Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 hours ago, pinakas0 said:

Η ποιότητα του βιολογικού είναι μία και είναι ασύγκριτη με το συμβατικό τόσο όσον αφορά την ασφάλεια του προϊόντος όσο και στην διατροφική αξία. 

Πρώτη φορά ακούω το ότι το animal-cruelty επηρεάζει την ποιότητα και την επικινδυνότητα του τροφίμου. Ίσως την γεύση, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Ενημερωτικά το σκουπιδομοσχάρι που παίρνεις από το σούπερ έχει περισσότερα φυτοφάρμακα από τα ζαρζαβατικά. Αν διαβάσεις τα απαιτούμενα για την εκτροφή βιολογικού κρέατος τότε θα καταλάβεις το γιατί έχει 25-35€ το κιλό ίσως και παραπάνω. Και πίστεψε με το περιθώριο κέρδους για τον παραγωγό είναι μικρότερο από το να έκανε εκτροφή συμβατικού. Επίσης μη μπερδεύετε το βιολογικό με εκείνο που βρίσκετε στο χωριό. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Τώρα, υπάρχουν ανήθικοι παραγωγοί; Ναι. Μπορεί να συγκριθεί το βιολογικό με το συμβατικό; Όχι. Ένας νόμιμος παραγωγός βιολογικών θα παίξει το κεφάλι του όταν έχει μία συγκεκριμένη συμφωνία με μια μεγάλη εταιρία (πχ. Σκλαβενίτης); Όχι γιατί θα τον πετάξουν έξω από τα βιολογικά για πολλά χρόνια. Στις βιολογικές λαϊκές υπάρχουν απατεώνες; Παρα πολλοί και προσοχή.

Αν ασχοληθείς με την παραγωγή βιολογικών, θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να παράγεις βιολογικά και πόσο μικρότερη είναι η παραγωγή σου. Τώρα το αν κάποια αξίζει να τα αγοράσεις βιολογικά αυτό είναι στην κρίση του καθενός, όσον αφορά την τσέπη του και την επικινδυνότητα του κάθε τροφίμου. Πχ άλλο να φας μελιτζάνα και λάχανο συμβατικό και άλλο μήλα, κεράσια, φράουλες που εντάξει εκεί απλά τρως καρκίνο σκέτο.

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα βιολογικά και καταλαβαίνω το γιατί κάποιοι τα βλέπουν με μισό μάτι. Θέλει πολύ μελέτη.

Επιστημονικά αποδεδειγμένο για το οτι το cruellty fre κρεας εχει καλυτερη γευση. Ψαξε στο google 100 άρθρα θα βρεις.

Δε λεω οτι τα βιολογικα δεν ειναι κοπος. Προφανώς, και ειναι 10 φορες ποιο δύσκολο στην καλλιέργειά και με μικρότερή παράγωγή.

Στα κρασια ομως αυτη η πιστοποίησή δεν λεει κατι. Καλο κρασι θελει αλλη μαεστρία και επηρεάζετε απο 1000 παράγοντες. Δες τα καλύτερά κρασια κανενα δεν τα ενδιαφέρει αν εχουν βιολογική συμανση.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ έχουν τα περισοτερα οργανική σήμανση. Δηλ απλος προσέχουν αυτα που τους βαζουν να μην ειναι τοξικα.

Πηρε τελικα κανεις απο το ΓΠΑ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως γεωπόνος (από το Γ.Π.Α. μιας κι αυτό είναι το θέμα), να πω πως μέσα στο νήμα, μπορεί να δει κάποιος γιατί ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα που έχουμε τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω κλίματος, δε θα πάει ποτέ μπροστά.

Οι παραγωγοί "εΧοΥν κΑνΕι εΡΕυΝα", οπότε άχρηστος είναι ο γεωπόνος. Ξέρω εγώ τι θα πρέπει να γίνει.

Επεξ/σία από fytotech
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...