Προς το περιεχόμενο

Οι κάρτες της Εθνικής Τράπεζας από σήμερα στο Apple Pay

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα (και πολλούς ακόμα) μας βολευει αυτή η κίνηση γιατί τόσο καιρό κάναμε μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς μας απλά για να έχουμε Apple Pay 

και εμένα η εμπειρία μου είναι ότι είναι πραγματικά δυσκίνητη τράπεζα ακόμα και σε απλά πράγματα 

πολλες φορές είπα να μεταφέρω την μισθοδοσία μου σε Πειραιάς αλλά εκεί δεν έχει δωρεάν ειδοποιήσεις για συναλλαγές με τις κάρτες μου (θέλει 6 ευρώ το μήνα ) 

οποτε αυτή η εξέλιξη είναι πραγματικά χρήσιμη 

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποιο το νόημα των ,google pay και apple pay αν δεν έχεις wearable? Αφού υπάρχουν τα apps των Τραπεζών στα store?

16 ώρες πριν, nemom είπε

Καμία τράπεζα δεν είναι τέλεια.

Η ΕΤΕ έχει καλύτερο e-banking, η Eurobank μάλλον το χειρότερο.
Από την άλλη η ΕΤΕ μου δίνει χρεωστική με διάρκεια 3 χρόνια, η Eurobank με διάρκεια 5 χρόνια.

Για τα μπάζα όλες, όποια με συμφέρει καλύτερα.

Μάλλον μπερδεύτηκες... Η eurobank έχει το καλύτερο e-banking.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, deadsoul είπε

Ποιο το νόημα των ,google pay και apple pay αν δεν έχεις wearable? Αφού υπάρχουν τα apps των Τραπεζών στα store?

Kατ'αρχην δεν χρειαζεται wearable. Το apple wallet παιζει και στα iphones (και στα ipads).

Στο σεναριο που εχεις 4-5 καρτες απο διαφορετικες τραπεζες, γλυτωνεις τις 4 διαφορετικες εφαρμογες.

Επισης γλυτωνεις τις παιδικες ασθενειες και τα ψυχολογικα της καθε εφαρμογης.

Επισης δεν ειναι αναγκη να εξοικειωθεις με ολες τις εφαρμογες.

Δεν ειναι αναγκη να δωσεις permissions σε 4-5 διαφορετικες εταιρειες να ξερουν μεχρι και τι ωρα πας τουαλετα.

Γλυτωνεις και την περιπτωση καποια καρτα να μην εχει δικη της εφαρμογη, πχ ticket restaurant, εχω την εντυπωση πως δεν εχουν, αλλα παιζουν απο apple wallet.

Μιλωντας για apple wallet, παιρνει και το COVID-19 vaccination certificate. Oυτε φωτος, ουτε mails, ουτε gov.gr

Aκομα κι αν δεν εχεις 4-5 καρτες, παλι ειναι προτιμοτερο να μην εγκαθιστας 3rd party app και να χρησιμοποιεις μια os native εφαρμογη. Permissions, bugs, ψυχολογικα, κενα ασφαλειας κλπ κλπ.

Γενικα ολα σε ενα νοικουρεμενα.

Επεξ/σία από BackFromHell

25 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Kατ'αρχην δεν χρειαζεται wearable. Το apple wallet παιζει και στα iphones (και στα ipads).

Στο σεναριο που εχεις 4-5 καρτες απο διαφορετικες τραπεζες, γλυτωνεις τις 4 διαφορετικες εφαρμογες.

Επισης γλυτωνεις τις παιδικες ασθενειες και τα ψυχολογικα της καθε εφαρμογης.

Επισης δεν ειναι αναγκη να εξοικειωθεις με ολες τις εφαρμογες.

Δεν ειναι αναγκη να δωσεις permissions σε 4-5 διαφορετικες εταιρειες να ξερουν μεχρι και τι ωρα πας τουαλετα.

Γλυτωνεις και την περιπτωση καποια καρτα να μην εχει δικη της εφαρμογη, πχ ticket restaurant, εχω την εντυπωση πως δεν εχουν, αλλα παιζουν απο apple wallet.

Μιλωντας για apple wallet, παιρνει και το COVID-19 vaccination certificate. Oυτε φωτος, ουτε mails, ουτε gov.gr

Aκομα κι αν δεν εχεις 4-5 καρτες, παλι ειναι προτιμοτερο να μην εγκαθιστας 3rd party app και να χρησιμοποιεις μια os native εφαρμογη. Permissions, bugs, ψυχολογικα, κενα ασφαλειας κλπ κλπ.

Γενικα ολα σε ενα νοικουρεμενα.

Και το πιο βασικό (τουλάχιστον για εμένα που είμαι με Google Pay) ξεκλειδώνεις το κινητό με το δαχτυλικό αποτύπωμα και πραγματοποιείται η πληρωμή.

Δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσεις το κινητό, να τρέξεις την εφαρμογή, και να δώσεις PIN/δαχτυλικό αποτύπωμα για να ανοίξει και αυτή.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το Google Pay δεν εμφανίζεται στον έμπορο ο αριθμός της κάρτας σου, αλλά ένας εικονικός για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δεν γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο και στο Apple Pay, ή όταν χρησιμοποιείς τις εφαρμογές των τραπεζών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την εφαρμογή της Εθνικής για πληρωμή μέσω NFC κάθε τόσο μου εμφανίζεται ένα μήνυμα να συνδεθώ στο internet. Δεν είναι bug. Σε ένα FAQ στην εφαρμογή της Εθνικής λέει ότι πρέπει να συνδεόμαστε στο internet συχνά για να ανανεώνεται ο περιορισμένος αριθμός πληρωμών.

Επεξ/σία από konstantinosl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε κανείς αν μπαίνουν οι πόντοι go4more και αν μπορείς να εξαργυρώσεις χωρίς τη φυσική κάρτα?

Επεξ/σία από abitolive

Στις 8/12/2021 στις 4:23 ΜΜ, deadsoul είπε

😆 

Μάλλον δεν είμαι οπαδός της λιτότητας στο e-banking όπως εσύ.
Ναι όσο πιο ελλιπές τόσο καλύτερο.
Eurobank, η λογική της «απλότητας» LOL

Κι' εγω της ΕΤΕ προτιμω στα περι e-Banking εχοντας δοκιμασει και των αλλων τριων, μου φαινεται πιο τακτοποιημενο για τα δικα μου γουστα παντα. Στα τραπεζικα μεχρι τωρα τουλαχιστον δεν μου εχει τυχει κατι στραβο, αν επρεπε να βρω ενα αρνητικο με το στανιο ειναι αυτο με τα Crypto που ειναι καπως..

Υ.Γ. : Δεν ειμαι φαν της εθνικης και εννοειται καμιας τραπεζας, τα παραπανω βασιζονται καθαρα και μονο απο προσωπικη χρηση / εμπειρια.

• 1 μήνα μετά...

Τελικά δεν δουλεύουν όλες οι προπληρωμένες...

Συγκεκριμένα, η Cosmote Prepaid Mastercard είναι η μόνη προπληρωμένη που, για άγνωστο λόγο (ούτε από την τράπεζα δεν λένε το γιατί) δεν μπορεί να εισαχθεί στο Apple Pay. Από εσωτερική πληροφόρηση έμαθα ότι πρόκειται για "business απόφαση", κοινώς τη συγκεκριμένη κάρτα την έχει γραμμένη κανονικά και η ίδια η τράπεζα.

• 2 μήνες μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Στις 7/12/2021 στις 7:30 ΜΜ, Estevan είπε

Σχετικά με το Google Pay..

Καλησπέρα σας, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η υπηρεσία Google Pay αναμένεται να διατεθεί στα μέσα του επόμενου έτους και οι πιστωτικές κάρτες για ανέπαφες συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας NFC θα είναι διαθέσιμες μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2022.

aged like milk

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...