Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω μητρική asus msq-b85m-g με 4 slots και προμηθεύτηκα  4 μνήμες των 8 GB η καθεμία και συγκεκριμένα 4 μνήμες corsair cmv8gx3m1a1600c11. To manual της μητρικής λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 32GB αλλά παρολα αυτά βάζοντας και τα 4 modules δεν τα αναγνωρίζει (κάνει συνεχώς reboot). Αναγνωρίζει μόνο όταν έχω δύο δηλαδή σύνολο 16GB. Να σημειώσω ότι στο QVL report του 2016 δεν την έχει μέσα αυτή την μνήμη https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/Business/B85MG/HelpDesk_QVL/ αλλά το να αναγνωρίζει όμως μόνο 2 είναι λίγο παράξενο. Η να τα αναγνωρίσει όλα ή κανένα.

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω? Να πω ότι δεν έχω πειράξει καθόλου τα settings της μητρικής. Επίσης να πω ότι την ίδια χρονική στιγμή έβαλα και μια κάρτα GPU 1050 Ti 4 GB και το τροφοδοτικό μου είναι 450W μήπως είναι θέμα τροφοδοσίας.

Καμία ιδέα τι να ελέγξω, τι μπορεί να φταίει?

Επεξ/σία από christos_uoa
Δημοσ.

Επεξεργαστής  Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU@ 3.20GHz

BIOS έβαλα το πιο πρόσφατο από το site τους το 3602. Να πω ότι δεν δοκίμασα να τις βάλω και τα 4 modules μετά το BIOS update. Θα γίνει αύριο το πρωί. Επίσης τώρα που άνοιξα το CPU-Z στο tab Memory δεν τα βλέπω και τόσο φυσιολογικά. Δεν θα έπρεπε να είχε και στα άλλα πεδία τιμές?  

image.png.e935a9c6464f3f5b3c06679aceb0d658.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

το CPU-Z στο tab Memory δεν τα βλέπω και τόσο φυσιολογικά.

Ούτε κι εγώ. Μάλλον δεν τις δέχεται, τι να πω...

Restore defaults έχετε δοκιμάσει;

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, christos_uoa είπε

Καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω μητρική asus msq-b85m-g με 4 slots και προμηθεύτηκα  4 μνήμες των 8 GB η καθεμία και συγκεκριμένα 4 μνήμες corsair cmv8gx3m1a1600c11. To manual της μητρικής λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 32GB αλλά παρολα αυτά βάζοντας και τα 4 modules δεν τα αναγνωρίζει (κάνει συνεχώς reboot). Αναγνωρίζει μόνο όταν έχω δύο δηλαδή σύνολο 16GB. Να σημειώσω ότι στο QVL report του 2016 δεν την έχει μέσα αυτή την μνήμη https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/Business/B85MG/HelpDesk_QVL/ αλλά το να αναγνωρίζει όμως μόνο 2 είναι λίγο παράξενο. Η να τα αναγνωρίσει όλα ή κανένα.

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω? Να πω ότι δεν έχω πειράξει καθόλου τα settings της μητρικής. Επίσης να πω ότι την ίδια χρονική στιγμή έβαλα και μια κάρτα GPU 1050 Ti 4 GB και το τροφοδοτικό μου είναι 450W μήπως είναι θέμα τροφοδοσίας.

Καμία ιδέα τι να ελέγξω, τι μπορεί να φταίει?

Οι μνήμες που πήρες είναι 1.5V ενώ οι συμβατές που μπορείς να βάλεις είναι στο 1.35V.

Μήπως αυτό φταίει?

Δες εδώ ποιες μπορείς να βάλεις https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/asus/b85m-g

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Οι μνήμες που πήρες είναι 1.5V ενώ οι συμβατές που μπορείς να βάλεις είναι στο 1.35V.

Εδώ βλέπω ότι παίρνει 1,35, 1,50 και 1,65V μνήμες (ορισμένες όμως δέχεται μέχρι 2 dimm):

Screenshot_20211209-082950_Word.jpg.454cb9d9d535aa74fb97f5a77e63afc8.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Είχα πάνω 2 Χ 8 Kingston 1.5V και δεν είχα θέμα. 

Ναι οι δικές μου δεν είναι μέσα στο QVL η οποία είναι παλιά λίστα από το 2016. Αλλά από όσο έχω διαβάσει η QVL δεν είανι εξαντλητική για κάθε κατασκευαστή. Απλά γράφουν αυτές που σίγουρα έχουν δοκιμάσει. Δεν σημαίνει ότι δεν αναγράφεται δεν είναι συμβατές αλλά δεν τις έχουν δοκιμάσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εδώ βλέπω ότι παίρνει 1,35, 1,50 και 1,65V μνήμες (ορισμένες όμως δέχεται μέχρι 2 dimm):

Screenshot_20211209-082950_Word.jpg.454cb9d9d535aa74fb97f5a77e63afc8.jpg

Μήπως το Menual επειδή δεν την έχει?

Τροφοδοτικό?

12 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Είχα πάνω 2 Χ 8 Kingston 1.5V και δεν είχα θέμα. 

Ναι οι δικές μου δεν είναι μέσα στο QVL η οποία είναι παλιά λίστα από το 2016. Αλλά από όσο έχω διαβάσει η QVL δεν είανι εξαντλητική για κάθε κατασκευαστή. Απλά γράφουν αυτές που σίγουρα έχουν δοκιμάσει. Δεν σημαίνει ότι δεν αναγράφεται δεν είναι συμβατές αλλά δεν τις έχουν δοκιμάσει.

Ξήλωσε τις καινούριες και την κάρτα γραφικών.

Δες αν λειτουργούν έτσι(με τις παλιές).

Μετά βγάλε τις παλιές και βάλε μόνο τις καινούριες χωρίς την κάρτα γραφικών και ξανά δες.

Μετά βάλτες όλες χωρίς κάρτα γραφικών.

Επεξ/σία από GATE123
  • Thanks 1
Δημοσ.

To bios upadate τελικά το έλυσε το θέμα. 'Εβγαλα και ένα από τους 3 σκληρούς μπας και ήταν θέμα τροφοδοσίας αλλά τον επανέφερα. Δεν υπάρχει θέμα τροφοδοσίας.. Όλα καλά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Ας ελπίσουμε σε μια σταθερότητα τώρα.

image.png.dd4dc587f08ff8f65f12dee9aba1dd0e.png

• Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Ας ελπίσουμε σε μια σταθερότητα τώρα.

Μπορείτε να τρέξετε το Prime95 Blender για κάνα μισάωρο να δείτε πως θα πάει. Αν δεν πετάξει μπλε οθόνη ή δεν σβήσει κάποιος πυρήνας του επεξεργαστή, κατά πάσα πιθανότητα είναι εντάξη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ισως να υπαρχει προβλημα , το οτι δουλεψε δεν σημαινει οτι ολα ειναι οκ , τρεξε οπως λεει ο Τερης το Prime95 για να δεις τι γινεται.

Ισως η μητρικη σου να τρεχει καλυτερα 4x8 με 1.35v και οχι με 1.5v και στα 1333 και οχι στα 1600 , κοιτα τα μην εχεις προβλημα στην πορεια

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...