dimitris_st13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σας παραθέτω την περιγραφή της προσφοράς, η ποιότητα των οίνων είναι ικανοποιητική με φοβερό VFM, τιμή χαμηλότερη σε skroutz τα 4,5€ για βιολογικό οίνο. Για συμβατικό χαμηλότερη σε skroutz ας πούμε τα 2€/φιαλη. Ενδεικτικά για μαλαγουζιά, χαμηλότερη τιμή skroutz για συμβατικό οίνο τα 4€/φιάλη. Παραλαβή μόνο εντός του γεωπονικού είσοδος από Ιερά Οδό στο εξής σημείο (δυνατότητα εισόδου από όλους) https://maps.app.goo.gl/1KYPYByPsHPz6VZf9 Καλές γιορτές! Η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΓΠΑ ΑΕ, θα διαθέσει βιολογικούς οίνους εσοδείας 2019, σε μειωμένες τιμές από την Τρίτη 7/12/2021. Η Χριστουγεννιάτικη - εορταστική προσφορά περιλαμβάνει τη δωρεάν διάθεση μιας φιάλης για κάθε μια φιάλη που αγοράζετε. Οι τιμές διάθεσης των οίνων είναι οι εξής: ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ: 4 ευρώ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ/ΑΘΗΡΙ: 6 ευρώ Η πώληση των οίνων θα γίνεται από το θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών του Πανεπιστημίου Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από dimitris_st13 11 1
paylidis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Λευκο του 2019 όσο καλό και αν ειναι δυστυχως δε θα πινεται... καλη τιμή ωστόσο αν παιρνεις 2 μαλαγουζιες με 6€ 2
Doubt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, paylidis είπε Λευκο του 2019 όσο καλό και αν ειναι δυστυχως δε θα πινεται.. Εννοείς πως χρειάζεται παλαίωση ή είναι ήδη πολύ παλιό;
paylidis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Doubt είπε Εννοείς πως χρειάζεται παλαίωση ή είναι ήδη πολύ παλιό; τερμα μπαγιατικο, θα εχει χασει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ απο γευση... Αν ήταν κοκκινο θα ηταν οκ, το λευκο ομως μετα το χρονο δεν... 5
TEOKOS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Αν δεν έχει υπάρξει αστοχία φελλού καμιά φορά μπορεί να σας εκπλήξει ένα λευκό 2-3 χρονών 1
efib Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Υπαρχουν λευκα που παλαιωνουν και γινονται εξαιρετικα πχ Ασυρτικο, Chardonnay, Semillon. Η Μαλαγουζια δεν ειναι η τυπικη ποικιλια που παλαιωνει, ομως εχω διαβασει οτι μπορει να παλαιωσει για μερικα χρονια και να βγει καλυτερη. Δοκιμασε το. Για 6ε δεν εχεις να χασεις και τιποτα. Δεν ειναι ολα τα "λευκα" τα ιδια, καποια εχουν δυνατοτητα για παλαιωση 5+ χρονια.
Doubt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Για το φθηνότερο μάλλον υπάρχει η αμφισβήτηση. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ "βιολογικό", να αξίζει άραγε;
paylidis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 32 λεπτά πριν, efib είπε Υπαρχουν λευκα που παλαιωνουν και γινονται εξαιρετικα πχ Ασυρτικο, Chardonnay, Semillon. Η Μαλαγουζια δεν ειναι η τυπικη ποικιλια που παλαιωνει, ομως εχω διαβασει οτι μπορει να παλαιωσει για μερικα χρονια και να βγει καλυτερη. Δοκιμασε το. Για 6ε δεν εχεις να χασεις και τιποτα. Δεν ειναι ολα τα "λευκα" τα ιδια, καποια εχουν δυνατοτητα για παλαιωση 5+ χρονια. Συμφωνούμε, μονο που η παλαιωση τυπικα δε γινεται στη φιαλη πλην πολυ σπανίων εξαιρεσεων... Και επειδη μαλαγουζιά πινω πιο πολυ απο κοκα κολα (κυριολεκτικά), δεν θεωρω οτι θα ειναι οκ τόσο παλιά... Απο εκει κ περα ειναι κ θεμα γευσεων και απαιτησεων του καθενός, τι απαιτησεις να εχουμε απο κρασι σε τιμη ρετσίνας; (6€ για 2 φιαλες αν καταλαβαινω καλα) Δε χανετε πάντως κάτι να το δοκιμασετε οσοι ειστε κοντά (και να στηρίξετε το εργο των φοιτητων και του πανεπιστημιου) 2
efib Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Η παλαιωση γινεται στην φιαλη. Μηπως εννοεις ωριμανση σε βαρελι; Ποιες ειναι οι σπανιες εξαιρεσεις; Προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις. Παλαιωμενη Μαλαγουζια δεν εχω πιει, εχω διαβασει ομως για δοκιμη Μαλαγουζιας του Γεροβασιλειου ετικετας γυρω στο 2000. Σχολιασα το οτι λετε οτι τα λευκα δεν παλαιωνουν, κατι που ειναι λαθος γιατι παλαιωνουν αρκετα, και καποια Ασυρτικα εχουν δυνατοτητα παλαιωσης για 10 χρονια. Το κρασι δεν ειναι λευκο-κοκκινο-ροζε, το κρασι εχει πολλες ποικιλιες και διαφορετικο προφιλ σε καθε ποικιλια, και φυσικα διαφορετικες δυνατοτητες παλαιωσης.
mp44christos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 2 minutes ago, Doubt said: Για το φθηνότερο μάλλον υπάρχει η αμφισβήτηση. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ "βιολογικό", να αξίζει άραγε; Το βιολογικό γενικα ειναι μια μεγαλη "βλακεία". Δε λεει κατι. Απλός ειναι λιγο ποιο σίγουρο οτι δεν τα εχει διαλύσει στο φάρμακο ο παράγωγος. Ποιο σημαντικό ειναι να ξέρεις οτι εχει γινει ορθολογική καλλιέργειά. Και να εχει περιποιηθεί το αμπέλι και να εχει ψαξει την ωρίμανσή κοκ. Το ιδιο και στα ζωα. Το βιο δε λεει κατι ποιο σημαντικό ειναι να εχει γινει εκτροφή χωρις ταλαιπωρία στα ζωα. Και πιστεψε με εχει διαφορα το κρεας. cruelty free δηλ. Γενικά αφου και εγω ειμαι παράγωγος εχω να πω οτι λευκό κρασι 2 χρονών και να είναι καλο αντε να αντεξει 1 χρόνο. Οπως και να εχει ακομα και να εχει χαλάσει θα ειναι οτι πρεπει για να το βαζεις στο φαι. Αν είστε διπλα δοκιμάστε το δε χανετε κατι. 1
Doubt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλό θα ήταν να είχαμε και μερικές πληροφορίες ακόμα. Ελπίζω να ισχύουν τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ, μιας και ώρες και ημέρες δεν αναφέρθηκαν. https://aua-gnosis.gr/ Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2021 από Doubt
leo066 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Doubt είπε Καλό θα ήταν να είχαμε και μερικές πληροφορίες ακόμα. Ελπίζω να ισχύουν τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ, μιας και ώρες και ημέρες δεν αναφέρθηκαν. https://aua-gnosis.gr/ Το "2-3 ευρώ" που γράφει ο τίτλος τώρα, από που προέκυψε; 4/6 ευρώ η φιάλη + μια δώρο. Δυο φιάλες με 4/6 ευρώ άρα η μια 2/3
nik16v Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Είναι 1 φιάλη + 1 δώρο Επομένως: ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ: 4 ευρώ οι 2 φιάλες ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ/ΑΘΗΡΙ: 6 ευρώ οι 2 φιάλες
Sebu Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν ισχυει αυτο για ολα τα λευκα οπως δεν ισχυει γενικα για ολα τα κρασια. Το προηγουμενο ΣΚ ανοιξα Pinot Grigio του 2018 που ειχα φερει απο Ιταλια και ηταν ΤΕΛΕΙΟ καμια σχεση με ελληνικα ξυδια ακομα και ετους!!! Αν θελετε πολυ καλα κρασια σε καλες τιμες στοχευστε για τις περιοδους που ο Σκλαβενιτης βαζει -30% στα κρασια. Εκει κανεις παρτυ καθως βρισκεις ευκαιριαρες!!! Το κανει συχνα και σε περιοδους γιορτων, το εκανε προσφατα πριν την BF φετος. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από Sebu 1
pinakas0 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, mp44christos είπε Το βιολογικό γενικα ειναι μια μεγαλη "βλακεία". Δε λεει κατι. Απλός ειναι λιγο ποιο σίγουρο οτι δεν τα εχει διαλύσει στο φάρμακο ο παράγωγος. Ποιο σημαντικό ειναι να ξέρεις οτι εχει γινει ορθολογική καλλιέργειά. Και να εχει περιποιηθεί το αμπέλι και να εχει ψαξει την ωρίμανσή κοκ. Το ιδιο και στα ζωα. Το βιο δε λεει κατι ποιο σημαντικό ειναι να εχει γινει εκτροφή χωρις ταλαιπωρία στα ζωα. Και πιστεψε με εχει διαφορα το κρεας. cruelty free δηλ. Γενικά αφου και εγω ειμαι παράγωγος εχω να πω οτι λευκό κρασι 2 χρονών και να είναι καλο αντε να αντεξει 1 χρόνο. Οπως και να εχει ακομα και να εχει χαλάσει θα ειναι οτι πρεπει για να το βαζεις στο φαι. Αν είστε διπλα δοκιμάστε το δε χανετε κατι. Η ποιότητα του βιολογικού είναι μία και είναι ασύγκριτη με το συμβατικό τόσο όσον αφορά την ασφάλεια του προϊόντος όσο και στην διατροφική αξία. Πρώτη φορά ακούω το ότι το animal-cruelty επηρεάζει την ποιότητα και την επικινδυνότητα του τροφίμου. Ίσως την γεύση, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Ενημερωτικά το σκουπιδομοσχάρι που παίρνεις από το σούπερ έχει περισσότερα φυτοφάρμακα από τα ζαρζαβατικά. Αν διαβάσεις τα απαιτούμενα για την εκτροφή βιολογικού κρέατος τότε θα καταλάβεις το γιατί έχει 25-35€ το κιλό ίσως και παραπάνω. Και πίστεψε με το περιθώριο κέρδους για τον παραγωγό είναι μικρότερο από το να έκανε εκτροφή συμβατικού. Επίσης μη μπερδεύετε το βιολογικό με εκείνο που βρίσκετε στο χωριό. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Τώρα, υπάρχουν ανήθικοι παραγωγοί; Ναι. Μπορεί να συγκριθεί το βιολογικό με το συμβατικό; Όχι. Ένας νόμιμος παραγωγός βιολογικών θα παίξει το κεφάλι του όταν έχει μία συγκεκριμένη συμφωνία με μια μεγάλη εταιρία (πχ. Σκλαβενίτης); Όχι γιατί θα τον πετάξουν έξω από τα βιολογικά για πολλά χρόνια. Στις βιολογικές λαϊκές υπάρχουν απατεώνες; Παρα πολλοί και προσοχή. Αν ασχοληθείς με την παραγωγή βιολογικών, θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να παράγεις βιολογικά και πόσο μικρότερη είναι η παραγωγή σου. Τώρα το αν κάποια αξίζει να τα αγοράσεις βιολογικά αυτό είναι στην κρίση του καθενός, όσον αφορά την τσέπη του και την επικινδυνότητα του κάθε τροφίμου. Πχ άλλο να φας μελιτζάνα και λάχανο συμβατικό και άλλο μήλα, κεράσια, φράουλες που εντάξει εκεί απλά τρως καρκίνο σκέτο. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα βιολογικά και καταλαβαίνω το γιατί κάποιοι τα βλέπουν με μισό μάτι. Θέλει πολύ μελέτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα