generalb31 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Θα ηθελα τη γνωμη σας για μια αναθμιση του συστηματος μου. MB Tomahawk B450 GPU 6700 xt Psu Seasonic focus plus gold 650 Ram 2 x 8 Gskill Ripjaws 3200 c16 Cpu 2600 και θα αλλαχτει με τον 5800χ ( Θα κοπει τιμολογιο οποτε η διαφορα του 5600χ με 5800χ ειναι στα 70 ευρω ) και ερχομαστε στο σημαντικο με τις μνημες.....επειδη υπαρχει δυνατοτητα για αλλαγη τους να παω σε Gskill 2x16 4000 c18 που τις βρικσω στα 140 ?? Να δωσω σχεδον 250 για 4000 c16 ??? Να το αφησω οπως ειναι με τις 2χ8 c16 ?? Η χρηση ειναι τα παντα ολα ερασιτεχνικα ομως.
nickol-us Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν χρειάζεσαι 32gb εσύ το ξέρεις και κανένας άλλος. Αν πας για 32gb σίγουρα είναι καλύτερα να μην κρατήσεις τις παλιές. Τώρα αν πας για 32gb, η χρηματική διαφορά στα κιτ που λες είναι μεγάλη. 80% πάνω στην τιμή για να πάρεις τι; 5% επιδόσεις παραπάνω; 10%(σχεδόν το αποκλείω) ; Δεν αξίζει... Καλύτερα δώσε τα 100 ευρώ να πάρεις μια b550 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από nickol-us 2
triplex1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, generalb31 είπε Θα ηθελα τη γνωμη σας για μια αναθμιση του συστηματος μου. MB Tomahawk B450 GPU 6700 xt Psu Seasonic focus plus gold 650 Ram 2 x 8 Gskill Ripjaws 3200 c16 Cpu 2600 και θα αλλαχτει με τον 5800χ ( Θα κοπει τιμολογιο οποτε η διαφορα του 5600χ με 5800χ ειναι στα 70 ευρω ) και ερχομαστε στο σημαντικο με τις μνημες.....επειδη υπαρχει δυνατοτητα για αλλαγη τους να παω σε Gskill 2x16 4000 c18 που τις βρικσω στα 140 ?? Να δωσω σχεδον 250 για 4000 c16 ??? Να το αφησω οπως ειναι με τις 2χ8 c16 ?? Η χρηση ειναι τα παντα ολα ερασιτεχνικα ομως. Η γνωμη μου ειναι 1.Να πας σε αλλαγη μητρικης , με μια καλη b550 2.Δεν γνωριζω ποσο καιρο το εχεις και δεν το αναφερεις το τροφοδοτικο , εγω στη θεση σου θα το αλλαζα επειδη εχεις και 6700xt και θα πας στον 5800x 3.Να πας σε μνημες 3600 με χαμηλο CL και να αφησεις τις 4000 και τα 250 (ασε που εχει και 3600 ακριβοτερες , οτι αντεχει ο καθενας παιρνει) https://www.skroutz.gr/s/20656727/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C16D-32GVKC.html Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από triplex1 2
generalb31 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 ΟΙ αγορες θα γινουν τωρα μεχρι τελος δεκεμβρη λογω φπα που πρεπει να κοψω για να μην αποδωσω στην εφορια πολυ μεγαλο ποσο οποτε το βλεπω σαν ευκαιρια για αναβαθμιση μικρη.Αλλωστε δεν κανω δουλεια με το pc ,κανα παιχνιδι,ταινιες κλπ...εντελως casual πραγματα.Οπως ειναι το συστημα το εχω απο το δεκεμβρη του 19.....! Η βασικη αλλαγη ειναι του επεξεργαστη απο 2600 σε 5800χ με τις τιμες τωρα.Απο εκει και περα για μητρικη που γραφτηκε θελω ενα 150 για την b550 την tomahawk...! 1.Αν υποθεσουμε για τωρα να κρατησω την b450 για τωρα(μπορει στο επομενο 3μηνο να εχω παλι θεμα με το φπα)...το Seasonic Focus Plus 650 Gold δε φτανει για 5800χ και 6700χτ ?? ( 2 χρονια εχει πανω στο συστημα) Θα χρειαστω λετε παραπανω watt ?? 2.H αλλαγη στις μνημες θα γινει απλα για να γινει (αντε να εχει αερα το συστημα απο τα 16 να παω 32).Οποτε να κοιταξω για χαμηλα cas σε 3600 καλυτερα απο τα 4000 και υψηλοτερα cas ??? Παντα μιλαμε για κατι vfm ...οι προτεινομενες του triplex1 ειναι καλες θεωρω ,ειδικα στα χρηματα τους.
3DJIN Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 αφου θα ψωνισεις χωρις φαπα προτεινω να κανεις ολικη αλλαγη σε 12600Κ,ζ690,ετσι αφαιρεις μεγαλο φπα. 1
kingmouf Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Θέτεις δύο σημαντικούς παράγοντες: το value for money και το γεγονός ότι με τη χρήση σου δεν πρόκειται (μάλλον) να ζορίσεις ιδιαίτερα το μηχάνημα. Επίσης δεν μιλάς καθόλου για overclock. Άρα όπως το βλέπω εγώ: - με την αλλαγή στις μνήμες από 3200 σε 3600 ή ακόμα χειρότερα 4000, θα κερδίσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ με τις διαφορές στα latency. Αντίθετα θα κερδίσεις πολύ περισσότερο (και σίγουρα μελλοντικά) αν πας από 16GB σε 32GB. Οπότε εγώ στη θέση σου θα άφηνα τις πανάκριβες 4000 μνήμες και απλά θα έπαιρνα 2 ακόμα DIMMs 3200 και αντίστοιχων CL με αυτά που έχεις. - το τροφοδοτικό σου είναι πολύ καλό και νομίζω έχει μεγάλη εγγύηση ακόμα (6 ή 12 χρόνια έχουν τα Seasonic - ίσως κάνω λάθος και να είναι μονο για τα Titanium αυτό). Δεν βρίσκω λόγο να το αλλάξεις, εκτός αν πεις ότι θέλεις να κάνεις μετάβαση σε σύστημα με 2 GPUs. - μια αλλαγή μητρικής σε B550 ή φτηνή X570 ίσως έχει νόημα, αν πρόκειται να πάρεις κάποια features που σου λείπουν ή είναι καλύτερα για μελλοντικό σύστημα - η μία αλλαγή που πρόκειται να δεις ΑΜΕΣΑ διαφορά έχει να κάνει με το δίσκο ή SSD που μπορείς να έχεις. Αν δεν έχεις NVMe SSD τότε είναι μονόδρομος για μένα αυτή η αλλαγή, αν έχεις, τότε ένα μεγαλύτερο ή ταχύτερο SSD θα κάνει πολύ πιο αντιληπτή διαφορά στην ταχύτητα του συστήματος σου από όλες τις αλλαγές που έχεις αναφέρει μαζί. Επαναλαμβάνω πολύ μεγάλη ή τεράστια αλλαγή αν πας από SATA SSD σε NVMe, λιγότερο (εκτός αν έχεις να κάνεις με τεράστια αρχεία ή δεν έχεις επαρκή μνήμη για τα προγράμματα που τρέχεις) αν πας από PCIe 3.0 σε PCIe 4.0 NVMe. Από εκεί και πέρα, αν θες να ξοδεύεις λεφτά μόνο και μόνο για το ΦΠΑ, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις... Αν δεν υπάρχει λόγος τώρα για αναβάθμιση, γιατί να τη κάνεις τώρα που οι τιμές είναι τόσο φουσκωμένες και δεν σου χρειάζεται; Μήπως ας πούμε υπάρχουν άλλα πράγματα που έχει περισσότερο νόημα; Ακόμα και σχετικά με τον υπολογιστή σου. Π.χ. να πάρεις ένα εργονομικό mouse/πληκτρολόγιο για να σώσεις τα χέρια σου ή μια καλή καρέκλα γραφείου για να σώσεις τη μέση σου. Μια καλή οθόνη;
generalb31 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, kingmouf είπε Θέτεις δύο σημαντικούς παράγοντες: το value for money και το γεγονός ότι με τη χρήση σου δεν πρόκειται (μάλλον) να ζορίσεις ιδιαίτερα το μηχάνημα. Επίσης δεν μιλάς καθόλου για overclock. Άρα όπως το βλέπω εγώ: - με την αλλαγή στις μνήμες από 3200 σε 3600 ή ακόμα χειρότερα 4000, θα κερδίσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ με τις διαφορές στα latency. Αντίθετα θα κερδίσεις πολύ περισσότερο (και σίγουρα μελλοντικά) αν πας από 16GB σε 32GB. Οπότε εγώ στη θέση σου θα άφηνα τις πανάκριβες 4000 μνήμες και απλά θα έπαιρνα 2 ακόμα DIMMs 3200 και αντίστοιχων CL με αυτά που έχεις. - το τροφοδοτικό σου είναι πολύ καλό και νομίζω έχει μεγάλη εγγύηση ακόμα (6 ή 12 χρόνια έχουν τα Seasonic - ίσως κάνω λάθος και να είναι μονο για τα Titanium αυτό). Δεν βρίσκω λόγο να το αλλάξεις, εκτός αν πεις ότι θέλεις να κάνεις μετάβαση σε σύστημα με 2 GPUs. - μια αλλαγή μητρικής σε B550 ή φτηνή X570 ίσως έχει νόημα, αν πρόκειται να πάρεις κάποια features που σου λείπουν ή είναι καλύτερα για μελλοντικό σύστημα - η μία αλλαγή που πρόκειται να δεις ΑΜΕΣΑ διαφορά έχει να κάνει με το δίσκο ή SSD που μπορείς να έχεις. Αν δεν έχεις NVMe SSD τότε είναι μονόδρομος για μένα αυτή η αλλαγή, αν έχεις, τότε ένα μεγαλύτερο ή ταχύτερο SSD θα κάνει πολύ πιο αντιληπτή διαφορά στην ταχύτητα του συστήματος σου από όλες τις αλλαγές που έχεις αναφέρει μαζί. Επαναλαμβάνω πολύ μεγάλη ή τεράστια αλλαγή αν πας από SATA SSD σε NVMe, λιγότερο (εκτός αν έχεις να κάνεις με τεράστια αρχεία ή δεν έχεις επαρκή μνήμη για τα προγράμματα που τρέχεις) αν πας από PCIe 3.0 σε PCIe 4.0 NVMe. Από εκεί και πέρα, αν θες να ξοδεύεις λεφτά μόνο και μόνο για το ΦΠΑ, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις... Αν δεν υπάρχει λόγος τώρα για αναβάθμιση, γιατί να τη κάνεις τώρα που οι τιμές είναι τόσο φουσκωμένες και δεν σου χρειάζεται; Μήπως ας πούμε υπάρχουν άλλα πράγματα που έχει περισσότερο νόημα; Ακόμα και σχετικά με τον υπολογιστή σου. Π.χ. να πάρεις ένα εργονομικό mouse/πληκτρολόγιο για να σώσεις τα χέρια σου ή μια καλή καρέκλα γραφείου για να σώσεις τη μέση σου. Μια καλή οθόνη; 49 λεπτά πριν, 3DJIN είπε αφου θα ψωνισεις χωρις φαπα προτεινω να κανεις ολικη αλλαγη σε 12600Κ,ζ690,ετσι αφαιρεις μεγαλο φπα. θα αφαιρεθει ο φπα που θα πληροσω τωρα για οτι παρω απο τον φπα που θα καταβαλω στο τελος 3μηνου....αρα δε θελω να μπω σε τεραστεια εξοδα! Overclock δεν εχω κανει και λογικα δε θα κανω ουτε μελλοντικα! Το τροφοδοτικο εχει 10 χρονια εγγυηση οποτε μας καλυπτει(εχει δουλεψει 2 μεχρι τωρα) Για τη χρηση που κανω η b450 Tomahawk με καλυπτει,εχω πανω 970 evo Nvme 500. Τα 32 gb ram ειναι για μελλοντικες αναγκες....συμφονω οτι δε χρειαζεται να δωσω χρηματα για μικρες διαφορες και ερχομαστε τωρα στο κυριως....μεχρι τωρα ο 2600 δουλευει σε dual channel τις 3200.Να παρω καποιες οικονομικες 3600 2x16 cas 16 η να προσθεσω αλλα 2 dimms απο 8 gb εκαστω για να φτασω τα 32 ? Νομιζω πως οι 5000 ryzen δουλεουν και αυτοι καλυτερα σε dual ?
kingmouf Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Αναφορά σε κείμενο Τα 32 gb ram ειναι για μελλοντικες αναγκες....συμφονω οτι δε χρειαζεται να δωσω χρηματα για μικρες διαφορες και ερχομαστε τωρα στο κυριως....μεχρι τωρα ο 2600 δουλευει σε dual channel τις 3200.Να παρω καποιες οικονομικες 3600 2x16 cas 16 η να προσθεσω αλλα 2 dimms απο 8 gb εκαστω για να φτασω τα 32 ? Νομιζω πως οι 5000 ryzen δουλεουν και αυτοι καλυτερα σε dual ? Οι Ryzen έχουν δύο memory controllers και στο κάθε memory controller μπορούν να μπουν μέχρι 2 DIMMs. Άρα είτε με 2 DIMMs είτε με 4 σε dual channel θα δουλεύει (εκτός αν κάνεις κάποιο λάθος και τοποθετήσεις και τα δύο DIMMs στο ίδιο memory channel ). Αν εσύ πιστεύεις ότι γενικά δεν πρόκειται στο μέλλον να χρειαστείς 64GB ή περισσότερα και θα είσαι ok με τα 32, τότε η πιο λογική και οικονομική κίνηση είναι να πας στη πρόσθεση άλλων δύο DIMMs και όχι στην αντικατάσταση αυτών που έχεις. Αν πιστεύεις ότι θα κρατήσεις το σύστημα σου, μέχρι τη χρονική στιγμή που τα 32GB δεν θα σου φτάνουν, τότε οκ, αντικατέστησε τα. Με το τρόπο που περιγράφεις όμως ότι τον δουλεύεις, δεν βρίσκω λόγο να πας πάνω από 32GB. Όταν θα έρθει η ώρα (που θα αργήσει) να κάνεις σημαντικές αλλαγές, τότε ίσως μιλάμε για DDR5 ή για DDR6 μόνο 1
generalb31 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kingmouf είπε Οι Ryzen έχουν δύο memory controllers και στο κάθε memory controller μπορούν να μπουν μέχρι 2 DIMMs. Άρα είτε με 2 DIMMs είτε με 4 σε dual channel θα δουλεύει (εκτός αν κάνεις κάποιο λάθος και τοποθετήσεις και τα δύο DIMMs στο ίδιο memory channel ). Αν εσύ πιστεύεις ότι γενικά δεν πρόκειται στο μέλλον να χρειαστείς 64GB ή περισσότερα και θα είσαι ok με τα 32, τότε η πιο λογική και οικονομική κίνηση είναι να πας στη πρόσθεση άλλων δύο DIMMs και όχι στην αντικατάσταση αυτών που έχεις. Αν πιστεύεις ότι θα κρατήσεις το σύστημα σου, μέχρι τη χρονική στιγμή που τα 32GB δεν θα σου φτάνουν, τότε οκ, αντικατέστησε τα. Με το τρόπο που περιγράφεις όμως ότι τον δουλεύεις, δεν βρίσκω λόγο να πας πάνω από 32GB. Όταν θα έρθει η ώρα (που θα αργήσει) να κάνεις σημαντικές αλλαγές, τότε ίσως μιλάμε για DDR5 ή για DDR6 μόνο Σε ολα οσα ειπες συμφονω και επαυξανω,με τα 32 θα ειμαι μια χαρα ,οποτε παιρνω αλλο ενα κιτ ιδιες μνημες με τις υπαρχουσες. 1
generalb31 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Λοιπον επεσε η παραγγελια για 5800χ και ενα κιτ ακομα απο Gskill 2x8 3200c16 Ιδιες με αυτες που ηδη εχω για να παιξουν 4χ8 σε dual ! Για ψυξη τωρα τον 2600 τον εχω με μια Artic Freezer Esports duo αλλα τον 5800χ θα τον βαλω με Kraken X63 280, εχει καμια ιδιαιτεροτητα ο 5800χ στην ψυξη που πρεπει να προσεξω (ιδιαιτερη τοποθετηση του μπλογκ της kraken? Και αν τον εχω με pbo on για 24/7 ανοιχτο υπολογιστη θα εχω θεμα....??
3DJIN Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 οποτε το επομενο thread θα ειναι 4Χ8 dual rank δεν παιζουν σε xmp😀
generalb31 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, 3DJIN είπε οποτε το επομενο thread θα ειναι 4Χ8 dual rank δεν παιζουν σε xmp😀 Μη μου το γρουσουζευεις......:P Εχω αρκετες πιθανοτητες να παιξουν απο οτι εχω δει .....αλλα εδω ειμαστε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα