Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aκόμα και τώρα, έχει το Πλαίσιο ένα τελευταίο αν θες. Και θα είναι και 64GB. Το ασημένιο είναι εντυπωσιακό (από έναν κολλημένο με τα space grey).

Επεξ/σία από Agarinos7
  • Like 1
  • Απαντ. 520
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Agarinos7 είπε

Aκόμα και τώρα, έχει το Πλαίσιο ένα τελευταίο αν θες. Και θα είναι και 64GB. Το ασημένιο είναι αντυπωσιακό (από έναν κολλημένο με τα space grey).

4719 ευρώ το συγκεκριμένο από Πλαίσιο. Ελάχιστοι θα το ακουμπήσουν. Όσοι δεν το θέλουν για καθαρά επαγγελματική χρήση δεν έχουν λόγω να πάνε στον m1 max. Είναι μέρες διαθέσιμο αυτό το συγκεκριμένο, σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη έλλειψη stock. Αυτό λέει πολλά νομίζω...

Δημοσ.

Είχε αρκετά τεμάχια και έφυγαν (τουλάχιστον 4). Ένα έχει μείνει μόνο. Τα αλλά έφυγαν άμεσα. 
Οσοι θέλουν Μ1 max παρά την αυξημένη τιμή θα το δουν ως ευκαιρία να πάρουν άμεσα ένα μηχάνημα bto με φυσιολογική αναμονή άνω των 2 μηνών. Τα 64GB το καθιστούν πραγματικό τέρας. Ενω για το βασικό M1 max περιμένουν οι φίλοι εδώ από τις 20/10. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Agarinos7 είπε

Είχε αρκετά τεμάχια και έφυγαν (τουλάχιστον 4). Ένα έχει μείνει μόνο. Τα αλλά έφυγαν άμεσα. 
Οσοι θέλουν Μ1 max παρά την αυξημένη τιμή θα το δουν ως ευκαιρία να πάρουν άμεσα ένα μηχάνημα bto με φυσιολογική αναμονή άνω των 2 μηνών. Τα 64GB το καθιστούν πραγματικό τέρας. Ενω για το βασικό M1 max περιμένουν οι φίλοι εδώ από τις 20/10. 

4 τεμάχια είναι ασήμαντο νούμερο για ένα μοντέλο που έχει μόλις κυκλοφορήσει και δεν το βρίσκεις εύκολα στην αγορά.

Εμένα αυτό μου λέει ότι απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο - περιορισμένο κοινό. 4.7Κ είναι τρελλά λεφτά για laptop.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

4 τεμάχια είναι ασήμαντο νούμερο για ένα μοντέλο που έχει μόλις κυκλοφορήσει και δεν το βρίσκεις εύκολα στην αγορά.

Εμένα αυτό μου λέει ότι απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο - περιορισμένο κοινό. 4.7Κ είναι τρελλά λεφτά για laptop.

Ναι ειμαι σε φαση να το τσιμπησω η οχι αλλα +500€ για κανενα λογο 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stavrosv1 είπε

Ναι ειμαι σε φαση να το τσιμπησω η οχι αλλα +500€ για κανενα λογο 

Εγώ λεφτά για extra ram θα έδινα. Για extra storage θα έδινα. Κυρίως γιατί δεν είναι upgradable.

Για cpu δεν θα έδινα. Γιατί θα μου πεις; Αφού και η cpu δεν ειναι upgradable. Τι αλλάζει; Πολύ απλά η διαφορά στην επεξεργαστική ισχύ εμένα δεν μου κάνει διαφορά. Εγώ είμαι κυρίως memory/ space-bound και όχι cpu-bound. Κάποιες εργασίες απαιτούν τον ισχυρότερο επεξεργαστή ever. Κάποιες άλλες καλύπτονται μια χαρά και από το base μοντέλο m1 pro. Μη ξεχνάμε ότι οι σύγχρονοι επεξεργαστές είναι πολύ ισχυροί!

Οπότε, το θέμα είναι τι είσαι διαθέσιμος να δώσεις για laptop και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σου...

Δημοσ.

Συμφωνώ πως ο Μ1 προ είναι μια χαρά και έχει την ίδια επεξεργαστική ισχύ με τον Μ1 Μαξ.  Ωστόσο τα 16GB Ram που προσφέρει το βασικό μοντέλο είναι λίγα για τέτοιο υπολογιστή κυρίως για μελλοντική χρήση. Πλέον αυτά θα υποστηρίζουν και την 16-core gpu. Το i7 2019 μοντέλο που είχα, είχε και 4GB στην amd radeon κάρτα του. Τα 32GB σε Μ1 προ είναι καλά, αν και τεστ έδειξαν πως το συγκεκριμένο κιτ δεν τα αξιοποιεί. Αντίθετα ο Μ1 Μαξ βρέθηκε πως αξιοποιεί πολύ καλύτερα τα 32GB. Ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται 16-inch, M1 pro 32GB 1TB είχε άμεσα διαθέσιμο το isystem. Αν δεν είχαν δεσμευτεί τα χρήματα μου στο πλαίσιο ίσως να πήγαινα εκεί με 3700 ευρώ. Ο μ1 Μαξ εχει 32-core gpu (πολύ ισχυρά γραφικά) και εκεί εγκειται η αυξημένη η ισχύς του σε σχέση με τον Μ1 προ. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Agarinos7 είπε

Aκόμα και τώρα, έχει το Πλαίσιο ένα τελευταίο αν θες. Και θα είναι και 64GB. Το ασημένιο είναι εντυπωσιακό (από έναν κολλημένο με τα space grey).

ΤΡΕΞΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lasithi12 είπε

ΤΡΕΞΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

εγώ αποφασησα να κρατησω το 15άρι του 18.

και να πάρω ένα mac mini m1pro στο 1000 (με εξέρεση φπα)

μιας και την οθόνην την 32 4K και τα περιφεριακά τα έχω.

άρα ταμάμ καπως.

τώρα αυτος που θα σκάσει 4-5Κ για λαπτοπ και σε χρονια θα το πουλήσει κανα 2άρι δεν ξέρω πως θα του κάτσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/1/2022 στις 7:00 ΜΜ, natural_sgf είπε

Ακριβώς! Τα 16gb base model είναι πολύ λίγα για 2021-2022.

Λες το refresh της σειράς pro να έρθει με 32gb από default? Μπορεί, αλλά λογικά θα είναι του χρόνου το refresh.

Δεν νομίζω να βγει με 32. Λογικά θα τρέχουν 2 σειρές μια Pro 16 Default και μια Max 32 Default. Ίσως απλά να βάλουν στο 14" το Max 32 Default χωρίς να χρειάζεται να γίνει ειδική παραγγελία, όπως τώρα, γιατί πρέπει να έχει τρέξει καλά το 14" από άποψη πωλήσεων.

Στις 24/1/2022 στις 7:13 ΜΜ, natural_sgf είπε

Οι τιμές δεν θα πέσουν (δες σε τι ύψη έχει φτάσει η τιμή του iPhone). Επιπρόσθετα, ο ανταγωνισμός τιμολογεί και αυτός ακριβά τα δικά του premium laptop. Δες σειρά ibm thinkpad με 32 gb ram. 3K ευρώ και αυτό...

Απλά μπορεί να πάρουμε καλύτερα specs για τα χρήματα που ζητάει. Θα δείξει. Εγώ δεν κάνω video processing και μπορώ να μεταβώ σε linux συστήματα, αλλά θα ήθελα ιδανικά να συνεχίσω σε mac os. Βλέπω όμως να μας κάνει price out η Apple προκειμένου να φτάσει τα 3 τρις $ market cap! 

και γενικά βάζει πολλά μπιχλιμπίδια από το 2018 και μετά.

Μπορούσε ο άλλος τεχνολογικά να έχει 4πύρηνο με 32 ραμ στις 13" πλέον, άλλα έπρεπε να φορτωθεί το touchbar, την έλλειψη magsafe, για να μην αναφερθούμε στα thermals.

Τώρα έχουν πιο energy efficient επεξεργαστές και είπαν ε ας το μεγαλώσουμε το σασί και ας το κάνουμε πιο βαρύ, ας του βάλουμε και νοτς.

Η προηγούμενη γενιά ήθελε αυτό το σασί σίγουρα. Δεν ήταν μόνο πρόβλημα της ιντελ οι θερμοκρασίες αλλά και επιλογή της Apple για να σου πλασάρει μετά το Μ1 ως καλύτερο και να γίνουν πιο γρήγορα obsolete τα intel.

5 ώρες πριν, Agarinos7 είπε

Συμφωνώ πως ο Μ1 προ είναι μια χαρά και έχει την ίδια επεξεργαστική ισχύ με τον Μ1 Μαξ.  Ωστόσο τα 16GB Ram που προσφέρει το βασικό μοντέλο είναι λίγα για τέτοιο υπολογιστή κυρίως για μελλοντική χρήση. Πλέον αυτά θα υποστηρίζουν και την 16-core gpu. Το i7 2019 μοντέλο που είχα, είχε και 4GB στην amd radeon κάρτα του. Τα 32GB σε Μ1 προ είναι καλά, αν και τεστ έδειξαν πως το συγκεκριμένο κιτ δεν τα αξιοποιεί. Αντίθετα ο Μ1 Μαξ βρέθηκε πως αξιοποιεί πολύ καλύτερα τα 32GB. Ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται 16-inch, M1 pro 32GB 1TB είχε άμεσα διαθέσιμο το isystem. Αν δεν είχαν δεσμευτεί τα χρήματα μου στο πλαίσιο ίσως να πήγαινα εκεί με 3700 ευρώ. Ο μ1 Μαξ εχει 32-core gpu (πολύ ισχυρά γραφικά) και εκεί εγκειται η αυξημένη η ισχύς του σε σχέση με τον Μ1 προ. 

Τα τεστ στα οποία αναφέρεσαι αφορούν την επεξεργαστική ισχύ ή τα γραφικά? Ο Μ1 Max 32-core gpu έχει διπλάσια ισχύ σε γραφικά από τον Pro

https://appleinsider.com/articles/21/10/19/m1-pro-and-m1-max-gpu-performance-versus-nvidia-and-amd

Επεξ/σία από bioentre
Δημοσ.
Στις 24/1/2022 στις 6:14 ΜΜ, stavrosv1 είπε

ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤ

Ποιο ακριβώς έχεις παραγγείλει?

Δημοσ.

Όποιος έχει παραγγείλει από ιστορμ ας καλέσει σήμερα σε ένα από τα 2 καταστήματα της Θεσσαλονίκης, κατά προτίμηση στο Cosmos.

Θα του απαντήσουν λογικά άμεσα γιατί δεν θα περάσει η κλήση από τηλεφωνικό κέντρο λόγω χιονιού και δεν έχουν λογικά πολύ κόσμο στο κόσμος.

Καλούσα ΑΘήνα και μετά από 5 λεπτά αναμονή μου το έκλεισαν, όπως κάνουν και τα Σάββατα.

Πήρα κόσμος και το σήκωσαν σε δεύτερα. Πρωτοποριακό αυτό για ιστορμ που έχει συνήθως 10λεπτη αναμονή στο τηλέφωνο. Ήταν και ευγενικος ο άνθρωπος που με εξυπηρέτησε, κάτι που το συναντάς δύσκολα στην συγκεκριμένη αλυσίδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 25/1/2022 στις 8:48 ΜΜ, lasithi12 είπε

εγώ αποφασησα να κρατησω το 15άρι του 18.

και να πάρω ένα mac mini m1pro στο 1000 (με εξέρεση φπα)

μιας και την οθόνην την 32 4K και τα περιφεριακά τα έχω.

άρα ταμάμ καπως.

τώρα αυτος που θα σκάσει 4-5Κ για λαπτοπ και σε χρονια θα το πουλήσει κανα 2άρι δεν ξέρω πως θα του κάτσει.

Γεια σου πατρίδα, κοντώ! Την αγορά την κάνουμε για πολλά χρόνια (τουλάχιστο εγώ). Όσο πάει θα δυσκολεύει η διαθεσιμότητα τους, αν δεν αλλάξει η αντιπροσωπία. Επίσης ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως τον ευχαριστεί. Προσωπικά, δεν παω στην Κρήτη ή σε νησί διακοπές για να μην τα δώσω τα 2κ σε τοματοσαλάτες, άθλια δωμάτια και καφέδες 15 ευρω. Φυσικά δεν στηλιτεύω αυτούς που το κάνουν, δικαίωμα τους. Και λογικό άλλωστε. Όπως λοιπόν ευχαριστιέται ο καθένας, μια ολιά. Και βρε αδερφε αν τυχει κατι, ναι τον πουλω όσο όσο και παίρνω τα 2κ, να κάνω τη δουλειά μου. 

Ας ειμαστε λοιπον καλα και ας μην σχολιαζουμε τις επιλογές του καθενός. Στο κάτω κάτω τη συζήτηση εδώ την κάνουμε για τις απαραδεκτες μεθοδευσεις όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του Μ1 Μαξ. Ας δίνουμε πληροφορίες λοιπόν μόνο για αυτό. Προσωπικά από την πληροφόρηση του φίλου Γιάννη, βρήκα Μ1 Μαξ και μπορώ να δουλέψω από το σπίτι τη στιγμη αυτή, αλλιώς θα αναγκαζόμουν να ζητήσω άδεια, καθότι αποκλεισμένος....

Kαι για την ιστορία, προς ενημέρωση των φίλων, έχω επάνω τηλεόραση 42 ιντσών, το sidecar με το iPad Pro 12.9, ανοιχτό google earth, google maps, word 3 έγγραφα, pdf, σημειώσεις, το safari με 7 καρτέλες και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Χτες μετέτρεψα βίντεο 8GB για το iPad Pro σε full HD διάρκειας 1,5 ώρας, σε 15 λ. Και δεν ακούστηκαν ανεμιστήρες, ενώ τα 2 προηγούμενα MacBook μου (late 2013, 2019 i7), έκαναν 1-1,5 ώρα και χτυπιόντουσαν…

Επεξ/σία από Agarinos7
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Agarinos7 είπε

Γεια σου πατρίδα, κοντώ! Την αγορά την κάνουμε για πολλά χρόνια (τουλάχιστο εγώ). Όσο πάει θα δυσκολεύει η διαθεσιμότητα τους, αν δεν αλλάξει η αντιπροσωπία. Επίσης ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως τον ευχαριστεί. Προσωπικά, δεν παω στην Κρήτη ή σε νησί διακοπές για να μην τα δώσω τα 2κ σε τοματοσαλάτες, άθλια δωμάτια και καφέδες 15 ευρω. Φυσικά δεν στηλιτεύω αυτούς που το κάνουν, δικαίωμα τους. Και λογικό άλλωστε. Όπως λοιπόν ευχαριστιέται ο καθένας, μια ολιά. Και βρε αδερφε αν τυχει κατι, ναι τον πουλω όσο όσο και παίρνω τα 2κ, να κάνω τη δουλειά μου. 

Ας ειμαστε λοιπον καλα και ας μην σχολιαζουμε τις επιλογές του καθενός. Στο κάτω κάτω τη συζήτηση εδώ την κάνουμε για τις απαραδεκτες μεθοδευσεις όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του Μ1 Μαξ. Ας δίνουμε πληροφορίες λοιπόν μόνο για αυτό. Προσωπικά από την πληροφόρηση του φίλου Γιάννη, βρήκα Μ1 Μαξ και μπορώ να δουλέψω από το σπίτι τη στιγμη αυτή, αλλιώς θα αναγκαζόμουν να ζητήσω άδεια, καθότι αποκλεισμένος....

Kαι για την ιστορία, προς ενημέρωση των φίλων, έχω επάνω τηλεόραση 42 ιντσών, το sidecar με το iPad Pro 12.9, ανοιχτό google earth, google maps, word 3 έγγραφα, pdf, σημειώσεις, το safari με 7 καρτέλες και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Χτες μετέτρεψα βίντεο 8GB για το iPad Pro σε full HD διάρκειας 1,5 ώρας, σε 15 λ. Και δεν ακούστηκαν ανεμιστήρες, ενώ τα 2 προηγούμενα MacBook μου (late 2013, 2019 i7), έκαναν 1-1,5 ώρα και χτυπιόντουσαν…

Ο,τι θες κάνε τα λεφτά σου.

Πειράζει που για ορισμένους δεν είναι καλή αγορά στα 4.7Κ; Αυτό λέει ο άλλος φίλος (και γω μαζί του).

Η χρήση που του κανείς δεν με εντυπωσιάζει. Τα κάνω με macbook pro του 2014. Αν δεν το κάνεις επαγγελματικά, τι σημασία έχει το conversion του video αν θα πάρει 45 λεπτά ή 15 λεπτά; Ωραία, σε σένα είναι silent, σε μένα παίρνουν μπρος τα ανεμηστηρακια. All good. Δε το θεωρώ killer feature να πάω να σκάσω τρελλά λεφτά (ιδίως για Ελλάδα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά, συμφωνώ , αλλά ότι ευχαριστεί τον καθένα. Εννοείται πως δεν πειράζει. Απλά εδώ δεν συζητάμε αυτό, αλλά τα προβλήματα διαθεσιμότητας του Μ1 Μαξ. Η χρήση που του κάνω είναι σήμερα. Μελλοντικά θα είναι βαρύτερη. Το 2014 το είχα και η εμπειρία με όλα αυτά δεν ήταν τόσο ευχάριστη όσο τώρα. Ωστόσο ήταν το πρώτο μου MacBook και το αναπολώ…Πέρασα 6 χρόνια μαζί του, με μια αλλαγή οθόνης από την Apple, λόγω προγράμματος αντικατάστασης ελαττωματικών οθονών και γενικά τον ευχαριστήθηκα. Ετούτος εδώ μου τον θυμίζει σαν χρώμα. Να είσαι καλά να τον χαίρεσαι! 

Φυσικά ο καινούργιος έχει και τη μεγαλύτερη mini-LED οθόνη με τα 120Hz τα ηχεία και πολλά άλλα για τα οποία αξίζει να πάρεις και το βασικό μοντέλο ακόμα. 

Και γώ όπως είπα δεν σκάω 3κ να πάω Μύκονο. Άλλος τα σκάει, ούτε εγώ θα απολογηθώ ούτε αυτός.

Στις 25/1/2022 στις 9:11 ΜΜ, bioentre είπε

Δεν νομίζω να βγει με 32. Λογικά θα τρέχουν 2 σειρές μια Pro 16 Default και μια Max 32 Default. Ίσως απλά να βάλουν στο 14" το Max 32 Default χωρίς να χρειάζεται να γίνει ειδική παραγγελία, όπως τώρα, γιατί πρέπει να έχει τρέξει καλά το 14" από άποψη πωλήσεων.

και γενικά βάζει πολλά μπιχλιμπίδια από το 2018 και μετά.

Μπορούσε ο άλλος τεχνολογικά να έχει 4πύρηνο με 32 ραμ στις 13" πλέον, άλλα έπρεπε να φορτωθεί το touchbar, την έλλειψη magsafe, για να μην αναφερθούμε στα thermals.

Τώρα έχουν πιο energy efficient επεξεργαστές και είπαν ε ας το μεγαλώσουμε το σασί και ας το κάνουμε πιο βαρύ, ας του βάλουμε και νοτς.

Η προηγούμενη γενιά ήθελε αυτό το σασί σίγουρα. Δεν ήταν μόνο πρόβλημα της ιντελ οι θερμοκρασίες αλλά και επιλογή της Apple για να σου πλασάρει μετά το Μ1 ως καλύτερο και να γίνουν πιο γρήγορα obsolete τα intel.

Τα τεστ στα οποία αναφέρεσαι αφορούν την επεξεργαστική ισχύ ή τα γραφικά? Ο Μ1 Max 32-core gpu έχει διπλάσια ισχύ σε γραφικά από τον Pro

https://appleinsider.com/articles/21/10/19/m1-pro-and-m1-max-gpu-performance-versus-nvidia-and-amd

Αφορά τη γενικότερη λειτουργία.

Επεξ/σία από Agarinos7
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...