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ποιότητα που παίρνει ο πελάτης. 

Αυτό που θέλω να πω είναι πως άνοιξες μια επιχείρηση εν γνώσει σου μέσα στην περίοδο του κορονοϊού. Ήξερες που ανοίγεις και τι συνθήκες επικρατούν σε μεταφορικές - προμηθευτές κλπ. Όπως επίσης θεωρώ έγκλημα πως είπες να ανοίξεις μαγαζί λιανικής χωρίς e-shop - website και γενικά δικτυακή παρουσία. Όταν πριν από 8 και 12 μήνες στέλναμε μηνύματα για να βγούμε τι σε έκανε να πιστεύεις πως το μαγαζί σου θα έχει ουρά από λαοθάλασσα; Όταν πλέον με το e-λιανικό και η κουτσή Μαρία έκανε e-shop και λέει σώθηκε το μαγαζί μου, τι σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις για το αν αξίζει ; Όταν η μητέρα σου, ο πατέρας σου και συγγενείς σου μεγάλοι σε ηλικία έμαθαν αναγκαστικά να ψωνίζουν online και εξοικειώθηκαν γιατί θεωρείς πως το κατάστημα λιανικής είναι τόσο καλύτερο από το e-shop;

Όλα τα παραπάνω στα λέω πολύ φιλικά και με πραγματική εμπειρία. Έχω πολλούς πελάτες με καταστήματα και e-shops και όλοι μου λένε ακριβώς το ίδιο - πως τους έσωσε η ψηφιακή παρουσία. Απευθύνεσαι σε κοινό γυναικείο - μαμάδες - που η μέση ηλικία τους είναι 25-35 χρονών. Πρόκειται για γυναίκες που αφιερώνουν πολύ χρόνο στο σπίτι για τη φροντίδα του παιδιού και όταν είναι σπίτι πιστεύω το 100% είναι με το κινητό στο χέρι και μάντεψε τι κάνουν - ψωνίζουν online. Ψωνίζουν ρούχα και παιδικά αξεσουάρ από κάποια Sandra handmade στο instagram και εσένα με το κατάστημα λιανικής σε αγνοούν. 

Πέρασα άπειρες ημέρες όπου δεν έκοβα Ζ γιατί ήταν μηδενικό και δεν έμπαινε πελάτης στο μαγαζί. Ναι είναι δύσκολο.. όσο όμως περιμένεις να δεις κάποιον, ετοίμαζε και δούλευε για την επόμενη ημέρα. Εκμεταλλεύσου ωφέλιμα τον χρόνο και μην σου μπαίνουν ιδέες για το πως να κλείσεις μαγαζί 8 μηνών και να πληρώσεις ενοίκια 3 χρόνων. 

• Like 20
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.

H αληθεια ειναι πως 8 μηνες ειναι καπως λιγοι για να κλεισεις ενα μαγαζι. Απο την αλλη, επειδη ειμαι στο λιανεμποριο κι επειδη στο παρελθον εχω αναγκαστει να κλεισω ενα μαγαζι και υπαρχει ενα πολυ σαφες οριο που αν το περασεις μπορει να σημανει ανεπανορθωτη οικονομικη καταστροφη, καταλαβαινω τις σκεψεις σου και δεν θα αναφερθω στο αν ειναι σωστη κινηση ή οχι, αυτο το γνωριζεις εσυ.

Οπως πολυ σωστα σου ειπαν, απο την στιγμη που υπαρχει το συμβολαιο, εχεις και τις αναλογες υποχρεωσεις απεναντι στον ιδιοκτητη ο οποιος κατοχυρωνεται και νομικα.

Πρακτικα ομως, επειδη εχω δει παμπολλα κανονια στην πιατσα και κοσμο να φευγει νυχτα και να χρωστα σε οποιον μιλα ελληνικα και επειδη γενικως επειδη ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος, δεν πιστευω πως υπαρχει καποιος ιδιοκτητης ακινητου που θα του πεις ομορφα και ταπεινα, "Ξερεις κατι, δεν βγαινω, για να μην μπω μεσα θα κλεισω την επιχειρηση μου, θα σου εξοφλησω τον μηνα/επομενο, μπορουμε να το ληξουμε?" και θα σου δημιουργησει θεμα.
Με την προυποθεση φυσικα πως ησουν τυπικος ως τοτε και τα βρισκατε. Προφανως θα υπαρχουν και εξαιρεσεις στον κανονα, αν εχεις πεσει σε τετοιον τι να πω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...