Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο OCZ  ως 2ος στο PC μου, ξαφνικά χάθηκε. Δεν αναγνωρίζεται ούτε σε win, ούτε σε Bios. Δοκιμάστηκε σε άλλο PC καθώς και σε docking station. Τα ίδια.

Το τραγικό είναι ότι πριν λίγες μέρες είχα κάνει backup πάνω του, αρχεία, από έναν Patriot Burst του υπολογιστή της κόρης που τα έπαιξε επίσης, αλλά μόνο το windows partition. 

Δυστυχώς όμως νομίζοντας ότι θα είναι πρόβλημα των win, μετά το back up έκανα format και το partition με τα DATA για να τον κανω reformat απο την αρχή. Αποτέλεσμα να μουλαρώσει κ αυτός και να αναγνωρίζεται μόνο μέσω μέσω του USB docking station όπως φαίνεται στο Disk Management. Ως SATA δεν φαίνεται καθόλου. Αν πατήσω επίσης initialize (όπως φαίνεται στην εικόνα), σε κάποιο σημείο κολλάει.

Αρχεία απο το Λύκειο/Φροντιστήριο, φώτος κλπ, πάνε όλα! Αρα αυτά που χρειαζόμασταν εξαφανίστηκαν και από τους δύο δίσκους. 

Ο OCZ είναι νεκρός κανονικότατα. Eίχε πάνω του επίσης και τον bootloader από παλιά εγκατάσταση των 7, πριν βάλω τα win 10. Nαι, τόσο σκ@τ@.

1. Λογικά με repair απο win10 install usb stick θα τον κανει rebuild τον bootloader, σωστά;

2. Υπάρχει κάποια άλλη λύση που ίσως μου διαφεύγει; Yπηρεσία DATA Recovery απορρίπτεται λόγω κόστους. Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε, δοκιμάζω με το disk drill να σώσω ότι σώζεται απο τον Patriot της μικρής, ο οποίος φαίνεται μόνο μέσω docking όπως προείπα. Τα bad blocks όσο γράφω έχουν αυξηθεί στους 3456, ενώ όπως διαπιστώνετε το life left στο SMART είναι 0.

3. Ψάχνω για HDD για backup. Προφανώς μετά το σημερινό θέλω τον πιο αξιόπιστο. 1TB μου φτάνει. Εσωτερικός-εξωτερικός, οτι να ναι αλλά να αντέχει.

4. Αν και ο ψάχτηκαν για ιους και malm τα αρχεία πριν και μετά το backup, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι κακόβουλο που να προκαλεί hardware failure;;;;

1562289400_Screenshot2021-12-09021556.jpg.18d477d59eab772bdb4669e657c751ee.jpg

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, snips είπε

Yπηρεσία DATA Recovery απορρίπτεται λόγω κόστους. Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε, δοκιμάζω με το disk drill να σώσω ότι σώζεται απο τον Patriot της μικρής, ο οποίος φαίνεται μόνο μέσω docking όπως προείπα. Τα bad blocks όσο γράφω έχουν αυξηθεί στους 3456, ενώ όπως διαπιστώνετε το life left στο SMART είναι 0.

Άσχετο μ' αυτό που ρωτάτε, αλλά αν συνεχίσετε υπάρχει πιθανότητα να χάσετε κι αυτά που θα μπορούσε να ανακτήσει η εταιρεία ανάκτησης.

55 λεπτά πριν, snips είπε

Ψάχνω για HDD τον πιο αξιόπιστο.

Αυτοί είναι που συνήθως μας προδίδουν. Θα το πω άλλη μια φορά κι ας μην το κάνω ούτε εγώ ο ίδιος: backup των μοναδικών μας αρχείων σε τουλάχιστον τρία (3) διαφορετικά μέσα.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Άσχετο μ' αυτό που ρωτάτε, αλλά αν συνεχίσετε υπάρχει πιθανότητα να χάσετε κι αυτά που θα μπορούσε να ανακτήσει η εταιρεία ανάκτησης.

Αυτοί είναι που συνήθως μας προδίδουν. Θα το πω άλλη μια φορά κι ας μην το κάνω ούτε εγώ ο ίδιος: backup των μοναδικών μας αρχείων σε τουλάχιστον τρία (3) διαφορετικά μέσα.

Ναι. Συμφωνώ. Αλλά και έτσι θα ήθελα κάτι που δεν θα με αφήσει ξαφνικά από το συρτάρι της βιβλιοθήκης.

Δημοσ.

Seagate 2.5", 5400rpm. Ψυχροί, αθόρυβοι, αργοί και αξιόπιστοι. Αν οι θερμοκρασίες λειτουργίας τους κινούνται πάντα από 20 έως 40 βαθμούς κελσίου, είναι πιο αξιόπιστοι από κάθε ssd.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η σωστή προσέγγιση είναι να αντιμετωπίσετε τους σκληρούς με τη λογική ότι πρόκειται για μη αξιόπιστα μέσα. Αν λειτουργήσετε με αυτή τη λογική, θα μπορέσετε να αποτρέψετε τυχόν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον. Εγώ θα σας πρότεινα το εξής:

1. ένας σκληρός στον υπολογιστή σας που δουλεύετε σε αυτόν.
2. ένας εξωτερικός σκληρός που κάνετε συχνά backup (ορίστε εσείς το συχνά ανάλογα με τη σπουδαιότητα της δουλειάς σας και τον ρυθμό αλλαγής των αρχείων που χρησιμοποιείτε) και κάθε φορά που κάνετε backup τον αποσυνδέετε.
3. μια λύση συνεχούς backup σε κάποιο εξωτερικό server (είτε δικό σας NAS είτε κάποια υπηρεσία cloud τύπου BackBlaze).

Αν μιλάμε για ευκολία χρήσης και ότι ο υπολογιστής δεν έχει εξαιρετικά κρίσιμα αρχεία που δεν μπορείτε με τίποτα να μείνετε έστω μια μέρα χωρίς αυτά, τότε ενδεχομένως μπορείτε να παραλείψετε το (2).

Με δεδομένο ότι μια υπηρεσία τύπου BackBlaze (υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες απλά εγω δεν τις έχω ψάξει) κάνει συνεχές backup, κοστίζει η συνδρομή ενός χρόνου όσο περίπου να αγοράσετε ένα εξωτερικό σκληρό 1-2ΤΒ (60 δολλάρια κάνει) και ότι σας δίνει απεριόριστο χώρο και μπορείτε να κάνετε restore είτε online είτε να σας στείλουν ένα σκληρό με τα δεδομένα σας, νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή (+ προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα όπως versioning, online share κτλ κτλ) θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή επιλογή.

Μη βασιστείτε ότι αγοράσατε ένα "καλό και αξιόπιστο" σκληρό για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και να ξέρετε ότι όπως στη περίπτωση σας, ο άτιμος νόμος του Μέρφυ χτυπάει πάντα μαζεμένα σε όλα :P

• Like 3
Δημοσ.
Στις 9/12/2021 στις 2:46 ΠΜ, snips είπε

Ο OCZ  ως 2ος στο PC μου, ξαφνικά χάθηκε. Δεν αναγνωρίζεται ούτε σε win, ούτε σε Bios. Δοκιμάστηκε σε άλλο PC καθώς και σε docking station. Τα ίδια.

Το τραγικό είναι ότι πριν λίγες μέρες είχα κάνει backup πάνω του, αρχεία, από έναν Patriot Burst του υπολογιστή της κόρης που τα έπαιξε επίσης, αλλά μόνο το windows partition. 

Δυστυχώς όμως νομίζοντας ότι θα είναι πρόβλημα των win, μετά το back up έκανα format και το partition με τα DATA για να τον κανω reformat απο την αρχή. Αποτέλεσμα να μουλαρώσει κ αυτός και να αναγνωρίζεται μόνο μέσω μέσω του USB docking station όπως φαίνεται στο Disk Management. Ως SATA δεν φαίνεται καθόλου. Αν πατήσω επίσης initialize (όπως φαίνεται στην εικόνα), σε κάποιο σημείο κολλάει.

Αρχεία απο το Λύκειο/Φροντιστήριο, φώτος κλπ, πάνε όλα! Αρα αυτά που χρειαζόμασταν εξαφανίστηκαν και από τους δύο δίσκους. 

Ο OCZ είναι νεκρός κανονικότατα. Eίχε πάνω του επίσης και τον bootloader από παλιά εγκατάσταση των 7, πριν βάλω τα win 10. Nαι, τόσο σκ@τ@.

1. Λογικά με repair απο win10 install usb stick θα τον κανει rebuild τον bootloader, σωστά;

2. Υπάρχει κάποια άλλη λύση που ίσως μου διαφεύγει; Yπηρεσία DATA Recovery απορρίπτεται λόγω κόστους. Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε, δοκιμάζω με το disk drill να σώσω ότι σώζεται απο τον Patriot της μικρής, ο οποίος φαίνεται μόνο μέσω docking όπως προείπα. Τα bad blocks όσο γράφω έχουν αυξηθεί στους 3456, ενώ όπως διαπιστώνετε το life left στο SMART είναι 0.

3. Ψάχνω για HDD για backup. Προφανώς μετά το σημερινό θέλω τον πιο αξιόπιστο. 1TB μου φτάνει. Εσωτερικός-εξωτερικός, οτι να ναι αλλά να αντέχει.

4. Αν και ο ψάχτηκαν για ιους και malm τα αρχεία πριν και μετά το backup, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι κακόβουλο που να προκαλεί hardware failure;;;;

1562289400_Screenshot2021-12-09021556.jpg.18d477d59eab772bdb4669e657c751ee.jpg

Ευχαριστώ. 

Εκτός από το νόμο του Μέρφυ που λέει ο από πάνω, βασικός υπαίτιος για μαζική αποτυχία και κάψιμο δίσκων είναι ένα κακό τροφοδοτικό. Εγώ στη θέση σου θα το άλλαζα αμέσως.

Δύο στα δύο είναι ισχυρότατη ένδειξη κακής τροφοδοσίας.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Εκτός από το νόμο του Μέρφυ που λέει ο από πάνω, βασικός υπαίτιος για μαζική αποτυχία και κάψιμο δίσκων είναι ένα κακό τροφοδοτικό. Εγώ στη θέση σου θα το άλλαζα αμέσως.

1 patriot burst χαλασμένος (αν είναι χαλασμένος και δεν επανέρχεται) είναι αμελητέο δείγμα.

Οcz, μπορούν με ασφάλεια να θεωρούνται χαλασμένοι ακόμη και όσοι λίγοι μπορεί να λειτουργούν ακόμα. Δε λέει κάτι κατ' εμέ. Είχαν αξιοπιστία για τα μπετόβολα λόγω ελαττωματικής τεχνολογίας controller, πολύ χειρότερη από κάθε άλλο ssd και η ocz το πλήρωσε, βάζοντας λουκέτο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PC_Science_Lefkada είπε

1 patriot burst χαλασμένος (αν είναι χαλασμένος και δεν επανέρχεται) είναι αμελητέο δείγμα.

Οcz, μπορούν με ασφάλεια να θεωρούνται χαλασμένοι ακόμη και όσοι λίγοι μπορεί να λειτουργούν ακόμα. Δε λέει κάτι κατ' εμέ. Είχαν αξιοπιστία για τα μπετόβολα λόγω ελαττωματικής τεχνολογίας controller, πολύ χειρότερη από κάθε άλλο ssd και η ocz το πλήρωσε, βάζοντας λουκέτο.

Εγώ δεν θα το διακινδύνευα. Απλά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Δεν διάβασες καλά. Ο κάθε δίσκος πέθανε στην ουσία, σε διαφορετικό υπολογιστή. Άρα δεν είναι θέμα τροφοδοτικού.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν hdd και ssd industrial grade με καλύτερα specs αλλά θέλει ψάξιμο που θα τα βρεις και σε τι τιμές, μπορεί και διπλασια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...