Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JDROGAS είπε

Aκριβως ο καθενας τις επιλογες του.

Τωρα δεν θα αρχισουμε να λεμε "ποιος την εχει πιο μεγαλη"........εαν εχω δουλεψει εγω και τι εχω δουλεψει το γνωριζω εγω.

Εχω δουλεψει παρα πολλα και συνηθως οταν χαλανε τα πετανε οι ιδιοκτητες τους απο το παραθυρο.

Που την ειδες την κουμουτσα;

Ενα mini κουτακι ειναι με μια micro atx μητρικη.

Αυτα τι θα τα κανει ο ενδιαφερομενος;;;;

Επισης περι "οικονομικου" δεν μου απαντησες.......

1) Αν είχες δουλέψει Deskmini, όποια πλατφόρμα και αν διάλεγες θα ήξερες πως θερμοκρασίες δεν τραβάνε.

2) Για το efficiency σου απάντησα.

3) Η διαφορά μεγέθους είναι τεράστια ! Το dekmini είναι όσο σακουλάκι χαρτοπετσέτες .... !! Όσο το τροφοδοτικό που έχεις βάλει στην φωτό.

4) Αυτά που αναφέρω ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μην τα θέλει. Είναι όμως εκεί να τον βοηθήσουν σε κάθε αλλαγή χρήσης.

5) Το σετ που έχω δώσει είναι εντός budget και προσπαθεί να δώσει στόχευση σε αυτό που ζητά ο χρήστης. 

Θα μπορούσαν να του προτείνω ένα Mico ATX κουτί  με 25€

ένα τροφοδοτικό με 35€

και μια μητρική Α320 με 30€

μαζί με τον athlon 220G  ......... για να ρίξω το κόστος στα τάρταρα , αλλά δεν θα μου άρεσε μια τέτοια λύση ...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Φίλε μου, ξεκόλλα από τις κουμούτσες ....

Είμαστε στο 2021, τα συστήματα που δεν απαιτείται να φέρουν εξωτερική κάρτα γραφικών θα έπρεπε να είναι όλα όπως το Asrock DeskMini.

Και όχι, δεν έχει το ίδια effficiency και δεν είναι λόγω επεξεργαστή, αλλά ... τροφοδοτικού !!!  Τα φορτία είναι πολύ μικρά και σε αυτά τα load τα μεγάλα τροφοδοτικά δεν έχουν καλό συντελεστή απόδοσης .

Πάμε παρακάτω.

Η X300  φέρει:

-  2 X M2 PCI-E V3.0 X4 ,  που δεν φέρει η κουμουτσομητρική που δείχνεις !!!

- 2 Χ SATA  για Raid  0-1 που φτάνουν και περισσεύουν για αποθήκη .

- USB 3.1 G2 , type A/C  κ.λ.π.

- M2 για WIFI/Bluetooth .

Είναι δηλαδή κανονικό PC.

Αν είχες δουλέψει ποτέ σου τέτοιο συστηματάκι θα ήξερες πως ΔΕΝ ανεβάζει καθόλου θερμοκρασίες ! Δεν έχω δοκιμάσει το Χ300 αν και το γλυκοκοίταζα, αλλά το Α300 που είναι το ίδιο με "χειρότερη" μητρική, το προηγούμενο μοντέλο.

Ο κάθε ένας λοιπόν κάνει τις επιλογές του ! 

Υ.Γ.  Για τον KC2500 , λέω και εγώ ναι ! Είναι χάρισμα στην τιμή που τον δίνουν !

Φυσικά τα περί μεγέθους έχει να κάνει καθαρά με υποκειμενικά κριτήρια.

Όσο για τα τροφοδοτικά αυτό που λες για τα χαμηλά φορτία ίσχυε στα πιο παλιά και όχι τα πιο σύγχρονα τροφοδοτικά. Ακόμη και να ισχύει εύκολα επιλέγεις ένα τροφοδοτικό μικρότερου wattage, σε custom build βάζεις (σχεδόν) ότι θες

Επειδή αναφέρθηκες στα m2 pcie slots,  θέλεις να μας πεις πως θα τα εκμεταλλευτείς με αυτό τον cpu ποτ παίζει μόνο σε x2;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Φυσικά τα περί μεγέθους έχει να κάνει καθαρά με υποκειμενικά κριτήρια.

Όσο για τα τροφοδοτικά αυτό που λες για τα χαμηλά φορτία ίσχυε στα πιο παλιά και όχι τα πιο σύγχρονα τροφοδοτικά. Ακόμη και να ισχύει εύκολα επιλέγεις ένα τροφοδοτικό μικρότερου wattage, σε custom build βάζεις (σχεδόν) ότι θες

Επειδή αναφέρθηκες στα m2 pcie slots,  θέλεις να μας πεις πως θα τα εκμεταλλευτείς με αυτό τον cpu ποτ παίζει μόνο σε x2;

Δεν παίζει Χ2, γιατί το X300 στην ουσία χρησιμοποιεί τα 4 lanes που πήγαιναν στο A320 promontory για τον NVME ....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Δεν παίζει Χ2, γιατί το X300 στην ουσία χρησιμοποιεί τα 4 lanes που πήγαιναν στο A320 promontory για τον NVME ....

Τι να πω η asrock μάλλον διαφωνεί μαζί σου

https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini X300 Series/index.asp#Specification

Spoiler

PCIe Gen3 x2 (Athlon 2xxGE series APU

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι να πω η asrock μάλλον διαφωνεί μαζί σου

https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini X300 Series/index.asp#Specification

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

PCIe Gen3 x2 (Athlon 2xxGE series APU

Δες το λίγο καλύτερα μόνο η δεύτερη μ2 παίζει σε * 2 όταν μπει άθλον.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, adtakhs είπε

1) Αν είχες δουλέψει Deskmini, όποια πλατφόρμα και αν διάλεγες θα ήξερες πως θερμοκρασίες δεν τραβάνε.

2) Για το efficiency σου απάντησα.

3) Η διαφορά μεγέθους είναι τεράστια ! Το dekmini είναι όσο σακουλάκι χαρτοπετσέτες .... !! Όσο το τροφοδοτικό που έχεις βάλει στην φωτό.

4) Αυτά που αναφέρω ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μην τα θέλει. Είναι όμως εκεί να τον βοηθήσουν σε κάθε αλλαγή χρήσης.

5) Το σετ που έχω δώσει είναι εντός budget και προσπαθεί να δώσει στόχευση σε αυτό που ζητά ο χρήστης. 

Θα μπορούσαν να του προτείνω ένα Mico ATX κουτί  με 25€

ένα τροφοδοτικό με 35€

και μια μητρική Α320 με 30€

μαζί με τον athlon 220G  ......... για να ρίξω το κόστος στα τάρταρα , αλλά δεν θα μου άρεσε μια τέτοια λύση ...

Για το efficiency σου απαντησε ο Νικολας,για το μεγεθος που αναφερεις δεν ειδα να ειναι απαιτητο μικρο pc.

Kαι μενα η λυση που εχω δωσει ειναι μεσα στο μπατζετ,οποτε ας αφησουμε τον ενδιαφερομενο να κοιταξει τι τον βολευει και τι ακριβως του ταιριαζει.

Εχω δουλεψει deskmini επειδη επιμενεις το αναφερω,και δεν μου αρεσουν καθολου.

Ας μην χαλαμε το νημα σε παρακαλω.....σεβαστη η αποψη σου δεν κατηγορησα ουτε χαρακτηρισα (οπως εσυ κουμουτσες κλπ)

Κανε τις προτασεις σου να κανω τις δικες μου.🙂

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το χρόνο σας θα κάνω τη μικρή μου έρευνα με τις προτάσεις σας να δω τι μου ταιρίαζει.

Δεκτές όλες, ηρεμία.🧯

Η αλήθεια είναι χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει minidesk και γενικά minipc για κάποιο λόγω νίωθω περισσότερη ασφάλεια με τα κανονικά desktop αλλα θα εξετάσω και αυτη τη λύση πριν καταλήξω.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δες το λίγο καλύτερα μόνο η δεύτερη μ2 παίζει σε * 2 όταν μπει άθλον.

Φαίνεται να τι λες με πολύ σιγουριά και θα πάω πάσο.

Αν μπορεί κάποιος ας επιβεβαιώσει, αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...