dpolal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εδώ και 2 χρόνια είμαι με ένα Logitech G413 Carbon με διακόπτες Romer-G Tactile. https://www.skroutz.gr/s/11945448/Logitech-G413-Romer-G-Tactile-Αγγλικό-US.html Μου το είχαν δώσει και δεν το είχα επιλέξει. Δεν μπορώ να πώ ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος καθώς ήταν το πρώτο μηχανικό πληκτρολόγιο που είχα ποτέ. Αποφάσισα φέτος να πάρω ένα άλλο και θέλω λίγο βοήθεια καθώς μόνο αν δείς την λίστα με τα διαφορετικά είδη διακοπτών στον skroutz σε πιάνει πονοκέφαλος. Μπάτζετ είναι το πολύ μέχρι 70-80 ευρώ. ΔΕΝ παίζει για παραπάνω. Οι απαιτήσεις είναι: 1- μηχανικό. 2- σχετικά ήσυχο κατά την πληκτρολόγηση, όχι πολύ φωνακλάδικο. 3- χρήση gaming + πληκτρολόγηση 50/50, όχι τίποτα competitive, νορμάλ πράματα. 4- φωτεινά μπλιμπλίκια εντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΟ, βολεύομαι και με ένα χρώμα μόνο αν διεθέτει. 5- Έχω διαπιστώσει ότι με βολεύει πολύ καλύτερα όταν τα πλήκτρα είναι σε κοντινή απόσταση και σχετικά φλάτ, δηλαδή πληκτρολογώ πολύ ποιό γρήγορα και αποδοτικά σε πληκτρολόγιο τύπου λάπτοπ οπότε θα με ενδιέφερε κάτι σχετικά low profile. Πού προτείνεται να κοιτάξω ;;; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από dpolal
FasTaker Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 αν ψαζεις λιγο skroutz θα βρεις πολλα, αλλα μηχανικο και ησυχο δεν πανε αυτα τα 2 μαζι... 1
XristosQts Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Razer Ornata V2 https://www.skroutz.gr/s/24322179/Razer-Ornata-V2-Ελληνικό.html
dpolal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Στις 8/12/2021 στις 10:47 ΜΜ, FasTaker είπε αν ψαζεις λιγο skroutz θα βρεις πολλα, αλλα μηχανικο και ησυχο δεν πανε αυτα τα 2 μαζι... Αυτό είναι το θέμα, έχω βρεί τόσα πολλά που έχω χάσει τον μπούσουλα, ειδικά με τους 5-10+ διαφορετικούς τύπου διακοπτών που υπάρχουν και δεν αναφέρομαι στα χρώματα που έχουν αλλά στα μοντέλα. Ήσυχο δεν εννοώ εντελώς αθόρυβο, δεν είμαι παράλογος. Στις 9/12/2021 στις 8:29 ΠΜ, XristosQts είπε Razer Ornata V2 https://www.skroutz.gr/s/24322179/Razer-Ornata-V2-Ελληνικό.html Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.
Dr.Tesla Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2021 στις 10:08 ΜΜ, dpolal είπε Μπάτζετ είναι το πολύ μέχρι 70-80 ευρώ. Το μόνο που αξίζει να δεις σε αυτά τα χρήματα είναι οι προσφορές που ανακυκλώνονται στα HyperX Alloy. Πας σε Linear switches και ελπίζεις να μην σου φανεί δυνατός ο ήχος του. Αν θες μία γενικότερη κατεύθυνση για τον ήχο θα πρέπει να κοιτάξεις ένα ένα τα πράγματα στο πληκτρολόγιο. 1) Αν έχει αλουμίνιο έχει ψηλό ήχο και όχι βαθύ. Έχει περισσότερο reverb μέσα στο case και ανεβαίνει η ένταση του ήχου. 2) Το plate που ακουμπάνε τα switches σε βοηθάει να αλλάξεις ήχο στο τερμάτισμα. Σκληρό υλικο = περισσότερος ήχος. Άρα ψάχνεις κάτι που δεν είναι αλουμίνιο - brass - FR4. 3)Μετά πάμε στα switches. Αν βρεις silent switches εχει καλώς, είναι τα μόνο που είναι Muted. Τα Tactile - Linear είναι ίδια σε ένταση αλλά δίνουν διαφορετικό ήχο. Clicky έχουν μέσα μηχανισμό για να ακούγονται και να "χτυπάνε" . 4) Πάντα γράφεις πάνω σε mousepad η πετσέτα για να μην έχεις επιστροφές στον ήχο. Το μεγαλύτερο σου πρόβλημα στο πληκτρολόγιο είναι το budget. Αν θες καλή κατασκευή θα πρέπει να βρεις μεμονωμένα κομμάτια από κάθε εταιρεία. HyperX origins στα 70-100. (πάντα περιμένεις την προσφορά E-shop) Αλουμίνιο, στιβαρό, ωραίο, παραμετροποιήσιμο. Σωστά keycaps. Οι διακόπτες γδέρνουν όπως είναι φυσιολογικό, και τα stabilizers δεν είναι καλής ποιότητας. Για τα χρήματα του είναι πολύ καλό, το χρησιμοποίησα ένα χρόνο. Με ενόχλησε ο μεταλλικός ήχος που άφηνε σε typing, ενώ στο gaming είναι just works. Leopold στα 120-150. Επίτηδες σου βάζω την εταιρεία για να έχεις εικόνα του τι υπάρχει έξω. Η καλύτερη ποιότητα πλαστικού που μπορείς να έχεις σε ένα πληκτρολόγιο μαζικής παραγωγής. (made in Korea) Είναι "tuned" για τον ήχο. Έχουν foam μέσα στο case για να απορροφά τον ήχο, τα stabilizer είναι lubed, τα keycaps είναι genuine doubleshot PBT. Το πρόβλημα είναι πως μία εξαιρετική βάση παίρνεις switches του σωρού. Δεν είναι ελεγμένες παρτίδες και βγάζουν σε μερικά πλήκτρα spring noise/ping. Βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να τους αποδόσεις την ευθύνη όταν πληρώνεις τα μισά λεφτά από ένα custom. Ένας χρόνος typing και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα του ρίξω ένα 40-50αρι σε switches για να πάω σε κάτι που θα κρατήσω μέχρι να πεθάνει. Ducky - Anne boards στα 60-130. Μέτριο πλαστικό, λεπτά keycaps, κακό προφίλ ήχου, ακόμα χειρότερα stabilizer... Είναι αυτό που θα περίμενες από κάθε gaming brand που προωθείται σωστά. Δεν μου άρεσαν καθόλου. αλλά για όποιον το λιώνει στο WASD δεν θα δει διαφορά. Κάποια OEM από bangood - aliexpress ίσως να αξίζουν στα 60-80ευρώ αλλά νομίζω είναι AnnePro clones. Με εξαίρεση κάποια durgod. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω. Το καλό είναι πως έχεις ξεκινήσει από ένα πληκτρολόγιο με τραγικούς διακόπτες. Το baseline για το upgrade σου είναι σχετικά χαμηλά, οπότε μπορείς να "συμβιβαστείς" και να είσαι πολύ καλύτερα από το G413. Οι διαφορές θα φανούν σε typing μόνο. Εκεί είναι ξεκάθαρο ζήτημα προτιμήσεων και αίσθησης. Μπορείς να βρεις πληκτρολόγιο με MX switches δίπλα στα logitech - razer σε κάθε public-media κλπ. Σου προτείνω να τα δεις από κοντά τα switches για να έχεις άμεση επαφή με την αλλαγή που πάει να γίνει. Δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές στο budget. Ξεκινάς αναγκαστικά με HyperX και MX switch clone, γνωρίζοντας από την αρχή πως ο ήχος που βγάζει είναι μεταλλικός. Αν μπεις στη διαδικασία να του στρώσεις τα stabilizer με dielectric grease θα έχεις στα χέρια σου ότι καλύτερο μπορεί να υπάρξει σε αυτό το budget. Αφού βρεις κάτι καλό μπορούμε να ανεβάσουμε ένα type test για να δεις τις διαφορές από αυτό που πήρες σε σχέση με ένα Leopold MX red. Η διπλάσια τιμή δεν δικαιολογεί το προφίλ ήχου εύκολα. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από Dr.Tesla 2
dpolal Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Στις 12/12/2021 στις 1:17 ΜΜ, Dr.Tesla είπε Το μόνο που αξίζει να δεις σε αυτά τα χρήματα είναι οι προσφορές που ανακυκλώνονται στα HyperX Alloy. Πας σε Linear switches και ελπίζεις να μην σου φανεί δυνατός ο ήχος του. Αν θες μία γενικότερη κατεύθυνση για τον ήχο θα πρέπει να κοιτάξεις ένα ένα τα πράγματα στο πληκτρολόγιο. 1) Αν έχει αλουμίνιο έχει ψηλό ήχο και όχι βαθύ. Έχει περισσότερο reverb μέσα στο case και ανεβαίνει η ένταση του ήχου. 2) Το plate που ακουμπάνε τα switches σε βοηθάει να αλλάξεις ήχο στο τερμάτισμα. Σκληρό υλικο = περισσότερος ήχος. Άρα ψάχνεις κάτι που δεν είναι αλουμίνιο - brass - FR4. 3)Μετά πάμε στα switches. Αν βρεις silent switches εχει καλώς, είναι τα μόνο που είναι Muted. Τα Tactile - Linear είναι ίδια σε ένταση αλλά δίνουν διαφορετικό ήχο. Clicky έχουν μέσα μηχανισμό για να ακούγονται και να "χτυπάνε" . 4) Πάντα γράφεις πάνω σε mousepad η πετσέτα για να μην έχεις επιστροφές στον ήχο. Το μεγαλύτερο σου πρόβλημα στο πληκτρολόγιο είναι το budget. Αν θες καλή κατασκευή θα πρέπει να βρεις μεμονωμένα κομμάτια από κάθε εταιρεία. HyperX origins στα 70-100. (πάντα περιμένεις την προσφορά E-shop) Αλουμίνιο, στιβαρό, ωραίο, παραμετροποιήσιμο. Σωστά keycaps. Οι διακόπτες γδέρνουν όπως είναι φυσιολογικό, και τα stabilizers δεν είναι καλής ποιότητας. Για τα χρήματα του είναι πολύ καλό, το χρησιμοποίησα ένα χρόνο. Με ενόχλησε ο μεταλλικός ήχος που άφηνε σε typing, ενώ στο gaming είναι just works. Leopold στα 120-150. Επίτηδες σου βάζω την εταιρεία για να έχεις εικόνα του τι υπάρχει έξω. Η καλύτερη ποιότητα πλαστικού που μπορείς να έχεις σε ένα πληκτρολόγιο μαζικής παραγωγής. (made in Korea) Είναι "tuned" για τον ήχο. Έχουν foam μέσα στο case για να απορροφά τον ήχο, τα stabilizer είναι lubed, τα keycaps είναι genuine doubleshot PBT. Το πρόβλημα είναι πως μία εξαιρετική βάση παίρνεις switches του σωρού. Δεν είναι ελεγμένες παρτίδες και βγάζουν σε μερικά πλήκτρα spring noise/ping. Βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να τους αποδόσεις την ευθύνη όταν πληρώνεις τα μισά λεφτά από ένα custom. Ένας χρόνος typing και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα του ρίξω ένα 40-50αρι σε switches για να πάω σε κάτι που θα κρατήσω μέχρι να πεθάνει. Ducky - Anne boards στα 60-130. Μέτριο πλαστικό, λεπτά keycaps, κακό προφίλ ήχου, ακόμα χειρότερα stabilizer... Είναι αυτό που θα περίμενες από κάθε gaming brand που προωθείται σωστά. Δεν μου άρεσαν καθόλου. αλλά για όποιον το λιώνει στο WASD δεν θα δει διαφορά. Κάποια OEM από bangood - aliexpress ίσως να αξίζουν στα 60-80ευρώ αλλά νομίζω είναι AnnePro clones. Με εξαίρεση κάποια durgod. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω. Το καλό είναι πως έχεις ξεκινήσει από ένα πληκτρολόγιο με τραγικούς διακόπτες. Το baseline για το upgrade σου είναι σχετικά χαμηλά, οπότε μπορείς να "συμβιβαστείς" και να είσαι πολύ καλύτερα από το G413. Οι διαφορές θα φανούν σε typing μόνο. Εκεί είναι ξεκάθαρο ζήτημα προτιμήσεων και αίσθησης. Μπορείς να βρεις πληκτρολόγιο με MX switches δίπλα στα logitech - razer σε κάθε public-media κλπ. Σου προτείνω να τα δεις από κοντά τα switches για να έχεις άμεση επαφή με την αλλαγή που πάει να γίνει. Δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές στο budget. Ξεκινάς αναγκαστικά με HyperX και MX switch clone, γνωρίζοντας από την αρχή πως ο ήχος που βγάζει είναι μεταλλικός. Αν μπεις στη διαδικασία να του στρώσεις τα stabilizer με dielectric grease θα έχεις στα χέρια σου ότι καλύτερο μπορεί να υπάρξει σε αυτό το budget. Αφού βρεις κάτι καλό μπορούμε να ανεβάσουμε ένα type test για να δεις τις διαφορές από αυτό που πήρες σε σχέση με ένα Leopold MX red. Η διπλάσια τιμή δεν δικαιολογεί το προφίλ ήχου εύκολα. Απλά oυάου φίλε. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες αν και μάλλον θα χρειαστώ λεξικό για να κατανοήσω αρκετά από όσα παρέθεσες.
kostasSTi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, dpolal είπε Απλά oυάου φίλε. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες αν και μάλλον θα χρειαστώ λεξικό για να κατανοήσω αρκετά από όσα παρέθεσες. Λοιπόν, η λύση για σένα είναι κόκκινοι διακόπτες. Προτείνω το τιμιότατο (και ποιοτικό) Sharkoon που έχω στο γραφείο με αντίστοιχες απαιτήσεις.
elpenor Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, kostasSTi είπε Λοιπόν, η λύση για σένα είναι κόκκινοι διακόπτες. Προτείνω το τιμιότατο (και ποιοτικό) Sharkoon που έχω στο γραφείο με αντίστοιχες απαιτήσεις. Το μόνο Sharkoon που θα πρότεινα με βάση αυτά που ζητάει ο @dpolal είναι το purewriter με τους Kailh Choc που είναι half height και με flat keycaps (φέρνει δηλαδή σε laptop) αλλά δεν το βλέπω ποια στο skroutz. Δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ποιοτικό πληκτρολόγιο αλλά είναι όντως ωραίο για typing. Το HyperX είναι πιο ποιοτικό από το Sharkoon. Edit: Τελικά και αυτά στο skroutz με low profile switches (Kailh Choc) είναι απλά δεν το γράφουν ξεκάθαρα. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2021 από elpenor
kostasSTi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Το HyperX είναι λίγο πιο ποιοτικό από το Sharkoon. Το μόνο Sharkoon που θα πρότεινα με βάση αυτά που ζητάει ο @dpolal είναι το purewriter με τους Kailh Choc που είναι half height (φέρνει δηλαδή σε laptop) αλλά δεν το βλέπω ποια στο skroutz. Να σου πω την αλήθεια εμένα σε ποιότητα μου θύμισε το Alloy Elite που έχω στο gaming pc μου. Το περίμενα πολύ υποδεέστερο, αλλά δεν είναι. Ακόμα και στο βάρος είναι παρόμοια. 1
elpenor Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Στις 9/12/2021 στις 6:29 ΠΜ, XristosQts είπε Razer Ornata V2 https://www.skroutz.gr/s/24322179/Razer-Ornata-V2-Ελληνικό.html Πως είναι αυτοί οι Mecha-Mebrane switches; Το έχεις δοκιμάσει; 3 λεπτά πριν, kostasSTi είπε Να σου πω την αλήθεια εμένα σε ποιότητα μου θύμισε το Alloy Elite που έχω στο gaming pc μου. Το περίμενα πολύ υποδεέστερο, αλλά δεν είναι. Ακόμα και στο βάρος είναι παρόμοια. Μάλλον έκρινα το Skiller με την εμπειρία μου από το purewriter το οποίο είναι φανταστικό για typing αλλά υποδεέστερο σε ποιότητα. 1
XristosQts Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, elpenor είπε Πως είναι αυτοί οι Mecha-Mebrane switches; Το έχεις δοκιμάσει; Το περιμένω και ενημερώνω.. Πάντως από τα Reviews που βλέπω είναι αρκετά ήσυχο σε σχέση με τα μηχανικά Τώρα που έπεσε και σε τιμή νομίζω είναι καλή επιλογή 1
dpolal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/12/2021 στις 5:39 ΜΜ, XristosQts είπε Το περιμένω και ενημερώνω.. Πάντως από τα Reviews που βλέπω είναι αρκετά ήσυχο σε σχέση με τα μηχανικά Τώρα που έπεσε και σε τιμή νομίζω είναι καλή επιλογή Δοκίμασα το Ornata V2 σε 2 διαφορετικά καταστήματα που το πέτυχα και ομολογώ ότι ήταν αρκετά καλό σαν αίσθηση στο πάτημα των πλήκτρων. Να τονίσω όμως ότι σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν το λες ήσυχο, ακούγεται πολύ κατά την πληκτρολόγηση. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από dpolal
dpolal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 12/12/2021 στις 1:17 ΜΜ, Dr.Tesla είπε Το μόνο που αξίζει να δεις σε αυτά τα χρήματα είναι οι προσφορές που ανακυκλώνονται στα HyperX Alloy. Πας σε Linear switches και ελπίζεις να μην σου φανεί δυνατός ο ήχος του. Αν θες μία γενικότερη κατεύθυνση για τον ήχο θα πρέπει να κοιτάξεις ένα ένα τα πράγματα στο πληκτρολόγιο. 1) Αν έχει αλουμίνιο έχει ψηλό ήχο και όχι βαθύ. Έχει περισσότερο reverb μέσα στο case και ανεβαίνει η ένταση του ήχου. 2) Το plate που ακουμπάνε τα switches σε βοηθάει να αλλάξεις ήχο στο τερμάτισμα. Σκληρό υλικο = περισσότερος ήχος. Άρα ψάχνεις κάτι που δεν είναι αλουμίνιο - brass - FR4. 3)Μετά πάμε στα switches. Αν βρεις silent switches εχει καλώς, είναι τα μόνο που είναι Muted. Τα Tactile - Linear είναι ίδια σε ένταση αλλά δίνουν διαφορετικό ήχο. Clicky έχουν μέσα μηχανισμό για να ακούγονται και να "χτυπάνε" . 4) Πάντα γράφεις πάνω σε mousepad η πετσέτα για να μην έχεις επιστροφές στον ήχο. Το μεγαλύτερο σου πρόβλημα στο πληκτρολόγιο είναι το budget. Αν θες καλή κατασκευή θα πρέπει να βρεις μεμονωμένα κομμάτια από κάθε εταιρεία. HyperX origins στα 70-100. (πάντα περιμένεις την προσφορά E-shop) Αλουμίνιο, στιβαρό, ωραίο, παραμετροποιήσιμο. Σωστά keycaps. Οι διακόπτες γδέρνουν όπως είναι φυσιολογικό, και τα stabilizers δεν είναι καλής ποιότητας. Για τα χρήματα του είναι πολύ καλό, το χρησιμοποίησα ένα χρόνο. Με ενόχλησε ο μεταλλικός ήχος που άφηνε σε typing, ενώ στο gaming είναι just works. Leopold στα 120-150. Επίτηδες σου βάζω την εταιρεία για να έχεις εικόνα του τι υπάρχει έξω. Η καλύτερη ποιότητα πλαστικού που μπορείς να έχεις σε ένα πληκτρολόγιο μαζικής παραγωγής. (made in Korea) Είναι "tuned" για τον ήχο. Έχουν foam μέσα στο case για να απορροφά τον ήχο, τα stabilizer είναι lubed, τα keycaps είναι genuine doubleshot PBT. Το πρόβλημα είναι πως μία εξαιρετική βάση παίρνεις switches του σωρού. Δεν είναι ελεγμένες παρτίδες και βγάζουν σε μερικά πλήκτρα spring noise/ping. Βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να τους αποδόσεις την ευθύνη όταν πληρώνεις τα μισά λεφτά από ένα custom. Ένας χρόνος typing και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα του ρίξω ένα 40-50αρι σε switches για να πάω σε κάτι που θα κρατήσω μέχρι να πεθάνει. Ducky - Anne boards στα 60-130. Μέτριο πλαστικό, λεπτά keycaps, κακό προφίλ ήχου, ακόμα χειρότερα stabilizer... Είναι αυτό που θα περίμενες από κάθε gaming brand που προωθείται σωστά. Δεν μου άρεσαν καθόλου. αλλά για όποιον το λιώνει στο WASD δεν θα δει διαφορά. Κάποια OEM από bangood - aliexpress ίσως να αξίζουν στα 60-80ευρώ αλλά νομίζω είναι AnnePro clones. Με εξαίρεση κάποια durgod. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω. Το καλό είναι πως έχεις ξεκινήσει από ένα πληκτρολόγιο με τραγικούς διακόπτες. Το baseline για το upgrade σου είναι σχετικά χαμηλά, οπότε μπορείς να "συμβιβαστείς" και να είσαι πολύ καλύτερα από το G413. Οι διαφορές θα φανούν σε typing μόνο. Εκεί είναι ξεκάθαρο ζήτημα προτιμήσεων και αίσθησης. Μπορείς να βρεις πληκτρολόγιο με MX switches δίπλα στα logitech - razer σε κάθε public-media κλπ. Σου προτείνω να τα δεις από κοντά τα switches για να έχεις άμεση επαφή με την αλλαγή που πάει να γίνει. Δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές στο budget. Ξεκινάς αναγκαστικά με HyperX και MX switch clone, γνωρίζοντας από την αρχή πως ο ήχος που βγάζει είναι μεταλλικός. Αν μπεις στη διαδικασία να του στρώσεις τα stabilizer με dielectric grease θα έχεις στα χέρια σου ότι καλύτερο μπορεί να υπάρξει σε αυτό το budget. Αφού βρεις κάτι καλό μπορούμε να ανεβάσουμε ένα type test για να δεις τις διαφορές από αυτό που πήρες σε σχέση με ένα Leopold MX red. Η διπλάσια τιμή δεν δικαιολογεί το προφίλ ήχου εύκολα. Έκανα μια γύρα στα μεγάλα καταστήματα αλλά δυστυχώς σχεδόν όλα έχουν σε display συνήθως Razer Cynosa ή Ornata 2, πολλλλλά Logitech και 1-2 Coolermaster. Tελικά θα πάω σε TKL πληκτρολόγιο καθώς με βολεύει περισσότερο από χωροταξική άποψη και επιπλέον κατάφερα να ανέβω και λίγο στο μπάτζετ και είμαι μεταξύ των: HyperX Alloy Origin Core (HyperX red) ή Xtrfy K4 TKL Retro (Kailh Red). (δεν έχω δεί κανένα από κοντά, ότι διαβάζω/βλέπω στο νετ μόνο ) Και τα 2 τα βρίσκω στο 100ρι oπότε είμαι εντός ορίων και καταλαβαίνω ότι με άλλα 20-30-40 ευρώ παραπάνω μπορώ να βρώ πληκτρολόγιο με Cherry MX brown ή red αλλά έχω ήδη ανέβει ένα 20ρι από το αρχικό μπάτζετ και δεν με πέρνει για άλλα τόσα. Κλίνω περισσότερο στο Xtrfy που μου αρέσει οπτικά παραπάνω με τα ρέτρο χρώματα, το είδα σε αρκετά reviews στο νετ και είναι εντελώς driverless, ούτε προγραμματιζόμενα πλήκτρα ούτε πολλές φανφάρες. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από dpolal
Dr.Tesla Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, dpolal είπε Έκανα μια γύρα στα μεγάλα καταστήματα Ίσα ίσα για να πάρεις μία εικόνα από τα switches είναι. Δεν θα βρεις συγκεκριμένα αυτό που θες εκεί. Λογικά θα είδες πόσο κακός είναι ο romer-G στα logitech και τα Razer που έχουν τραγική αίσθηση μπροστά σε ένα τυπικό Cherry/Kailh switch. Έχω διαβάσει καλά λόγια για τα Xtrfy, αλλά δεν ήξερα πως πλέον υπάρχει Ελλάδα. Και τα δύο είναι καλά για τα λεφτά τους, αν τα βρεις κάτω από 100. Τo xtrfy είναι από τα λίγα barebones που έρχονται με factory lube stabilizer και είναι αρκετά θετικό. Βέβαια έχει dampening σε αυτά τα κουμπιά και είδα πως ήταν ανάμεικτες οι αντιδράσεις. Σίγουρα όμως το xtrfy θα έχει πιο ήρεμο ήχο από το hyperx. Τα Cherry Mx είναι καλύτερα υπό προυποθέσεις. Δεν είναι σε καμία περίπτωση "σωστός" διακόπτης αν δεν τα στρώσεις. Μην σε απασχολεί ιδιαίτερα. Kαι οι Kailh - Gateron είναι καλοί σε ποιότητα. 1
mp44christos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Κοιτάξτε Kailh φτιάχνει πλέον εξ ίσου καλούς διακόπτες. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές γίνεται χαμός οπότε μην χαθείς. Μείνει στα 3 βασικά χρώματα για αρχή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα