Προς το περιεχόμενο

Laptop hp 15-d008sv δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση windows καμια βοήθεια ;

Nik1239

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

άλλαξε Usb port, κατά προτίμηση usb 2.0 και βρες να είναι της μητρικής (δίπλα σε hdmi κλπ) kai όχι από την άλλη μεριά που ΙΣΩΣ είναι πλακετάκι έξτρα

Τα ίδια σε όλα τα ports 

το πρόβλημα δεν είναι στην εγκατάσταση είναι όταν το σεταρεις που θέλει mail γλώσσες κλπ σε μια φάση μάλιστα μου πέταξε και επιφάνεια εργασίας αλλά έβγαλε bsod ακαριαία 

δεν ξέρω μοιάζει να έχει κάνει μια χαρά την εγκατάσταση μετά δεν του αρέσει κάτι και πετάει bsod συνέχεια 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

update 

δοκιμασα win 8.1 και αλλες δυο εκδοσεις των 10 και δεν εκανε πραμα 

μολις του εβαλα linux manjaro επαιξε κατευθειαν χωρις θεματα εκανε εγκατασταση κανονικα και παιζει τζαμι 

μαλλον του αρεσουν τα linux μαλωμενο με τα windows θα' ναι 

10 minutes ago, Nik1239 said:

update 

δοκιμασα win 8.1 και αλλες δυο εκδοσεις των 10 και δεν εκανε πραμα 

μολις του εβαλα linux manjaro επαιξε κατευθειαν χωρις θεματα εκανε εγκατασταση κανονικα και παιζει τζαμι 

μαλλον του αρεσουν τα linux μαλωμενο με τα windows θα' ναι 

Το linux εκανε ξανα partition και format σε Ext4 το δισκο και εσβησε το partition που ειχαν τα Windows για recovery (μαλλον αυτο σου προκαλουσε το προβλημα).

• Like 1

9 λεπτά πριν, @11h είπε

Το linux εκανε ξανα partition και format σε Ext4 το δισκο και εσβησε το partition που ειχαν τα Windows για recovery (μαλλον αυτο σου προκαλουσε το προβλημα).

τον δισκο το ειχα κανει ξανα φορματ μεσω αλλου pc ολα τα partitions και οταν εβαλα νεα εγκατασταση εφτασε μεχρι ενα σημειο και μετα αρχισε τα bsods 

μια χαρα ειναι το linuxακι για την δουλεια που προοριζεται θα ειναι κομπλε δεν εχω ορεξη ουτε χρονο να καθομαι με τις ωρες να προσπαθω να βαλω τα windows 

Στις 9/12/2021 στις 9:22 ΜΜ, Nik1239 είπε

τον δισκο το ειχα κανει ξανα φορματ μεσω αλλου pc ολα τα partitions και οταν εβαλα νεα εγκατασταση εφτασε μεχρι ενα σημειο και μετα αρχισε τα bsods 

μια χαρα ειναι το linuxακι για την δουλεια που προοριζεται θα ειναι κομπλε δεν εχω ορεξη ουτε χρονο να καθομαι με τις ωρες να προσπαθω να βαλω τα windows 

Συμφωνώ με τον @11h.

Αν είχες κάνει γρήγορο format, δεν αρκεί πάντα. Δε σβήνει κρυφά σέκτορς, ούτε ρεζερβέ σέκτορς. Ο πιο απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με full format, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο γρήγοροι.

• Like 1

2 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Ο πιο απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με full format,

Μέσω diskpart στη γραμμή εντολών;

• Confused 1

18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Nαι μεσω diskpart με την εντολη clean σβηνει και τα partitions,γι αυτο και ειπα στο Νικολα να μπει μεσω diskpart και να τον καθαρισει.

Τσαμπα τραβηξε ταλαιπωρια.

6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Το diskpart το ξέρω, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αν με εντολή clean λήνει όλα τα προβλήματα αυτού του είδος. Για να το λέτε εσείς θα το κάνει.

Σαν πλήρες φορμάτ, αναφερόμουν σε όποιον τρόπο κάνει ο καθένας το φορμάτ είτε των Windows, είτε μέσω 3rd παρτυ software, όλα δίνουν την επιλογή "quick format (γρήγορο φορμάτ)". Την έχουν και προεπιλεγμένη. Την απενεργοποιούμε για να γίνει το λεγόμενο πλήρες φορμάτ (full format). Σε ssd γίνεται γρήγορα, αλλά σε hdd θέλει υπομονη. ~30 min για 250GB, ~1Hr για 500GB, ~2Hr για 1ΤΒ κ.ο.κ..

Το "πιο γρήγορα" θέλει να ξέρουμε κάποιο software που να κάνει εκκαθάριση κρυφών και κρατημένων τομέων. Googlaρισμα clear hidden sectors / clear reserved sectors για τους αγγλομαθείς. Πάντα σε δοκιμαστικό installation γιατί ξεψαρώνοντας μπορεί να παρασειρθεί κανείς και να χαλάσει το λειτουργικό του "για πιο γρήγορα" και να τρέχει να συμπληρώνει δεκαεξαδικά σε κυψέλες μετά. Ας γράψουν και οι πληροφορικοί αν πετάω κοτσάνες. Εγώ μέσω googlαρίσματος και εμπειρικά το κάνω έτσι και δεν έχω προβλήματα τέτοια με τα φορμάτ χρόνια τώρα.

• Like 1

1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Το diskpart το ξέρω, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αν με εντολή clean λήνει όλα τα προβλήματα αυτού του είδος. Για να το λέτε εσείς θα το κάνει.

Το κάνει, αλλά όπως αναφέρει ένα μέλλος με ειδίκευση στους δίσκους, αν δεν μπορεί να γίνει "εύκολα" το φορμάτ, τότε έχει πρόβλημα ο δίσκος. (Σχεδόν πάντα έτσι κάνω φορμάτ τους δίσκους/ στικάκια μου).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...