Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή δεν κάνει boot.εχω δοκιμάσει τα πάντα όπως να παίξω με τις μνήμες,αλλαγή οθονης,αφαίρεση κάρτας γραφικών και σύνδεση με τα ενσωματωμένα και παρόλα αυτά το pc ανοίγει κανονικά χωρίς να δείχνει τίποτα στην οθόνη.

Κάποιες φορές μετά από πολλά reset μπαίνει στο bios και πατώντας χειροκίνητα το boot windows ξεκινάει κανονικά.

Τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Αν δεν έπεσαν κεραυνοί στη περιοχή σας ή δεν έσβησε απότομα το σύστημα, τότε το πιθανότερο είναι να χάλασε η μητρική.

31 λεπτά πριν, gregory83 είπε

αλλαγή οθονης,αφαίρεση κάρτας γραφικών και σύνδεση με τα ενσωματωμένα

Άλλο καλώδιο δοκιμάστηκε;

Τελευταίος ύποπτος τα κουμπιά Power και Reset, να κάνουν τα δικά τους.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gregory83 είπε

Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή δεν κάνει boot.εχω δοκιμάσει τα πάντα όπως να παίξω με τις μνήμες,αλλαγή οθονης,αφαίρεση κάρτας γραφικών και σύνδεση με τα ενσωματωμένα και παρόλα αυτά το pc ανοίγει κανονικά χωρίς να δείχνει τίποτα στην οθόνη.

Κάποιες φορές μετά από πολλά reset μπαίνει στο bios και πατώντας χειροκίνητα το boot windows ξεκινάει κανονικά.

Τι μπορεί να φταίει?

Από τα λίγα που γράφεις gregory83, εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έχεις σωστές ρυθμίσεις στο BIOS. Έχεις δοκιμάσει φόρτωση αρχικών ρυθμίσεων / load default settings (F7) στο αρχικό menu του BIOS;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Από τα λίγα που γράφεις gregory83, εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έχεις σωστές ρυθμίσεις στο BIOS. Έχεις δοκιμάσει φόρτωση αρχικών ρυθμίσεων / load default settings (F7) στο αρχικό menu του BIOS;

Θα το δοκιμάσω και αυτό και βλέπουμε.

2 λεπτά πριν, Invader είπε

Αν ανοίγει κανονικά το PC χωρίς να δείχνει τίποτα στην οθόνη ,δικαιολογεί και δοκιμή άλλης οθόνης.

Το έχω δοκιμάσει σε άλλη οθόνη και με άλλο καλώδιο τα ίδια κάνει.

Δημοσ.

Και δεν το δοκιμάζεις; Εγώ απλά σε ρώτησα αν το έχεις δοκιμάσει. Είναι καλό να έχεις σημειώσει ή φωτογραφήσει τις τωρινές σου ρυθμίσεις πριν το κάνεις.

Στη μητρική σου λέγεται Load Optimized Defaults (F5).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα load default settings και πάλι τα ίδια κάνει δεν bootαρει.πρεπει να κάνεις πολλά reset  για να ξεκινήσει λέτε να φταίει ο ssd;

Επεξ/σία από gregory83
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gregory83 είπε

λέτε να φταίει ο ssd;

Αποσυνδέστε τον να δείτε.

8 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τελευταίος ύποπτος τα κουμπιά Power και Reset, να κάνουν τα δικά τους.

Τα αποσυνδέσατε και δοκιμάσατε να εκκινήσετε το σύστημα βραχυκυκλώνοντας με ένα κατσαβιδάκι το PWR_SW;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αποσυνδέστε τον να δείτε.

Τα αποσυνδέσατε και δοκιμάσατε να εκκινήσετε το σύστημα βραχυκυκλώνοντας με ένα κατσαβιδάκι το PWR_SW;

Δεν χρειάζεται δεν φταίει το power το pc ξεκινάει δουλεύουν όλα ανεμιστήρες,led μητρικής κτλ απλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.

Σήμα βλέπω μετά από πολλά reset και μπορώ να μπω στο bios και να πατήσω μέσα από το bios να κάνει boot τα windows.

Αλλιώς δεν booταρουν τα windows.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gregory83 είπε

Δεν χρειάζεται δεν φταίει το power

Εσείς θα ξέρετε καλύτερα. Πάντως, το έχουν αναφέρει αρκετά μέλη.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εσείς θα ξέρετε καλύτερα. Πάντως, το έχουν αναφέρει αρκετά μέλη.

ΟΚ θα το δοκιμάσω και αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 09/12/2021 at 19:45, gregory83 said:

Δεν χρειάζεται δεν φταίει το power το pc ξεκινάει δουλεύουν όλα ανεμιστήρες,led μητρικής κτλ απλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.

Σήμα βλέπω μετά από πολλά reset και μπορώ να μπω στο bios και να πατήσω μέσα από το bios να κάνει boot τα windows.

Σαν bios corruption ακουγεται, αν εχεις programmer δοκιμασε να το κανεις reflash.

Επεξ/σία από @11h

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...