Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μάγκες πρόσφατα την πάτησα και ενώ άλλαζα τροφοδοτικο στο pc μου και μετά όταν το bootαρα έπεσε το ρεύμα και ήξερα ότι ειχε γίνει  το κακο. Με λίγα λόγια τα έπαιξε η μητρική μου και τώρα το έχω για σέρβις. Τέλος πάντων αποφάσισα να αποφεύγω τέτοια κακα οσο μπορω από εδώ και μετά και έλεγα να αγοράσω ένα πολυμπριζο ασφάλειας της apc. https://www.skroutz.gr/s/6196451/APC-Πολύπριζο-Ασφαλείας-5-Θέσεων-με-μήκος-καλωδίου-1-83m-PM5-GR.html?from=catspan 

Πιστεύετε ότι θα χρειαστώ κάτι αλλο; Επίσης μένω σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα και το ρεύμα πολλές φορές πέφτει άμα έχουμε πολλές συσκευές, θα με προστατέψει αυτό;

Το τροφοδοτικό λειτουργεί μια χαρά πάντως , το έλεγξα σε ενα αλλο pc

Επεξ/σία από Chrisrxs
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Chrisrxs είπε

την πάτησα και ενώ άλλαζα τροφοδοτικο στο pc μου και μετά όταν το bootαρα έπεσε το ρεύμα και ήξερα ότι ειχε γίνει  το κακο.

Δεν κατάλαβα τίποτα. Το νέο τροφοδοτικό έκαψε τη μητρική;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Chrisrxs είπε

Λοιπόν μάγκες πρόσφατα την πάτησα και ενώ άλλαζα τροφοδοτικο στο pc μου και μετά όταν το bootαρα έπεσε το ρεύμα και ήξερα ότι ειχε γίνει  το κακο. Με λίγα λόγια τα έπαιξε η μητρική μου και τώρα το έχω για σέρβις. Τέλος πάντων αποφάσισα να αποφεύγω τέτοια κακα οσο μπορω από εδώ και μετά και έλεγα να αγοράσω ένα πολυμπριζο ασφάλειας της apc. https://www.skroutz.gr/s/6196451/APC-Πολύπριζο-Ασφαλείας-5-Θέσεων-με-μήκος-καλωδίου-1-83m-PM5-GR.html?from=catspan 

Πιστεύετε ότι θα χρειαστώ κάτι αλλο; Επίσης μένω σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα και το ρεύμα πολλές φορές πέφτει άμα έχουμε πολλές συσκευές, θα με προστατέψει αυτό;

Το τροφοδοτικό λειτουργεί μια χαρά πάντως , το έλεγξα σε ενα αλλο pc

καπως λογικα το βραχυκυκλωσες; εβαλες καποια συνδεση λαθος; ηταν στο ρευμα ( ; ; ) ενω αλλαζες τροφοδοτικο; για την πτωση του ρευματος (διακοπη) μονο ups σε σωζει. το πολυπριζο ισα ισα να ρεγουλαρει το ρευμα αλλα και αυτο δεν κανει παπαδες αν και προτεινω να εχεις πολυπριζο ασφαλειας και ups

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτιά τα έβαλες μπρο. Πάρε κάνα UPS και καλύτερα άσε το άθλημα "επισκευές pc" γιατί σε λίγο μάλλον θα χρειαστεις νέο pc.Fire Spring GIF

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

Αν κάθε φορά που πέφτει το ρεύμα καιγόταν μητρικές, τότε θα είχαμε μεγάλο θέμα. Μήπως έκανες και κάτι άλλο; Μήπως δεν κόπηκε το ρεύμα αλλά έγινε κάποια απότομη βύθιση και μετά κατευθείαν επαναφορά; Όπως και να έχει, το πολύπριζο ασφαλείας όπως αυτό που έχεις βάλει στο Link θα σε προστατέψει από υπερτάσεις, όχι από διακυμάνσεις και στιγμιαίες πτώσεις και επανακάμψεις ούτε από κακή ποιότητα σήματος. Εγώ θα σου πρότεινα λοιπόν ένα συνδυασμό ενός τέτοιου πολύπριζου και ενός UPS line interactive.

Και βέβαια όλα αυτά ωραία, αλλά ίσως πρέπει να δεις την εγκατάσταση στο σπίτι σου και τις ασφάλειες. Φέρε ένα ηλεκτρολόγο και δείτε πού συνδέονται όλες οι συσκευές - δεν είναι λογικό να περιμένεις μια μικρή ασφάλεια να μπορεί να σηκώσει φουρνακι, σόμπα, κλιματιστικο, τηλεόραση, PC,  σκούπα κτλ κτλ κτλ. Ίσως απλά να χρειαστεί να χρησιμοποιείς συγκεκριμένες πρίζες για συγκεκριμένα πράγματα και όχι απαραίτητα "α, αυτή η πρίζα είναι κοντά, βάλε της ένα πολύ πριζο με 100 πράγματα πάνω" και να περιμένεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Τέλος, σε ό,τι αγοράσεις να έχει εγγύηση αποζημείωσης για συνδεδεμένο εξοπλισμό. Το πολύπριζο αυτό το έχει και αν πάρεις UPS να το έχει και αυτό. Εγώ είχα ένα UPS και σε μια αντίστοιχη φάση, κάηκε το UPS και μου έκαψε και την συνδεδεμένη οθόνη. Τους κυνήγησα και μου αντικατέστησαν το UPS και με αποζημείωσαν πληρως για την οθόνη (EATON).

Δημοσ.
On 09/12/2021 at 02:54, Chrisrxs said:

ενώ άλλαζα τροφοδοτικο στο pc μου και μετά όταν το bootαρα έπεσε το ρεύμα και ήξερα ότι ειχε γίνει  το κακο. Με λίγα λόγια τα έπαιξε η μητρική μου

'Το κακό' γίνεται συνήθως στην επαναφορά του ρεύματος, κατά την την επανηλεκτρίση του δικτύου μετά από διακοπή. Η μεγάλη και συχνή μεταβολή των καταναλώσεων που συνήθως υπάρχει σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα καθώς και η παλαιότητα της εγκατάστασης παίζουν ρόλο. Ένα (καλό) UPS σου είναι απαραίτητο. Αν δεν χωράει στο budget, πάρε τουλάχιστον αυτό

https://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-Compact-Σταθεροποιητής-Τάσης-1200VA-με-4-Πρίζες-Ρεύματος.html?from=catspan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...