Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Μένω σε μονοκατοικία όπου έχει νόμιμη γεώτρηση νερού, έχω μια παροχή (οικιακή Γ1Ν) για το σπίτι και μία για την αποθήκη - γεώτρηση ως αγροτικό τιμολόγιο αλλά δεν είναι στο δικό μου όνομα η παροχή. Επειδή θα προβώ στην αλλαγή ονόματος λόγω και παρόχου ως τι θα το δηλώσω Γ21 ή Γ1; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από Qwerty_
ekrepali Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Qwerty_ είπε Καλησπέρα Μένω σε μονοκατοικία όπου έχει νόμιμη γεώτρηση νερού, έχω μια παροχή (οικιακή Γ1Ν) για το σπίτι και μία για την αποθήκη - γεώτρηση ως αγροτικό τιμολόγιο αλλά δεν είναι στο δικό μου όνομα η παροχή. Επειδή θα προβώ στην αλλαγή ονόματος λόγω και παρόχου ως τι θα το δηλώσω Γ21 ή Γ1; Ούτε Γ1 ούτε Γ21... το αγροτικό είναι ξεχωριστό τιμολόγιο με προμήθεια 0,069. Εννοείται ότι πλέον μπαίνει και ρήτρα αναπροσαρμογής. Δες εδώ άρθρο https://agroekfrasi.gr/στο-60-η-αύξηση-στα-αγροτικά-τιμολόγια/ με παράδειγμα λογαριασμού. Σε περίπτωση που στο λογαριασμό του προηγούμενου δε γράφει "Αγροτικό" τότε πιθανώς να χρειαστείς και βεβαίωση τετραγωνικών απ'το Δήμο ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλα δικαιολογητικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, ekrepali είπε Ούτε Γ1 ούτε Γ21... το αγροτικό είναι ξεχωριστό τιμολόγιο με προμήθεια 0,069. Εννοείται ότι πλέον μπαίνει και ρήτρα αναπροσαρμογής. Δες εδώ άρθρο https://agroekfrasi.gr/στο-60-η-αύξηση-στα-αγροτικά-τιμολόγια/ με παράδειγμα λογαριασμού. Σε περίπτωση που στο λογαριασμό του προηγούμενου δε γράφει "Αγροτικό" τότε πιθανώς να χρειαστείς και βεβαίωση τετραγωνικών απ'το Δήμο ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλα δικαιολογητικά. Αγροτικό είναι αφού δεν έχει χρεώσεις ΤΑΠ, ΕΡΤ, Δημοτικά τέλη το γράφει και πάνω άλλα κυρίως πρέπει να αλλάξει το όνομα (στο σπίτι το είχα αλλάξει μόλις άρχισα να μένω) αλλά δεν είμαι αγρότης εκτός και αν πιάνεται λόγω της γεώτρησης
cabdik Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, Qwerty_ είπε Αγροτικό είναι αφού δεν έχει χρεώσεις ΤΑΠ, ΕΡΤ, Δημοτικά τέλη το γράφει και πάνω άλλα κυρίως πρέπει να αλλάξει το όνομα (στο σπίτι το είχα αλλάξει μόλις άρχισα να μένω) αλλά δεν είμαι αγρότης εκτός και αν πιάνεται λόγω της γεώτρησης Αν δεν εισαι αγροτης με Δηλωση ΟΣΔΕ (δηλωση καλλιεργειων) τοτε δεν μπορεις να την κανεις για αγροτικο ρευμα. πρεπει με καποιο τροπο να αποδειξεις οτι εισαι αγροτης, για να εχεις αγροτικη παροχη..!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, cabdik είπε Αν δεν εισαι αγροτης με Δηλωση ΟΣΔΕ (δηλωση καλλιεργειων) τοτε δεν μπορεις να την κανεις για αγροτικο ρευμα. πρεπει με καποιο τροπο να αποδειξεις οτι εισαι αγροτης, για να εχεις αγροτικη παροχη..! Ο προηγούμενος ένοικος του σπιτιού ήταν αγρότης και παρέμεινε έως σήμερα στον προηγούμενο ένοικο η παροχή αλλά πρέπει να αλλάξει για πρακτικούς λόγους και κυρίως ότι χρειάζεται ανανέωση του αγροτικού τιμολογίου Βασικά είχα πρόθεση να αλλάξω το όνομα από την αρχή όταν εγκαταστάθηκα στο σπίτι αλλά είχα πρόβλημα με την ΥΔΕ και με τα χαρτιά της αποθήκης οπότε το καθυστέρησα Στην watt & volt που απευθύνθηκα μου λένε δεν ξέρουμε καθώς δεν διευκρινίζεται η χρήση του
cabdik Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Qwerty_ είπε Ο προηγούμενος ένοικος του σπιτιού ήταν αγρότης και παρέμεινε έως σήμερα στον προηγούμενο ένοικο η παροχή αλλά πρέπει να αλλάξει για πρακτικούς λόγους και κυρίως ότι χρειάζεται ανανέωση του αγροτικού τιμολογίου το ξερω .... γι αυτο σου λεω οτι για να σου δικαιολογησουν αγροτικο ρευμα, θελουν και Δηλωση ΟΣΔΕ. Aλλιως, δεν παιρνεις αγροτικο τιμολογιο. Χωρις να ξερω ουτε τα χαρακτηριστικα της γεωτρησης, ουτε τις δικες σου αναγκες για νερο, τη χρηση θελεις να κανεις δλδ, θα σου προτεινα, αν γινετε και σε καλυπτει, να κρατησεις την οικιακη παροχη και να βαλεις ενα μοτερ-υποβρυχιο μονοφασικο για να κανεις τη δουλεια σου. βεβαια... ξαναλεω, αυτο το λεω γενικα, και χωρις να ξερω τις αναγκες σου, κλπ...!! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από cabdik
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, cabdik είπε το ξερω .... γι αυτο σου λεω οτι για να σου δικαιολογησουν αγροτικο ρευμα, θελουν και Δηλωση ΟΣΔΕ. Aλλιως, δεν παιρνεις αγροτικο τιμολογιο. Χωρις να ξερω ουτε τα χαρακτηριστικα της γεωτρησης, ουτε τις δικες σου αναγκες για νερο, τη χρηση θελεις να κανεις δλδ, θα σου προτεινα, αν γινετε και σε καλυπτει, να κρατησεις την οικιακη παροχη και να βαλεις ενα μοτερ-υποβρυχιο μονοφασικο για να κανεις τη δουλεια σου. βεβαια... ξαναλεω, αυτο το λεω γενικα, και χωρις να ξερω τις αναγκες σου, κλπ...!! Είναι τριφασική η παροχή αν είναι να προβώ σε αυτές τις αλλαγές καλύτερα να συνδεθώ με την ύδρευση Το νερό το χρησιμοποιώ για πότισμα δέντρων λουλουδιών αλλά και για οικιακή χρήση
cabdik Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Qwerty_ είπε Είναι τριφασική η παροχή αν είναι να προβώ σε αυτές τις αλλαγές καλύτερα να συνδεθώ με την ύδρευση Το νερό το χρησιμοποιώ για πότισμα δέντρων λουλουδιών αλλά και για οικιακή χρήση το ξερω οτι ειναι τριφασικη. ολα τα αγροτικα τριφασικα ειναι. εγω ερωτω το εξης. τι ειδους γεωτρηση ειναι? τι εχει τωρα δλδ και βγαζει νερο? και αυτο που σου προτεινα, αν και εφ οσον ειναι κοντα στο σπιτι, ειναι....: 1 να καταργησεις εντελως το αγροτικο ρευμα. 2. αφου η γεωτρηση ειναι δηλωμενη και νομιμη, το τι θα χρησιμοποιησεις εσυ για να βγαλεις το νερο ειναι δικο σου θεμα. αρα τι προτεινω? Π,Χ ενα μικρο μονοφασικο υποβρυχιο 0,5-1ΗΡ για να το χρησιμοποιεις για τα ποτισματα. θεωρω θα σε υπερκαλυπτει...! και εχε ικαι σχετικα μικρο κοστος αγορας και χρησης...!!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Απλώς στην watt & volt δεν ξέρουν ως τι θα το δηλώσουν Γ1 (Οικιακό) Γ21 Κοινόχρηστοι - βοηθητικοί κλπ
cabdik Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Qwerty_ είπε Απλώς στην watt & volt δεν ξέρουν ως τι θα το δηλώσουν Γ1 (Οικιακό) Γ21 Κοινόχρηστοι - βοηθητικοί κλπ μην μπλεκεις τα τιμολογια. εσυ 1 τιμολογιο θα εχεις, το οικιακο. απλα θα παρεις μια παροχη και θα βαλεις το μονοφασικο μοτερακι-υποβρυχιο και θα το χρησιμοποιεις οποτε θες.....!! αυτοι δεν μπορουν να μοιρασουν 2 γαιδουριων αχυρα. θα βρουν ακρη με τα τιμολογια...????? EDIT, ακομα- ακομα...., και μια φθηνη υποβρυχια αντλια ακαθαρτων/λυματων μπορει να σε καλυψει........!!! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από cabdik
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, cabdik είπε το ξερω οτι ειναι τριφασικη. ολα τα αγροτικα τριφασικα ειναι. εγω ερωτω το εξης. τι ειδους γεωτρηση ειναι? τι εχει τωρα δλδ και βγαζει νερο? και αυτο που σου προτεινα, αν και εφ οσον ειναι κοντα στο σπιτι, ειναι....: 1 να καταργησεις εντελως το αγροτικο ρευμα. 2. αφου η γεωτρηση ειναι δηλωμενη και νομιμη, το τι θα χρησιμοποιησεις εσυ για να βγαλεις το νερο ειναι δικο σου θεμα. αρα τι προτεινω? Π,Χ ενα μικρο μονοφασικο υποβρυχιο 0,5-1ΗΡ για να το χρησιμοποιεις για τα ποτισματα. θεωρω θα σε υπερκαλυπτει...! και εχε ικαι σχετικα μικρο κοστος αγορας και χρησης...!! Αυτό πρέπει να το κοιτάξω γιατί δεν ξέρω αλλά για την αποθήκη πριν λίγες ημέρες έκανα ότι τροποποιήσεις χρειάζονταν για να κατατεθεί η ΥΔΕ
cabdik Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Qwerty_ είπε Αυτό πρέπει να το κοιτάξω γιατί δεν ξέρω αλλά για την αποθήκη πριν λίγες ημέρες έκανα ότι τροποποιήσεις χρειάζονταν για να κατατεθεί η ΥΔΕ ρωτα κι εναν γεωλογο, να σε καθοδηγησει για την γεωτρηση....... αν θες να εισαι καθ' ολα νομιμος. εμεις κανουμε πρακτικη κουβεντα.........!! αυτος θα σου πει τι ισχυει νομικα..!! αφου το χρησιμοποιεις και για το σπιτι...... εχεις πιεστικο συστημα? μπορεις να δεις και αυτο...!! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από cabdik
ekrepali Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Qwerty_ είπε Απλώς στην watt & volt δεν ξέρουν ως τι θα το δηλώσουν Γ1 (Οικιακό) Γ21 Κοινόχρηστοι - βοηθητικοί κλπ Watt & Volt??? 🤯 Ετοιμάσου για γερό αγγούρι. 🥒 Όταν ξεμπερδέψεις πώς θα το δηλώσεις (μάλλον Γ21 εφόσον είναι αποθήκη και δεν είσαι αγρότης) πέρνα μια βόλτα από εδώ.
Weiss Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Qwerty_ είπε Ο προηγούμενος ένοικος του σπιτιού ήταν αγρότης και παρέμεινε έως σήμερα στον προηγούμενο ένοικο η παροχή αλλά πρέπει να αλλάξει για πρακτικούς λόγους και κυρίως ότι χρειάζεται ανανέωση του αγροτικού τιμολογίου Βασικά είχα πρόθεση να αλλάξω το όνομα από την αρχή όταν εγκαταστάθηκα στο σπίτι αλλά είχα πρόβλημα με την ΥΔΕ και με τα χαρτιά της αποθήκης οπότε το καθυστέρησα Στην watt & volt που απευθύνθηκα μου λένε δεν ξέρουμε καθώς δεν διευκρινίζεται η χρήση του Πρέπει να κάνεις αλλαγή χρήσης από αγροτικο τιμολόγιο σε επαγγελματικό (λόγω της αποθήκης)
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 38 λεπτά πριν, ekrepali είπε Watt & Volt??? 🤯 Ετοιμάσου για γερό αγγούρι. 🥒 Όταν ξεμπερδέψεις πώς θα το δηλώσεις (μάλλον Γ21 εφόσον είναι αποθήκη και δεν είσαι αγρότης) πέρνα μια βόλτα από εδώ. Watt & Volt προς το παρόν δεν μου έχει έρθει κάτι απρόσμενο (βγαίνουν οι λογαριασμοί ανα δίμηνο). Ο πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ για την αποθήκη είχε υπενθύμιση να γίνει επικαιροποίηση στοιχείων για το αγροτικό τιμολόγιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα