Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1,5v ειναι πολυ και δε μπορει να ανταπεξελθει η h170 λογικα. 

Το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετοπισα με τον 11700κ & rog XIII hero.

Για μένα δοκιμασε mce ανοικτο, καρφωτα ταση ταση μεχρι 1,4v. load line calibration στο 4, δωσε ενα AVX2 & AVX512 offset 2 μοναδες και δοκιμασε για αρχη all core 5ghz.

Το συγκεκτιμενο cpu το εχει χαλαρα αυτο, με αυτα τα settings. τρεξε ενα aida64 ή καποιο αλλο strees test για κανα 15λεπτο αν δε κρασαρεις, αρχισε να μειωνεις το offset στο AVX κατα μια μοναδα τη φορα. 

Λογικα all core 5ghz στο 1,4 o 11900k το εχει χαλαρα αν δεν ειναι σαπιο κομματι. 

Αν φτασεις σε αυτο το σημειο με αυτη την ταση χωρις κρασαρισματα, μετα μπορεις να δοκιμασεις λιγοτερους πυρηνες σε ακομα υψηλοτερη συχνοτητα μεχρι να βρεις το οριο του. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορέσεις να μεγιστοποιήσεις την απόδοση του συστήματος σου σε λιγότερο από 3 μήνες από τώρα, έτσι όπως το πας.

Έχεις ένα μηχάνημα κόσμημα και μπράβο σου και με γεια σου. Αυτό όμως που δεν ξέρω αν γνώριζες πριν το αγοράσεις, αλλά μάλλον το συνειδητοποιείς σιγά-σιγά, είναι ότι οι προδιαγραφές των cpu και gpu  όσο περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και πιο καθαρά ονομαστικές και δε συμβαδίζουν με τις πραγματικές. Νούμερα σε ένα χαρτί καθ'υπόδειξη των τμημάτων μαρκετινγκ των Intel, Nvidia και AMD. Για να έρθουν πιο κοντά οι πραγματικές με τις ονομαστικές προδιαγραφές, δε φτάνει να διαλέξεις τα αντίστοιχα κομμάτια και να στα συναρμολογήσουν. Χρειάζεται να γίνουν ρυθμίσεις από γνώστη.

H δικιά μου συμβουλή είναι να βάλεις κάποιες σίγουρα ασφαλείς ρυθμίσεις κοντά στα 2.5Ghz που είναι το base clock σου, χωρίς XMP και να σιγουρευτείς καμιά βδομαδούλα ότι δεν έχεις κάνει ζημιά με τα 1.52 volts που έδινες και μετά να πληρώσεις κάποιον να στο κάνει. 100-200 ευρώ για κέρδος 20-40% σε gaming σε μηχάνημα του πεντοχίλιαρου μου ακούγονται τζάμπα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Εγώ πάντως δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορέσεις να μεγιστοποιήσεις την απόδοση του συστήματος σου σε λιγότερο από 3 μήνες από τώρα, έτσι όπως το πας.

Έχεις ένα μηχάνημα κόσμημα και μπράβο σου και με γεια σου. Αυτό όμως που δεν ξέρω αν γνώριζες πριν το αγοράσεις, αλλά μάλλον το συνειδητοποιείς σιγά-σιγά, είναι ότι οι προδιαγραφές των cpu και gpu  όσο περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και πιο καθαρά ονομαστικές και δε συμβαδίζουν με τις πραγματικές. Νούμερα σε ένα χαρτί καθ'υπόδειξη των τμημάτων μαρκετινγκ των Intel, Nvidia και AMD. Για να έρθουν πιο κοντά οι πραγματικές με τις ονομαστικές προδιαγραφές, δε φτάνει να διαλέξεις τα αντίστοιχα κομμάτια και να στα συναρμολογήσουν. Χρειάζεται να γίνουν ρυθμίσεις από γνώστη.

H δικιά μου συμβουλή είναι να βάλεις κάποιες σίγουρα ασφαλείς ρυθμίσεις κοντά στα 2.5Ghz που είναι το base clock σου, χωρίς XMP και να σιγουρευτείς καμιά βδομαδούλα ότι δεν έχεις κάνει ζημιά με τα 1.52 volts που έδινες και μετά να πληρώσεις κάποιον να στο κάνει. 100-200 ευρώ για κέρδος 20-40% σε gaming σε μηχάνημα του πεντοχίλιαρου μου ακούγονται τζάμπα.

Αν ήξερα και άτομο που το κάνει θα το είχα δώσει ήδη από το να παίζω μόνος μου με τις ρυθμίσεις με youtube video και διαφορετικά threads που διαβάζω, απ' όταν το πήρα απλά το ψαχουλεύω, δεν το έχω χαρεί ακόμα. Δεν τσιγκουνεύομαι τα λεφτά, αλλά πρώτη φορά έχω τέτοιο setup και οι επαφές μου δεν σχετίζονται με το άθλημα.

8 ώρες πριν, andreas! είπε

1,5v ειναι πολυ και δε μπορει να ανταπεξελθει η h170 λογικα. 

Το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετοπισα με τον 11700κ & rog XIII hero.

Για μένα δοκιμασε mce ανοικτο, καρφωτα ταση ταση μεχρι 1,4v. load line calibration στο 4, δωσε ενα AVX2 & AVX512 offset 2 μοναδες και δοκιμασε για αρχη all core 5ghz.

Το συγκεκτιμενο cpu το εχει χαλαρα αυτο, με αυτα τα settings. τρεξε ενα aida64 ή καποιο αλλο strees test για κανα 15λεπτο αν δε κρασαρεις, αρχισε να μειωνεις το offset στο AVX κατα μια μοναδα τη φορα. 

Λογικα all core 5ghz στο 1,4 o 11900k το εχει χαλαρα αν δεν ειναι σαπιο κομματι. 

Αν φτασεις σε αυτο το σημειο με αυτη την ταση χωρις κρασαρισματα, μετα μπορεις να δοκιμασεις λιγοτερους πυρηνες σε ακομα υψηλοτερη συχνοτητα μεχρι να βρεις το οριο του. 

Θα τα δοκιμάσω αν και δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά. Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Tsitsimpiras
Δημοσ.

Το πρόβλημα μου είναι ότι με το MCE ON , δίνει τρελή πίεση και βγάζει καλό benchmark στα 5400+ Score στο XTU της Intel αλλά βαράει θερμοκρασίες 75-90.

Με κλειστό ή Bios optimised οι θερμοκρασίες μένουν σε ανεκτά επίπεδα μέχρι 55-70 αλλά πέφτει πολύ το max frequency βλέπω και το benchmark score στα 4,000.

Γενικά για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να πάρω τα ηνία στα benchmark leaderboards, θέλω απλά σαν gamer να έχω τα max fps που βγάζει το σύστημα.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

έκανα Restore to Defaults Bios Settings, έτρεξα cinebench, μπήκα Bios πάλι, έκανα Enable AI OC, άφησα την ASUS να πάρει τον έλεγχο κι απλά άλλαξα τις συχνότητες της RAM από 2600 στα 3600. Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι ότι αν και ο CPU παίζει στα 4,8Ghz κι όχι 5,1 ή 5,2-5,3 όπως  περίμενα από το Intel Boost κλπ που τα έχει Auto, τα DRAM Voltage παίζουν στα 1,5+

Ο CPU είναι okay σε Volt & Temperatures αλλά οι RAM βαράνε φρίκες με τα Volt. Η ερώτησή μου είναι, να τις περιορίσω στα 1,35-1,38 ή να τις αφήσω να κάνουν την δουλειά τους στο Auto; Γενικά διαβάζω στο 1,35 είναι το φυσιολογικό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως η ASUS τις έχει ρυθμίσει με Auto στο 1,5V με τον CPU στα 1,3V, με ποια λογική; Το ρωτάω γιατί αν και είναι προφανές ναι, δεν ξέρω αν εντέλει με τον περιορισμό των Volt στις RAM αρχίζουν bottleneck κι crashαρίσματα σε μεγάλα workloads και η αλήθεια είναι σαν απλός gamer έχω ήδη κουραστεί να μαγειρεύω νούμερα και να τεστάρω, θέλω απλά να παίξω 😕

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Tsitsimpiras είπε

Καλησπέρα και πάλι,

έκανα Restore to Defaults Bios Settings, έτρεξα cinebench, μπήκα Bios πάλι, έκανα Enable AI OC, άφησα την ASUS να πάρει τον έλεγχο κι απλά άλλαξα τις συχνότητες της RAM από 2600 στα 3600. Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι ότι αν και ο CPU παίζει στα 4,8Ghz κι όχι 5,1 ή 5,2-5,3 όπως  περίμενα από το Intel Boost κλπ που τα έχει Auto, τα DRAM Voltage παίζουν στα 1,5+

Ο CPU είναι okay σε Volt & Temperatures αλλά οι RAM βαράνε φρίκες με τα Volt. Η ερώτησή μου είναι, να τις περιορίσω στα 1,35-1,38 ή να τις αφήσω να κάνουν την δουλειά τους στο Auto; Γενικά διαβάζω στο 1,35 είναι το φυσιολογικό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως η ASUS τις έχει ρυθμίσει με Auto στο 1,5V με τον CPU στα 1,3V, με ποια λογική; Το ρωτάω γιατί αν και είναι προφανές ναι, δεν ξέρω αν εντέλει με τον περιορισμό των Volt στις RAM αρχίζουν bottleneck κι crashαρίσματα σε μεγάλα workloads και η αλήθεια είναι σαν απλός gamer έχω ήδη κουραστεί να μαγειρεύω νούμερα και να τεστάρω, θέλω απλά να παίξω 😕

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Πολύ ωραία.

Κατ'αρχάς τα κουλά που έκανε, να θέλει clear cmos για να ξεκινήσει όπως γράφεις στο αρχικό ποστ, έχουν σταματήσει να υποθέσω;

Οι ddr4 θέλουν 1.2volt στους εργοστασιακούς χρονισμούς (JEDEC). Για να τρέξει το XMP σωστά πρέπει να πάρουν τουλάχιστον, όσο ζητάει ο κατασκευαστής (μέχρι και 1.65 volt). 1.5 volt είναι σίγουρα ασφαλές για ddr4. Οι ραμ σου αλήθεια ποιες είναι; Θα ήθελες να δώσεις τον κωδικό τους;

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Πολύ ωραία.

Κατ'αρχάς τα κουλά που έκανε, να θέλει clear cmos για να ξεκινήσει όπως γράφεις στο αρχικό ποστ, έχουν σταματήσει να υποθέσω;

Οι ddr4 θέλουν 1.35volt στους εργοστασιακούς χρονισμούς (JEDEC). Για να τρέξει το XMP σωστά πρέπει να πάρουν τουλάχιστον, όσο ζητάει ο κατασκευαστής (μέχρι και 1.65 volt). 1.5 volt είναι σίγουρα ασφαλές για ddr4. Οι ραμ σου αλήθεια ποιες είναι; Θα ήθελες να δώσεις τον κωδικό τους;

Προς το παρόν ναι, θα το κλείσω τώρα κι αύριο θα δείξει η νεκροψία αν τα πανελάκια της μητρικής ανάψουν κανονικά χωρίς clear cmos. Αλλά με τα τόσα restart σήμερα όλα okay!

Το ΧMP το έχει κλειστό by default από το AI OC, εγώ απλά τις έκανα manual 3600ΜΗz, δεν έβαλα XMP γιατί επηρεάζει κι άλλα clocks κλπ έλεγε και δεν ήξερα αν τα θέλω ή όχι, αν δεν επηρεάζει να το ενεργοποιήσω.

Είναι οι Corsair Vengeance RGB Pro 3600 Mhz

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

η νεκροψία έδειξε ότι το panel της μητρικής πάλι δεν άναψε σήμερα. Ίσως από τα Default BIOS λόγω του ότι τα RGB της μητρικής κλπ μένουν ανοιχτά και στο shut down/sleep mode δημιουργούν πρόβλημα ή το fast boot (αν και νομίζω το έχω κλείσει).

Μικρό το κακό σχετικά αν και με ζορίζει το Clear CMOS κάθε μέρα.

Kατά τ' άλλα τα υπόλοιπα όπως τα άφησα, απλά τρώγομαι να boostάρω επεξεργαστή στο 5,3GHz που διαφημίζει αλλά δεν ξέρω ούτε το πως ούτε το αν αξίζει από άποψη διαφοράς απόδοσης μιας και δεν ξέρω πως να τον κρατήσω εκεί με σωστά ρεύματα και θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Clear cmos κάθε μέρα = προβληματικό overclock ή βλάβη. Ένα από τα δύο.

Πρέπει να βρεις σταθερές ρυθμίσεις σε default clocks, να δεις αν θα σταματήσει το πρόβλημα ή έχεις χαλασμένο εξάρτημα. Με τις ρυθμίσεις του μάστορα που στο έστησε; Το έβρισκες κάθε μέρα μπλοκαρισμένο, να θέλει clear cmos;

Δημοσ.

ο μάστορας που το έστησε δεν ασχολήθηκε με τα ΒΙΟS γιατί το βρήκα όπως να ναι, χωρίς XMP, με MCE ΟΝ κλπ κλπ.

Χθες έκλεισα το OLED της μητρικής όταν είναι σε shut down/sleep mode και σήμερα δουλεύει. Ίσως το ότι καθόταν ανοιχτή ΚΑΙ στο shut down την ζόριζε; δεν ξερω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...