Kostakis7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Ποσό που διαθέτουμε : 200-400€ Χρήση υπολογιστή : Video Presentation σε μαγαζί Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AnyDesk, VLC ή κάποιο player αντίστοιχο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απο εμένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Υπάρχουν Windows 10 Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα σύστημα το οποίο θα μπει σε μαγαζί ενος φίλου, η δουλειά για την οποία το χρειαζόμαστε είναι να παίζει σε loop video με προϊοντα και άλλα διαφημιστικά. Συνολικά θέλουμε να δουλεύει σε 4 tv-monitor τα οποία θα παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο video 24/7, αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσουμε με 2 που υπάρχουν ήδη και στην πορεία θα προστεθούν άλλα 2. Η σύνδεση θα είναι με hdmi. Ισώς γινουν συνολικά και 6 τα monitor στη πορεία οπότε καλό θα είναι να μπορει να τα σηκώσει. Έχω στο μυαλό μου για hdmi splitter καθώς θα παίζουν σε duplicate όλα τα μονιτορ το ίδιο. Για παράδειγμα έχω δει κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/14991840/Edision-HDMI-Splitter-4K-1x4-07-07-0102.html Άν και σε αυτό ύπαρχει κάτι πιο αξιόπιστο σαν λύση δέκτη η κάθε πρόταση. Τέλος η ερώτηση μου είναι τι σύστημα θα μπορεί να λειτουργεί απροβλιμάτιστα για τη παραπάνω χρήση(24/7) και αν χρειάζεται ξεχωριστη κάρτα γραφικών ή αν θα μπορουσε να δουλέψει και με τα ενσωματομένα γραφικά του επεξεργαστη. Είτε σε MiniPC ή καποια αλλή πρόταση επίσης δεκτη. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, Kostakis7 είπε Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Υπάρχουν Windows 10 Χρειάζεται αγορασμένα με τιμολόγιο.
nickol-us Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Νομίζω πως αν έχεις όρεξη να ψαχτείς ένα boxακι θα σου κάνει την δουλειά που θες με κόστος κάτω των 100 ευρώ. Για splitter δεν έχω να προτείνω κάτι. Αν πας για pc... θα το στήσεις εσύ ή θα έρθει στημένο από το κατάστημα; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από nickol-us
Kostakis7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Χρειάζεται αγορασμένα με τιμολόγιο. Ναι το γνωρίζω. 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Νομίζω πως αν έχεις όρεξη να ψαχτείς ένα boxακι θα σου κάνει την δουλειά που θες με κόστος κάτω των 100 ευρώ. Για splitter δεν έχω να προτείνω κάτι. Αν πας για pc... θα το στήσεις εσύ ή θα έρθει στημένο από το κατάστημα; Πιστεύεις δηλαδή και με boxaki θα δουλευεί χωρίς πρόβλημα; Θα το στήσω εγώ βεβαία αν συμφέρει και είναι έτοιμο στημένο δεν υπάρχει πρόβλημα.
nickol-us Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δεν το έχω δοκιμασμένο αλλά έτσι θεωρώ. Σιγά το ζόρι οου θα τρώει με αναπαραγωγή βίντεο. Μόλις έχω υπολογιστή μπροστά μου θα ρίξω μια ματιά σε hardware για πρόταση. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Kostakis7 είπε Πιστεύεις δηλαδή και με boxaki θα δουλευεί χωρίς πρόβλημα; Αν του βάλετε και κάποιο έξτρα φανάκι για καλύτερο αερισμό, πιστεύω θα είναι εντάξη! Π.χ. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
nickol-us Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Πολύ κακές διαθεσιμότητες σε hardware, δύσκολα φτιάχνεις οικονομικό pc στις μέρες μας. Νομίζω αν δεν καταλήξεις σε boxακι είναι σχεδόν μονόδρομος να πας σε branded pc. Tο παρακάτω στα 300 δεν βλέπω να έχει ανταγωνιστή. Πολλοί κάνουν παράπονα για θερμοκρασίες, μα για την δική σου περίπτωση νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το σημαντικό εκτός της τιμής, τα 3 χρόνια εγγύηση. https://www.skroutz.gr/s/28382113/HP-295-G6-MT-Ryzen-3-3200G-8GB-256GB-No-OS.html#reviews 1
JDROGAS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ριξε μια ματια σε αυτο απο το e-shop. Φοραει μητρικη με hdmi,vga,dιsplayport. Oποτε κατευθειαν οπως εισαι χωρις hub εχει με τα ενσωματωμενα γραφικα του 10100 τρια monitors. Τα uhd 630 ειναι ικανα για ταυτοχρονη θεαση σε 3 monitors. Eχει 3 χρονια εγγυηση. https://www.e-shop.gr/innovator-3-value-10100-me-windows-10-p-PER.910020 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από JDROGAS 2
Kostakis7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οπότε σε κάποιο απο τα 2 συστήματα ή κάτι αντίστοιχο με hub κιολάς πάνω πιστεύετε δεν θα υπάρχει θέμα για τη δουλειά που το θέλω δηλαδη εννοω με τα ενσωματομένα γραφικά. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από Kostakis7
nickol-us Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δεν έχουν πρόβλημα τα ενσωματωμένα για την δουλειά που το θες. Με τα παραπάνω αναπαράγεις εύκολα και 4κ βίντεο 2
JDROGAS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δεν θα εχεις κανενα θεμα.Ουτως η αλλως εσυ για αρχη δυο monitor θελεις με το innovator θα εχεις και ενα καβατζα. Οταν χρειαστει να βαλεις και τεταρτο παιρνεις ενα hub. Θα ριξω μια ματια εαν βγαινει και κατι σε συνθεση.
adtakhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Kostakis7 είπε Ποσό που διαθέτουμε : 200-400€ Χρήση υπολογιστή : Video Presentation σε μαγαζί Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AnyDesk, VLC ή κάποιο player αντίστοιχο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απο εμένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Υπάρχουν Windows 10 Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα σύστημα το οποίο θα μπει σε μαγαζί ενος φίλου, η δουλειά για την οποία το χρειαζόμαστε είναι να παίζει σε loop video με προϊοντα και άλλα διαφημιστικά. Συνολικά θέλουμε να δουλεύει σε 4 tv-monitor τα οποία θα παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο video 24/7, αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσουμε με 2 που υπάρχουν ήδη και στην πορεία θα προστεθούν άλλα 2. Η σύνδεση θα είναι με hdmi. Ισώς γινουν συνολικά και 6 τα monitor στη πορεία οπότε καλό θα είναι να μπορει να τα σηκώσει. Έχω στο μυαλό μου για hdmi splitter καθώς θα παίζουν σε duplicate όλα τα μονιτορ το ίδιο. Για παράδειγμα έχω δει κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/14991840/Edision-HDMI-Splitter-4K-1x4-07-07-0102.html Άν και σε αυτό ύπαρχει κάτι πιο αξιόπιστο σαν λύση δέκτη η κάθε πρόταση. Τέλος η ερώτηση μου είναι τι σύστημα θα μπορεί να λειτουργεί απροβλιμάτιστα για τη παραπάνω χρήση(24/7) και αν χρειάζεται ξεχωριστη κάρτα γραφικών ή αν θα μπορουσε να δουλέψει και με τα ενσωματομένα γραφικά του επεξεργαστη. Είτε σε MiniPC ή καποια αλλή πρόταση επίσης δεκτη. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων! Για οικονομικό Βάζεις ένα ASROCK DESKMINI X300 (145€) https://psaxto.com/product/asrock-deskmini-x300-barebone/?skr_prm=WyI4ZDRlYmRhMy05YzVlLTQ4MzEtYmEwOC01YjNkZWY5YTc5OTkiLDE2Mzg4OTc2Njk1MDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 μαζί με έναν AMD ATHLON 220G (65€) https://www.skroutz.gr/s/17220551/AMD-Athlon-220GE-3-4GHz-4MB-Box.html?from=catspan μια μνήμη SODIMM DDR4 3200G (28€) https://www.skroutz.gr/s/24227230/Crucial-8GB-DDR4-RAM-με-Συχνότητα-3200MHz-για-Laptop-CT8G4SFRA32A.html και 240SSD (24€) https://www.skroutz.gr/s/14274288/Intenso-M-2-SSD-SATA-III-High-240GB-M-2-3833440.html Και έχεις οικονομικότατο, αναβαθμίσιμο, μικρό σε μέγεθος box για την δουλειά που θες με πάρα πολύ μικρή κατανάλωση. AAAAAAAAAAA, και λειτουργικό δεν θα πληρώσεις . Βάλε Linux Mint ή ubuntu, ή peppermint .... παίζουν όλα τα προγράμματα που θες. ! Για το Deskmini υπάρχει και βάση για να το μοντάρεις πίσω από την TV. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs 1
JDROGAS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, adtakhs είπε Για οικονομικό Βάζεις ένα ASROCK DESKMINI X300 (145€) https://psaxto.com/product/asrock-deskmini-x300-barebone/?skr_prm=WyI4ZDRlYmRhMy05YzVlLTQ4MzEtYmEwOC01YjNkZWY5YTc5OTkiLDE2Mzg4OTc2Njk1MDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 μαζί με έναν AMD ATHLON 220G (65€) https://www.skroutz.gr/s/17220551/AMD-Athlon-220GE-3-4GHz-4MB-Box.html?from=catspan μια μνήμη SODIMM DDR4 3200G (28€) https://www.skroutz.gr/s/24227230/Crucial-8GB-DDR4-RAM-με-Συχνότητα-3200MHz-για-Laptop-CT8G4SFRA32A.html και 240SSD (24€) https://www.skroutz.gr/s/14274288/Intenso-M-2-SSD-SATA-III-High-240GB-M-2-3833440.html Και έχεις οικονομικότατο, αναβαθμίσιμο, μικρό σε μέγεθος box για την δουλειά που θες με πάρα πολύ μικρή κατανάλωση. Ωραια λυση,αλλα οικονομικο ομως δεν ειναι. Απλα ειναι φθηνος ο επεξεργαστης που εχεις βαλει και βγαινει οικονομικα. Ολα τα αλλα parts ειναι τα ιδια οτι pc και να φτιαξεις. Το μεγεθος ειναι αβανταζ με τα υπερ και τα κατα (θερμοκρασιες) και η καταναλωση εχει να κανει καθαρα με το τι θα βαλεις επανω,επεξεργαστη 65w,δισκους κλπ. Παραδειγμα εαν φταξει ενα build με Αυτη η συνθεση βγαινει 300 - 310 ευρω πανω κατω.Εαν αφαιρεσεις τον 10105 και βαλεις τον G5920 ειναι μειον -45 ευρω.(υπαρχει και ο G6405) στα 69 ευρω. Για μενα οτι πληρωνεις παιρνεις.Τον G5920 η τον Athlon 220g που εβαλες σε κανα-δυο χρονια θα αρχισει να σερνεται. Ο 10100 θα βγαλει μια πενταετια ανετα. 2
adtakhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Ωραια λυση,αλλα οικονομικο ομως δεν ειναι. Απλα ειναι φθηνος ο επεξεργαστης που εχεις βαλει και βγαινει οικονομικα. Ολα τα αλλα parts ειναι τα ιδια οτι pc και να φτιαξεις. Το μεγεθος ειναι αβανταζ με τα υπερ και τα κατα (θερμοκρασιες) και η καταναλωση εχει να κανει καθαρα με το τι θα βαλεις επανω,επεξεργαστη 65w,δισκους κλπ. Παραδειγμα εαν φταξει ενα build με Αυτη η συνθεση βγαινει 300 - 310 ευρω πανω κατω.Εαν αφαιρεσεις τον 10105 και βαλεις τον G5920 ειναι μειον -45 ευρω.(υπαρχει και ο G6405) στα 69 ευρω. Για μενα οτι πληρωνεις παιρνεις.Τον G5920 η τον Athlon 220g που εβαλες σε κανα-δυο χρονια θα αρχισει να σερνεται. Ο 10100 θα βγαλει μια πενταετια ανετα. Φίλε μου, ξεκόλλα από τις κουμούτσες .... Είμαστε στο 2021, τα συστήματα που δεν απαιτείται να φέρουν εξωτερική κάρτα γραφικών θα έπρεπε να είναι όλα όπως το Asrock DeskMini. Και όχι, δεν έχει το ίδια effficiency και δεν είναι λόγω επεξεργαστή, αλλά κυρίως ... τροφοδοτικού !!! Τα φορτία είναι πολύ μικρά και σε αυτά τα load τα μεγάλα τροφοδοτικά δεν έχουν καλό συντελεστή απόδοσης . Πάμε παρακάτω. Η X300 φέρει: - 2 X M2 PCI-E V3.0 X4 , που δεν φέρει η κουμουτσομητρική που δείχνεις !!! - 2 Χ SATA για Raid 0-1 που φτάνουν και περισσεύουν για αποθήκη . - USB 3.1 G2 , type A/C κ.λ.π. - M2 για WIFI/Bluetooth . Είναι δηλαδή κανονικό PC που μπορεί να τρέξει 2X NVME ρε RAID-0 !!! και δύο αποθήκες HDD σε RAID-1 ή 0 για backup κ.λ.π. Αν είχες δουλέψει ποτέ σου τέτοιο συστηματάκι θα ήξερες πως ΔΕΝ ανεβάζει καθόλου θερμοκρασίες ! Δεν έχω δοκιμάσει το Χ300 αν και το γλυκοκοίταζα, αλλά το Α300 που είναι το ίδιο με "χειρότερη" μητρική, το προηγούμενο μοντέλο. Ο κάθε ένας λοιπόν κάνει τις επιλογές του ! Υ.Γ. Για τον KC2500 , λέω και εγώ ναι ! Είναι χάρισμα στην τιμή που τον δίνουν ! Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs 1
JDROGAS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ο κάθε ένας λοιπόν κάνει τις επιλογές του ! Aκριβως ο καθενας τις επιλογες του. Τωρα δεν θα αρχισουμε να λεμε "ποιος την εχει πιο μεγαλη"........εαν εχω δουλεψει εγω και τι εχω δουλεψει το γνωριζω εγω. Εχω δουλεψει παρα πολλα και συνηθως οταν χαλανε τα πετανε οι ιδιοκτητες τους απο το παραθυρο. 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε Φίλε μου, ξεκόλλα από τις κουμούτσες .... Που την ειδες την κουμουτσα; Ενα mini κουτακι ειναι με μια micro atx μητρικη. 6 λεπτά πριν, adtakhs είπε 2 X M2 PCI-E V3.0 X4 , που δεν φέρει η κουμουτσομητρική που δείχνεις !!! - 2 Χ SATA για Raid 0-1 που φτάνουν και περισσεύουν για αποθήκη . Αυτα τι θα τα κανει ο ενδιαφερομενος;;;; Επισης περι "οικονομικου" δεν μου απαντησες.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα