Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Πρόσφατα έβαλα FTTH (wind) και μου εχουν δωσει το VMG8623-T50B. 

Ολα καλα αλλα τελικα παρηγγειλα ενα Mikrotik hap ac3 για να χρησιμοποιησω καθοτι θελω καλυτερη διαχειριση στο routing μιας και εχω πολλες συσκευες που αυξανονται και κυρίως IoT. Αυτή τη στιγμή είμαι στις 45 περίπου συσκευες με 7-8 από αυτές να είναι Lan ενώ οι υπόλοιπες ειναι Wifi . 

Anyway το ερωτημα ειναι ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να τα συνδιάσω τα 2 router ? 

Θα κρατησω της Wind γιατι ειναι και το τηλεφωνο πανω του (VoIP) και ολα τα αλλα τα θελω στο Mikrotik το οποιο δεν εχει VoIP.

1) Ειναι λογικο να αφησω το Zyxel σε ξεχωριστη IP και με DHCP να δωσει IP στο Mikrotik και να παιξει ετσι το 2ο με δικο του DHCP ολα τα περιφερειακα? (πρακτικα 2ο δικτυο)

2) Bridge Mode στο Zyxel φανταζομαι δεν παιζει γιατι δεν θα δουλευει το VoIP σωστα ?

3) PPPoE Passthrough εχει νοημα ? Αν και δεν ξερω τι ακριβως ειναι και ποια ειναι η δουλεια του.

Ιδανικα θα ήθελα το Zyxel να λειτουργει και σαν switcher μιας και πανω του εκτος απο το Mikrotik θα εχω και ενα ακομα καλωδιο ethernet που δινει δικτυο σε αλλο μερος του σπιτιου. Φυσικα αν αυτο δεν ειναι εφικτο τοτε το καλωδιο αυτο θα φροντισω να το βαλω στο Mikrotik .

Εχει κανει κανεις κατι αντιστοιχο με το συγκεκριμενο router της Wind ?

Thanks

Επεξ/σία από fotis3d

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...