euakigr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά για εξωτερικό ενδιαφέρομαι. Και στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα πανεπιστήμια ζητάνε το GMAT. Δεν θα ήθελα να παρακολουθήσω μαθήματα σε φροντιστήριο η κάτι τέτοιο. Μπορώ να προετοιμαστώ μόνη μου; Αν ναι από πού θα βρω εκπαιδευτικό υλικό; Και πόσο καιρό θεωρείται πως θα μου πάρει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo1903 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Προσωπικά για GRE (το οποίο είναι κάτι παραπλήσιο για πολυτεχνικές σχολές συνήθως), χρησιμοποίησα το Magoosh. Κάνεις μια αγορά (αν θυμάμαι κανα 150€ ήταν) και παίρνεις quiz και tests. Απο εκεί και πέρα λύνεις όλη μέρα. Όσο μεγαλύτερη και καλύτερη η προετοιμασία τόσο καλύτερος ο βαθμός φυσικά. Επειδή είχα ψαχτεί και εγώ τότε για φροντιστήρια, να ξες οτι παρόλο που μπορεί να ακούγεται βαρετό ή περιοριστικό, θα σου δώσει κάποιες καλές πληροφορίες όπως διάφορα tips & tricks για συγκεκριμένες κατηγορίες ερωτήσεων και πως να αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα, τα οποία αν και μεμονωμενα δεν μετράνε πολύ, αν τα προσθέσεις μπορεί να είναι η διαφορά του να μπείς ή όχι εκεί που κάνεις άιτηση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν εχεις καλο quant background τοτε δεν θα εχεις θεμα αν το προσπαθησεις και μονη σου. Το φροντιστηριο θα σε βοηθησει γιατι θα σου δωσει τα tips ετοιμα, αλλα μπορεις και μονη σου οπως σου ειπα, τουλαχιστον αυτο λεει η δικη μου εμπειρια. Δες το manhattan strategy guide και μπες και στο gmat club. Μπορεις να δεις και το official guide του GMAT. Ξεκινησε το μονη σου και βλεπεις. Νομιζω καπου υπαρχει και ενα δωρεαν adaptive test. Θεωρω οτι χρειαζεται 2 μηνες minimum. Αυτο εξαρταται και απο τον βαθμο που θελεις πχ 600 μπορεις να πιασεις και πανω στον μηνα, για 700+ δυσκολευει. Αλλα ο καθενας ειναι διαφορετικος. Καλη επιτυχια. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από efib 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euakigr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Ενδιαφέρομαι κυρίως για Ολλανδία και σε όσα μεταπτυχιακά το ζητούσε, ήθελε ένα σκορ του τύπου 500 - 550 οπότε θεωρώ δεν είναι και τόσο υψηλό. Δηλαδή προλαβαίνω να προετοιμαστώ θεωρείτε; Πχ αν οι αιτήσεις γίνονται μέχρι Μάιο του 2022 έχω χρόνο έτσι; Σκέφτηκα να το ξεκινήσω μόνη μου αλλα φοβάμαι πως δεν θα κάνω καλή δουλειά και θα χαθώ στον όγκο πληροφοριών που προσφέρει το διαδίκτυο. Αλλά από την άλλη μου φαίνεται και λιγάκι ακριβό το κόστος που δίνουν τα φροντιστήρια για δύο μήνες μαθημάτων 600 - 800 ευρω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Βρες και κάνε κάπου ένα δοκιμαστικό τεστ. Η δική μου εμπειρία είναι από GRE πριν καμιά δεκαετία και θυμάμαι ότι υπήρχαν βιβλία (όχι ακριβά) και site που μπορούσες να κάνεις δοκιμαστικά τεστ. Κάνε 1-2 και δες πόσο πιάνεις. Αναλόγως τις επιδόσεις και τους στόχους σου, βλέπεις και τι χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις εμπειρία από αυτά τα τεστ και πιάσεις 500, διαβάζοντας ένα σχετικό βιβλίο με συμβουλές και λίγη εξάσκηση μπορείς να ανέβεις αρκετά, οπότε αν ο στόχος σου είναι 550, πας μόνη σου (ενδεικτικά τα νούμερα). Αν όμως πιάσεις 400 και θες 550, η απόσταση είναι πιο μεγάλη, οπότε ίσως χρειάζεσαι βοήθεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nitsa21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, euakigr είπε Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά για εξωτερικό ενδιαφέρομαι. Και στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα πανεπιστήμια ζητάνε το GMAT. Δεν θα ήθελα να παρακολουθήσω μαθήματα σε φροντιστήριο η κάτι τέτοιο. Μπορώ να προετοιμαστώ μόνη μου; Αν ναι από πού θα βρω εκπαιδευτικό υλικό; Και πόσο καιρό θεωρείται πως θα μου πάρει; Δεν ξερω το κοστος προετοιμασιας σε καποιο φροντιστηριο.Εξ οσων γνωριζω ειναι μεν υψηλο χωρις να ειναι απαγορευτικο.Τα σοβαρα πανεπιστημια ζητανε απο ενα σκορ και πανω και συνηθως οι υποψηφιοι εχουν αρκετα πανω απο το μινιμουμ που γραφουν.Ο προβληματισμος μου ειναι οτι με το δεδομενο αυτο,το οτι δηλαδη πολλοι υποψηφιοι θαχουν αρκετα πανω απο 650 δεν ξερω αν αξιζει να διακινδυνευσεις χωρις φροντιστηριο.Ασφαλως το κοστος μεταπτυχιακων στο εξωτερικο ειναι ακριβο οποτε μεσα σε ολα ισως ειναι σκοπιμο ενα φροντιστηριο.Μην ξεχνας οτι το σκορ αυτο εν πολλοις θα κρινει εαν σε κανουν δεκτη η οχι,οποτε σκεψου ναχεις πιασει ολα τα κριτηρια και να χασεις γιατι εχεις σκορ 600 αντι 650.Ουτε συμφερει να δινεις πολλες φορες γιατι εχει κοστος συμμετοχης και ετσι οτι κερδισες θα το χασεις.Κοντολογις εαν εχεις καλο υποβαθρο το καλο φροντιστηριο θα σε βοηθησει να πιασεις πολυ καλο σκορ.Εαν δεν εχεις υποβαθρο σιγουρα θελεις βοηθεια.Ολα αυτα δεν ειναι θεσφατο και κουμαντο στα οικονομικα του κανει ο καθενας μονος του,εγω προσωπικα ομως θα προτιμουσα να δωσω κανα 500αρικο για προετοιμασια.Ειναι σαν να σκοπευεις να αγορασεις ενα ακριβο αμαξι αλλα λες να βγαλεις διπλωμα χωρις δασκαλο και σχολη οδηγων 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα