bekerel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 καλησπερα οπως λεω και πανω εφαγα κεραυνο και αστραψε το σπιτι , μεσα ,στο κουτι το υπολογιστη, διπλα μου, μες τα μουτρα μου....... παρολο που ειχα ups και ακομα δεν εχω προλαβει να κλαψω γιατι τωρα ξεμπερδεψα με το τι εχει μηνει ζωντανο. λοιπον εχουμε και λεμε mb gigabyte z590 ud ac , gpu shaphire rx 5708gb, 100 % off cpu 11600k την εβαλα σε μια B460 που δεν την υποστηριζε αλλα δεν ανοιξε καθολου η μητρικη τωρα το psu seasonic prime 650 gold το δουλευω σε ενα χ58 με εναν χ5650 που εχω και ως τωρα ολα καλα αλλα δεν εχω gpu να δοκιμασω με παραπανω ρευμα τι θα γινει. ram crusial 2x8 κατι σαπιες και οι σκληροι δισκοι δουλευουν ακομα το μεγιστο ερωτημα ειναι πως περασε απο ups --> psu --> mb --> gpu + cpu και τροφοδοτικο και ups να δουλευουν ακομα???? ξερω ρητορικη ειναι η ερωτηση και πιο πολυ στο κουβεντα να γινεται. αυτα παω να προλαβο το κουριερ να τα στειλω αθηνα για περαιτέρω ελεγχο και να γυρισω να κλαψω 2
greekfragma Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 κρίμα ρε φίλε....θα έλεγα ατυχία αλλά μάλλον η ηλεκτρολογική εγκατάσταση εκεί που μένεις θέλει οπωσδήποτε επιδιόρθωση γείωσης και γενικότερα έναν έλεγχο στον πίνακα και το αντικεραυνικό και τα ρελέ. κάτι ή όλα αυτά είναι λάθος και έγινε η ζημιά. 4
Dantε Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Περιεργο οντως που επιβιωσαν ups και psu.Τι ups ειναι? ΥΓ.Μη πεταξεις τη Sapphire καρτα,τη θελω 1
3DJIN Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 ειχες βαλει τα παντα στο anti surge γιατι δεν ειναι ολες οι θυρες στο ups 1 1
Dantε Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, 3DJIN είπε ειχες βαλει τα παντα στο anti surge γιατι δεν ειναι ολες οι θυρες στο ups Καλα και στο anti surge να ηταν τα απλα οικιακα ups εχουν πολυ μικρο οριο στο surge supression.Θες γαιδουρι ups για να αντεξει γεματο κεραυνο. 2
bekerel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ειμαι ικαρια και επειτα απο κουβεντες με ηλεκτολογο το μοναδικο κτηριο που εχει γειωση μετρημενη ειναι μια μεταλλοτεχνικη εταιρια μονο αυτη με θεμελιακες γειωσεις και 3 βαθια μετρα πλακες χαλκου. μονο αυτο το κτηριο. τωρα εγω ο ποταπος εχω 5kw μπαταριεςαπο ενα φωτοβολταικο και συνηθως το βγαζω το ups αν εχει τετοια ακραια φενομενα και το αφηνω μεχρι να πυροσουν τα καλωδια.😁😁😁😁😁 καλα μιλαμε τρομαξα. παιδια ηταν λες και την εφαγα διπλα μου. τσαφ και μπαμ με καποια ns διαφορα. 27 λεπτά πριν, Dantε είπε ΥΓ.Μη πεταξεις τη Sapphire καρτα,τη θελω η μαλακια ειναι οτι για 8 μερες εληξε η εγγυηση και δεν το ηξερα μεχρι που την εβαλα στο κουτι την εστειλα αθηνα να παει ενας ξαδερφος μου απο πλαισιο που την πηρα μπας και κλαφτει και κανει κατι αλλιως θα κοιταξω να δω αν φτιαχνεται. και σαν να μην εφταναν ολα αυτα πηρε και ο τεχνικος για μια φωτογραφικη που εχω να μου πει οτι εχει προβλημα το σωμα με την φωτομετρηση σε μια pentax 5ετιας που ειναι πραγματικα αδουλευτη , και θελει 143+φπα τι λε ρε φιλε ...... τα 3€ γιατι μου τα ζητας!!!!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤬 Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από bekerel 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Dantε είπε Περιεργο οντως που επιβιωσαν ups και psu Ένα άλλο μέλος πέρυσι του κάηκε UPS και μητρικές, αλλά επιβίωσε τροφοδοτικό και τα υπόλοιπα. Τι να πεις;... 20 λεπτά πριν, bekerel είπε αλλιως θα κοιταξω να δω αν φτιαχνεται. Το αισιόδοξο σενάριο να κάηκαν οι ασφάλειες της κάρτας γραφικών, άντε και κάνα mosfet, επισκευή το πολύ 80ε. Αν πέρασε στον πυρήνα έφυγε για κάδο. Έχετε κάποια εικόνα από τη μητρική μήπως διακρίνουμε κάτι καμμένο; Την ανεβάζετε εδώ και επικολλάτε τον ''Άμεσο σύνδεσμο''. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
bekerel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μόνο τις φάσεις τραβήξατε; μονο εχει εσκασε. το υπολοιπο οπτικα δεν εχει καποια ζημια. η αληθεια ειναι οτι ταξιδευει για να παει στο μαγαζι που την πηρα να την στειλουν στην gigabyte και αν εχουν εορταστικη διαθεση να μου την επισκευασουν-αλαξουν.
bekerel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Έσκασε; Δεν βλέπω κάτι 🙄🤔 https://postimg.cc/gallery/Vch0ycD δεν με καιει τοσο η μητρικη οσο η gpu 160€ εχει καινουρια (σου περισευουν ?οχι αλλα το μικροτερο κακο) τωρα αμα εχει προβλημα και η cpu τοτε παμε σε αλλουνου παπα ευαγγελιο. θα δουμε . τα πραγματα εχουν παρει το δρομο τους. τουλαχιστον εχω να παιζω κανα dotaκι στο λαπτοπ της γυναικας (ευτηχως περσυ που της πηρα ενα lenovo για τηλε-διασκεψη με i5, το πηρα με gtx1650 ετσι για την καυλαντα)
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Spoiler Υποψιάστηκα μήπως είναι αυτό, αλλά υπέθεσα ότι είναι υπόλλειμα από Thermal pad. Σε εκείνο το σημείο είναι τα 12V, οπότε είναι πιθανό να μην έπαθε ζημιά ο επεξεργαστής. 13 λεπτά πριν, bekerel είπε δεν με καιει τοσο η μητρικη οσο η gpu Ας ελπίσουμε να λειτούργησαν οι ασφάλειες... Και εγγύηση να είχε δεν νομίζω να το αναλάμβανε. 14 λεπτά πριν, bekerel είπε τουλαχιστον εχω να παιζω κανα dotaκι στο λαπτοπ της γυναικας (ευτηχως περσυ που της πηρα ενα lenovo για τηλε-διασκεψη με i5, το πηρα με gtx1650 ετσι για την καυλαντα) Κάτι είναι κι αυτό! 1
nikos032 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δε θα σταθώ στο UPS επειδή υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που οι προηγούμενοι ανέφεραν.... αλλά το ότι κατάφερε να περάσει απο premium (θεωρητικά) PSU... τι να πώ. Η Seasonic ήταν, αν όχι ο καλύτερος, απο τους καλύτερους κατασκευαστές PSU παγκοσμίως (δε γνωρίζω τι παίζει με αυτήν απο τότε). Έτσι λοιπόν κι εγώ αποφάσισα πριν απο 6-7 χρόνια να αγοράσω ένα seasonic snow silent 750w (gold + platinum + "titanium" certified, και όπως η ίδια το αποκαλεί... *PRIME* PSU, οπότε καταλαβαίνεις ότι δε μιλάμε για ένα budget PSU). Μετά απο λίγους μήνες χρήσης παρατήρησα ότι υπήρχε διαρροή (αν το PSU εφάπτεται με το case σε μεταλλικά σημεία, μπορείς να το καταλάβεις πιέζοντας έντονα το case σου με τα 2 σου χέρια -ώστε να γίνει κύκλωμα- απο την κάτω πλευρά των χεριών μεταξύ καρπού και αγκώνα, τότε θα νιώσεις κάτι σαν κάψιμο/τσούξιμο/μούδιασμα όπως όταν ακουμπάς τους πόλους μιας 9v μπαταρίας με τη γλώσσα σου). Για κάποιον λόγο το είχα αγνοήσει ώσπου μετά απο κάποιο διάστημα είχε αρχίσει να κλείνει το PC ανα τυχαία διαστήματα... έτσι πήρα την απόφαση να το στείλω πίσω, όπου επιβεβαίωσαν το πρόβλημα και μου έστειλαν ένα καινούργιο λόγω εγγύησης, το οποίο απο τότε είναι σφραγισμένο και με τη ζελατίνα του, και χρησιμοποιείται ως βάση για την κεραία μιας τηλεόρασης. Ενώ άνετα θα μπορούσα να το πουλήσω τόσα χρόνια έστω για ένα 100αρικο, δε μου πάει η καρδιά να βάλω σε κίνδυνο το PC σας... τουλάχιστον μέχρι στιγμής Εκτοτε χρησιμοποιώ ένα 750w άλλης μάρκας χωρίς πρόβλημα. Για να είμαι ξεκάθαρος, το παραπάνω περιστατικό μπορεί να είναι τυχαίο και να είμαι στο 0.01% των άτυχων περιπτώσεων... όπως επίσης μπορεί να είναι και το δικό σου ένα απο αυτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα